Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10762

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ
Το ερχόμενο Σάββατο στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • Μεγάλη σημασία αποκτά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για κοινή σύσκεψη με ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ και ΜΑΣ, με βάση τα κοινά συμφέροντα για ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος πάλης και ανατροπής.
  • Σημαντικό βήμα συντονισμού η συγκρότηση, την περασμένη Τετάρτη, στη Λάρισα, Λαϊκής Επιτροπής αγωνιστικής δράσης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, για ικανοποίηση των αναγκών της.

ΣΕΛ.  2

ΚΟΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ για ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ - κεφαλαίου

Επιτακτική αναγκαιότητα να οργανωθεί ένα κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία, που θα διεκδικεί όχι απλώς βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, αλλά μόνιμη εξασφάλιση της λαϊκής ευημερίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες

Η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις μεγαλοεπιχειρηματιών μείωσε δραστικά τους φόρους για τα κέρδη και το κεφάλαιο. Προωθεί ληστρικές αυξήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης και τιμολόγια ΔΕΗ, ενώ ετοιμάζεται για αύξηση φόρων και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, φάρμακα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ο.κ.). Η ΝΔ συμφωνεί και ψεύδεται λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης. ΣΕΒ - ΕΒΕΑ - ΕΣΕΕ δήλωσαν ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συναινούν. Χρειάζεται μέγιστη οργάνωση του λαού, για ένα κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία, αποφασισμένο να απορρίψει τα διλήμματα, τις απειλές, την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κομμάτων του κεφαλαίου και να παλέψει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για λαϊκή εξουσία και οικονομία. Το κάλεσμα του ΚΚΕ στους ανθρώπους του μόχθου, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για συμπόρευση, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.


ΣΕΛ.  3,   5  -  10

36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα
  • Εντείνονται οι προετοιμασίες για το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.
  • Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σε δεκάδες νομούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ θα γίνει στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».
  • Αθλητές χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ για τη διοργάνωση του λαϊκού αγώνα δρόμου και τη δράση ενάντια στα ναρκωτικά.

ΣΕΛ.  16  -  17

Συνέντευξη στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αύριο Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, στις 9.15 το πρωί.



ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Η πιθανή άρση του «casus belli» δε συνιστά αιτία πανηγυρισμών

ΣΕΛ.  11  -  12
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποθέωση της στήριξης των καπιταλιστών

ΣΕΛ.  8
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Αποχαρακτηρισμοί σε όφελος των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  21
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Μεγάλος κίνδυνος για την εργατική τάξη

Την ώρα που λυσσομανά η άγρια και συνολική επίθεση απέναντι στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα στις χώρες της ΕΕ, η στάση των ρεφορμιστικών συνδικάτων που ελέγχει η σοσιαλδημοκρατία, σε αγαστή συνεργασία με τον οπορτουνισμό, αποκαλύπτεται περισσότερο από ποτέ. Στις συνθήκες όπου κρίνεται η έκβαση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που επιδιώκει να επιβάλει η αστική τάξη για δεκαετίες, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τους αστούς. Αποτελεί σταθερά μεγάλο κίνδυνο και πραγματική πρόκληση για την εργατική τάξη και τα συμφέροντά της, μόνιμο εμπόδιο στη ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα των εργατών, στην ταξική γραμμή συσπείρωσης.


ΣΕΛ.  24   -   25

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ