Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Ιούνη 2007 - αριθ. φύλλου: 9793

Μόνη θετική εξέλιξη η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση του ΚΚΕ

Για την εφαρμογή του δεύτερου σταδίου του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος μετά τις εκλογές κάνει λόγο η κυβέρνηση, μετά την άρση της «επιτήρησης» από την ΕΕ, με νέα αντιλαϊκά μέτρα σε τομείς όπως το Ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις, η ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των τομέων κοινωνικής πολιτικής, της Παιδείας, της Υγείας κλπ.

Την ίδια ώρα, ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Φόρουμ των Βιομηχανιών Ελλάδας, δεσμεύτηκε να προστατεύσει και διευρύνει τα κέρδη τους, με νέες φοροαπαλλαγές, νέα οικονομικά κίνητρα, νέες «ευκαιρίες» για την παραπέρα διείσδυσή τους στο χώρο της Παιδείας και, κυρίως, με την εξασφάλιση φτηνών εργατικών χεριών, υποσχόμενος ότι «ως κυβέρνηση, αύριο, θα συνεργαστούμε μαζί σας, μαζί με τους επιχειρηματίες».

Στον αντίποδα αυτών των εξαγγελιών, η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε ότι η εκλογική μάχη μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς τα εμπρός, αν εκφραστεί στην κάλπη θετική αλλαγή της εκλογικής συμπεριφοράς. Η αποδυνάμωση των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα απελευθερώσει λαϊκές δυνάμεις, που θα ενεργοποιηθούν στο κίνημα, σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, θα δημιουργήσει θετικές εξελίξεις σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7,    8,    17

ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ : ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους κομμουνιστές

Τη στιγμή που τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με υποκριτικά διαγγέλματα και δηλώσεις εμπαιγμού έκαναν λόγο για προστασία του Περιβάλλοντος με αφορμή το χτεσινό εορτασμό, οι δυνάμεις του ΚΚΕ με δυναμικές παρεμβάσεις έδιναν τη δική τους απάντηση.

Στο Πεδίον του Αρεως χτες το πρωί γκρέμισαν την παράνομη περίφραξη που απαγορεύει την ελεύθερη είσοδο στον κόσμο (πάνω), ενώ το απόγευμα έριξαν τις μπάρες στα διόδια της Αττικής Οδού στην Καισαριανή, επιτρέποντας στους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν χαράτσια (κάτω).


ΣΕΛ.  10  -  11


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο

Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις του παλαιστινιακού λαού, με αφορμή τη χτεσινή 40ή μαύρη επέτειο του «πολέμου των έξι ημερών», που οδήγησε στην κατοχή το σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών.


ΣΕΛ.  24
ΡΟΔΟΣ
Υπέκυψε ο 17χρονος οικοδόμος

Υπέκυψε στα σοβαρά του τραύματα ο 17χρονος οικοδόμος, που από την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν σε κώμα, αφού έπεσε από τον 5ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ