ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλες δυνατότητες για υπερκάλυψη των πλάνων

Στο 23,16% η κάλυψη πανελλαδικά, στο εναρκτήριο «κλείσιμο» της 1ης του Δεκέμβρη

Από το «κλείσιμο» της πρώτης μέρας
Από το «κλείσιμο» της πρώτης μέρας
«Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, παλεύει για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Δε στηρίζεται στην αστική τάξη, στους μεγαλοεκδότες και στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, στους εκμεταλλευτές του λαού. Βασικές πηγές εσόδων του ΚΚΕ είναι το υστέρημα των εργατών του μόχθου, οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει σκοπό να εξασφαλίζει την έκδοση του "Ριζοσπάστη" και των άλλων εντύπων του Κόμματος (...). Η ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της πολιτικής δράσης του, ανάπτυξη των δυνατοτήτων επεξεργασίας θέσεων που εξοπλίζουν θεωρητικά το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την εργατική εξουσία. Είναι το μόνο κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του και στη δράση του ως στόχο την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Εξαιτίας αυτού του σκοπού του το ΚΚΕ αποτελεί ξεχωριστό, διαχρονικά πάγιο στόχο του αστικού κράτους, των αστικών πολιτικών δυνάμεων και των συνεταίρων τους. Οσο πιο σταθερό και μαχητικό είναι το ΚΚΕ, τόσο η επίθεση γίνεται πιο ανοικτή, πιο βρώμικη, με συκοφαντίες και μέτρα καταστολής (...) Η επίθεση που δέχεται για τα οικονομικά του έχει στόχο να μειώσει το ηθικό ανάστημα του ΚΚΕ, να το ταυτίσει με τη σαπίλα, τη διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων όλων αυτών που στηρίζουν το σύστημα. Στοχεύει στη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση της στρατηγικής του. Η ηθική του ΚΚΕ απορρέει από την ηθική και τις αξίες της νέας κοινωνικής δύναμης της εποχής μας: Της εργατικής τάξης. Κριτήριο της δράσης του είναι η πολιτική του. Οι εργαζόμενοι μας κρίνουν και μας γνωρίζουν στα εργοστάσια, στις απεργίες, στην καθημερινή δράση, στην ιδιωτική ζωή. Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν νεόπλουτοι. Οι κομμουνιστές δίνουν και τη ζωή τους, δε διστάζουν μπροστά σε καμιά θυσία, προκειμένου να υπερασπίσουν το δίκιο των εργαζομένων. Είναι αναξιοπρέπεια για τα μέλη του ΚΚΕ η προσωπική βόλεψη, η συναλλαγή, οι υπόγειες σχέσεις (...) Ενισχύστε οικονομικά το ΚΚΕ! Οσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή του, τόσο πιο δυνατή γίνεται η φωνή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων!».

Η κάρτα που δίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Αθήνας στους συντρόφους που προσφέρουν κόκκινο μεροκάματο
Η κάρτα που δίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις της Αθήνας στους συντρόφους που προσφέρουν κόκκινο μεροκάματο
Από την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη 2009 - Γενάρη 2010.

Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» στις 15 του Νοέμβρη. Ταυτόχρονα, τυπώθηκε από τις Κομματικές Οργανώσεις σε χιλιάδες αντίτυπα και μοιράστηκε πλατιά στον κόσμο, ανοίγοντας μια επί της ουσίας συζήτηση για την πολιτική του ΚΚΕ, τον πόλεμο που δέχεται για τα οικονομικά του και την ανάγκη να ενισχύσουν το Κόμμα από το υστέρημά τους οι βασικοί αιμοδότες του, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Το πρώτο «κλείσιμο», που συμβολικά συνέπεσε με την εναρκτήρια ημερομηνία της Οικονομικής Εξόρμησης, την 1η του Δεκέμβρη, έδειξε πως και φέτος το κάλεσμα του ΚΚΕ έπεσε σε εύφορο έδαφος. Χιλιάδες ήταν οι άνθρωποι του μόχθου που πρόσφεραν με λίγα ή περισσότερα ευρώ για το δυνάμωμα του ΚΚΕ, δίνοντας την πρώτη μαζική και αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους που ελπίζουν μάταια και προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση του Κόμματος, να το περιχαρακώσουν από το λαό και να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή του στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου έφτασε από την πρώτη μέρα στο 23,16%, δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια αποφασιστική συνέχεια για την υπερκάλυψη του πλάνου κάθε Κομματικής Οργάνωσης και του πανελλαδικού, όπως αυτό έχει καθοριστεί από την ΚΕ του ΚΚΕ. Οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η επαφή αυτή την περίοδο με περισσότερους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και οι επισκέψεις στους τόπους καταγωγής, πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες στις αρχές του Γενάρη τα πλάνα να έχουν ήδη μπει σε πορεία κάλυψης και υπερκάλυψης.

Οι πρωτοπόρες Οργανώσεις


Η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, η οποία αναδείχτηκε πρόσφατα και μέσα από την υλοποίηση των βραβείων που θέσπισε το ΚΚΕ για την περσινή εξόρμηση. Με βάση το κλείσιμο της πρώτης μέρας, η κατάταξη των Οργανώσεων Περιοχών με βάση τα ποσοστά κάλυψης του πλάνου τους, είναι η εξής: Πελοπόννησος (32,01%), Αθήνα (26,38%), Πειραιάς (25,80%), Θεσσαλονίκη (22,10%), Στερεά - Εύβοια (21,39%), Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (21%), Αιγαίο (20,43%), Θεσσαλία (20%), Αττική (20%), Δυτική Μακεδονία (19,31%), Κεντρική Μακεδονία (19,15%), Εξωτερικού (17%), Βορειοδυτική Ελλάδα (16,16%) και Κρήτη (15,76%). Η ΚΝΕ κάλυψε 19,30% του πλάνου, ενώ οι ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και «902» 12,05% και 21,40%, αντίστοιχα.

Επίσης, την πρώτη μέρα της Εξόρμησης, 19 Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος κάλυψαν ποσοστό μεγαλύτερο από το μέσο όρο της πανελλαδικής κάλυψης. Οι Οργανώσεις αυτές είναι: Ρεθύμνου, Ηλείας, Λακωνίας, Ροδόπης, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κεφαλονιάς, Ευρυτανίας, Πιερίας, Χίου, Κυκλάδων, Ημαθίας, Ρόδου, Αρκαδίας, Λιβαδειάς, Δράμας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης.

Το κλείσιμο της πρώτης μέρας είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού Κομματικές Οργανώσεις όπως αυτή της Αθήνας έστησαν μικρά γλέντια ανά Αχτίδες για να υποδεχτούν τις πρώτες προσφορές των ανθρώπων του μόχθου στο Κόμμα. Σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα της πρώτης μέρας είχαν και τα περισσότερα από 1.000 κόκκινα μεροκάματα που πρόσφεραν μέλη, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ. Σαν αποτέλεσμα, η ΚΟΑ πέτυχε υψηλό ποσοστό κάλυψης από την πρώτη μέρα, με δέκα Αχτιδικές Επιτροπές να καταγράφονται στις πρώτες θέσεις: ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας (49,65%), Βιομηχανία (37,62%), Υπηρεσίες (36,20%), Δικηγόροι (35,88%), Χρηματοπιστωτικό (32,54%), Μεταφορές (32,18%), ΟΤΑ (31,32%), Α' Αθήνας (31,31%), Νοτιοανατολικών Συνοικιών (26,80%), Βόρειων Συνοικιών (25,69%).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ