ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /24

«Διατηρώ δικαίωμα επέμβασης στη Συρία

και χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου»

(Μπάρακ Ομπάμα - Νόμπελ Ειρήνης 2009)...

Το σύστημα δουλεύει «ρολόι» (ή άλλως πως: «Λεφτά υπάρχουν»!)

Προχτές, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Verizon» εξαγοράζει το 45% των μετοχών που κατέχει στον όμιλό της η βρετανική «Vodafone» έναντι του ευτελούς ποσού των... 130 δισ. δολαρίων!

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του τιμήματος αρκεί να σκεφτούμε ότι το ΑΕΠ ολόκληρης της Ελλάδας κινείται στα 144 δισ. δολάρια.

*

Πέραν του πακτωλού, το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η «Verizon» θα καταβάλει το ποσό αυτό, αφού πρώτα το μεγαλύτερο μέρος του θα το λάβει ως δάνειο από τις τράπεζες «JP Morgan», «Bank of America», «Barclays» και «Morgan Stanley».

Στο σημείο αυτό παρακαλούμε την προσοχή σας:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές του 2011, μέχρι εκείνη τη στιγμή (έκθεση του «Congressional Oversight Panel») και από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στις ΗΠΑ, οι ενισχύσεις σε μετρητά και σε εγγυήσεις που είχαν λάβει από το αμερικανικό δημόσιο οι τρεις από τις παραπάνω τράπεζες ανέρχονταν:

Για την «Bank of America» στα 336,1 δισ. δολάρια,

για την «Morgan Stanley» στα 135 δισ. δολάρια και

για την «JP Morgan» στα 129,6 δισ. δολάρια.

Συνολικά (και μέχρι εκείνη τη στιγμή) το ποσό που είχε παρασχεθεί από το δημόσιο ταμείο των ΗΠΑ για την ενίσχυση 19 αμερικανικών τραπεζών ανήρχετο στα 1,455 τρισεκατομμύρια δολάρια!

*

Με άλλα λόγια και αν θα ήθελε κανείς να το περιγράψει σε «φάσεις», τα πράγματα εξελίσσονται ως εξής:

Φάση πρώτη: Τα μονοπώλια τύπου «Verizon», «Vodafone» κ.λπ., οι τράπεζες τύπου «JP Morgan», «Bank of America» κ.λπ., προκάλεσαν την κρίση.

Φάση δεύτερη: Με την εκδήλωση της κρίσης, τα ιμπεριαλιστικά κράτη, για να διασώσουν το σύστημά τους ισοπέδωσαν τα λαϊκά εισοδήματα, τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις, και ό,τι άρπαξαν και συνεχίζουν να αρπάζουν, ρίχνοντας την κοινωνία στον Μεσαίωνα, το πρόσφεραν προς τις τράπεζες (που προκάλεσαν την κρίση).

Φάση τρίτη: Οι τράπεζες, με τη σειρά τους, τους ωκεανούς χρήματος που τους παρασχέθηκαν - δηλαδή τα κλεμμένα από τους λαούς - τα προσφέρουν τώρα στα μονοπώλια, για να κάνουν τις αγορές τους, τις πωλήσεις τους, τις εξαγορές τους, τις συναλλαγές τους και γενικώς τις κερδοφόρες μπίζνες τους.

Είδατε τι ωραία που δουλεύει το σύστημα της «ελεύθερης αγοράς»;...

*

ΥΓ: Χτες, ανακοινώθηκε μια ακόμα κολοσσιαία εξαγορά. Η αμερικανική «Microsoft» αγόρασε τη μονάδα των κινητών τηλεφώνων της φινλανδικής «Nokia». Για την εξαγορά δαπανήθηκε το αστείο ποσό των... 5,5 δισ. ευρώ!

Συμπέρασμα: «Λεφτά υπάρχουν»!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι και ψευταράκοι!

Μνημόνιο (δεύτερη επικαιροποίηση, σελ. 39, 57, 58): Εχουν προδιαγράψει το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και τη διάλυση μιας σειράς επιχειρήσεων από το Νοέμβρη του 2010
Μνημόνιο (δεύτερη επικαιροποίηση, σελ. 39, 57, 58): Εχουν προδιαγράψει το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και τη διάλυση μιας σειράς επιχειρήσεων από το Νοέμβρη του 2010
Η τρόικα είναι κακή. Το ξέρουμε. Απόδειξη ότι στέλνει «email» για να απαιτήσει το κλείσιμο των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ. Αλλά η κυβέρνηση είναι καλή. Απόδειξη: Πρώτον, ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο, δεύτερον ότι δεν συμφωνεί με το φόνο...

Αυτό είναι το παραμύθι.

Ας πάμε τώρα στην αλήθεια:

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει έγκλημα στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής που δεν είναι προσχεδιασμένο, προκαθορισμένο, προμελετημένο και προσυμφωνημένο.

Η αλήθεια είναι ότι το προσχεδιασμένο έγκλημα έχει την τζίφρα και του ΠΑΣΟΚ (της κυρίας Φώφης Γεννηματά) που υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, και όλα τα Μνημόνια, έχει την τζίφρα και της ΝΔ (του κ. Σαμαρά) που υπέγραψε τα επόμενα Μνημόνια και που συμφώνησε αναδρομικά με το πρώτο. Ολοι, άλλωστε, θυμόμαστε τον κ. Σαμαρά να αναφωνεί ενώπιον της Μέρκελ εκείνο το περίφημο «ουδείς αναμάρτητος», κάνοντας την αυτοκριτική του που δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν προδιαγράψει τη διάλυση των πάντων. Των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων», συμπεριλαμβανομένων.

Συγκεκριμένα:

Ηδη από τις 22 Νοέμβρη 2010, στο λεγόμενο «Επικαιροποιημένο Μνημόνιο» (σελίδες 39, 57, 58) έχουν συμπεριλάβει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε ένα μακρύ κατάλογο «λουκέτων». Το «λουκέτο» αφορά σε εκείνες τις κρατικές επιχειρήσεις, για τις οποίες στο κείμενο της «δεύτερης επικαιροποίησης» του Μνημονίου, αναφέρονται τα εξής:

«Η Κυβέρνηση υιοθετεί ένα σχέδιο δράσης για την αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων που θα οδηγήσει σε κλείσιμο των μη βιώσιμων (...)».

Ανάμεσα, δε, στις άλλες επιχειρήσεις, που θα οδηγηθούν σε «κλείσιμο» σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει ήδη από το 2010 (άρα η κυβέρνηση δεν χρειαζόταν το email της τρόικας για να το μάθει...)

αναγράφονται - καθαρότατα και ολογράφως - και «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα»!

Στον ίδιο κατάλογο διαπιστώνει κανείς ότι το «σχέδιο δράσης» των «αναδιαρθρώσεων» και των «λουκέτων» περιλαμβάνει από το Μετρό και τον ΗΣΑΠ μέχρι την ΕΡΤ (που ήδη της έριξαν «μαύρο»), κι από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΤ μέχρι τον ΕΛΓΑ...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

1522 Ολοκληρώνεται ο πρώτος περίπλους της Γης, που διήρκεσε τρία χρόνια. Ενα γεγονός ιστορικής σημασίας, που επιτάχυνε τις αλλαγές σ' όλο τον πλανήτη και προκάλεσε την επαναστατική εξέλιξη των επιστημών. Ωστόσο, ο επικεφαλής αυτής της επιχείρησης, ο Ισπανός θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος, δεν κατάφερε να δει την ολοκλήρωση του μεγάλου ονείρου, αφού σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

1915 Αρχίζει η συνδιάσκεψη του Τσίμερβαλντ. Σ' αυτήν ρίχτηκε ο σπόρος για τη δημιουργία της 3ης Διεθνούς.

1926 Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ γίνεται στον Πειραιά συλλαλητήριο για την υποστήριξη του συστήματος της απλής αναλογικής.

1930 Οι αστυνομικές αρχές απαγορεύουν την κυκλοφορία του περιοδικού της ΟΚΝΕ «Νεολαία».

1936 Αποφασίζεται από τον Μεταξά η ίδρυση της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) κατά τα φασιστικά πρότυπα.

1939 Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα κρατήσει ουδέτερη στάση στον πόλεμο.

1967 Δολοφονείται με ριπή όπλου από όργανα της χούντας ο Γραμματέας Επταλόφου των Λαμπράκηδων Γιάννης Χαλκίδης.

1975 Ισχυρός σεισμός στη Νοτιοανατολική Τουρκία προκαλεί το θάνατο 2.312 ατόμων.

1992 Πάνω από 50.000 στρέμματα δάσους και σπίτια καίγονται από μεγάλη φωτιά στην Αττική.

1995 Υπόγεια πυρηνική δοκιμή της Γαλλίας στη Μουρουρόα προκαλεί κύμα παγκόσμιας διαμαρτυρίας.

1997 Ανακοινώνεται στη Λοζάνη η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα.

1998 Πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών ο μεγάλος Ιάπωνας σκηνοθέτης Ακίρα Κουροσάβα.

«Ναός»...

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του βρετανικού Κοινοβουλίου καταγράφηκαν σχεδόν 300.000 απόπειρες σύνδεσής τους με ιστοτόπους που έχουν αναφερθεί ως πορνογραφικοί (!) μέσα σε διάστημα 14 μηνών, από το Μάη του 2012 μέχρι τον Ιούλη του 2013,

Πρόκειται για επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ίδιο το βρετανικό Κοινοβούλιο κατόπιν αιτήματος του ενημερωτικού ιστοτόπου «Huffington Post».

Στοιχεία που εκτός των άλλων, φωτίζουν και μια βαθύτερη διάσταση σε αυτό που αποκαλείται «Ναός της (αστικής) Δημοκρατίας»...
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org