ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και Υγείας

Περιοδείες σε χώρους Υγείας και γενικότερα σε χώρους εργασίας προγραμματίζει το επόμενο διάστημα η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο, Δευτέρα 7/2
 • Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
 • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
 • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ (Καυταντζόγλου 11) με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.
 • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ με επικεφαλής την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 8/2
 • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΙΚΑ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
 • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού με επικεφαλής την Γεωργία Φλούδα.
Την Τετάρτη 9/2
 • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο με επικεφαλής την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.
 • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Επίσης, σήμερα, Κυριακή, 6 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. η ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου διοργανώνει συγκέντρωση στο δημαρχείο Χολαργού - Παπάγου, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Υγεία. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συγκέντρωση αύριο στην Τρίπολη

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων στο Αργος

Eurokinissi

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων στο Αργος
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι των νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και οργανώνουν νέα συγκέντρωση αύριο Δευτέρα, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στη 1 μ.μ. Εκείνη τη μέρα θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με θέμα: «Το καλάθι των αγροτικών προϊόντων Πελοποννήσου» όπου αναμένεται να παραβρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

«Λαϊκή Συσπείρωση Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ, Τορόντο Καναδά». Με αφορμή το κλείσιμο της τρίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, στέλνουμε τη δεύτερη δόση με το ποσό των 2.250 δολαρίων για να συνεχίσει το Κόμμα, και με τη δική μας οικονομική συνδρομή, τους αγώνες του. Να δυναμώσει την πολιτική και ιδεολογική του παρέμβαση για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝπορευόμενες άλλες πολιτικές δυνάμεις υπέρ του αστικού συστήματος και της κεφαλαιοκρατίας.

Εκφράζουμε την ολόπλευρη αποδοχή και υποστήριξη της πολιτικής του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία με προοπτική το σοσιαλισμό.

Συγκεκριμένα, προσφέρουμε, σε δολάρια Καναδά, τα αντίστοιχα ποσά οι:

Παναγιώτα Νικολάου 200, Λουκάς Παπαϊωάννου 200, Βασιλεία και Σταύρος Παχής 200, Αντώνης Φούντος 200, Lois Nield 200, Σοφία και Τάσος Ισχυρόπουλος 200, Χαρίλαος Παναγιωτίδης 150, Λάκης Παπαδόπουλος 140, Βαγγέλης Κρούστης 100, Κώστας Γιαννάδης 100, Παύλος Κατσέτος 50, Γιάννης Κωνσταντινίδης 50, Αλέκος Καράς 80, Τάσος Ραχιώτης 20, Πέτρος Αθανασιάδης 100, Α. Μ. 100, Θοδωρής Καριώτης 40, Θανάσης Παρλάνης 100, Α. Π. 20.

***

Στις 14/1/2011 πέθανε η πολυαγαπημένη σύζυγος του συντρόφου μας Δημοσθένη Παπακώστα, Αννα. Στη μνήμη της, οι σύντροφοι και φίλοι του από τη Στουτγάρδη προσφέρουν 110 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Στουτγάρδης.

ΕΔΥΕΘ
Συγκέντρωση την Τρίτη 8 Φλεβάρη

Στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκέντρωση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει τους κινδύνους από τις εξελίξεις και τους κλιμακούμενους ανταγωνισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ.

Περιοδεία στο Αλιβέρι

Αύριο, Δευτέρα 7 Φλεβάρη, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα βρίσκεται στο Αλιβέρι και θα επισκεφτεί τους εξής χώρους:

 • Στις 9.30 π.μ. τον ΑΗΣ Αλιβερίου.
 • Στις 10.15 π.μ. τη ΒΙΔΟΜΕΤ.
 • Στις 11 π.μ. τη ΒΙΟΜΕΚ Αλιβερίου.
 • Στις 12 το μεσημέρι τον «ΠΑΠΑΔΙΟΧΟ».
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Αύριο η συνέλευση για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στους εργαζόμενους, αυτοπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους της Καλλιθέας να συμμετάσχουν σε λαϊκή συνέλευση που διοργανώνεται τη Δευτέρα 7 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο δημοτικό κινηματογράφο «ΚΑΛΥΨΩ», προκειμένου να συζητήσουν την οργάνωση της πάλης τους και να προχωρήσουν στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα στην περιοχή.

Ειδικότερα, το κάλεσμα απευθύνουν: Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, παράρτημα Καλλιθέας Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω δήμων, παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματειακή Επιτροπή Εμποροϋπαλλήλων, Σωματειακή Επιτροπή TELEPERFORMANCE, Σωματειακή Επιτροπή Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων, Επιτροπή ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Καλλιθέας, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας - ΟΓΕ.

Σήμερα η συνεστίαση Μακρονησιωτών
 • Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) διοργανώνει τη χρονιάτικη συνεστίασή της (με κόψιμο και πίτας), την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην Ταβέρνα «ΑΣΤΡΑ» του Δήμου Βύρωνα (δίπλα στο θέατρο Βράχων), τηλέφωνο επικοινωνίας: 210.3247.820.

Στην εκδήλωση όπου θα συμμετέχουν η χορωδία και τα Μαντολινάτα «Εύγερος», καλούνται οι συναγωνιστές και οι φίλοι να συμμετέχουν.

Συγκοινωνίες: Λεωφορείο 732 Αγ. Φανούριος - Ζωοδόχος Πηγή (στάση τέρμα) και τρόλεϊ Νο 11 (με στάση τέρμα). Τηλ. ταβέρνας: 210.7665.700.

Εκδήλωση - συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καλεί τους αγωνιστές και φίλους της Αντίστασης στη χρονιάτικη εκδήλωση - συνεστίασή της, που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, 12 Φλεβάρη 2011, ώρα 1 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52 - Αθήνα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν προσκλήσεις από τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - τηλ.: 210.8225.407) και τα κατά τόπους παραρτήματά της στην Αττική.

Πανυγειονομικές κινητοποιήσεις

Αύριο θα γίνουν οι παρακάτω απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας:

Οι γιατροί του ΙΚΑ κάνουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και τις 11.2.2011.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσαν επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 10/2/2011. Η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους για συμμετοχή και στην απεργία της 23/2/2011.

Επίσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επικαιροποίησε την απόφαση για 48ωρη απεργία.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν αύριο φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα και την Τρίτη οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» (ΣΕΝΕ), μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, κηρύσσει 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 8 και 9 Φλεβάρη για όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Την Τρίτη, στις 9 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στα επείγοντα του νοσοκομείου και πορεία στη Βουλή. Ο ΣΕΝΕ καλεί τα σωματεία υγειονομικών, μαζικούς φορείς, εργατικά συνδικάτα, και συλλόγους ασθενών να πορευτούν μαζί τους στον πανυγειονομικό ξεσηκωμό, διεκδικώντας:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «φονιάς» για την Υγεία.

Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, μονιμοποίηση όλων των έκτακτων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές στα νοσοκομεία.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org