ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ
Με δυνατό ΚΚΕ να φανεί ηλιαχτίδα προοπτικής

«Βρισκόμαστε μπροστά στις πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων χρόνων - εκλογές βουβές - , όπως λέει και ο πολύς κόσμος, αλλά πάρα πολύ κρίσιμες! Κρίσιμες, διότι θα πρέπει μέσα από αυτές να βγουν συμπεράσματα για το μέλλον και την προοπτική του λαού μας!», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πέτρος Αρκουμάνης, τονίζοντας ότι το δίλημμα για τον λαό είναι αν «θα συνεχίσουμε σε αυτήν τη ρότα της συντήρησης, της απογοήτευσης και του κάτω το κεφάλι, που μας έχουν επιβάλει ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, ή θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι και να φανεί ηλιαχτίδα σωτηρίας και προοπτικής;».

«Μας ξέρετε και σας ξέρουμε! Θέλουμε να είστε μαζί μας!» πρόσθεσε, και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «τον σοσιαλισμό, αλλά και απλές δημοκρατικές διαδικασίες και τις στοιχειώδεις μικροκατακτήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ τις έχει ξεχάσει και τις έχει αφήσει για τη Δευτέρα Παρουσία.

Προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή όπως:

- την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

- την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, και του κατώτερου μεροκάματου στα 33,57 ευρώ.

- πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και δικαιώματα.

- κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

- μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και αλλού

Ολες αυτές τις διατάξεις και άλλες πολλαπλές προτάσεις τις έχει καταψηφίσει.

Μιλάμε για στοιχειώδεις πράξεις δημοκρατικής ευαισθησίας, για την ανακούφιση των εργαζομένων που όλες αυτές τις καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ!

(...) Ψήφισαν όλοι τους μνημόνια και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΙΝΑΛ καθώς και έφεραν δικούς τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους. Χρειάζεται ολική καταδίκη όλων αυτών που στέρησαν τη χαρά από τα σπίτια μας και έφεραν απογοήτευση, θλίψη και ανέχεια στην κοινωνία μας!

(...) ΝΑΙ στην καταδίκη όλων των πολιτικών δυνάμεων, που φτωχοποίησαν τη ζωή μας και υποθήκευσαν, αλλά και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Δυνατό ΚΚΕ, ώστε να δοθεί κουράγιο στον εργαζόμενο, στον απλό πολίτη, ότι υπάρχει και άλλη λύση και προοπτική! Ψήφος στο ΚΚΕ... για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, όσο ο λαός με τις ακολουθούμενες πολιτικές θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση! Ψήφος στο ΚΚΕ για να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στη Βοιωτία και να μπει οριστικά στα λαγούμια της και στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας η ναζιστική Χρυσή Αυγή!».

ΝΑΤΑΣΑ ΤΑΤΣΗ
ΚΚΕ η μόνη σίγουρη, χρήσιμη επιλογή για κάθε εργαζόμενο

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο. Είναι πραγματικά η μόνη κερδισμένη, γιατί την επόμενη μέρα θα κατατεθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Θα τη βρει μπροστά του ο λαός στους αγώνες για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική. Για να κατακτήσουμε όσα έχουμε σήμερα ανάγκη», σημείωσε στο χαιρετισμό της η Νατάσα Τάτση, εξηγώντας πως για όλους όσοι δίνουν τη μάχη «με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο χέρι μέχρι την τελευταία στιγμή, είναι ξεκάθαρο πως αυτή συνεχίζεται και μετά τις 7 του Ιούλη...

Στην οργάνωση του αγώνα μας στο Σωματείο, στον Σύλλογο Γυναικών, στις παρεμβάσεις μας για να μην κατασχεθεί κανένα σπίτι, να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό, στην πάλη μας για να επανδρωθεί το νοσοκομείο, το σχολειό, στη στήριξή μας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στη μαχητική μας στάση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, να μη "σκορπίσουν" την ψήφο τους. Με μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ, στο νεκραναστημένο ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στον Βαρουφάκη, τον αρχιτέκτονα του τρίτου μνημονίου, αλλά και στον ακροδεξιό Βελόπουλο. Να γκρεμίσουμε τους δολοφόνους της ΧΑ από την τρίτη θέση και να αποδώσουμε την έδρα του νομού εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στο ΚΚΕ. Να μην κερδηθεί η "παρτίδα" στην αποχή. Ολοι αυτοί που θέλουν το λαό απλό θεατή στη ζωή του, πριμοδοτούν την αποχή.

Ας τους κόψουμε λοιπόν τον αέρα, για να δώσουμε νέα πνοή στους καθημερινούς και μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Να πεισμώσουμε με την αλαζονεία και το ύφος τους και να ισχυροποιήσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Αυτή είναι η σίγουρη, η μόνη χρήσιμη, η αγωνιστική επιλογή για κάθε εργαζόμενο που ασφυκτιά από τη ζωή και το μέλλον που έχουν διαμορφώσει γι' αυτόν και τα παιδιά του.

Τη φλόγα της ανατροπής που μόνο το ΚΚΕ εκφράζει, τη φλόγα που μένει αναμμένη σε όλες τις συνθήκες... πρέπει όχι μόνο να τη διαφυλάξουμε, γιατί είναι το φως μέσα στα σκοτάδια τους, αλλά να τη μετατρέψουμε σε φωτιά, για να σαρώσει όσους σήμερα σαρώνουν τα όνειρα και τα θέλω μας.

Το ΚΚΕ μπορεί, θέλει και θα πρωταγωνιστήσει για αυτήν την υπόθεση!».

ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Κανένας συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα

«Αυτές τις μέρες, με ρωτούν πώς φαντάζομαι την επόμενη μέρα των εκλογών; Απαντώ πως στις 8 Ιουλίου συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Ξέρουμε καλά τι μας περιμένει», σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή και πρόσθεσε πως «την επόμενη μέρα των εκλογών, πέρα από τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη για όλους και τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, θα είναι εδώ όλοι οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, από τους οποίους προκύπτουν οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, οι απογειωμένοι φόροι, η εμπορευματοποιημένη Παιδεία και Υγεία. Εδώ θα είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων, που ψήφισαν και εφάρμοσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Εδώ και η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ελαστικοποίηση των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πλειστηριασμοί, οι συνήθεις "συστάσεις" δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Απ' ό,τι παρατηρείτε, κανένας τους δεν τολμά να μιλήσει για κατάργησή τους. Ο ελληνικός λαός θα ζήσει τη βαρβαρότητα της ΕΕ, γιατί δεν πρέπει - λένε - να διαταραχθεί η ...δημοσιονομική πειθαρχία! Το θέμα είναι, τι θα κάνει το ΚΚΕ μέσα σ' αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα;

Το ΚΚΕ θα κάνει όσα έκανε πάντα. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να βοηθήσει στο να αρχίσει να αλλάζει κάτι. Να βάλει φρένο, να εμποδίσει τα χειρότερα, ανοίγοντας το δρόμο της ριζικής αλλαγής.

Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στη ζωή μας, στην αξιοπρέπειά μας, στους γονείς και κυρίως τα παιδιά μας, να αφήσουμε την Κυριακή το θέμα στην τύχη του. Δεν θ' απέχουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί (...) Η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για όλα αυτά που συμβαίνουν, διαλύοντας τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας, μπορεί να γίνει δύναμη, αποφασιστική στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Μου λένε ...μα πιστεύετε αλήθεια πως μπορούμε να κερδίσουμε κάτι; Η μεγαλύτερη απ' όλες τις δυσκολίες, έλεγε ο Μπρεχτ, είναι η εξοικείωση των θυμάτων της εκμετάλλευσης με τα βάσανα και τις συμφορές τους. Δεν θα μας συμφιλιώσουν με την υποταγή και τη ματαιότητα. Δεν προχώρησε έτσι ο κόσμος. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την αδικία και το απλωμένο χέρι σ' ένα σύστημα που γίνεται όλο και πιο βάρβαρο. Η απάντησή μου λοιπόν, πάντα είναι, ναι το πιστεύω.

(...) Λέμε όχι σ' αυτούς που διέσυραν το όνομα της αριστεράς και έστρωσαν το δρόμο για τη δεξιά επέλαση. Οχι σε όσους ξεφύτρωσαν προεκλογικά και προετοιμάζονται για νέες συμπράξεις, νέες εξυπηρετήσεις, νέες διευκολύνσεις. Απορρίπτουμε κόμματα και διάττοντες αστέρες, τύπου Βελόπουλου και Βαρουφάκη (...) 7 Ιουλίου στην κάλπη, θα συναντήσουμε 4 αμετανόητους μνημονιακούς, 2 φασίστες ακροδεξιούς και το ΚΚΕ.

Εμείς είμαστε με το ΚΚΕ, τους αγωνιστές, τους έντιμους, μ' αυτούς που δεν μας είπαν ποτέ ψέματα, με τους μοναδικούς που βγήκαν μαζί μας στους δρόμους στις διεκδικήσεις μας. Ολοι οι άλλοι είναι απέναντι. Κανένας συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΓΟΣ
Ολοι μαζί για κομμουνιστή βουλευτή στη Βοιωτία!

«Οι μάσκες πλέον έπεσαν, όλοι είδαμε τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πάει να πει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και ποιος είναι ο σκοπός αυτών των κυβερνήσεων», σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γ. Βάγγος, υπογραμμίζοντας πως «το μόνο κόμμα που στήριξε τον εργαζόμενο και τον άνθρωπο τον καθημερινό, που δίνει τον αγώνα για την οικογένειά του, για το σπίτι του και για την προκοπή είναι το ΚΚΕ!

Γι' αυτό ο καθένας από μας πρέπει με νύχια και με δόντια να πείσει έναν τουλάχιστον ακόμα σε σχέση με τις ευρωεκλογές να ψηφίσει ΚΚΕ, γιατί στη Βοιωτία πρέπει να έχουμε βουλευτή κομμουνιστή.

Ηρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου και η Βοιωτία να έχει τον δικό της βουλευτή για έναν και απλό λόγο: Για να κυνηγήσει τα συμφέροντα του λαού, του τόπου και όχι σαν αυτούς τους βουλευτές που έχουμε τώρα, που κυνηγάνε μόνο τα οικονομικά συμφέροντα αυτών που τους κρατάνε στην καρέκλα. Γι' αυτό σας καλώ όλους μαζί, αυτές τις δύο μέρες να στηρίξουμε έτσι ώστε να βγει κομμουνιστής βουλευτής στη Βοιωτία!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ