ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα για επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης

Το αντιδραστικό έργο των κυβερνήσεών του αναμένεται να υπερασπιστεί ο Κ. Καραμανλής στη σημερινή ομιλία του στη ΔΕΘ, παραθέτοντας νέες δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εχθρεύονται το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, επειδή στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πρώτα απ' όλα ισχυρό κίνημα, αφού εκεί μεταγγίζει το ποσοστό του το Κόμμα
Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εχθρεύονται το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, επειδή στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πρώτα απ' όλα ισχυρό κίνημα, αφού εκεί μεταγγίζει το ποσοστό του το Κόμμα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

(Του Απεσταλμένου μας)

Παναγιώτη ΚΑΚΑΛΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα για επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης αμέσως μετά τις εκλογές ετοιμάζεται να στείλει με την αποψινή του ομιλία στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο κεφάλαιο μέσα από το πρόγραμμα των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει το επόμενο διάστημα. Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός θα κάνει επίδειξη στοχοπροσήλωσης και συνέπειας στην κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική και θα εκφράσει για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητά του να πάρει «τολμηρές και δυσάρεστες αποφάσεις».

Ηδη ο Κ. Καραμανλής έχει προαναγγείλει ότι τα δύο επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, καθώς στο διάστημα αυτό στόχος είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων όπως και της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πρόγευση των όσων θα αναφέρει στην αποψινή του ομιλία ο πρωθυπουργός φρόντισε να δώσει ο Γ. Παπαθανασίου μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της διυπουργική επιτροπής για την οικονομία που συζήτησε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες: «Είναι γνωστή και δηλωμένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα έχουν όφελος σε βάθος χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας.

Στον ίδιο αντιλαϊκό ντορό

Το σίγουρο είναι ότι ο Κ. Καραμανλής θα αναφέρει συγκεκριμένες πολιτικές που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και «έξοδο από την κρίση» και παραπέμπουν σε συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του λεγόμενου «εργατικού κόστους», όπως η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων και δικαιωμάτων, κ.ο.κ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Καραμανλής θα υπερασπιστεί τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση, όπως η κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, το τσεκούρωμα στις αναπηρικές συντάξεις, η εφαρμογή της οδηγίας Μπολκεστάιν, η παράδοση της Παιδείας και της Υγείας στα ιδιωτικά μεγαθήρια, κ.ά. Θα επιμείνει στο νέο μισθολόγιο πείνας των δημοσίων υπαλλήλων στα πρότυπα αυτού που εφαρμόζεται στις πρώην ΔΕΚΟ, στην κατάργηση της μονιμότητας και της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο κ.ά.

Παράλληλα, θα καυχηθεί για τα πακέτα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που θα εμφανίσει ως απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξη και τη στήριξη της απασχόλησης. Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσει να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, προαναγγέλλοντας έναν ακόμα πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, ενώ είναι αμφίβολο αν θα εξαγγείλει τα ψίχουλα των αυξήσεων σε αγροτικές συντάξεις και ΕΚΑΣ που αρχικά προετοίμαζαν στο οικονομικό επιτελείο.

Υποκρισία και αποπροσανατολισμός

Την ίδια στιγμή ωστόσο, το κυβερνητικό επιτελείο προσδοκά ότι τόσο η αποψινή ομιλία του όσο και η αυριανή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι καθοριστικές για την επιχείρηση συσπείρωσης των στελεχών και των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ως μείζον θέμα στην κατεύθυνση αυτή έχει αναδειχθεί το αποπροσανατολιστικό και βαθιά υποκριτικό ζήτημα των «καθαρών ψηφοδελτίων». Της συμμετοχής, δηλαδή, ή όχι στα γαλάζια ψηφοδέλτια των στελεχών των οποίων τα ονόματα έχουν εμπλακεί σε διάφορες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Χωρίς να αλλάζει στο ελάχιστο το πολιτικό υπόβαθρο που εκτρέφει τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή με το κεφάλαιο, η ΝΔ προσπαθεί να δώσει την επίπλαστη εικόνα της κάθαρσης στο εσωτερικό της, για να εγκλωβίσει λαϊκές ψήφους και να ξεγελάσει τη λαϊκή αγανάκτηση.

Πάντως, η επιχείρηση συσπείρωσης συναντά συνεχώς «εμπόδια». Το χτεσινό αφορούσε την «αιφνιδιαστική» ανακοίνωση του Γ. Βουλγαράκη ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός παραιτήθηκε πριν ο Κ. Καραμανλής αποσαφηνίσει τη στάση του για τη «τύχη» των στελεχών που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα, πράγμα που αναμένεται να κάνει στην αυριανή συνέντευξη Τύπου, έδωσε πάτημα σε ερμηνείες ότι ο Γ. Βουλγαράκης είχε λάβει ήδη το μήνυμα από το Μ. Μαξίμου ότι δε θα είναι στις γαλάζιες λίστες. Ο ίδιος, στη δήλωσή του, δικαιολογεί την απόφασή του σαν ένδειξη διαμαρτυρίας «στον κανιβαλισμό της πολιτικής ζωής, στην επιβράβευση του κυνισμού και της πολιτικής ανθρωποφαγίας».

Την επιλογή του Κ. Καραμανλή για προκήρυξη πρόωρων εκλογών υπερασπίστηκε χτες ο Γ. Σουφλιάς, αποδεχόμενος ότι ήταν από αυτούς που την είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό. Απαντώντας σε αυτούς που τον επικρίνουν ότι αυτή η επιλογή δεν ταυτίζεται με το κομματικό συμφέρον, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε με νόημα ότι «το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον». Αλλά και «με πολιτικά κριτήρια», όπως είπε, ήταν επιβαλλόμενη αυτή η επιλογή γιατί «πολύ εύκολα ο καθένας μπορεί να σκεφθεί ότι, μέσα σε μια πεντάμηνη περίπου προεκλογική περίοδο, με οξύτητα, λαϊκισμούς και διάφορα άλλα πράγματα και με αυτή την οικονομική συγκυρία, είναι σίγουρο ότι δε θα ήταν όφελος και για την παράταξη».

ΠΑΣΟΚ
Ο «άλλος δρόμος» για τη στήριξη του κεφαλαίου

Γεύση από τη «νέα αρχή» που υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου πήραν φορείς επιχειρηματικών ομίλων που συναντήθηκαν χτες μαζί του και δήλωσαν άκρως «ικανοποιημένοι»!

Για την παροχή νέων φοροαπαλλαγών, οικονομικών επιδοτήσεων και την προώθηση νέου κύκλου «διαρθρωτικών αλλαγών» προς το επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο, δεσμεύτηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του ενόψει της ΔΕΘ. Δυο μέρες μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επί της ουσίας το «χρίσμα» της διακυβέρνησης από το μεγάλο κεφάλαιο, και χτες μερίδα εκπρόσωπων του εμφανίστηκαν άκρως «ικανοποιημένοι» (!) και «ευχαριστημένοι» (!) από τη συνάντησή τους με τον Γ. Παπανδρέου, αφού υπήρξε «θετική ανταπόκριση στα αιτήματά τους»...

Με τις προτάσεις και τις θέσεις που κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου απέδειξε περίτρανα ότι η «διαφορετική αντίληψη» και ο «διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης» που ισχυρίζεται ότι προωθεί, στηρίζει την κερδοφορία και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και είναι απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε διαδοχικά με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

Δίνει τα πάντα στους επιχειρηματίες

Αμέσως μετά τις συναντήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού έπλεξε το «εγκώμιο» του επιχειρηματικού κόσμου και διέγνωσε τα σοβαρά προβλήματα «ρευστότητας» και «ανταγωνιστικότητας» που αντιμετωπίζει έσπευσε να εντάξει τις αξιώσεις του στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη οικονομία».

Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και για τον τομέα του τουρισμού και της ενίσχυσης των μεγάλων τουριστικών μονάδων, δεσμεύτηκε για «αύξηση των τουριστικών επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές». Στους εκπρόσωπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών ξεκαθάρισε πως θα προωθήσει «προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Γ' ΚΠΣ, αλλά και από το ΕΣΠΑ». Ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συνδέσει τον «τομέα των τεχνολογιών», με τα «πανεπιστήμια» και την «έρευνα» με τη «βιομηχανία», ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους πολυεθνικούς ομίλους μέσω της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση με τους φορείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει «ως εθνικό στόχο η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, να πάει στο 20%» και ότι θα «αλλάξει ριζικά το καθεστώς αδειοδότησης παρόμοιων επενδύσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Νίκος Αγγελόπουλος, μετά τη συνάντηση δήλωσε:«Η ανταπόκριση του προέδρου ήταν θετική και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, αναμένοντας βεβαίως και την εξέλιξη των πραγμάτων στην πολιτική»!! Ενώ ο εκπρόσωπος του συνδέσμου των φορέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Δ. Κοπελούζος δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή» τις απόψεις τους, συμπληρώνοντας με νόημα: «Υπάρχουν άφθονοι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»... Προφανώς ο ίδιος γνωρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη» προτείνεται «Η πλήρης απελευθέρωση» των τομέων της ενέργειας με «τη θέσπιση κινήτρων για επενδύσεις σε ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με παροχή στοχευμένων κινήτρων σε δραστηριότητες εξοικονόμησης ενέργειας (αιολική), μετατροπής κτιρίων σε βιοκλιματικά»...

Εντείνουν την καλλιέργεια «αυταπατών»

Εξάλλου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η αποπροσανατολιστική συζήτηση για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτιά του. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα συμπεριληφθεί τελικά στα ψηφοδέλτιά του. Ταυτόχρονα η Ιπποκράτους προσπαθεί να συντηρήσει το κλίμα περί «αναγκαιότητας ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης», ενώ γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί και η «κοινωνική συναίνεση». Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υφαρπάξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να εμφανιστεί σαν «προοδευτικός φορέας» που εκφράζει τα συμφέροντα όλου του λαού...

Σ' αυτό το πλαίσιο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης ισχυρίστηκε:«Για εμάς υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές. Δεν υπάρχουν, όμως, "πράσινοι", "μπλε" και "κόκκινοι" πολίτες. Θέλουμε κοντά μας όλους τους Ελληνες, και προεκλογικά, και μετεκλογικά. Γιατί μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων που λαμβάνουμε, είναι το συμφέρον των πολιτών και μόνο».

Την «ταξική συνεργασία» για να προωθηθούν χωρίς λαϊκές αντιδράσεις οι αντιδραστικές πολιτικές ενίσχυσε με τη σειρά του και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε «μίνιμουμ συνεργασίες στο πρόγραμμα σταθεροποίησης» (!!) για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Την ίδια στιγμή η Μ. Δαμανάκη ανέφερε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ «απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα και όχι σε μεμονωμένα στελέχη του».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αποφασιστικότητα και πυγμή στη μάχη της ψήφου

Πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές για να βγει ακόμα πιο δυνατό το Κόμμα από την κάλπη

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, το προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ κυκλοφορεί ήδη πλατιά σε όλη τη χώρα
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, το προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ κυκλοφορεί ήδη πλατιά σε όλη τη χώρα
Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι δραστηριότητες των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, προκειμένου να φτάσει παντού το κάλεσμα σε πανστρατιά για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και σε γειτονιές, προκειμένου να ανοίξει πλατιά η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα για τις θέσεις του ΚΚΕ και την αναγκαιότητα υπερψήφισής του στις εκλογές. Γιατί πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός λαός.

Συγκεκριμένα τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, δραστηριότητες:

Σήμερα Σάββατο 5 Σεπτέμβρη
  • Στις 8 μ.μ. στα Λουτρά Αιδηψού (παραλία), η Κομματική Οργάνωση Βόρειας Εύβοιας του ΚΚΕ προγραμματίζει πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σπύρος Xαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
  • Ακόμα, περιοδείες στις περιοχές: Σταθμός Καλλιθέας και Σιβιτανίδειος Σχολή, Τζιτζιφιές, προσφυγικά Ταύρου, Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Π. Φάληρο και Οδός Ομήρου στη Νέα Σμύρνη.
Τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη

-- Στις 6.15 π.μ. στους εργάτες στην καθαριότητα στο Δήμο Υμηττού.

-- Στις 7.30 π.μ. στους εργάτες εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στη Ελληνικό, ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 π.μ. στους εργαζόμενους στο δημαρχείο Μπραχαμίου.

-- Στις 9 π.μ. στους εργαζόμενους στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών.

-- Στις 10 π.μ. στο ΤΕΙ Αθήνας η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και στην Πάντειο ο Κώστας Μπορμπότης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 11 π.μ. στους εργαζόμενους στο Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων ο Σπύρος Χαλβατζής.

-- Στις 12.30 στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία «Hilton» και «Holliday Inn».

-- Στη 1 μ.μ. στους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και στα καταστήματα «Πράκτικερ» στον Ταύρο η Ντίνα Κογκάκη, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 4 μ.μ. στους εργαζόμενους στα πολυκαταστήματα «Νότος - Λαμπρόπουλος», η Λίλα Καφαντάρη, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ. στους εργαζόμενους στα πολυκαταστήματα «Athens Heart» στον Ταύρο.

-- Στις 7 μ.μ. στους εργαζόμενους σε «Πράκτικερ» και «Πλαίσιο» στην Αργυρούπολη.

Την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη

-- Στις 9 π.μ. στο σχολικό συγκρότημα Περιστερίου που στεγάζονται τα 20ό Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο, 12ο Λύκειο Περιστερίου ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 10 π.μ. στο Πολυτεχνείο ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, και στην Ιατρική Σχολή Αθήνας η Κέλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι περιοδείες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες.

Την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη

-- Στις 10 π.μ. στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στα παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Σπύρος Χαλβατζής.

-- Στο ΤΕΙ Πειραιά στις 10 π.μ. ο Γιάννης Πατσής, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ.

Την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη

Στις 10 π.μ.:

-- Στη Γεωπονική ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στην ΑΣΟΕΕ ο Γιάννης Πατσής.

Την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Στις 10 π.μ.:

-- Στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γιώργος Μαυρίκος.

-- Στη Φιλοσοφική Σχολή ο Γιάννης Πρωτούλης.

Ψηφοθηρία με θηρευτή τον ... Ψινάκη

Μέχρι και τον ...Ψινάκη επιστράτευσε ο ΛΑ.Ο.Σ. για να «στολίσει» την προεκλογική του «βιτρίνα». Ο Γ. Καρατζαφέρης, που εθεάθη να συντρώγει με τον εν λόγω κύριο, έφτασε χτες να δηλώσει πως το έπραξε για να βοηθήσει τη ...δημοκρατία! «Πρέπει να φέρουμε μέσα ανθρώπους που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Είναι πολλά νέα παιδιά τα οποία προτίμησαν την πλαζ προχτές» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης. Ευγενή κίνητρα! Οσο ευγενή ήταν και τα κίνητρα του κ. Ψινάκη, κάθε φορά που απ' τα πάνελ ριαλιτοσκουπιδιών ωθούσε ανθρώπους να αποτινάξουν και το τελευταίο ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας για να χτυπήσουν κόκκινο τα μηχανάκια της AGB.

Δεν μας ξαφνιάζει η συνάντηση αυτών των δύο. Εκπροσωπούν δύο κόσμους - συγκοινωνούντα δοχεία. Απ' τη μια ο ΛΑ.Ο.Σ., θιασώτης μιας πολιτικής που προκαλεί απογοήτευση και απόγνωση, καλλιεργεί την ηττοπάθεια, την παραίτηση και τον ακραίο ατομισμό. Πολιτικός εκπρόσωπος μιας τάξης που σπρώχνει τα παιδιά του λαού στο κυνήγι με κάθε μέσο και τρόπο μιας ευκαιρίας, αφού τους έχει στερήσει όλα τα δικαιώματα που θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Κι έρχεται ο «αστραφτερός» κόσμος του κ. Ψινάκη να αναπαράγει στρεβλές αξίες, να εκμαυλίσει συνειδήσεις, να προβάλει κακέκτυπα για πρότυπα, να υποσχεθεί άπειρες ευκαιρίες και στον προθάλαμό του συνωθούνται όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι εκεί μπορούν να διεκδικήσουν τη δική τους.

Σ' αυτούς τους κόσμους ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι μειονεκτήματα, η συλλογική προσπάθεια μάταιη και ο ακραίος ανταγωνισμός ύψιστο αγαθό. Δύο κόσμοι ανέκαθεν συνεργαζόμενοι στο να «πολτοποιούν» συνειδήσεις, ώστε να διασφαλίσουν στο μέτρο του δυνατού ότι δε θα βρουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, νέα παιδιά, χαραμάδα διαφυγής. Οτι θα παραπαίουν απ' τον έναν στον άλλο ή το περισσότερο θα απέχουν εκδράμοντας στις παραλίες... Στην πραγματικότητα, ένας κόσμος σάπιος κι αποκρουστικός. Και τόσο κυνικός που να επιτρέπει σε Καρατζαφέρηδες και Ψινάκηδες να προκαλούν πως δήθεν κόπτονται για τη δημοκρατία, την πολιτική και τη συμμετοχή...


Β. Ν.

Κέρδος για το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ

Δήλωση του Μάκη Μαΐλη για τις εκλογές

Ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εκλογές: «Ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον αντιλαϊκό ανταγωνισμό ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την καρέκλα. Εχουν και οι δύο το ίδιο σχέδιο. Μόνο κέρδος για το λαό είναι το δυνατό ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατός να αντιμετωπίσει την επίθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κολυμπάει στο βούρκο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα ψηφοδέλτια του δικομματισμού

Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει σε σχόλιό του: «Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού φουντώνει. Η ταξική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει, είτε στα ψηφοδέλτιά τους πάρουν μέρος είτε όχι, οι λεγόμενοι βατοπεδινοί, οι της "Ζήμενς" ή αν οι υποψήφιοι προσκομίσουν πόθεν έσχες. Και αν ακόμα βρίσκονταν όλοι έξω από το βούρκο των σκανδάλων, κολυμπάει μέσα στο βούρκο η αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους, που όλοι εφαρμόζουν».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ