ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 2009-2010
Οδηγός οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης

Ο δρόμος της ταξικής ειρήνης μόνο νέες θυσίες θα φέρει στους εργάτες

Motion Team

Ο δρόμος της ταξικής ειρήνης μόνο νέες θυσίες θα φέρει στους εργάτες
ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

1. Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στις απολύσεις.

Αμεσες - μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας. Ανάπτυξη κοινωνικών, πολιτιστικών υπηρεσιών και υποδομών (αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, προστασία του περιβάλλοντος και άλλα) για τις λαϊκές ανάγκες, με κρατικές επενδύσεις.

Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ μέχρι να βρει ο άνεργος δουλειά.

Θεώρηση των βιβλιαρίων ασφάλισης, υγείας, χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

Συνταξιοδότηση στα 50 χρόνια για αυτούς που συμπληρώνουν δύο χρόνια στην ανεργία και έχουν 4.050 ημέρες ασφάλισης.

Επιδότηση των νέων ανέργων, χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Επέκταση της υπαλληλικής αποζημίωσης (Ν.2112) για όλους.

«Πάγωμα» των δανείων. Επιχορήγηση του ενοικίου.

Ειδικά μέτρα για το δικαίωμα στην εργασία των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μείωση του εργάσιμου χρόνου.

7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο με πλήρη μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα.

6ωρο - 30ωρο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.

Σε πάλη ενάντια σε όλους όσοι υπονομεύουν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων καλούν οι ταξικές δυνάμεις
Σε πάλη ενάντια σε όλους όσοι υπονομεύουν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων καλούν οι ταξικές δυνάμεις
6ωρη εργασία με κανονικές αποδοχές και άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξετάσεων για τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές που εξαναγκάζονται να εργαστούν.

Απαγόρευση της νυκτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία. Για άλλες υπηρεσίες να απαγορεύεται η νυχτερινή εργασία των γυναικών, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και λοχείας. Για ορισμένα επαγγέλματα, όπως π.χ. της νοσηλεύτριας, να ισχύει η απαγόρευση της νυκτερινής δουλειάς από τη διαπίστωση της εγκυμοσύνης και για όλη την προσχολική ηλικία των παιδιών. Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση της απόλυσης εγκύου.

Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών να εργάζονται μόνο πρωινό ωράριο εργασίας μέχρι τα παιδιά να φτάσουν στην ηλικία των 10 ετών.

Μειωμένο ωράριο εργασίας κατά δύο (2) ώρες για τις μονογονεϊκές οικογένειες με ανάπηρα παιδιά και αυξημένη κατά μία εβδομάδα καλοκαιρινή άδεια.

2. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων.

Τριάντα (30) μέρες άδεια σε όλους τους εργαζόμενους και επίδομα άδειας ένα μισθό για όλους.

Αδειες κυήσεως, τοκετού και λοχείας ίδιες για όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες. Δύο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιπλέον ένα χρόνο γονική άδεια (για τη μητέρα και τον πατέρα) με αποδοχές για κάθε παιδί, με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν

Motion Team

Η εργατική τάξη να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν
Μειωμένα ωράρια εργασίας στη μητέρα ή τον πατέρα μέχρι τα παιδιά να πάνε στην Α' Δημοτικού.

Να αυξηθούν οι γονικές άδειες σε περιπτώσεις ασθένειας του παιδιού ή για την εκπαιδευτική παρακολούθησή του.

Κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πρώτα απ' όλα στα είδη διατροφής, ένδυσης - υπόδησης, σχολικά είδη, φάρμακα. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα.

Επίδομα θέρμανσης.

Να μη γίνει κατάσχεση και πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια και δεύτερη κατοικία.

Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας κατά τις πρωινές ώρες. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου τις επόμενες ώρες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στην ακτοπλοΐα.

Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 ευρώ και την τετραμελή οικογένεια 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με την αύξηση του τιμάριθμου.

Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.

3. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών, των Μεταφορών, γενικότερα των στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Ενιαίοι, αποκλειστικά κρατικοί φορείς στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Κατάργηση των διοδίων. Οχι στον αποκλεισμό και την εκμετάλλευση των παραλιών από τους ιδιώτες. Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Μπούσουλας στη δράση του ΠΑΜΕ είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων
Μπούσουλας στη δράση του ΠΑΜΕ είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων
Χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων ως δημόσιας ιδιοκτησίας.

Αναδάσωση του συνόλου των καμένων εκτάσεων, κατάργηση όλων των δασοκτόνων νόμων, σταμάτημα της αντιδασικής συνταγματικής αναθεώρησης.

Αμεση διαμόρφωση κτηματολογίου - δασολογίου, ενιαίο δημόσιο φορέα πρόληψης προστασίας και δασοπυρόσβεσης με μόνιμο - εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

4. Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες - 50 και 55 αντίστοιχα για τα Βαρέα Ανθυγιεινά. Η συνταξιοδότηση των γυναικών με πέντε (5) χρόνια λιγότερα είναι η ελάχιστη αναγνώριση της ανισοτιμίας των γυναικών στην εκμεταλλευτική κοινωνία, η αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.
  • Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 ημέρες εργασίας.
  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού.

Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

Κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κρατικοποίηση όσων μονάδων πληρούν τις προϋποθέσεις. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο υγείας, της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.

Πλήρη χρηματοδότηση της Υγείας, Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών, δήμων και ΜΚΟ, που θα στηρίζεται σε Κέντρα Υγείας στις πόλεις και την ύπαιθρο. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, ειδικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας του γυναικείου πληθυσμού (γυναικολογικά ιατρεία στα Κέντρα Υγείας, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού).

Δημόσια, δωρεάν, σύγχρονα μαιευτήρια, γυναικολογικές κλινικές και παιδιατρικές κλινικές. Νοσοκομεία με βάση γεωγραφικά, επιδημιολογικά και πληθυσμιακά κριτήρια.

Δημόσια δωρεάν κέντρα ψυχικής υγείας και ψυχιατρικά νοσοκομεία και κλινικές, για όσους απαιτείται νοσηλεία.

Δημόσιους, δωρεάν ξενώνες, διαμερίσματα, οικοτροφεία για τους ψυχικά πάσχοντες ή για άτομα με νοητική στέρηση, που μπορούν να διαβιώνουν αυτόνομα ή ημιαυτόνομα, με επίβλεψη και φροντίδα ανάλογου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.

Κρατικό δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών ανάλογων, δωρεάν για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα για ειδικές ανάγκες και τους χρόνια πάσχοντες.

Κρατικοί - δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων, παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων.

Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν ειδική αγωγή για τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαραίτητων βοηθημάτων και εφοδίων. Εξασφάλιση του δικαιώματος δουλειάς και ουσιαστική οικονομική στήριξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών, αλλά και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς. Υπεράσπιση, επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις και ανάγκες. Ιδιαίτερο βάρος στην πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών με βάση τις ιδιαιτερότητες του γυναικείου οργανισμού και τον αυξημένο ρόλο της στην αναπαραγωγική λειτουργία. Καθιέρωση - κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου.

Κρατικό σώμα τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση των ιδιωτικών Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) και της ανάθεσης καθηκόντων τεχνικών ασφαλείας στους εργοδότες. Αυστηρές ποινές στους εργοδότες για κάθε παραβίαση της νομοθεσίας. Μέτρα για την αντιμετώπιση της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Εργατικό έλεγχο - αναβάθμιση της παρέμβασης των συνδικάτων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Αμεσα αιτήματα για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης».

Επιστημονική ενημέρωση όλων των εργαζομένων σχετικά με τη γρίπη, τους τρόπους προφύλαξης, τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Ιατρική εξέταση όλων των εργαζομένων για να εντοπιστούν και να καταγραφούν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να γίνεται συστηματική παρακολούθησή τους.

Να απομακρυνθούν οι έγκυες από τους χώρους εργασίας με άδεια με αποδοχές για όσο διάστημα χρειαστεί. Να ελεγχθούν όλοι οι χώροι υγιεινής και να ληφθούν πρόσθετα μέτρα καθαριότητας. Να ελεγχθεί ο εξαερισμός του χώρου εργασίας. Ιδιαίτερη επιμονή για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας που αυτή τη στιγμή είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Δωρεάν φάρμακα, εμβόλια, διαγνωστικές εξετάσεις για όλους. Δωρεάν παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης και κατ' οίκον νοσηλείας για όποιον χρειαστεί νοσηλεία ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης.

Ιδιαίτερη βοήθεια προς τους μετανάστες και τις οικογένειές τους για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Αμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, stage, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να αναπτυχθεί Ενιαίος Κρατικός Φορέας Φαρμάκου και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

5. Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.

Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της μαθητείας ως απλήρωτης δουλειάς. Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με οποιαδήποτε μορφή.

Ενιαίο, δημόσιο - δωρεάν, βασικό υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια - δωρεάν προσχολική αγωγή.

Μέτωπο ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στη μορφωτική υποβάθμιση. Κατάργηση του διπλού σχολικού δικτύου (Λύκειο - τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση) και αποσύνδεση του Λυκείου από τις πανελλαδικές εξετάσεις επιλογής για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Ενιαία, δημόσια - δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, με ενιαίες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Ερευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών με κρατική και μόνο χρηματοδότηση.

Ριζική αλλαγή στο περιεχόμενο (αναλυτικά προγράμματα, βιβλία) και στη λειτουργία του σχολείου. Πλήρη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δημόσια - Δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση μετά το Λύκειο, κατάργηση ΙΕΚ - ΚΕΚ, ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και άλλων μορφών υποβαθμισμένης επαγγελματικής κατάρτισης.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των σχολών του ΟΑΕΔ και της Ναυτικής Εκπαίδευσης. Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές, σπουδαστές και ανάλογη οικονομική στήριξη για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.

Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων (αξιολόγηση, διά βίου κατάρτιση, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών - ΚΕΣ κ.ά.).

6. ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση του πολιτισμού και στην ιδιωτικοποίηση φορέων, ιδρυμάτων και οργανισμών που αναπτύσσουν πολιτιστική δραστηριότητα. Τα βασικά κέντρα και οι δομές που σχετίζονται με την τέχνη και τον πολιτισμό να ανήκουν στο λαό και να υπηρετούν τις ανάγκες του. Διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής και της καλλιτεχνικής παιδείας στην εκπαίδευση. Ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων από τα συνδικάτα.

7. ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, στην αποποινικοποίηση του χασίς, στο διαχωρισμό «σκληρών και μαλακών». ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης. Επαρκή κονδύλια και εφαρμογή σχεδίου δράσης με προτεραιότητα την πρόληψη. Ανάπτυξη των θεραπευτικών προγραμμάτων για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.

8. Ενιαίο σύστημα φυσικής αγωγής και αθλητισμού στην εκπαίδευση. Δημιουργία αθλητικών υποδομών στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε κάθε γειτονιά, στην ύπαιθρο. Οργανωμένα προγράμματα με κατάλληλο προσωπικό για σύγχρονη και ασφαλή άσκηση. Ανάπτυξη του ερασιτεχνικού, λαϊκού αθλητισμού ενάντια στα εκφυλιστικά φαινόμενα που ανθίζουν στα πλαίσια της πολιτικής που αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν εμπόρευμα, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οργάνωση και στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων από τα συνδικάτα.

Καμιά ιδιωτικοποίηση στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και κρατικοποίηση όσων έχουν ξεπουληθεί. Να δοθούν για δωρεάν χρήση στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα.

9. Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών.

Δημοκρατία στους τόπους δουλειάς. Υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος από τις κρατικές - εργοδοτικές επιθέσεις. Μαζικό κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Κατάργηση του αντιδημοκρατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης.

Απαγόρευση των απολύσεων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους.

Να μην περάσουν τα σχέδια για περιορισμό των διαδηλώσεων. Κατάργηση των τρομονόμων, κάθε αυταρχικού, αντιδημοκρατικού μέτρου που χτυπάει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Οχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις και τα δικαστήρια ενάντια στα στελέχη στα εμφιαλωμένα ποτά και αλλού.

Ξήλωμα των χαφιεδο-καμερών, του συνόλου του χαφιέδικου μηχανισμού παρακολούθησης.

10. Φτηνή λαϊκή κατοικία με ευθύνη του κράτους. Να σταματήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να στέλνει πελάτες στις τράπεζες, να σταματήσει το «αλισβερίσι» με τα ιδιωτικά συμφέροντα, να υλοποιηθούν κατασκευαστικά προγράμματα για τη δημιουργία σύγχρονων κατοικιών, σε τιμές προσιτές για τους εργαζόμενους. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για τα νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.

11. Νομιμοποίηση των μεταναστών, όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες εργαζόμενους. Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων, εγκυκλίων που χτυπούν το δικαίωμα στην Υγεία, στη μόρφωση, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ειδική φροντίδα για τη μόρφωση των παιδιών των μεταναστών.

Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών διαμονής, εργασίας, οικογενειακής επανένωσης.

Κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και δυνατότητα μεταφοράς τους στη χώρα προέλευσης.

Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και φυλακίσεις γιατί οι μετανάστες δεν έχουν χαρτιά.

Να υπάρξουν ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση, στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

Ασυλο στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος. Οχι στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον κανονισμό του Δουβλίνου.

Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για τους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. ΟΧΙ στη φυλάκισή τους και την επαναπροώθηση.

ΟΧΙ στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από τη FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ