ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
Σελ. /24
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Ο λαός απαιτεί: Οι ναζί στη φυλακή!
  • Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής
  • Μεγάλη συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στο Μετρό «Αμπελόκηποι»

Εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται συνδικάτα, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι στην Αττική και σε όλη τη χώρα, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο της Αθήνας, απαιτώντας την καταδίκη των εγκληματιών φασιστών.

Η πολύμορφη δράση που κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες θα κορυφωθεί αύριο, με τη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι».

Μια δράση που περιλαμβάνει εξορμήσεις, μοίρασμα ανακοινώσεων, ανάρτηση πανό σε κεντρικά σημεία, με συνθήματα που απηχούν τη λαϊκή ετυμηγορία: «Οι ναζί στη φυλακή!».

Δεκάδες είναι άλλωστε τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση, με πολλά από αυτά να έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο, μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην Ερμού, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ με ντουντούκες καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση. Παράλληλα, κάλεσαν σε κλιμάκωση του αγώνα με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 13/10 στο Σύνταγμα.

Εξορμήσεις στο Μετρό
Εξορμήσεις στο Μετρό
Χτες το πρωί μέλη Σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν εξορμήσεις στους σταθμούς του Μετρό, ενώ συνθήματα δεσπόζουν σε κεντρικά σημεία της Αττικής, ώστε να φτάσει ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση.

Στάσεις εργασίας

Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν προκηρύξει μέχρι στιγμής η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου (8 π.μ. - 12 μ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (έναρξη βάρδιας - 1 μ.μ.), το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (10 π.μ. - 2 μ.μ.), το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής (10 π.μ. - 2 μ.μ.), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (10 π.μ. - λήξη ωραρίου), η Ενωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (έναρξη βάρδιας έως 12 μ.), το Συνδικάτο Οικοδόμων Αττικής (10 π.μ. έως λήξη της βάρδιας), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (9 π.μ. - 1 μ.μ.), το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής (9 π.μ. - 1 μ.μ.), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (παναττική 4ωρη από την έναρξη της βάρδιας), το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής - Πειραιά και Νήσων (8 π.μ. - 12 μ.), το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής (11 π.μ. - 3 μ.μ.), το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής (8 π.μ. - 12 μ.), το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής (10 π.μ. - λήξη βάρδιας), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (10 π.μ. έως 1 μ.μ.), ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας (10 π.μ. έως τέλος βάρδιας).

Γιγαντοπανό στο ΕΚ Πειραιά
Γιγαντοπανό στο ΕΚ Πειραιά
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), η ΟΛΜΕ (8 π.μ. - 11 π.μ.) και η ΔΟΕ (8 π.μ. - 11 π.μ.), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (11 π.μ. - λήξη ωραρίου), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (11 π.μ. - λήξη ωραρίου), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (ΟΣΥΒΕΤ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας (11 π.μ. - τέλος ωραρίου), η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (8.30 π.μ. - 11.30 π.μ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητική Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου (10 π.μ. - 1 μ.μ.), η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης (11 π.μ. - τέλος ωραρίου). Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (10 π.μ. - λήξη βάρδιας), την ίδια ώρα τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Κορυδαλλού, Περάματος, Ηλιούπολης. Ακόμα τα Σωματεία Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (11 π.μ. - λήξη ωραρίου), Αμαρουσίου (11 π.μ. - λήξη ωραρίου).

Στην κινητοποίηση καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΝΗΗΕΝ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείου Εφημερίδων Αθηνών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon», το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote e-Value» Αττικής, η ΠΕΤ-ΟΤΕ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής. Ακόμα, καλούν η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη και αλλού

Εργατικό Κέντρο Αθήνας
Εργατικό Κέντρο Αθήνας
Στη Θεσσαλονίκη τα εργατικά σωματεία καλούν σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης αύριο, Τετάρτη 7/10, στις 7 μ.μ., στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου) και καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις ενημέρωσης του εργαζόμενου λαού. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης καλούν παράλληλα σε συμμετοχή και στην προγραμματισμένη στάση εργασίας και την κινητοποίηση που θα γίνει αύριο Τετάρτη 7/10 στις 11.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πρωί και απόγευμα θα διαδηλώσουν αύριο και οι φοιτητές. Δίνουν ραντεβού στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και παράλληλα καλούν σε συμμετοχή και στο μεγάλο συλλαλητήριο από κοινού με τα εργατικά σωματεία στο Μνημείο του Λαμπράκη.

Στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί αύριο έχει οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού και των μαθητών μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Συμμετοχή στο μαθητικό συλλαλητήριο ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε άλλες πόλεις

Χτες, στην Ξάνθη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου οι φορείς που διοργανώνουν την εκδήλωση - κινητοποίηση ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εκπρόσωποι της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων της Πολυτεχνικής Σχολής, του Συλλόγου Οικοτρόφων Ξάνθης κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην αποψινή συγκέντρωση και πορεία.

Σήμερα Τρίτη:

Στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας. Στην Καβάλα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη. Στην Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο δημαρχείο. Στη Δράμα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση στις 7 μ.μ., στην αίθουσά του. Θα μιλήσει ο δικηγόρος Βαγγέλης Τσιμούρας.

Ακόμα σε Μυτιλήνη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς. Κέρκυρα, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Λευκάδα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αϊ - Μηνά. Καλαμάτα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., στα παλιά ΚΤΕΛ. Δράμα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Χίο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Βουνακίου. Σύρο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Μιαούλη.

Αύριο, Τετάρτη 7 Οκτώβρη:

Πάτρα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στις 7 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συγκέντρωση - συναυλία στα γραφεία του.

Γιάννενα, στις 10 π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο. Αρτα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς. Ηγουμενίτσα, στις 11 π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας έχει προκηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.).

Κατερίνη, στις 6.30 μ.μ., στο σιντριβάνι (πλατάνι). Κοζάνη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. έξω από το Δικαστήριο. Λάρισα, στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια. Βόλο, στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια.

Αργοστόλι, στις 6.30 μ.μ., έξω από τα δικαστήρια. Ηράκλειο, στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια. Το ΝΤ Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας (10 π.μ. - λήξη βάρδιας). Χανιά, 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια. Ζάκυνθο, 6.30 μ.μ., στο κτίριο πρώην Νομαρχίας. Στη Σάμο, στις 12 μ., στην πλατεία Πυθαγόρα.


ΚΝΕ
Δεν ξεχνάμε!

Πολύμορφη δράση για την καταδίκη των φασιστών

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Με εκδηλώσεις, προβολές, συνθήματα, εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες συνεχίζεται η δράση της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, προβάλλοντας το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε - 7 Οκτώβρη οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή!».

Στην Αττική, αντιφασιστική μέρα δράσης διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής την Κυριακή. Πραγματοποίησαν εξορμήσεις στο Αιγάλεω, έφτιαξαν αντιφασιστικά γκράφιτι, πρόβαλαν το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «Δεν ξεχνώ». Εκδηλώσεις και παρεμβάσεις στις σχολές με γκράφιτι πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στις σχολές Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ. Επίσης η ΤΟ ΕΜΠ πραγματοποίησε εξόρμηση στου Ζωγράφου, ενώ μέλη και φίλοι της Οργάνωσης «κοκκίνισαν» το Πολυτεχνείο με πανό και συνθήματα κατά του φασισμού, όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή». Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την ΤΟ της ΚΝΕ και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Δεν ξεχνώ».

Στη Θεσσαλονίκη

«Παλιοί και νέοι φασίστες από τον λαό θα τη βρείτε!». Με συνθήματα όπως αυτό αλλά και άλλα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έστειλαν μήνυμα πως είναι λαϊκή απαίτηση να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσουν τον βρώμικο ρόλο της. Εφοδιασμένοι με αφίσες, στένσιλ και άλλα υλικά προπαγάνδισης, έδωσαν το βράδυ της Κυριακής μαχητικά ραντεβού στις ανατολικές και τις δυτικές συνοικίες της πόλης, αλλά και στο κέντρο της και συνέχισαν τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μπροστά στην ανακοίνωση της απόφασης της δίκης.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Ζωγράφου
Ζωγράφου
-- Σήμερα Τρίτη, στην Πάτρα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 8 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Αστιγγος 77 και Μπιζανίου).

-- Αύριο Τετάρτη, στον Πύργο Ηλείας, στις 8 μ.μ., στο ισόγειο των γραφείων του ΚΚΕ.


Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος

Με 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για αύριο Τετάρτη 7 Οκτώβρη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών απαιτούν την καταδίκη των εγκληματιών φασιστών.

Είναι άλλωστε τα σωματεία που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος στην αποκάλυψη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ενώ τα μέλη τους στοχοποιήθηκαν και δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από τους φασίστες για λογαριασμό της εργοδοσίας στο Πέραμα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Αποκαλύφθηκε ειδικά για τον χώρο μας, το ποιοι χρηματοδότησαν και προώθησαν τη δημιουργία του δουλεμπορικού της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα με τη μορφή του σωματείου, με μόνο στόχο να χτυπηθούν τα σωματεία μας, δηλαδή η μόνη οργανωμένη δύναμη των εργατών στον χώρο. (...) Εχει λοιπόν για όλους μας ιδιαίτερη σημασία, αφού απομονώθηκαν από το σύνολο των συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, να καταδικαστούν και στη δίκη με τις ποινές που αναλογούν στα εγκλήματά τους».


ΠΕΡΑΜΑ
Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ σβήνει τα αντιφασιστικά συνθήματα!

Καταγγελία από την ΚΟΒ του ΚΚΕ

Το αντιφασιστικό σύνθημα...
Το αντιφασιστικό σύνθημα...
Για κατρακύλα της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το γεγονός πως συνεργεία του δήμου έσπευσαν να σβήσουν το σύνθημα που δέσποζε στην πόλη «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή». Μια ενέργεια που αποτελεί πρόκληση για τον λαό της περιοχής, τρεις μέρες μάλιστα πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της ΧΑ, όταν η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει την ίδια «ευαισθησία» για τα εμετικά φασιστικά συνθήματα που κατά καιρούς βρωμίζουν την περιοχή.

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ θυμίζει ότι στο Πέραμα είχαν ξεδιπλώσει οι ναζί την εγκληματική τους δράση με τις δολοφονικές επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, ενώ εκεί είχε στήσει η συμμορία της ΧΑ και το δουλεμπορικό της για λογαριασμό των εργολάβων και των εφοπλιστών.

«Για όλα τα παραπάνω, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα, κ. Λαγουδάκης, και η δημοτική αρχή πρέπει να απολογηθούν στον λαό του Περάματος για την προκλητική εντολή που έδωσαν να σβηστούν τα συνθήματα που καλούν σε καταδίκη των ναζί», σημειώνει η Οργάνωση του ΚΚΕ και καλεί τον λαό της περιοχής να δώσει απάντηση με τη μαζική και αποφασιστική του παρουσία αύριο στη συγκέντρωση των σωματείων στους Αμπελόκηπους.


...που έσπευσε να σβήσει η δημοτική αρχή Περάματος
...που έσπευσε να σβήσει η δημοτική αρχή Περάματος

Δεν ξεπλένονται με τίποτα!

Βγάζει μάτι στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής η προσπάθεια «ξεπλύματος» του αστικού πολιτικού συστήματος από τις ευθύνες που έχει για την ανοχή στους φασίστες και για τα χαϊδολογήματα μαζί τους. Στόχος τους είναι να φιλοτεχνήσουν μια εικόνα «διακομματικού τείχους απέναντι στο φασισμό», όπου τάχα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από τις σοβαρές ευθύνες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν για την εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».

Ομως, δεν ξεπλένονται με τίποτα!

Δεν ξεπλένονται οι κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με δική τους ευθύνη η δίκη καθυστέρησε δραματικά, με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι για χρόνια.

Δεν ξεπλένεται η ΝΔ, αφού, θυμίζουμε, δικό της στέλεχος και μάλιστα συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ήταν ο συνομιλητής του Κασιδιάρη, Τ. Μπαλτάκος.

Δεν ξεπλένονται η ΝΔ και τα στελέχη της που αναπαράγουν τη θεωρία των «δύο άκρων», η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί για τους φασίστες, που βουλευτές της είχαν εισαγάγει τη θεωρία της «σοβαρής Χρυσής Αυγής» που, όπως διαπίστωναν, θα ήταν χρήσιμη για το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά και τις «προθέσεις» υπουργών της - που δεν υλοποιήθηκαν κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή - να πάρουν μέρος σε γιορτές μίσους στο Γράμμο πλάι πλάι σε νυν και πρώην χρυσαυγίτες.

Οπως βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα, ενώ έχουν κατατεθεί τόσα πειστήρια και τόσα ντοκουμέντα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που πηγάζει από τη ναζιστική ιδεολογία της, υποδεικνύουν στο λαό να κλείσει τα μάτια απέναντι στο τέρας του φασισμού, να μην απαιτεί την καταδίκη των εγκληματιών ναζιστών, αλλά να αφήσει το δικαστήριο να κάνει απερίσπαστο τη δουλειά του! Να τι έλεγε σε χτεσινή συνέντευξή του ο Ανδρ. Λοβέρδος: «Εχουμε ανθρωποκτονία, έναν άνθρωπο που δολοφονήθηκε. Οταν μία υπόθεση σαν κι αυτή βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και σε αυτό το επίπεδο της απονομής της, η πολιτική δεν έχει καμία θέση. Δεν έχει καμία θέση σε σχέση με τη λήψη της απόφασης (...) Δεν είμαστε όμως όλοι εμείς δικαστές, τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι πανεπιστημιακοί, οι δημοσιογράφοι. Αλλο να λέμε ότι πρέπει να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και πρέπει κάποιος ή κάποιοι να τιμωρηθούν για την ανθρωποκτονία και άλλο να έχουμε εκδώσει αποφάσεις - απόψεις αντί των δικαστών».

Δεν ξεπλένεται όμως ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ακροδεξιών ΑΝΕΛ, από τις παράτες που είχε με υπόδικους χρυσαυγίτες σε ακριτικά νησιά, στο όνομα μιας τάχα «εθνικής ομοψυχίας». Δεν ξεπλένεται ούτε για την ανοχή που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους φασίστες από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του το 2015: Από την προκλητική επιμονή της τότε προέδρου της Βουλής να παρευρίσκονται οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, μέχρι το νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε τον Ιούνη του 2019, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του, με τον οποίο άλλαζαν οι ποινές για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για να πέσουν «στα μαλακά» οι χρυσαυγίτες.

Τα παραδείγματα που δείχνουν την επικίνδυνη ανοχή που έδειξε το αστικό πολιτικό σύστημα στους φασίστες και τη δράση τους είναι πολλά. Ενα προς ένα επιβεβαιώνουν ότι ο λαός ποτέ δεν πρέπει να εφησυχάζει απέναντι στο φασισμό. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει με κάθε τρόπο την απαίτησή του να καταδικαστούν οι ναζί, να μπουν φυλακή και ταυτόχρονα να επαγρυπνεί, να κάνει υπόθεσή του την απομόνωση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Να τον πολεμά, βάζοντας πάνω απ' όλα στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, μέχρι να το ανατρέψει!


Δ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ