ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Παράσταση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό

Την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας. Καλούν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ

Από παλιότερη κινητοποίηση συνδικάτων της Αττικής
Από παλιότερη κινητοποίηση συνδικάτων της Αττικής
Αμεση απάντηση στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης δίνει το ΠΑΜΕ, καλώντας σωματεία και εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, καλεί σε ένταση της δουλειάς για την οργάνωση της νέας πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, για την οποία υπάρχουν ήδη πάνω από 100 αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη Βουλή. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις Επιτροπές Αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.

Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας! Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης!

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.

Ενιαία, κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την Ασφάλισή μας. Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε! Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας! Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία! Ολοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας».

Κάλεσμα στη διαμαρτυρία της Παρασκευής απευθύνουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Τέλος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους να βρεθούν «στο πόδι», ενάντια στην επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, με πρώτη απάντηση τη συμμετοχή τους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας.

«Αφού μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο πρέπει να τους πολεμήσουμε κι εμείς. Καλούμε όλα τα Σωματεία να βγουν στους δρόμους, με πικέτες, ντουντούκες, έντυπο υλικό, Γενικές Συνελεύσεις κ.ά. για να ενημερώσουν εργαζόμενους και συνταξιούχους το τι περιμένει όλες τις λαϊκές οικογένειες, τις νέες και παλιές γενιές, για τα ψίχουλα που τους πετούν για να ζήσουν», σημειώνει η Ομοσπονδία.


ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στο επίκεντρο η οργάνωση της απεργίας

Με επίκεντρο την προετοιμασία της απεργιακής μάχης, ενόψει των αντιασφαλιστικών μέτρων που ισοδυναμούν με χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ παίρνουν σχετικές αποφάσεις.

Μεταξύ άλλων, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής πρωτοβουλίες: Ολοκληρώνονται οι συσκέψεις που οργανώνει η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 8/1 στη Ναύπακτο, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας την Παρασκευή 8/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Αντίστοιχα, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε ευρεία σύσκεψη επίσης την Παρασκευή 8/1, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσά του.

Το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Μαγνησίας προχωρά σε Γενική Συνέλευση, την Παρασκευή 8/1, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου (Μακρυνίτσης 38). Εκτακτη Γενική Συνέλευση οργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 10/1, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σωματεία της Φθιώτιδας (Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ) οργανώνουν από κοινού σύσκεψη τη Δευτέρα 11/1, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας. Την ίδια μέρα, η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας (Αριστείδου 92) για την προετοιμασία της απεργίας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org