ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Μάρτη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ
Για τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης Δεκέμβρης 2015 - Γενάρης 2016

1. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ με την αποφασιστική συμβολή χιλιάδων μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλων και οπαδών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ, ενίσχυσαν από το υστέρημά τους το Κόμμα και παράλληλα με σχέδιο, πείσμα και αποφασιστικότητα, επί ένα δίμηνο, συμμετείχαν στο πολύμορφο πολιτικό άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων και πήραν ενίσχυση για το Κόμμα από χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις, αγρότες, άνεργους.

Εκτιμάμε ιδιαίτερα την προσφορά των οπαδών και φίλων του Κόμματος, των πρωτοπόρων εργατοϋπάλληλων, που συμμετείχαν στην Οικονομική Εξόρμηση με πολύμορφη εθελοντική προσφορά, υλοποίηση πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, που συμπλήρωσαν τις τακτικές συνδρομές και εισφορές, τα «κόκκινα μεροκάματα» που έδωσαν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Το πανελλαδικό πλάνο καλύφθηκε κατά 119,64%. Ολες οι Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής υπερκάλυψαν τα πλάνα τους, το ίδιο και η ΚΝΕ που υπερκάλυψε το δικό της κατά 125,90%.

2. Η πετυχημένη αυτή μάχη αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί δόθηκε μέσα σε συνθήκες δύσκολες για τα λαϊκά στρώματα, που είναι οι βασικοί οικονομικοί ενισχυτές του ΚΚΕ. Σε συνθήκες δραματικής επιδείνωσης του λαϊκού εισοδήματος από την παρατεταμένη οικονομική καπιταλιστική κρίση, έντονων πολιτικών εξελίξεων, μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων που γεννούσαν ταυτόχρονα πολλαπλές υποχρεώσεις για τις κομματικές οργανώσεις.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης επιβεβαίωσε την ενδυνάμωση των δεσμών του ΚΚΕ με τα λαϊκά στρώματα. Αποτελεί απάντηση στις συκοφαντικές επιθέσεις, στον αντικομμουνισμό και το αποτέλεσμά της θα αξιοποιηθεί από το Κόμμα για την ενίσχυση της παρέμβασής του προς το συμφέρον της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

3. Οσον αφορά την άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων, λαμβάνοντας υπόψη συνδυασμένα τα εξής ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια: α) την ποσοστιαία κάλυψη του πλάνου, β) τη συνολική συμβολή των ΚΟΒ και των κομματικών μελών της Περιοχής, γ) τις επιδόσεις σε συνδρομές και «κόκκινα μεροκάματα», δ) το εύρος του ανοίγματος και την αξιοποίηση των οπαδών και φίλων στην Οικονομική Εξόρμηση, βραβεύονται οι παρακάτω ΚΟ Περιοχής με τα εξής βραβεία:

  • Ως 1η η ΚΟ Πελοποννήσου, με τη σημαία του Κόμματος και τεχνικό εξοπλισμό.
  • Ως 2η η ΚΟ Δυτ. Ελλάδας, με ταξίδι - επίσκεψη αντιπροσωπείας σε τόπους συνδεδεμένους με την αγωνιστική δράση του Κόμματος.
  • Ως 3η η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης, με πίνακα ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος.

1/3/2016

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ