ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Μάη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης
Στην Αττική

Σήμερα, Τετάρτη

-- Απ' την ΤΕ Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΣΕΤΑΠ (Αμερικής 10, 3ος όροφος). Θα μιλήσει ο Π. Κατηφές, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας του Τομέα Χρηματοπιστωτικού.

-- Στις 7 μ.μ. στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, με ομιλητή τον Δ. Ξεκαλάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

Το Σάββατο 9/5

-- Στην Καλλιθέα, στο Αγαλμα του Σοβιετικού στρατιώτη (Λεωφ. Συγγρού και Φιλαρέτου), στις 11 το πρωί.

-- Στον Ασπρόπυργο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντίων. Θα μιλήσει ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Κυριακή 10/5

-- Στις 7.30 μ.μ, στο Ιλιον, στο θεατράκι του Αθλητικού Κέντρου Παλατιανής (Αν. Παπανδρέου - Λιόση). Θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Ελευσίνα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα μιλήσει ο Γ. Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στη Μακεδονία

Το Σάββατο 9/5

-- Στις 7 μ.μ., στο Μεσόβουνο Εορδαίας. Θα μιλήσει ο Γ. Βήττας, Γραμματέας της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ., στο Ελευθεροχώρι Γιαννιτσών. Θα μιλήσει ο Γ. Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα. Θα μιλήσει ο Ν. Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Κηπουρειό Γρεβενών, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, Γραμματέας της ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 10/5

-- Στις 10.30 π.μ., στο άγαλμα του Αντάρτη στο Κιλκίς.

-- Στα Νέα Κερδύλλια Σερρών, στις 11 π.μ., στην Πλατεία Ηρώων 17ης Οκτώβρη 1941. Θα μιλήσει ο Ο. Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Γ. Μούλης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 12/5

-- Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

Το Σάββατο 9/5

-- Στο Ηράκλειο, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Γεωργιάδη. Θα μιλήσει ο Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, Σ. Βασιλειάδης.

-- Στο Ρέθυμνο, στις 10 π.μ., στο Μνημείο Πεσόντων Σοχώρας. Θα μιλήσει ο Κ. Σταυρουλάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και Γραμματέας της ΤΕ Ρεθύμνου.

Την Κυριακή 10/5

-- Στα Χανιά, στις 11.30 π.μ., στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στο Θέρισσο. Θα μιλήσει ο Τ. Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στα Ανώγεια, στις 8.30 μ.μ., στο δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Μ. Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στο Λασίθι, στις 7 μ.μ., στο Θεατράκι, στην Ιεράπετρα. Θα μιλήσει ο Σ. Συμεωνίδης, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Κρήτης.

Σε Στερεά - Εύβοια

Το Σάββατο 9/5

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας. Θα μιλήσει ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 14/5

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη Χαλκίδα, με ομιλητή τον Μ. Μακρή, Γραμματέα της ΤΕ.

Στη Δυτική Ελλάδα

Αύριο, Πέμπτη

-- Στο Αίγιο, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λαύρας. Θα μιλήσει ο Σ. Ντούμας, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στον Πύργο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Γ. Τεφάνης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στο Αργοστόλι, στην κεντρική πλατεία, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Αγγελική Τσώλου, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στο Ναύπλιο, στην πλατεία Καποδίστρια, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Βασιλική Γκιόκα, Γραμματέας της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 8/5

-- Στην Πάτρα, στην πλατεία Ψηλών Αλωνιών, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση έξω απ' τα γραφεία του Κόμματος (Αλ. Ρώμα 45). Θα μιλήσει ο Ν. Βουρδέρης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο 9/5

-- Στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου, κατάθεση στεφάνου, στις 10.30 π.μ.

-- Στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Βαθύ Ιθάκης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Την Κυριακή 10/5

-- Στην Πάτρα, στην πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά, στις 10.30 π.μ.

-- Στα Σελλά Αχαΐας στις 10.30 π.μ. Θα μιλήσει η Τασούλα Μπάτσικα, μέλος της ΤΕ Πάτρας.

-- Στην Κερπινή Αχαΐας, στις 11 π.μ.. Θα μιλήσει ο Π. Ρεκούτης, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Αχαΐας.

-- Στη Χαλανδρίτσα, πορεία από το δημαρχείο Ερυμάνθου στο μνημείο Ηρώων που βρίσκεται στη θέση Πλατανιά. Θα γίνει ομιλία στις 11 π.μ. απ' τον Γ. Τσουμπρή, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στα Καλάβρυτα, πορεία, κατάθεση στεφανιών στο μνημείο και ξενάγηση στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στις 12 μ.

-- Στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, στις 11 π.μ., κατάθεση στεφανιού από τον Ν. Μωραΐτη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτή.

-- Στη Λάκκα Χρέπα (Δήμος Πηνειού), στις 10 π.μ., ομιλία από τον Μπ. Καλατζή, Γραμματέα της ΚΟΒ Κάμπου του ΚΚΕ.

-- Στο Πούσι (Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας), στις 11 π.μ., κατάθεση στεφανιού και ομιλία από τον Γ. Τζαβάρα, Γραμματέα της ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας του ΚΚΕ.

-- Στα Φονικά (Δήμος Πύργου), στις 7.30 μ.μ., ομιλία από τον Χρ. Γιάνναρο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Την Τρίτη 12/5

-- Στο Αγρίνιο, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Στη Θεσσαλία

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο του Δήμου Τρικκαίων (έναντι ΔΕΗ).

Την Παρασκευή 8/5

-- Στο καφέ «Κλασικό» στην Τσαριτσάνη, στις 8.30 μ.μ.

Το Σάββατο 9/5

-- Στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

-- Στις 11 το πρωί, στο Βελεστίνο, μπροστά στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

-- Στη Σκιάθο, στις 8 μ.μ., στην παραλία (Μπούρτζι).

Την Κυριακή 10/5

-- Στις 8 μ.μ., στη Σκόπελο, στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑΣ.

-- Στις 8 μ.μ., στην Αλόννησο (αίθουσα Δημαρχείου).

-- Στις 11 π.μ., στη Δράκεια Μαγνησίας.

-- Απ' τις ΚΟ Αγιάς, στις 11 π.μ. στη «Χρυσαλλίδα». Θα μιλήσει ο Π. Σπήλιος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Θεσσαλίας.

Τη Δευτέρα 11/5

-- Στις 7 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στη Λάρισα.

Στη Λέσβο

-- Την Κυριακή 10/5, στο Μανταμάδο, στις 11 π.μ., στο Μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών.

Στη Γερμανία

-- Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων. Την Παρασκευή 8/5, στο Μόναχο, στις 7 μ.μ., Eine WeltHaus, Schanthalerstr. 80, μαζί με το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα και την Τουρκική Ομοσπονδία Εργατικών Συνδέσμων DIDF. Το Σάββατο 9/5, στο Βερολίνο, στις 4 μ.μ., Werkstatt der Kulturen, Wissmannstr. 32, μαζί με το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το ΚΚ Τουρκίας.

Επίσης, στις 9 Μάη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποιούν πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ντίσελντορφ, στις 6.30 μ.μ., Erkrather Strasse 245, και στη Νυρεμβέργη, στις 7 μ.μ., στο χώρο όπου στεγάζεται η Ελληνική Κοινότητα, Adam-Klein-Str. 6. Στις εκδηλώσεις θα προβληθεί και το βίντεο του ΚΚΕ για την 9η Μάη 1945 με γερμανικούς υπότιτλους.

Ιστοσελίδα της ΚΝΕ για την Αντιφασιστική Νίκη

Μια νέα ιστοσελίδα για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, «ανέβασε» από χτες η ΚΝΕ στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.9may.gr μπορεί κανείς να βρει πολλά και ενδιαφέροντα υλικά για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το χαρακτήρα του, τα εγκλήματα του καπιταλισμού, την καθοριστική και ηρωική συμβολή του Σοβιετικού λαού στη νίκη και βεβαίως την τεράστια συνεισφορά του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού μας ενάντια στο φασισμό. Πέρα από τα εμπεριστατωμένα κείμενα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα πλήθος φωτογραφιών, βίντεο, φωτοαφιερώματα, σοβιετικές αφίσες και animation, τραγούδια του Κόκκινου Στρατού, ενώ ακόμα μπορεί να ενημερώνεται για τις εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα για την Αντιφασιστική Νίκη.

Εκδήλωση στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 8 Μάη, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στο κτίριο της Τροίας 36 (Βικτώρια). Θα γίνει στις 7 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ» του Ιβάν Μάισκι Μιχαΐλοβιτς (κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή»), από τον Αρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει προβολή σοβιετικών animation για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την Αντιφασιστική Νίκη.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Αύριο, Πέμπτη

-- Εκδήλωση παρουσίασης των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;», στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης «ΚΙΘ», από την ΤΕ Εκπαιδευτικών, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο καφέ «Σούσουρο» στην Ελασσόνα, στις 8.30 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ» του Ιβάν Μάισκι και «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση» του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, από την Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 9/5

-- Εκδήλωση παρουσίασης των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» και «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;», στις 6.30 μ.μ., στο Θεατράκι Χιλής στην Καλαμαριά, με ομιλήτρια την Εφη Κουκούλα, μέλος της ΙΕ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 10/5

-- Στις 6 μ.μ. η ΚΟΒ Αρτέμιδας διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», στο 2ο ΚΑΠΗ (Λ. Βραυρώνος, 7η στάση). Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟΒ Μαρκόπουλου διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», στον Πολυχώρο του Δήμου Πόρτο Ράφτη (δίπλα στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»). Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.

Τη Δευτέρα 11/5

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Κορωπίου διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;», στη Βιβλιοθήκη του δήμου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Μάνος Θερμός, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ