ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις

Φεστιβαλικά ραντεβού κορύφωσης του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών προετοιμάζονται για τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα:

Κεντρική Μακεδονία

Βέροια: Αύριο Παρασκευή, στην πλατεία Ελιάς. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κ. Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει λαϊκό και ποντιακό γλέντι.

Κιλκίς: 9 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Κήπου. Θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Κ. Μακεδονίας.

Δυτική Ελλάδα

Αγρίνιο: 7 Σεπτέμβρη, στο «Παπαστράτειο» Γυμνάσιο. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Πύργος: 7 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτ. Ελλάδας. Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Θεσσαλία

Τρίκαλα: Αύριο Παρασκευή, στον Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας. Θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, το οποίο θα επιμεληθούν Τρικαλινοί καλλιτέχνες μαζί με μαθητές της περιοχής. Θα ακολουθήσουν συναυλίες από τους Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.


Καρδίτσα: Αύριο Παρασκευή, στο Παυσίλυπο (παλιό 1ο Λύκειο). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ και θα γίνει συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Κρήτη

Αγ. Νικόλαος: 7 Σεπτέμβρη, στη λίμνη Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μάνο Παπαδάκη.

Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Καβάλα: Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Φαλήρου. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, θα χαιρετίσει ο Ηλίας Αργυρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους «Urban Pulse», «Opera Chaotique» και stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Δράμα: Αύριο Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στον Δημοτικό Κήπο. Θα μιλήσει ο Σωκράτης Αγγελακόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με χιπ χοπ μαθητικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι και έκθεση για το «Εκτακτο Στρατοδικείο Δράμας 1946-1952».

Αιγαίο

Σάμος: 7 Σεπτέμβρη, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Κάλυμνος: 8 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Χριστού. Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ηπειρος

Γιάννενα: Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με τους «Εισβολέα», «Τσολιά εν δε Τσόλια Μπαντ» κ.ά. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Αρτα: Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Σκουφά. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Γιώτα Νέγκα και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Μαθητικό Στέκι συζήτηση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Πελοπόννησος

Καλαμάτα: Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιμενικού. Στις 7 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο. Τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

Δυτική Μακεδονία

Φλώρινα: Αύριο Παρασκευή, στο Νέο Πάρκο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καστοριά: 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Απόζαρι. Θα μιλήσει ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας. Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου.

Ανατολική Στερεά - Εύβοια

Θήβα: Αύριο Παρασκευή, στο γήπεδο Αγ. Νικολάου. Θα μιλήσει ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Λαμία: 7 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Τσαλτάκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας. Συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σύσκεψη με χοροδιδάσκαλους και χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πάτρας

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», διοργανώνει σύσκεψη με χοροδιδάσκαλους και χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πάτρας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (πλ. Πυροσβεστείου, Αστιγγος και Μπιζανίου) την Παρασκευή 6/9, στις 18.30.

Ο τίτλος της σύσκεψης είναι: «45χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", βήμα ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας, του λαϊκού πολιτισμού» και θα μιλήσει ο Θανάσης Μελάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Ηδη αρκετοί σύλλογοι της πόλης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Πάτρα, που φέτος θα γίνει στις 13 και 14 Σεπτέμβρη στο Νότιο Πάρκο. Οπως αναφέρει και στο κάλεσμά της, «η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ θεωρεί υποχρέωση να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", δίνοντάς τους βήμα στην Κεντρική Σκηνή, πολιτιστικούς συλλόγους και χορευτικά τμήματα της ευρύτερης περιφέρειας της Αχαΐας, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει ένα πολιτιστικό γίγνεσθαι στην περιοχή τους με ιδιαίτερες αξίες και κουλτούρα. Χορευτικά που αντιμετωπίζουν και αναδεικνύουν με μία σύγχρονη αντίληψη την υπόθεση ελληνικός λαϊκός πολιτισμός. Η πρόσκληση αυτή είναι επιβράβευση μιας δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλουν από κοινού χορευτές, χοροδιδάσκαλοι και διοικήσεις πολιτιστικών συλλόγων.

Στόχος είναι η αναγνώριση αυτής της δουλειάς μέσα από τους χιλιάδες θεατές που φιλοξενούνται στις εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Θεατές οι οποίοι έχουν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, αλλά μέσα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ γεμίζουν αισιοδοξία για έναν δικαιότερο κόσμο».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Φεστιβάλ ως μοχλός των λαϊκών διεκδικήσεων για ελεύθερους χώρους

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ είναι οι στίχοι του μεγάλου Τούρκου κομμουνιστή ποιητή «με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό».

Την Παρασκευή 13/9, στην Κεντρική Σκηνή, θα παρουσιαστεί μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα σε στιγμές της ταξικής πάλης στη Θεσσαλονίκη από το συγκρότημα της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει η κεντρική πολιτική ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μιλώντας για το χώρο του Φεστιβάλ, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η Μαρία Αντωνακάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επισήμανε: «Δεν επιλέγουμε τυχαία αυτόν το χώρο, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ μας. Είναι ένας χώρος - σύμβολο αντίστασης και ηρωισμού του λαού μας την περίοδο της Κατοχής. Χρησιμοποιήθηκε ως στρατόπεδο συγκέντρωσης, τόπος εκτελέσεων και βασανιστηρίων κομμουνιστών, αγωνιστών και αντιστασιακών. Υπολογίζεται ότι οι εκτελέσεις ξεπέρασαν τις 800, ενώ ο αριθμός όσων φυλακίστηκαν πλησιάζει τις 5.000».

Σημείωσε πως «το στρατόπεδο παρουσιάζει έντονα σημάδια εγκατάλειψης και παραμέλησης με ευθύνη των τοπικών αρχών και των κυβερνήσεων» και πως η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ εκεί αποτελεί «μοχλό για την αξιοποίησή του ως πάρκου απαραίτητου για το λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης». Τόνισε πως «στο έδαφος της έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων για τη φάση της κατασκευής και της λειτουργίας του, της υποχρηματοδότησης, της αδυναμίας φύλαξης και καθαριότητας του πάρκου βρίσκει πάτημα η ανταποδοτικότητα».

Με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, το κόστος για την ανάπλαση των 270 χιλ. τ.μ. του χώρου προϋπολογίζεται στα 53 εκατ. ευρώ.

«Ενα κομμάτι των κτιρίων», είπε, «έχει αποφασιστεί ήδη να δοθεί σε ιδιώτες, με στόχο τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου. Απέναντι στα παραπάνω, η ΚΝΕ διεκδικεί μαζί με το λαό της περιοχής: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις φάσεις εξέλιξης και συντήρησης του έργου. Δέσμευση από το δήμο ότι αφενός οι λειτουργίες που θα παρέχει το Μητροπολιτικό Πάρκο θα καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες του λαού σε παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις και πάρκα και αφετέρου να αποφευχθεί η ιδιωτική λειτουργία αλλά και θα αναδεικνύεται η ιστορική σημασία του χώρου με Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αφιερωμένο στους εκτελεσμένους αγωνιστές του στρατοπέδου και κατασκευή μνημείου στη μνήμη τους».

Ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως ήδη η ανταπόκριση στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων της ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα είναι μεγάλη και ο χώρος ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους. «Καλούμε κάθε νέο να έρθει μαζί μας στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας, της μόρφωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, συνολικά της ζωής», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο αγώνας για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό αποτελεί την καρδιά του Φεστιβάλ, την καρδιά της πρότασης πάλης του ΚΚΕ (...) Το Φεστιβάλ ποτέ δεν έπαψε να ζωγραφίζει εικόνες από το μέλλον που δικαιούμαστε οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών».

Το Φεστιβάλ, το οποίο, όπως σημείωσε, «έχει χορηγούς» τους δεκάδες χιλιάδες νέους οι οποίοι το στήνουν σε όλη την Ελλάδα «με το μεράκι, την έμπνευση, τη φαντασία, την επιμονή και τη συλλογική εθελοντική δουλειά», παρουσιάζει και φέτος πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 3 Σκηνές του, αλλά και εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες και συζητήσεις στα Στέκια Νέων Εργαζομένων και Ανέργων, Μαθητών, στο Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στα Στέκια Αθλητισμού και Φοιτητών.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται αυτήν την περίοδο και οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές μεγάλων πόλεων, μικρότερες πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα, ως εξής:

  • Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στα Σέρβια Κοζάνης, ομιλητής ο Νίκος Γεωργακόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ. Ακόμα τουρνουά ποδοσφαίρου και λαϊκό γλέντι.

-- Στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, στην πλατεία του χωριού, προβολή ταινίας και γλέντι.

-- Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του ΚΚΕ, προβολή ταινίας.

  • Αύριο Παρασκευή:

-- Στο Αλιβέρι Εύβοιας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, στις 8.30 μ.μ., ομιλητής ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΓΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας. Ακόμα συναυλία από τους «Κοινούς Θνητούς» και λαϊκό γλέντι.

-- Στον Αλμυρό Μαγνησίας, προβολή ταινίας και ομιλία από τον Κώστα Αγγελίνα, Γραμματέα του ΤΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ.

-- Στο Πολυτεχνείο Βόλου, συζήτηση για τις εξελίξεις στα πανεπιστήμια και τις θέσεις του ΚΚΕ και συναυλία φοιτητικών συγκροτημάτων.

-- Στην Αιανή Κοζάνης, ομιλήτρια η Δώρα Δημαράκη, στέλεχος του ΚΚΕ. Ακόμα τουρνουά μπάσκετ, προβολή ταινίας και λαϊκό γλέντι.

  • Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 7/9:

Στον Βαρνάβα Αττικής, στο Δημοτικό Σχολείο. Την πρώτη μέρα, συναυλίες, χοροί, χαιρετισμός, ντοκιμαντέρ για τον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ σε ένα χωριό της Τουρκίας και λαϊκό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα χοροί, μουσικό αφιέρωμα στην προσφυγιά, πολιτική ομιλία, αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι και λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

  • Την Κυριακή 8/9:

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στα γραφεία του ΚΚΕ, συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καταγγέλλει την άρνηση παραχώρησης χώρου για το Φεστιβάλ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, συζήτησε και κατήγγειλε την άρνηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Ιωαννιτών να παραχωρήσει το πάρκο στα Λιθαρίτσια για τη διεξαγωγή του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αύριο Παρασκευή 6 και μεθαύριο Σάββατο 7 Σεπτέμβρη.

Το ΔΣ του Συλλόγου μεταξύ άλλων τονίζει: «Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είμαστε στην υπηρεσία του λαού για να απαγορεύουμε την έκφρασή του, να αφαιρούμε τη διακίνηση ιδεών ως "ρύπανση της πόλης" και να ανεχόμαστε την πραγματική ρύπανση, αυτή από τις διαφημίσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

Δουλειά μας είναι να καθαρίζουμε την πόλη. Οχι να φιμώνουμε τα κόμματα. Θέλουμε δήμους στην υπηρεσία του λαού. Δήμους που θα ενθαρρύνουν την πολιτιστική έκφραση για όλους, που αυτήν τη στιγμή βρίσκει ανυπέρβλητα οικονομικά εμπόδια. Δήμους που θα παρέχουν χώρο σε ερασιτεχνικά σχήματα. Που θα επιτρέπουν την ελευθερία έκφρασης στα πολιτικά κόμματα που εκφράζουν το λαό».

Αθλητικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, η ΚΝΕ διοργανώνει αθλητικό διήμερο σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Το πρόγραμμα του αθλητικού διημέρου:

Σήμερα Πέμπτη

Τουρνουά 5x5 στα γηπεδάκια στο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί την Παρασκευή 13/9 στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ιστορικό αγώνα που έπαιξε η ομάδα FC Start με τους ναζί κατακτητές στο Κίεβο το 1942.

Συζήτηση με τίτλο «Ιστορίες ποδοσφαίρου και ...αγώνες που ανέδειξαν ήρωες!».

Αύριο Παρασκευή

Αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Οι 3 πρώτοι θα βραβευτούν την Παρασκευή 13/9 στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το αθλητικό διήμερο της Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 6978178359 και 6944373408.

Επίσης, στο φετινό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει Περίπτερο Αθλητισμού με το εξής πρόγραμμα:

Πέμπτη 12/9: Τουρνουά σκακιού blitz 7 γύρων με χρόνο σκέψης 5 λεπτών για κάθε παίκτη, στις 20.00. Στους 3 πρώτους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Παρασκευή 13/9: Γνωριμία με τη θέση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Σάββατο 14/9: Μάθημα για τεχνικές πινγκ - πονγκ στις 19.30. Τουρνουά πινγκ - πονγκ στις 20.00.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org