ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

Στη Βουλή κατατέθηκε χτες από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το αθλητικό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Κινούμενο στην πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) το νομοσχέδιο δείχνει σε βασικά ζητήματα, όπως αυτό της βίας στον αθλητισμό και οι στημένοι αγώνες, να μένει μακριά από την πραγματική ουσία. Επίσης, η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο για μια ακόμη φορά μένει στο απυρόβλητο από τις διατάξεις του. Αντίθετα, ως λύσεις διαφημίζονται για μια ακόμη φορά μέτρα όπως αυτό της αυστηροποίησης των ποινών ή της έντασης της καταστολής που, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν θετικά.

Την ίδια στιγμή, μέσω των συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου εμφανής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει διοικητικά ζητήματα του αθλητισμού. Σε αυτό υπάγονται οι διατάξεις που αφορούν ζητήματα της διοίκησης των Ομοσπονδιών, όπως ο χρονικός περιορισμός στις θητείες των εκλεγμένων προέδρων ή τα ηλικιακά όρια (π.χ. 70 έτη) για συμμετοχή σε θέσεις του ΔΣ. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει και συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης των Ομοσπονδιών (σύστημα αξιολόγησης «Χίλων») για την καταβολή της τακτικής χρηματικής επιχορήγησης. Να σημειωθεί ότι οι επιχορηγήσεις εδώ και χρόνια, εξαιτίας του συνεχούς πετσοκόμματος, έχουν μετατραπεί σε ψίχουλα, με τα χρήματα που δίνονται στις περισσότερες Ομοσπονδίες να μη φτάνουν ούτε για την κάλυψη των πάγιων εξόδων, επιφέροντας αρκετά προβλήματα στη λειτουργία τους.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο δύσκολο τεστ με «οδηγό» το Φάληρο

Την πιο δύσκολη αποστολή του στον 2ο όμιλο του Champions League έχει απόψε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν για την 4η αγωνιστική (19.55 - Cosmote Sport 2).

Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν μόλις έναν βαθμό σε τρεις αγώνες, καλούνται να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου βαυαρική ομάδα και σ' αυτό το πλαίσιο θέλουν να επαναλάβουν την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο Φάληρο, όπου πάλεψαν στα ίσα και ηττήθηκαν 3-2. Εχοντας αφήσει πίσω τους τον εκνευρισμό από την ισοπαλία με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα, αισιοδοξούν ότι μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα εφόσον αποφύγουν τα λάθη που δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο στον προηγούμενο αγώνα με την Μπάγερν.

Οπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς, σκοπός της ομάδας είναι να φανεί ανταγωνιστική απόψε και να προβάλει αντίσταση στο φαβορί της αναμέτρησης, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει πλήθος παρατηρήσεων στους παίκτες του για τα λάθη που έγιναν στην Ξάνθη. Οσο για την αναστάτωση που επικρατεί στην Μπάγερν μετά τη βαριά ήττα από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για το πρωτάθλημα (5-1) και τη συνεπακόλουθη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της, με την απομάκρυνση του Νίκο Κόβατς, σύμφωνα με τον Μαρτίνς καθιστά τη βαυαρική ομάδα ακόμα πιο επικίνδυνη.

Δύσκολη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν

Eurokinissi

Δύσκολη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν
Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς απουσίες, καθώς ταξίδεψαν στο Μόναχο και ο Βαλμπουενά, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και ο Μπενζιά, που εξέτισε την τιμωρία του.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται την Τότεναμ (22.00 - Cosmote Sports 3).
  • Η βαθμολογία: Μπάγερν 9, Τότεναμ 4, Ερυθρός Αστέρας 3, Ολυμπιακός 1.
  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: 19.55: Λοκομοτίβ Μόσχας - Γιουβέντους (Cosmote Sport 9). 22.00: Ρεάλ Μαδρίτης - Γαλατασαράι (Cosmote Sport 4), Αταλάντα - Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sport 5), Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Cosmote Sport 9), Παρί Σεν Ζερμέν - Κλαμπ Μπριζ (Cosmote Sport 8), Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης (Cosmote Sport 7).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ
Nα παραμείνει στο «ρετιρέ»

Στοχεύοντας στην παραμονή του στην κορυφή της βαθμολογίας του 1ου ομίλου του Eurocup, ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται σήμερα την ισραηλινή Μακάμπι Ρισόν για την 6η αγωνιστική (19.30 Novasports 1).

Η ελληνική ομάδα, που με 4 νίκες και 1 ήττα ισοβαθμεί στην 1η θέση με την ιταλική Βίρτους Μπολόνια, θέλει να συνεχίσει νικηφόρα προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα για το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά και τη νίκη επί του Περιστερίου για το πρωτάθλημα, οι Πατρινοί είναι το φαβορί κόντρα στην ουραγό του ομίλου Μακάμπι Ρισόν, που μετράει μόλις μία νίκη μέχρι τώρα.

Οπως τόνισε πάντως ο τεχνικός του Προμηθέα Μάκης Γιατράς, η Μακάμπι παρά την άσχημη βαθμολογική της θέση παραμένει ανταγωνιστική ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Τα αποτελέσματά της στο Eurocup, συνέχισε, δεν είναι τόσο καλά όπως στο ισραηλινό πρωτάθλημα, σε κάθε περίπτωση όμως διαθέτει αξιόλογο ρόστερ και για το λόγο αυτό οι παίκτες του θα πρέπει να εμφανιστούν συγκεντρωμένοι και σοβαροί προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.

  • Οι άλλοι αγώνες του ομίλου: Ανδόρα - Μονακό (21.00), Βίρτους - Ουλμ (21.30).
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
Ηττα για την ομάδα του «Ριζοσπάστη» από τον ΑΝΤ1

Την ήττα με 54 - 34 γνώρισε η ομάδα του «Ριζοσπάστη» από τον ΑΝΤ1 στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εργαζομένων στα ΜΜΕ. Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, η ομάδα του «Ριζοσπάστη» παρά την προσπάθειά της βρέθηκε από την αρχή του αγώνα πίσω στο σκορ, με τον ΑΝΤ1 να διευρύνει συνεχώς το προβάδισμά του μέχρι το 35-18 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο τα «σφυροδρέπανα» ισορρόπησαν σχετικά το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν σε κάποιο σημείο να ξαναμπούν στη διεκδίκησή του. Πλέον, σε 2 αγώνες μετρούν μία νίκη και μία ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 35-18, 42-27, 54-34

Η σύνθεση του «Ριζοσπάστη» (προπονητής Π. Μπουγιούρης): Βασίλαρος, Δελημάρης, Μπολάκης, Ρεμπάπης, Μύρτου 1, Ελταχήρ 2, Γκιόκας 14, Καραλής, Σταμούλης 12, Καπετανόπουλος, Χαμαλίδης 1, Λογαράς, Τάτσης 4.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, πέρα από τον ΑΝΤ1, τις νίκες τους ζευγάρωσαν επίσης ο ΣΚΑΪ και το DPG. Αναλυτικά σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: SDNA - NOVA 81-57, ΣΚΑΪ - «Αθήνα 9,84» 62-44, BWM.gr - DPG 56-80, «Εθνος» - «Eurosport» 44-46. Ο αγώνας «Alpha» - «Star» αναβλήθηκε, ενώ το «Πρώτο Θέμα» είχε ρεπό.

ΠΑΤΡΑ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ
Μετονομάζεται σε «Κώστας Πετρόπουλος»

Το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου, από τις σπουδαιότερες μορφές που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ, θα πάρει το ιστορικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πάτρας στην τοποθεσία Κουκούλι, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα τη Δευτέρα από το ΔΣ του Παμπελοποννησιακού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ) Πάτρας. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΕΑΚ, η απόφαση αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση ενός αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου τόσο στο τοπικό όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Στο συγκεκριμένο γήπεδο ο «Νουρέγιεφ», όπως ήταν το παρατσούκλι του Κώστα Πετρόπουλου την εποχή που αγωνιζόταν, εξαιτίας του αξεπέραστου στιλ και των «χορευτικών» του κινήσεων, έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Αργησε να αντιδράσει το Περιστέρι

Αν και το πάλεψε στο τέλος, το Περιστέρι δεν απέφυγε χτες την εντός έδρας ήττα από τη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ με 74-71 για την 4η αγωνιστική του FIBA Champions League. Ετσι η ελληνική ομάδα, με απολογισμό 2 νίκες - 2 ήττες, υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας του 3ου ομίλου.

Το Περιστέρι από την αρχή παρασύρθηκε από το ρυθμό των φιλοξενούμενων και στερήθηκε τις αμυντικές λύσεις, με αποτέλεσμα να «κυνηγάει» στο σκορ. Από την πλευρά της η Νίζνι, με πρωταγωνιστή τον Μπράντον Μπράουν, διατήρησε διαφορά ασφαλείας μέχρι τα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου (15-21 στο 10' , 32-40 ημίχρονο, 52-58 στο 30'). Με μπροστάρη τον Σμιθ οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο τελευταίο πεντάλεπτο, «ροκανίζοντας» τη διαφορά (68-61 στο 38'), ωστόσο ένα καθοριστικό τρίποντο του Μπαμπούριν στο τελευταίο λεπτό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ρωσικής ομάδας.

Περιστέρι: Αγραβάνης 5, Γκρέι 11, Χάτσερ 8, Μόουζες 11, Σμιθ 21, Μπλέικ 3, Γόντικας 2, Μορέιρα 3, Σκορδίλης, Βασιλόπουλος 6, Ξαθόπουλος.

Νίζνι: Μπαμπούριν 3, Α. Μπράουν 14, Στρέμκοφ 4, Γουίλις 9, Ζμπανόφ, Αντίποφ 4, Αστάπκοφ 7, Μπ. Μπράουν 21, Γκανκέβιτς 1, Κομόλοφ, Λιούις 11.

Δοκιμασία της ΑΕΚ στην Τουρκία

Με τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό Μάριο Τσάλμερς στην αποστολή της, η ΑΕΚ δίνει σήμερα έναν δύσκολο αγώνα για τον 2ο όμιλο του Champions League, αντιμετωπίζοντας την Μπαντίρμα στην Τουρκία (19.00 - ΕΡΤ Sports). Η «Ενωση», που έχει 2 νίκες και 1 ήττα, στοχεύει στο «διπλό» που θα τη διατηρήσει κοντά στην κορυφή του ομίλου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ