ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Απρίλη 2019 - Κυριακή 7 Απρίλη 2019
Σελ. /40
Οι 42 υποψήφιοι του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές του Μάη 2019

Σε μια μαζική εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μάη. Ανάμεσα στους 42 υποψηφίους βρίσκεται και ο Κώστας Παπαδάκης, σημερινός ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δεύτερος ευρωβουλευτής του Κόμματος, σ' αυτές τις εκλογές θα δώσει τη μάχη για πιο ισχυρό ΚΚΕ ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Οπως σημείωσε κατά την παρουσίαση ο Δ. Κουτσούμπας, «είναι ψηφοδέλτιο μάχης, γεμάτο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, μαχητές και μαχήτριες, ο καθένας και η καθεμιά στον τομέα τους, αλλά και παρόντες και παρούσες στο πολιτικό, το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας (...) Είναι προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, άνθρωποι που συμπαρατάσσονται σήμερα με το ΚΚΕ, προερχόμενοι και από άλλους πολιτικούς χώρους: Από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, ανένταχτοι της αριστεράς. Ανάμεσά τους επίσης καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, το 24% είναι έως 39 χρόνων, το 38% είναι από 40 έως 49 χρόνων, το 24% είναι από 50 έως 59 χρόνων και το 14% από 60 έως 70 χρόνων. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει τους 42 υποψήφιους με τα αναλυτικά βιογραφικά τους στοιχεία.
Μάκης Παπαδόπουλος

54 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πάτρας. Δραστηριοποιήθηκε και εκλέχθηκε στα όργανα του φοιτητικού κινήματος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η) καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ) με σχετική συγγραφική συμβολή. Εργάστηκε ως τεχνικός ασφαλείας στη βιομηχανία και δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών από την ίδρυσή του. Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.


Εφη Χαλιού

43 ετών. Γεννήθηκε στο συνοικισμό της Λάρκο, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Βιβλιοθηκονομία - Αρχειονομία στο ΤΕΙ Αθήνας. Εργαζόμενη στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας. Είναι μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ και πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής.


Κωνσταντίνα Τσιουπρά

29 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Στο 11ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Από το 12ο Συνέδριο είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ.


Γιάννης Τασιούλας

47 ετών. Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Γιώτα Ταβουλάρη

45 ετών. Φαρμακοποιός. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκλεγμένη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Λεωνίδας Στολτίδης

45 ετών. Γεννημένος το 1974 στη Σοβιετική Ενωση στην Τασκένδη. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Σόφιας. Εργάστηκε από το 2000-2003 στην «Ιντρακόμ» και από το 2003 έως και σήμερα είναι υπάλληλος στον ΟΤΕ. Εχει διατελέσει γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σήμερα είναι μέλος της διοίκησής του. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.


Δημήτρης Σταθόπουλος

71 ετών. Γεννήθηκε στο Παλαιοξάρι της Φωκίδας. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Ευπαλίου Φωκίδας το έτος 1966, εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, από όπου μετά την αποφοίτησή του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εξάσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1974 έως το 1981. Από τον Μάρτη του 1981 και έως το φθινόπωρο του 2009 υπηρέτησε ως δικαστής στα διοικητικά δικαστήρια. Είναι συνταξιούχος εφέτης διοικητικών δικαστηρίων.


Δημήτρης Σπαρτινός

65 ετών. Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από το 1971 έως το 1976 σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη βιομηχανία «Κουνινιώτης» μέχρι το 1982 και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι σήμερα σαν μέλος ΔΕΠ. Το 1972 οργανώθηκε στην ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, το 1974 στην ΚΝΕ και το 1975 στο ΚΚΕ. Ηταν στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι το 1991, οπότε αποχώρησε λόγω πολιτικών διαφωνιών. Στη συνέχεια, ήταν στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μέχρι το 2012 και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αύγουστο του 2015, οπότε αποχώρησε λόγω πλήρους διαφωνίας του με την πολιτική του. Κατόπιν, εντάχτηκε στη ΛΑΕ, ήταν υποψήφιος βουλευτής της στο Νομό Αχαΐας τον Σεπτέμβρη του 2015. Αποχώρησε από τη ΛΑΕ τον Μάη του 2018, διότι εκτίμησε ότι το εγχείρημα δεν έχει μέλλον. Στις 19 Δεκέμβρη 2018 υποστήριξε δημόσια το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή και διαφωνίες του με ορισμένες θέσεις του.


Μιχάλης Σοφικίτης

69 ετών. Γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και σταδιοδρόμησε ως Αξιωματικός Πεζικού. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις των Ειδικών Δυνάμεων και αποστρατεύτηκε, με αίτησή του, με το βαθμό του Ταξίαρχου ενώ υπηρετούσε ως Διευθυντής Στρατονομίας του ΓΕΣ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, υπήρξε πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηλιούπολη.


Αφροδίτη Ρέτζιου

46 ετών. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Ζει στην Αθήνα. Επιμελήτρια Ψυχιατρικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Μέλος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.


Λουίζα Ράζου

52 ετών. Γεννήθηκε στην Ιθάκη. Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πάτρας και μέλος της Ενωσης Τεχνολόγων Μηχανικών. Είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.


Κώστας Παπαδάκης

44 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει κοινωνικός λειτουργός. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Ευρωβουλευτής από το 2014.


Νατάσσα Παναγιωτάρα

51 ετών. Εγγαμη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών. Ζει μόνιμα στην Αμαλιάδα. Στο παρελθόν απέκτησε τίτλους σπουδών ως δασκάλα Μουσικής, ενώ παράλληλα ακολούθησε όλο το φάσμα σύγχρονων τεχνολογιών σε επίπεδο χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εκλέγεται πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας από το 2008 έως και σήμερα. Προέρχεται από χώρους έντονα πολιτικοποιημένους και έχει διατελέσει στο παρελθόν, επί σειρά ετών, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νομού Ηλείας καθώς επίσης και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Ελλάδας, από όπου και αποχώρησε το 2010. Επίσης, ως μέλος της ΠΑΣΚΕ διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, από όπου και αποχώρησε τον Νοέμβρη του 2013 για λόγους ιδεολογικών διαφορών και προσχώρησε στο ΠΑΜΕ, θεωρώντας ότι υποστηρίζει αρτιότερα το ουσιαστικό ιδεολογικό περιβάλλον των επιλογών της. Εργάζεται από 18 χρόνων στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με τις σπουδές και καταγράφει πολλές εναλλαγές σε εργασιακούς χώρους, που της έδωσαν τη δυνατότητα μιας πλήρους εικόνας των εργασιακών συνθηκών, αλλά και προβλημάτων στη χώρα μας. Βιώνοντας πλέον σε καθεστώς ανεργίας, γνωρίζει την οξύτητα του προβλήματος εκ των έσω.


Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

Είναι 34 ετών. Χημικός (ΜΔΕ). Μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) της Ενωσης Ελλήνων Χημικών. Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης».


Αχμετ Μουσταφά

34 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, από Αιγύπτιους μετανάστες γονείς. Εχει σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ). Εργάζεται στην αλυσίδα εμπορίου «Σκλαβενίτης» ως πωλητής. Με συμμετοχή στους φοιτητικούς αγώνες ενάντια στο νόμο - πλαίσιο. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου «Σωτήρης Πετρούλας». Το 2008 προσελήφθη στην αλυσίδα εμπορίου «Μαρινόπουλος». Εκλέχτηκε στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ - Μαρινόπουλος», «DIA» το 2012 και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ το 2015, όπου επανεκλέχτηκε. Πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του «Μαρινόπουλου», κατά την πτώχευση της εταιρείας, μέλος των επιτροπών αγώνα που στήθηκαν σε καταστήματα, οργανώνοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Είναι γενικός γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.


Μιχάλης Μιχαήλ

59 ετών. Γεννήθηκε στη Λαμία. Εντάχθηκε το 1985 στη Σχολή Πυροσβεστών. Υπηρέτησε έως την αποστρατεία του σε μάχιμες υπηρεσίες της Λέσβου, Αττικής, Φθιώτιδας, Εύβοιας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιπυροσβεστών το 1989, προήχθη σε πυρονόμο το 1998 και το 2011 αποστρατεύτηκε ως ανθυποπυραγός. Το 1998 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρώτης Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας Ενωσης στη Στερεά και μέχρι το 2012 διετέλεσε πρόεδρος ή γενικός γραμματέας της. Με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» από το 2000 μέχρι και το 2012 εκλεγόταν μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και το 2010, που αναδείχθηκε 1η δύναμη, εκλέχθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων.


Δέσποινα Μαστρολέων

34 ετών. Ιδιωτική υπάλληλος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.


Ρίζος Μαρούδας

50 ετών. Γεννήθηκε στην Ανατολή Λάρισας. Σπούδασε Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και σήμερα ασχολείται με τη γεωργία. Από τα γυμνασιακά του χρόνια συμμετείχε στο νεολαιίστικο κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο αγροτικό κίνημα. Από το 2006 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ καθώς και της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


Γρηγόρης Λιονής

41 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κατά τη διάρκεια των σπουδών του οργανώθηκε στην ΚΝΕ και είχε ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα της περιόδου. Εκανε, στην ίδια σχολή, τη διδακτορική διατριβή του στην περιοχή της Ρομποτικής και εργάστηκε σε τέσσερα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Δραστηριοποιείται ενεργά στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Εχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ το 2010. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Δήμος Κουμπούρης

67 ετών. Γεννήθηκε στην Αμφισσα της Φωκίδος. Εργάστηκε για 40 χρόνια στη Χαλυβουργία και συνταξιοδοτήθηκε το 2007. Εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Τίνα Κουζιάκη

27 ετών. Γεννήθηκε στην Κοζάνη όπου και κατοικεί. Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, ήταν μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Από το 2014 έως τις αρχές του 2019 ήταν μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Είναι μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης.


Διονύσης Κλάδης

39 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Απόφοιτος του Τμήματος Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από το 8ο έως το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ υπήρξε μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εβρου.


Λίλα Καφαντάρη

58 ετών. Ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από όλες σχεδόν τις θέσεις. Τρεις φορές πρόεδρος και τώρα αντιπρόεδρος του Σωματείου. Εκλεγμένη επί σειρά ετών στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Βουλευτής Α' Αθήνας με το ΚΚΕ 2007 - 2009. Υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου. Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων. Υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου. Υποψήφια βουλευτής Αθήνας.


Ρούλα Ελευθεριάδου

68 ετών. Γεννήθηκε στην Τασκένδη της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν της πρώην ΕΣΣΔ, από γονείς αντάρτες του ΔΣΕ που βρέθηκαν στην πολιτική προσφυγιά. Το 1973 αποφοίτησε από το Τμήμα Στοματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Τασκένδης. Δούλεψε σε παιδιατρική οδοντιατρική πολυκλινική μέχρι το 1976, όταν και επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δούλεψε μέχρι το 2011 στο ιατρείο της σαν χειρουργός οδοντίατρος, όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΕΕΠΠ (Πανελλήνια Ενωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων). Από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Είναι δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα. Από το 2009 είναι πρόεδρος του Ποντιακού Σωματείου ΚΟΠΑ (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών).


Σεμίνα Διγενή

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στη Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», «Real news», στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΪ», του «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ, στον «Real fm» και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, σκηνοθέτις, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009. Ανάμεσά τους, το «Τρεις στον αέρα», το «Εδώ και Σήμερα», το «Μade in Greece», οι «Ιστορίες γι' Αγρίους», η «Μηχανή του Χρόνου», το «Πέστο στη Σεμίνα», οι «Ανθρωποι», η «Ωρα Ελλάδος», οι «Αταίριαστοι», οι «Εντιμότατοι Φίλοι», το «Κοίτα τι έκανες», το «Τοp Stories» κ.ά. Διετέλεσε επίσης Διευθύντρια Προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», Σύμβουλος Προγράμματος στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ σε Αμερική, Κούβα, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, Μογγολία, Ν. Αφρική, Σρι Λάνκα, Γερμανία κ.α. Εχει βραβευτεί με 18 βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και δημοσιογραφία και έχει ιδρύσει την εταιρεία Επικοινωνίας «Brainco S.A.» και το σάιτ onlytheater.gr.


Αννα Γρηγοριάδου

41 ετών. Μετανάστρια στη Γερμανία, διδάκτωρ Περιβαλλοντολογίας του Πολυτεχνείου του Ααχεν, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ. Από γονείς εργάτες, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Το 2004 μετακόμισε για διδακτορικό στο Ααχεν της Γερμανίας, ενώ από το 2008 ζει και εργάζεται μόνιμα στο Βερολίνο. Είναι μητέρα τριών παιδιών.


Μαρία Γαβαλά

41 ετών. Δικηγόρος, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει στη Λάρισα, απ' όπου και κατάγεται. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Δημήτρης Βιτάλης

31 ετών. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Είναι αυτοαπασχολούμενος ΕΒΕ, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.


Σάββας Βασιλειάδης

42 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα διατελώντας μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο εργατικό κίνημα, ως αντιπρόσωπος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορες επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.


Γιάννης Βάγκος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιβαδειά Βοιωτίας, όπου πήγε και σχολείο. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την αγροτική καλλιέργεια. Η επαγγελματική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε καλλιέργειες στην περιοχή της Λιβαδειάς και της Κωπαΐδας στη Βοιωτία. Είναι μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά πολλά χρόνια και πρωτοστατεί στις αγροτικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τους αγροτικούς αγώνες και το μπλόκο του Κάστρου. Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά και έχουν μία κόρη.


Βασιλική (Βίκη) Αράπη - Καραγιάννη

68 ετών. Φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη. Κατάγεται από τα Τζουμέρκα Αρτας, το χωριό Αθαμάνιο. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτας, το Γυμνάσιο στην Πάτρα και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρέτησε για 34 χρόνια στα δημόσια σχολεία Δραπετσώνας, Υδρας και Αλίμου. Είναι κόρη αντιστασιακού. Εχει διατελέσει έφορος Πολιτισμού στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας για 6 χρόνια καθώς και γραμματέας της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών. Σήμερα είναι μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κετρικιωτών «ΑΡΑΧΘΟΣ». Εχει συγγράψει δεκάδες άρθρα και χρονογραφήματα που έχουν δημοσιευτεί στις τοπικές εφημερίδες των Συλλόγων. Από μαθήτρια αγωνιζόταν για μια καλύτερη και δημόσια δωρεάν Παιδεία, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του 1-1-4. Στη συνέχεια, το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ιδρυτικό του μέλος. Το 1995 δραστηριοποιείται μέσα από το ΔΗΚΚΙ και το 1996 εκλέχθηκε βουλευτής του στην Περιφέρεια της Α' Αθήνας. Στη Βουλή, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε αγώνα με 200 και πλέον Ερωτήσεις μόνο για την Παιδεία, ενάντια στο νόμο Αρσένη και το 2001 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Βούλας ως επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού. Την περίοδο της συνεργασίας του ΔΗΚΚΙ με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το 2007, ήταν υποψήφια βουλευτής στην Περιφέρεια Α' Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια έχει συστρατευτεί με το ΚΚΕ, με το οποίο αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.


Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Συνθέτης και κιθαριστής. Κατάγεται απ' το Ρέθυμνο και τη Σύμη και δραστηριοποιείται σε ηχογραφήσεις, τηλεοπτικές παραγωγές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ. Με ακαδημαϊκή παιδεία και με θητεία σε μουσικές σκηνές κάθε είδους από μικρή ηλικία, ακολουθεί την παράδοση των συνθετών λόγιας μουσικής που ασχολήθηκαν με το καθημερινό λαϊκό τραγούδι και μοιράζει την καλλιτεχνική του δράση ανάμεσα στη μελέτη της κλασικής κιθάρας, τη σύνθεση λόγιας μουσικής και στη σύνθεση τραγουδιών. Δίδαξε επί τρία έτη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ένα έτος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου.


Νίκος Αμπατιέλος

33 ετών. Απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Γιάννης Αγγέλου

57 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986. Αποστρατεύτηκε το 2007. Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΒΑ του Βρετανικού Πανεπιστημίου Nottingham Trent University και Μsc του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου των Παρισίων (CEDS). Εχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και έχει εκδώσει βιβλίο με θέμα: «Διατύπωση Πολιτικής για το Ανθρώπινο Δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Είναι πιστοποιημένος σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Αξιολόγησης Προσωπικού από τη SHL Hellas και από το 2012 είναι ειδικός συνεργάτης στην εταιρεία «EVALION». Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και συμμετείχε αμισθί από τον Μάρτη του 2010 έως τον Γενάρη του 2012 στη Μονάδα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Εργου, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, οπότε και αποχώρησε. Λίγες μέρες μετά αποχώρησε και από το ΠΑΣΟΚ με επιστολή του στον γραμματέα του. Εκτοτε παρέμεινε ανέστιος πολιτικά, κινούμενος στον ευρύτερο αριστερό χώρο, ανένταχτος. Από τον Δεκέμβρη 2018 συμπαρατάχθηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


Νίκος Εξαρχος

55 ετών. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων. Είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Λευκάδας - Κέρκυρας του ΚΚΕ.


Θεανώ Καπέτη

45 ετών. Γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας, μεγάλωσε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


Θανάσης Κολιζέρας

46 ετών. Βιομηχανικός εργάτης (Μηχανικός). Εργάζεται στο Συνεταιριστικό εργοστάσιο χυμοποίησης και τυποποίησης χυμών της Ενωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας (ΕΑΣΑ - ΡΕΑ). Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας και μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΣΑ - ΡΕΑ.


Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

45 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.


Γκεόργκι Πομάσκι

59 ετών. Γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Αποφοίτησε το 1988 από τη Γυμναστική Ακαδημία, ενώ παράλληλα ήταν αθλητής του άλματος εις τριπλούν με σπουδαίες διακρίσεις. Το 1988 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και εδώ και 30 χρόνια εργάζεται ως ομοσπονδιακός προπονητής υπεύθυνος στα άλματα. Εχει αναλάβει πολλούς αθλητές στα άλματα οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια και κατέρριψαν ρεκόρ. Το 2017 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του Στίβου τον τίμησε με το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Ευρώπης. Εχει μια κόρη και μια εγγονή. Μιλάει Ελληνικά, Ρωσικά, Αγγλικά.


Χριστίνα Σκαλούμπακα

50 ετών. Είναι δικηγόρος. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία της Γυναίκας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.


Θανάσης Τζίμας

42 ετών. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματός της για τους ΕΒΕ.


Ιμπραήμ Κερατζή Ιμπράμ

44 ετών, αρχιτέκτων μηχανικός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου ΕΡΤΖΙΕΣ στο Καϊσέρι της Τουρκίας. Διατηρεί από το 2005 τεχνικό γραφείο στις Σάπες Ροδόπης. Είναι μέλος της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών / Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), από το 2018 μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Ροδόπης στις βουλευτικές εκλογές του 2012.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org