ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Γενάρη 2012
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Αγωνιστικά ενάντια στα νέα μέτρα

Καλεί σε συμμετοχή στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Αγωνιστικό κάλεσμα ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), δηλώνοντας την συμμετοχή της στην παναττική απεργία στις 17 του Γενάρη και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, έχει ως εξής:

«Το ξεκίνημα του 2012 βρίσκει τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων χρόνων.

Τα νέα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα με τα λεγόμενα τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι για τα εισοδήματα του 2011, μας εξαναγκάζουν να πληρώσουμε φόρους για εισοδήματα που δεν αποκτήσαμε.

Με το πετσόκομμα, την υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας που φέρνει η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, μας απαγορεύει ακόμα και να αρρωστήσουμε.

Η επίθεση στους μισθούς, στα μεροκάματα και στις συντάξεις, θα οδηγήσουν στην παραπέρα μείωση της κατανάλωσης και στο κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και βιοτεχνιών.

Το ψέμα και η εξαπάτηση του λαού από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης δεν έχει τέλος. Με πρόσχημα τον εντοπισμό των μεγαλοεισοδηματιών που πάντα θα φοροδιαφεύγουν, βάζει άλλη μια φορολογική θηλιά ειδικά σε όσους έχουν χαμηλά, έως και καθόλου εισοδήματα και οι οποίοι μετά από σκληρή δουλειά πολλών χρόνων κατάφεραν να αποκτήσουν έστω και ένα σαράβαλο ΙΧ αυτοκίνητο. Η μανία τους να εξοντώσουν τα λαϊκά στρώματα φτάνει στο σημείο να θεωρούν τεκμήριο διαβίωσης το γάμο, το νοικιασμένο διαμέρισμα, και το ΙΧ αυτοκίνητο και να μας φορολογούν, ανεξάρτητα από τα πραγματικά μας εισοδήματα, ανεξάρτητα αν έχουμε βάλει λουλέτο στο μικρομάγαζό μας ή κάποιος είναι άνεργος.

Με βάση τα νέα τεκμήρια για την "ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη" διαβίωσης και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12 στις 5 χιλιάδες ευρώ, ο οποιοσδήποτε θα θεωρείται ότι έχει εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ, επειδή και μόνο υπάρχει και ζει από την φιλανθρωπία των συγγενών και φίλων. Ετσι, με τα νέα τεκμήρια θα οδηγήσουν στην επιβολή φόρου σε εκατομμύρια αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και αγρότες, που μέχρι τώρα, λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν φόρο εισοδήματος. Και δεν φτάνουν μόνο αυτά. Σχεδιάζουν την αύξηση του "Τέλους Επιτηδεύματος" στα 1.000 ευρώ σε περίοδο που 10άδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Την ίδια στιγμή που παιδιά λαϊκών οικογενειών πάνε νηστικά στα σχολεία και τα συσσίτια εμφανίζουν ραγδαία αύξηση, η συγκυβέρνηση των μονοπωλίων εξαπολύει ένα εξοντωτικό φοροκυνηγητό, όχι σ' αυτούς που πραγματικά πρέπει να πληρώσουν αλλά σ' αυτούς που η οικονομική καπιταλιστική κρίση τους εξαθλιώνει κυριολεκτικά και απόλυτα.

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει:

  • Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα φορτώσει και πάλι νέα βάρη στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, αγροτών και συνταξιούχων.
  • Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».
  • Πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για πρόσθετα μέτρα ύψους 2 με 3 δισ. ευρώ για να καλύψουν την «τρύπα» του προϋπολογισμού του 2011.
  • Κατάργηση των ΣΣΕ, των κατώτατων μισθών, νέα μείωση των συντάξεων κ.ά.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση. Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση σας. Δεν δεχόμαστε τους εκβιασμούς σας. Δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι για τα χρέη σας. Να φορολογηθεί τώρα η μεγάλη περιουσία και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Να ξεκουμπιστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα που επιβάλλουν τα χαράτσια και τους φόρους, ληστεύοντας το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων. Η ενιαία οργανωμένη πάλη των αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με τους αγρότες είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση της συντονισμένης επίθεσης από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Καρατζαφέρη, την ΕΕ και την τρόικα.

Ορος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού είναι η συντονισμένη πάλη με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Ο πλούτος που παράγουμε μας ανήκει. Ξεκινάμε αγωνιστικά την νέα χρονιά. Συμμετέχουμε ενεργά στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη και στη συγκέντρωση στην Πλ. Ομονοίας στις 11 το πρωί».

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Δραστηριότητα για την παναττική απεργία

Αποφασίστηκε πανοικοδομική απεργία στις 2 Φλεβάρη

Στη μάχη των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, με πρώτο σταθμό την Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη και την Πανοικοδομική πανελλαδική απεργία στις 2 Φλεβάρη, που αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, με «αιχμή του δόρατος» το ζήτημα της ανεργίας, που έχει χτυπήσει κόκκινο κυριολεκτικά

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει: «Πρέπει να οξύνουμε το μέτωπο της ανεργίας. Οι παρεμβάσεις που κάναμε μέχρι τώρα έχουν δημιουργήσει ορισμένες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικά βήματα. Στην Εκτελεστική αποφασίσαμε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανοικοδομικής Πανελλαδικής Απεργίας για τις 2 Φλεβάρη». Και σε άλλο σημείο: «Είναι απαραίτητο τα Διοικητικά Συμβούλια να συνεδριάσουν έγκαιρα, να σχεδιάσουν δουλειά με μόνιμα χαρακτηριστικά, με συμμετοχή και δράση των ανέργων. Να σχεδιάσουν παρεμβάσεις σε Υπουργεία, άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Να προγραμματίσουν Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες και άλλες εκδηλώσεις. Επιδιώκουμε η απεργία να είναι μαζική και να δημιουργεί προϋποθέσεις κλιμάκωσης του αγώνα». Κύριο ζητούμενο είναι η «όξυνση της πολιτικοποίησης του αγώνα, με την αλλαγή της πολιτικής συμπεριφοράς του κλάδου απέναντι στα κόμματα του κεφαλαίου και τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προχωρά σε πλατιά δραστηριότητα, συνδυάζοντας τη δράση μπροστά στην απεργία στις 17 Γενάρη, με την πανοικοδομική απεργία στις 2 Φλεβάρη. Συγκεκριμένα, προχωρούν σε σειρά συσκέψεων στα Παραρτήματα του Συνδικάτου, σχεδιάζοντας τη δράση τους για την απεργία, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ντουντούκες στη γειτονιά και παρεμβάσεις στους τοπικούς ΟΑΕΔ. Με ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Δε χωράνε αυταπάτες για το πού πάνε τα πράγματα. Είναι ξεκάθαρο τώρα όσο ποτέ ότι είτε οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές, οι τραπεζίτες θα σωθούν, είτε εμείς».

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Κινητοποίηση την Τρίτη για την Υγεία

Στο υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας (οδό Αριστοτέλους) καλούν το ΠΑΜΕ και οι συνταξιουχικές οργανώσεις, εργαζόμενους και συνταξιούχους την Τρίτη 10 Γενάρη στις 11 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθεί μαζική και αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα: «Τα χάλια της Περίθαλψης - Υγείας, οι συνεχείς περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, το κλείσιμο και η συγχώνευση νοσοκομείων, οι ελλείψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η δημιουργία του τερατουργήματος που λέγεται ΕΟΠΥΥ, τα χαράτσια στα νοσοκομεία, οι τραγικές ελλείψεις σε αναλώσιμα και όχι μόνο υλικά και πολλά άλλα που είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών αποφάσεων, μας οδηγούν σε συνεχή αγώνα και προσπάθεια ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Η μαζική και αγωνιστική παρουσία των συνταξιούχων και των εργαζομένων στην παράσταση της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας είναι απαραίτητη για να αισθανθεί η κυβέρνηση για άλλη μια φορά την καυτή ανάσα του κινήματος που παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα και όχι των πολυεθνικών, όπως κάνει η ίδια».

ΠΑΜΕ
Ομάδα ενημέρωσης για Κοινωνική Ασφάλιση

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανακοινώνει σε όλους τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα, ότι η ομάδα που δημιουργήθηκε από συνδικαλιστικά στελέχη και νομικούς, για την ενημέρωση των ζητημάτων που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις κλπ., θα βρίσκεται στα Γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5β πλατεία Μητρόπολης) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα. Μπορούν να έρχονται σε επαφή όσοι ενδιαφέρονται, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλες τις περιοχές της χώρας.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΕΒΕ
Σύσκεψη για την απεργία

Η Παναττική Επιτροπή της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα ΔΣ σωματείων - ομοσπονδιών και ενώσεων, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, τις τοπικές γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ, τις επιτροπές αγώνα να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει τη Δευτέρα 9 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24 - 3ος όροφος).

Θέμα της σύσκεψης είναι: «Οργάνωση της συμμετοχής στην Παναττική απεργία που έχουν προκηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής για τις 17 Γενάρη και την προετοιμασία του αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που θα οδηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους στην οικονομική καταστροφή και την ανεργία».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ