ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Το ζητούμενο είναι η ένταση των λαϊκών αγώνων

Στη Μυτιλήνη μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα το θετικό να περιμένουν, τόσο από τη συντήρηση του δικομματικού συστήματος, όσο κι από τη μεταμόρφωση του δικομματισμού σε διπολισμό.

Τώρα, πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα από τις πρόσφατες εξελίξεις. Οσο πιο αδύνατα τα κόμματα που διαχειρίζονται την αστική εξουσία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόσο καλύτερα για το λαό. Οσο μεγαλώνει η αναξιοπιστία και η φθορά τους τόσο καλύτερα για το λαϊκό κίνημα».

Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

«Το πρόβλημα σήμερα», συνέχισε ο ομιλητής, «δεν είναι η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Το ζητούμενο είναι να κοπεί ο δρόμος για να μην ξεπεράσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την κρίση τους σε βάρος του λαού.

Τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν. Δεν εγκαταλείπουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Το νέο στοιχείο των εξελίξεων είναι ότι από τις εκλογές του Σεπτέμβρη και μετά δεν μπορούν με την ίδια ευκολία, όπως πριν, να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Αυτή τους η δυσκολία χρειάζεται να μεγαλώσει, να μεγαλώσει η φθορά και η αμφισβήτησή τους. Να δυναμώσει ταυτόχρονα το λαϊκό κίνημα».

Μαγειρεύουν αντιλαϊκά σενάρια

«Η αστική τάξη», τόνισε ο Κ. Παρασκευάς, «μαγειρεύει αντιλαϊκά σενάρια σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Βλέπει ότι δε θα μπορέσει ενδεχομένως να ανακόψει τη φθορά του δικομματισμού. Προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη ημέρα. Λανσάρει ως λύση, την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερή συνεργασία, για να μπορεί μ' αυτόν τον τρόπο να παγιδέψει το λαό που ξεκόβει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν ανησυχούν αν απομακρυνθούν δυνάμεις από το δικομματισμό, αυτό που τους ανησυχεί είναι να μην ενισχυθεί το ΚΚΕ. Γι' αυτό το σκοπό ρίχνουν λυτούς και δεμένους. Αυτό το στόχο υπηρετούν τα όργανά τους, τα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ετσι εξηγείται η προκλητική και σκανδαλώδης προβολή του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ. Ετσι εξηγείται ο αποκλεισμός του ΚΚΕ.

Για να πετύχουν αυτό το στόχο είναι αναγκαίο να φτιάξουν το κατάλληλο δόλωμα, που αυτήν την περίοδο είναι η λεγόμενη "προοδευτική", η "φιλολαϊκή" διακυβέρνηση.

Πρόκειται για παραμύθι, για αυταπάτη, φιλολαϊκή και προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί ούτε πρόκειται να υπάρξει, όσο δε θίγεται η οικονομική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου κι αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου.

Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η δήθεν προοδευτική και φιλολαϊκή διαχείριση, αλλά η ένταση των λαϊκών αγώνων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, για να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Η λεγόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού που προετοιμάζουν απαιτεί διαθέσιμες δυνάμεις που θα βάλουν πλάτη για να πραγματοποιηθεί».

Θολώνει τα νερά ο ΣΥΝ

«Ο ΣΥΝ», σημείωσε ο ομιλητής, «ενώ είναι διαθέσιμος, θολώνει τα νερά, κρύβει τις πραγματικές του επιδιώξεις. Τώρα, ο κύριος Τσίπρας δηλώνει ότι πρόγραμμα εξουσίας θα επεξεργαστούν μετά το συνέδριό τους, κρύβουν ότι στην ουσία έχουν ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα διαχείρισης του συστήματος. Ομως, κριτήριο είναι τα έργα τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχνούν τη στάση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ. Τη στάση τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οτι μετέχουν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που βάζει πλάτη και στηρίζει κυβερνήσεις με αντιλαϊκή και ιμπεριαλιστική πολιτική, όπως στην Ιταλία. Οτι είναι οι απόγονοι των παλιών αποστατών του Κομμουνιστικού Κινήματος, αυτών που διέσπασαν το ΚΚΕ το 1968 και τώρα δηλώνουν δικαιωμένοι 40 χρόνια μετά.

Κριτήριο είναι ότι τους στηρίζουν και τους φουσκώνουν τα αστικά ΜΜΕ γιατί τους χρειάζονται, ώστε να παγιδεύσουν το λαό στο βούρκο της διαχείρισης του συστήματος.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει ο λαός. Καμιά ελπίδα από το συνέδριό τους. Μπορεί να αλλάξει ο αρχηγός, αλλά η πολιτική του θα είναι ίδια και χειρότερη».

Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, συζητούν αυτήν την περίοδο Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, διοργανώνοντας συσκέψεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές σε φίλους του Κόμματος, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και θέλει να ανιχνεύσει έναν διαφορετικό δρόμο, να ακούσει τι προτείνει το ΚΚΕ, να καταθέσει τις σκέψεις του. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα, Τετάρτη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμφισσας, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παναγής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής (πλατεία Βικτωρίας), από την Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ», διοργανώνει η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, σήμερα, Τετάρτη 6 Φλεβάρη, με κεντρικό ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγίου Νικολάου, στις 7 το απόγευμα.

-- Αύριο, Πέμπτη 7/2, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ από την Αχτίδα Εκπαιδευτικών. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Πέμπτη 7/2, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο, Πέμπτη 7/2, στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Αύριο Πέμπτη, 7 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Καλαμπάκα, στο κέντρο «Δούρειος», (δίπλα στο ΚΤΕΛ), για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος την ΚΕ του Κόμματος.

-- Εκδήλωση για την πολιτική πρόταση του Κόμματος πραγματοποιεί η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ αύριο, Πέμπτη 7 Φλεβάρη και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολύδροσο, με ομιλητή τον Βασίλη Ζιώβα, μέλος της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο, 9/2, στις 6,30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Διαμερίσματος (πλ. Σωτήρη Πέτρουλα). Θα μιλήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 9/2, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΝΑ (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου), από τις ΚΟΒ και ΟΒ Γκύζη, στις 7 μ.μ. Ομιλήτρια θα είναι η Παναγή Σπυρέτα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 10/2 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (πλ. Μητροπόλεως), από τις Κομματικές Οργανώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή, 10/2, στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, οι κομματικές οργανώσεις καλούν σε συζήτηση για τις εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Π. Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή, 10/2, στις 7 μ.μ. από τις κομματικές οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη - συζήτηση με το ίδιο θέμα στην αίθουσα Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, (Αρτέμωνος 7, Ν. Κόσμος). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 10/2, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μελισσίων (πλατεία Αγ. Γεωργίου) από τις Κομματικές Οργανώσεις Μελισσίων. Θα μιλήσει ο Γ. Κουλούρης, Γραμματέας της Βορειοανατολικής Αχτίδας.

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αρκαδία

Στο Νομό Αρκαδίας θα περιοδεύσει αύριο Πέμπτη 7/2 ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Το πρόγραμμα της περιοδείας έχει ως εξής:

  • Στις 7 π.μ. ο βουλευτής του ΚΚΕ θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο ορυχείο Ψαθί στη Μεγαλόπολη. Στις 8.30 π.μ., θα περιοδεύσει στον ΑΗΣ Α', όπου την περασμένη Κυριακή σκοτώθηκε σε «ατύχημα» ένας 42χρονος εργάτης
  • Στις 11.00 θα συναντηθεί με τα ΔΣ εκπαιδευτικών, διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
  • Στη 1.30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ, στα γραφεία της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, επί της πλατείας Κολοκοτρώνη.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ