Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10546

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλες δυνατότητες για υπερκάλυψη των πλάνων

Στο 23,16% η κάλυψη πανελλαδικά, στο εναρκτήριο «κλείσιμο» της 1ης του Δεκέμβρη. Χιλιάδες οι άνθρωποι του μόχθου που πρόσφεραν, δίνοντας μια πρώτη μαζική και αποστομωτική απάντηση σε όσους ελπίζουν μάταια ότι μπορούν να περιορίσουν τη δράση του Κόμματος.


ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΙ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

Ούτε ώρα χαμένη. Οργώνουμε εργοστάσια, τόπους δουλειάς, εργατογειτονιές, για να γίνει πανεργατική υπόθεση η μεγάλη μάχη

  • Με τις αντιδραστικές αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ και του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με νέες αντιδραστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στο Φορολογικό, με περικοπές δημόσιων δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, με «πάγωμα» μισθών. Καμιά αναμονή ή αυταπάτη. Ακατάπαυστη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη.
  • Το κάθε ΔΣ του σωματείου, με βάση το δικό του σχέδιο να δράσει, χωρίς καθυστερήσεις, ώστε να μπουν στη μάχη όλες οι δυνάμεις των σωματείων, όλα τα μέλη των ΔΣ. Το κάθε αγωνιστικό ψηφοδέλτιο συγκεντρώνεται και καθορίζει πρόγραμμα δουλειάς, καλώντας και οργανώνοντας όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν.
  • Να βάλουμε το θέμα για συμμετοχή στην απεργία σε όλα τα ΔΣ των σωματείων. Να οργανωθούν ομιλίες - συζητήσεις παντού. Να συζητήσουμε ζωντανά στους χώρους δουλειάς, να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους για την ανάγκη της επιτυχίας της απεργίας και τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε. Να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για συμμετοχή στην απεργία.
  • Το κάθε συνδικάτο να καθορίσει το σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας, την προσυγκέντρωσή του πριν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Να έχει το δικό του μαχητικό μπλοκ, τα συνθήματά του, τις σημαίες του.

ΣΕΛ.  2   -   4,   12   -   14

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2010
Αφιερωμένο στη διεθνιστική αλληλεγγύη

Οι σελίδες του φετινού ημερολογίου είναι «στολισμένες» με φωτογραφίες από την πολύμορφη διεθνιστική δράση που το ΠΑΜΕ αναπτύσσει σταθερά από την ίδρυσή του. Αντανακλούν την ανάγκη της εργατικής τάξης για αλληλεγγύη και το γκρέμισμα των τεχνητών διαχωριστικών γραμμών. Για το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας, της οργάνωσης και της ανασυγκρότησης του κινήματος, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.


ΣΕΛ.  27

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για:

  • Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα.
  • Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου).


Προσφορές

Οι οικείοι του Χρήστου Ρήγα, στη μνήμη του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ.

Ο σ. Παναγιώτης Βαζούρας, αντιστασιακός, προσφέρει 1.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ως πρώτη δόση.

Οι σύντροφοι Δημήτρης και Ευσταθία Χαλάτση προσφέρουν 2.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σ. Κωνσταντάτος Γεράσιμος προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.



Πρωτοπόρα δράση στους τόπους δουλειάς

Αρθρο του Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η ΔΗΠΑΚ απλώνουν τη δράση τους για την επιτυχία της κινητοποίησης.


ΣΕΛ.  20   -   21
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το νέο αντιλαϊκό πρότυπο

ΣΕΛ.  15   -   16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ