Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9845

ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ
Εχουν στόχο να αμβλύνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια

Με μια σειρά από νομοσχέδια «της τελευταίας ώρας» που επιστρατεύτηκαν, με στόχο την άμβλυνση της λαϊκής δυσαρέσκειας και την καλλιέργεια προσδοκιών, η κυβέρνηση όξυνε την παροχολογία. Επιδιώκει να κρύψει ότι τα σχέδιά της για την επόμενη μέρα της κάλπης είναι η προώθηση των ανατροπών στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, που θα συνοδευτούν από νέες ιδιωτικοποιήσεις, σκληρές φοροεπιδρομές και συνέχιση της λιτότητας.


ΣΕΛ.  5

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ για την «επόμενη μέρα»...

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να μην παρασυρθούν από τις παραπλανητικές υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ και να διεκδικήσουν αγωνιστικά την πλήρη και άμεση αποζημίωσή τους - Αποστολή του «Ρ» στην Αιγιάλεια

Τεράστιες οι καταστροφές στην Αιγιάλεια
Τεράστιες οι καταστροφές στην Αιγιάλεια
Οι καταστροφές που υπέστησαν οι φτωχοί αγρότες σε Πελοπόννησο, Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας από τις πυρκαγιές είναι τεράστιες. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών έγιναν κάρβουνο, ενώ τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την «επόμενη μέρα» των καταστροφών μεγάλωσαν την ανησυχία για το μέλλον χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες. Η κριτική του ΠΑΣΟΚ, για το ποιος από τους δύο δίνει τα περισσότερα ...ψίχουλα, είναι αποπροσανατολιστική. Με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να μην παρασυρθούν από τις παραπλανητικές υποσχέσεις της κυβέρνησης και τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ. Και τους καλεί να διεκδικήσουν αγωνιστικά την πλήρη και άμεση αποζημίωσή τους.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο «Ρ» στην Αιγιάλεια, λίγες μέρες μετά τη φωτιά, είναι συγκλονιστικές και αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής. «Καταστράφηκε το βιος μας», λένε οι φτωχοί αγρότες.


ΣΕΛ.  6  -  8


Βρώμικη επίθεση κατά του ΚΚΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ένα οργανωμένο προβοκατόρικο σχέδιο επίθεσης κατά του ΚΚΕ ειδικά επεξεργασμένο από διάφορα κέντρα και παράκεντρα του δικομματισμού, που στόχο έχουν να πλήξουν το Κόμμα ειδικά μπροστά στην προεκλογική περίοδο.

Οι επιθέσεις έχουν... παρελθόν. Αφιέρωμα του «Ρ» για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι για το μέγεθος της προβοκάτσιας και της αντικομμουνιστικής εμπάθειας...


ΣΕΛ.  10  -  11
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Κινητοποιήσεις αύριο και μεθαύριο

Συγκέντρωση στην Ακρόπολη την Τρίτη, 7 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. και πορεία προς το Σύνταγμα. Στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αύριο Δευτέρα, στις 8 μ.μ.


ΣΕΛ.  22
ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Το «νέο» παραμένει αντιεπιστημονικό

Στα μέτρα του ιμπεριαλισμού το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Οι εκπαιδευτικοί, πρωταρχικά οι κομμουνιστές, αλλά και όσοι σέβονται την ιστορική αλήθεια, έχουν χρέος να τη διδάξουν στα παιδιά.


ΣΕΛ.  15
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ
Παραμένει ... εκτός

Διαχρονικά τα συμπεράσματα από την ενορχηστρωμένη επιχείρηση αποκλεισμού του ΚΚΕ από τους τόπους δουλιάς, το τελευταίο διάστημα.


ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ