ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 7 Φλεβάρη 2021
Σελ. /40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με κάλυψη του πλάνου κατά 128,30% ολοκληρώθηκε άλλη μία μεγάλη μάχη

Στο 128,30% έφτασε η υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ και ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα με το τελικό «κλείσιμο». Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από χιλιάδες μέλη και φίλους του Κόμματος επιβεβαίωσε τη σημαντική ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στον λαό και τη νεολαία.

Η μάχη αυτή, που δόθηκε κουπόνι το κουπόνι μέχρι την τελευταία στιγμή, συνέπεσε με την πανεξόρμηση για τη διακίνηση του πρώτου κειμένου των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο, δηλαδή με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος.

Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης ολοκληρώθηκε και η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων, τα αποτελέσματα της οποίας, με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Την κορυφή της τελικής κατάταξης με βάση μόνο το ποσοστό κάλυψης κατέκτησε τελικά η ΚΟ Θεσσαλίας, που την τελευταία βδομάδα κατάφερε να περάσει από την τρίτη στην πρώτη θέση, με ποσοστό 173,87% (+43,11%). Ετσι, άφησε στη δεύτερη θέση την ΚΟ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 170,05%, η οποία έκανε και το μεγαλύτερο τελικό κλείσιμο προσθέτοντας +44,05% στην απόδοσή της. Η ΚΟ Αιγαίου, που ήταν «επικεφαλής» στην κούρσα τις τελευταίες βδομάδες τερματίζει στην τρίτη θέση, φτάνοντας στο 165,36% και αφήνοντας τέταρτη την ΚΟ Κρήτης με 161,14%, ύστερα από μία σημαντική απόδοση (+40,80%). Η πέμπτη θέση ανήκει στην ΚΟ Εξωτερικού με 154,44%, η οποία θυμίζουμε ότι έπιασε πρώτη το πλάνο της και το αναπροσάρμοσε. Ακολουθούν κατά σειρά οι Οργανώσεις: Ηπείρου με 137,44%, Πελοποννήσου με 133,62%, Αττικής 118,76%, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 113,87%, Κεντρικής Μακεδονίας με 113,23%, Δυτικής Μακεδονίας με 112,61% και Δυτικής Ελλάδας με 107,90%.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και η ΚΝΕ στο πλευρό του Κόμματος με ποσοστό 137,40%. Οι ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και «902» έφτασαν στο 138,48% και 106,20%, αντίστοιχα.

Δώσαμε μια επιτυχημένη μάχη με πείσμα και αποφασιστικότητα

Σε ανακοίνωσή της για την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Πρόκειται για μια επιτυχία που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη. Συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, πανδημίας Covid-19, χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων και κατασταλτικών μέτρων»: Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζοντας όσους δούλεψαν για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Και προσθέτει:

«Με αυτήν την επιτυχία απαντήσαμε πως "Ναι! Μπορούμε" να πιάνουμε μεγάλους και απαιτητικούς στόχους, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τον λαό!».

Η ΚΕ του Κόμματος χαιρετίζει και συγχαίρει «όλους όσοι για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος και το ενίσχυσαν ακόμα και από το υστέρημά τους. Ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους, τα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας, που έδωσαν με επιτυχία και αυτήν τη δύσκολη μάχη.

Ευχαριστεί κάθε άνθρωπο καλής θέλησης που ενισχύει οικονομικά και αναγνωρίζει στο Κόμμα μας και στα μέλη του τα χαρακτηριστικά της ανιδιοτελούς και ακούραστης καθημερινής δράσης, της συνέπειας στην υπεράσπιση των λαϊκών - εργατικών δικαιωμάτων».

Τονίζει ακόμα τη μεγάλη σημασία της συμμετοχής σε αυτήν τη μάχη φίλων και οπαδών του Κόμματος, που «αποτελεί συστράτευση που δείχνει τον δρόμο για νέα βήματα και επιτυχίες στις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Και προσθέτει η ΚΕ:

«Η μάχη αυτή δόθηκε με πείσμα και αποφασιστικότητα, ξεπερνώντας τα πρόσθετα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία, βρίσκοντας τρόπους συνάντησης με χιλιάδες εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής εργασίας, τηλεργασίας, υποαπασχόλησης και ανεργίας, με βιοπαλαιστές επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα βάρη και δυσκολίες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η προσφορά που έγινε από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, από την Ευρώπη, τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, έως τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ακόμα και τη μακρινή Αυστραλία. Τους ευχαριστούμε όλους, που δεν ξεχνούν, αλλά θρέφουν τις ιστορικές πολιτικές ρίζες του Κόμματός μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικές οι προσφορές που έγιναν από συγγενείς, φίλους και απογόνους, στη μνήμη εκατοντάδων λαϊκών αγωνιστών, που έδωσαν πολλά στον κοινό μας αγώνα, πολλοί απ' αυτούς ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, γράφοντας λαμπρές, ηρωικές σελίδες στην Ιστορία του Κόμματος και αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη.

Είναι συγκινητική και αξιοσημείωτη, ξεχωριστής σημασίας, η προσφορά απλών ανθρώπων, που ένιωσαν την ανάγκη να απαντήσουν μαχητικά στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας με την επιβολή προστίμων, με την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Η προσφορά τους αυτή αποτελεί μια θαρραλέα πράξη και ταυτόχρονα επιβράβευση της περήφανης και αταλάντευτης στάσης του Κόμματος, που αρνείται να δώσει στις αρχές τα ονόματα και τα στοιχεία των μελών, φίλων, άλλων εργαζομένων που το ενισχύουν οικονομικά.

Οσα και να κάνουν το αστικό κράτος, η ΕΕ, με αντιδραστικούς νόμους και με πρόστιμα, ο λαός μας δεν πρόκειται να σταματήσει να ενισχύει το ΚΚΕ, όπως το απέδειξε για άλλη μια φορά. Τους αγωνιστικούς και πολιτικούς - ιδεολογικούς δεσμούς του Κόμματος με τον λαό, δεμένους και με αίμα, δεν θα μπορέσουν να τους σπάσουν και να τους υπονομεύσουν, όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, όσα εμπόδια κι αν προσπαθήσουν να βάλουν το επόμενο διάστημα.

Το Κόμμα μας, αντλώντας δύναμη από την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή να οργανώνει την πάλη στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στις γειτονιές. Οσο ενισχύεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση που οξύνεται η συνολικότερη επίθεση στον εργαζόμενο λαό και στο κίνημά του, εντείνονται ο αντικομμουνισμός, η καταστολή και ο αυταρχισμός. Παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες και απαιτήσεις του αγώνα, καλούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία και αυτής της μάχης να συμβάλουν σ' αυτή την προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού μας.

Το 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας, η πετυχημένη πανεξόρμηση για τη διακίνηση του πρώτου κειμένου των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το Συνέδριο, μαζί με τον "Ριζοσπάστη", μπορούν και πρέπει να σηματοδοτήσουν ένα ακόμα πλατύ άνοιγμα συζήτησης στον λαό και τη νέα γενιά για "Δυνατό ΚΚΕ. Νου - Καρδιά - Οργανωτή της εργατικής - λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό"».

Ο «Ριζοσπάστης»

Για τις ανάγκες της ένθεσης του δεύτερου κειμένου των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η εφημερίδα μας έκλεισε νωρίτερα την ύλη της την Παρασκευή και ορισμένα θέματα της επικαιρότητας δεν έγινε κατορθωτό να περιληφθούν στο φύλλο. Αναλυτικά ρεπορτάζ στον «Ριζοσπάστη» της Τρίτης.

Προσφορά για την Οικονομική Εξόρμηση

Σύντροφοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη προσφέρουν ως τρίτη δόση για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 2.500 δολαρίων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ