ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σταματήστε το μακελειό

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με ανακοίνωση - καταγγελία της Γραμματείας του 4/1, εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την καταδίκη για την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη.

Σημειώνει: «Η ισραηλινή βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Μετά τούς επί μια βδομάδα βομβαρδισμούς αθώων παιδιών, γυναικών και άμαχου πληθυσμού, η βαριά εξοπλισμένη πολεμική μηχανή του Ισραήλ κλιμακώνει παραπέρα την επίθεση με χερσαία εισβολή. Οι εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες από ισραηλινές βόμβες αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να δικαστούν ως τέτοια.

Το καθεστώς του Ισραήλ δε θα μπορούσε να προβεί στα παραπάνω εγκλήματα δίχως την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ (απερχόμενης και νέας). Η θέση εκφρασμένη από την τσέχικη προεδρία της ΕΕ (για "αμυντικό χαρακτήρα της επέμβασης") δείχνει την εγκληματική συνέργεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία απέχει πολύ από το να είναι πιο ανθρώπινη και, ακόμη λιγότερο, το αντίβαρο των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ υπολογίζει, επίσης, στις εσωτερικές διαφορές και αντιθέσεις ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και μέσα στον αραβικό κόσμο. Αυτή είναι η στιγμή της ύψιστης ευθύνης και ενότητας ενάντια στα στρατεύματα της εισβολής και κατοχής. Καλούμε όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις της περιοχής να ενώσουν τις προσπάθειές τους, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μέση Ανατολή, ενάντια στους «τοποτηρητές» του ιμπεριαλισμού στην περιοχή, που είναι το αντιδραστικό και απάνθρωπο καθεστώς του Ισραήλ.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη και το σεβασμό μας προς τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ειρήνη μέσα στο Ισραήλ και χαιρετίζουμε το γενναίο αγώνα τους και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του στη Γενεύη, να αποδείξουν τον ελάχιστο σεβασμό προς τον ιδρυτικό καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και την παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταδικάζοντας απερίφραστα την ισραηλινή επίθεση, επιβάλλοντας τέλος στην εισβολή και κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, που αποτελεί και την πρώτη αιτία για όσα υποφέρει εδώ και 60 χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.

Αυτή τη στιγμή, οι λαοί του κόσμου πρέπει να αντιδράσουν με μαζικές πολιτικές διαμαρτυρίες και δράσεις ενάντια στην αδικία και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Το ΠΣΕ καλεί για αυξημένη αλληλεγγύη και ανθρωπιστική βοήθεια κάθε είδους και πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι στους δρόμους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Το Σάββατο, οπότε και εκδηλώθηκε η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, απ' το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε ανακοίνωση - κάλεσμα στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Κόμμα και η ΚΝΕ την Κυριακή στο Πολεμικό Μουσείο και με τίτλο: «Να σταματήσουμε το χέρι των δολοφόνων!». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ολοι στους δρόμους! Οι εργαζόμενοι της Αττικής, αύριο (σ.σ. την περασμένη) Κυριακή, στη συγκέντρωση που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο Πολεμικό Μουσείο, στις 5 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ολοι και όλες αύριο σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας.

Το νέο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης από το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ, που έχει τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά! Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να σταματήσουν το χέρι των δολοφόνων που σφάζουν τον Παλαιστινιακό λαό.

Να υποχρεώσουμε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα.

Ολες και όλοι με το λαό της Παλαιστίνης που έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Με το λαό που του στερούν το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ