ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι δυνάμεις κατοχής...

Ενώ κυκλοφορούν φήμες για νέα απαγωγή 13χρονου Παλαιστίνιου

Από τις τελευταίες συγκρούσεις Παλαιστινίων και ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Από τις τελευταίες συγκρούσεις Παλαιστινίων και ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
Σε υψηλά επίπεδα παρέμενε και χτες η ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, παρά τις δηλώσεις στελεχών της «Χαμάς» για την πιθανότητα εκεχειρίας εφόσον σταματήσουν τις αεροπορικές επιδρομές τα ισραηλινά βομβαρδιστικά, καθώς είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για νέα απαγωγή 13χρονου Παλαιστίνιου και σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και εκατοντάδων Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Μα'αν», χτες τα ξημερώματα (δηλαδή ένα 48ωρο από την απαγωγή και δολοφονία μίσους 17χρονου Παλαιστίνιου σε αντίποινα για τις πρότερες απαγωγές και δολοφονίες τριών Ισραηλινών νεαρών), ένα 13χρονο αγόρι απήχθη ενώ πλησίαζε τζαμί της συνοικίας Ουάντι αλ Τζοζ για την πρωινή προσευχή. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι το παιδί μπήκε με τη βία σε αυτοκίνητο Εβραίων εποίκων κοντά στην περιοχή απαγωγής του 17χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ που βρέθηκε δολοφονημένος την Τετάρτη και κηδεύτηκε χτες μετά την ολοκλήρωση ιατροδικαστικής έρευνας.

Πριν την είδηση για την πιθανή απαγωγή του 13χρονου, είχε προηγηθεί προσπάθεια Εβραίων εποίκων το βράδυ της Πέμπτης να απαγάγουν και έναν επτάχρονο Παλαιστίνιο από τη συνοικία Μπέιτ Χανίνα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ, ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού παρέμεναν εντός και πέριξ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, από νωρίς το πρωί, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την (προγραμματισμένη για αργότερα χτες το απόγευμα) κηδεία του 17χρονου Χντέιρ να μεταβληθεί σε λαϊκό ξεσηκωμό. Λίγη ώρα πριν την κηδεία του αδικοσκοτωμένου Χντέιρ, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών και συλληφθέντων.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε αναφερθεί στον αδικοσκοτωμένο Χντέιρ, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι αυτουργοί της δολοφονίας του.

Υπό αυτές τις συνθήκες και παρά τη σχετική μείωση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, χτες το πρωί, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, δεν φάνηκε να εισακούεται από τις ισραηλινές αρχές η πρόταση στελεχών της «Χαμάς» για εκεχειρία με προϋπόθεση την ανάσχεση των ισραηλινών επιδρομών. Η πρόταση της «Χαμάς» στην κυβέρνηση Νετανιάχου φέρεται (σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων) πως έγινε με τη μεσολάβηση Αιγύπτιων αξιωματούχων.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Καταιγιστικά πυρά σε κατοικημένες περιοχές
  • Νεκροί και τραυματίες αυξάνονται μεταξύ των αμάχων, βομβαρδίζονται σχολεία και κλινικές
  • Τουλάχιστον 150 ρωσόφωνοι σκοτώθηκαν χτες, ανακοίνωσε το Κίεβο

Αμαχοι εγκαταλείπουν καθημερινά κατεστραμμένα σπίτια και χωριά
Αμαχοι εγκαταλείπουν καθημερινά κατεστραμμένα σπίτια και χωριά
ΚΡΑΜΑΤΟΡΣΚ - ΚΙΕΒΟ.--

Μικρές παύσεις που τις διαδέχεται νέα κλιμάκωση των στρατιωτικών επιθέσεων χαρακτηρίζουν την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», που έχει εξαπολύσει το Κίεβο στις ανατολικές επαρχίες της χώρας Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Η πόλη Κραματόρσκ συνέχιζε να βομβαρδίζεται ολόκληρη τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή. Εκπρόσωπος της τοπικής πολιτοφυλακής δήλωνε ότι ένα τουλάχιστον άτομο σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν, τα περισσότερα σοβαρά. Η φροντίδα των τραυματιών συναντά σοβαρά εμπόδια καθώς στα νοσοκομεία της πόλης λείπουν γιατροί και φάρμακα. Μετά από μια μικρή παύση, οι επιθέσεις επαναλήφθηκαν, καταστρέφοντας σπίτια, το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η πόλη Νικολάγεβκα (την οποία ο ίδιος ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι είχε περικυκλώσει) φέρεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Το γραφείο Τύπου της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι στο προάστιο της πόλης του Λουγκάνσκ Μπόλσαγια Βέργκουνκα σκοτώθηκε τη νύχτα μία γυναίκα. Ενας ακόμα άνθρωπος σκοτώθηκε όταν δέχτηκε πυρά στον 27ο όροφο κτιρίου. Βόμβες εξερράγησαν μέχρι και σε αντικαρκινική κλινική του Λουγκάνσκ, τα τζάμια θρυμματίστηκαν και συνολικά το κτίριο υπέστη τεράστιες ζημιές. Ο δήμαρχος της πόλης του Λουγκάνσκ Σεργκέι Κραφίσενκο κάλεσε όλα τα μέρη να σταματήσουν τις συγκρούσεις. «Σήμερα, ο πόλεμος έχει φτάσει στα σπίτια του τοπικού πληθυσμού. Οι στρατιωτικές συγκρούσεις συνεχίζονται στους δρόμους σκοτώνοντας ανθρώπους, βόμβες καταστρέφουν σπίτια και σχολεία. Ο βομβαρδισμός της πόλης με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου είναι έγκλημα εναντίον του λαού μας».

Στο Κραματόρσκ (φωτ.) έχουν ισοπεδωθεί ολόκληρες συνοικίες
Στο Κραματόρσκ (φωτ.) έχουν ισοπεδωθεί ολόκληρες συνοικίες
Ανάμεσα στους πρόσφυγες που μαζικά αφήνουν σπίτια και χωριά, είναι αμέτρητα τα παιδιά. Χτες, έφτασε στο Καμίσιν της ρωσικής περιφέρειας Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ) ένα παιδί 15 ημερών μαζί με την 24χρονη μάνα του. Τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση, καθώς οι γιατροί ανέφεραν ότι η υγεία του ήταν «μετρίως σοβαρή ... σαφώς έχει χάσει βάρος».

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των μαχών είναι ότι μέχρι και το Κίεβο ανακοίνωσε χτες ότι τουλάχιστον 150 ρωσόφωνοι αυτονομιστές και δύο άνδρες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Νέα επαφή Ποροσένκο με Μέρκελ - Ολάντ

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε χτες τηλεφωνική επαφή από κοινού με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας, Μέρκελ και Ολάντ επανέλαβαν «τη σημασία που έχει η διοργάνωση μιας συνάντησης της ομάδας επαφής πριν από τις 5 Ιούλη, προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι για την κατάπαυση του πυρός», συμπληρώνοντας ότι «παράλληλα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η πραγματοποίηση άμεσων επαφών μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας». Μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι έχει σημασία η απελευθέρωση των ομήρων και «εξέφρασαν εξάλλου την υποστήριξή τους στις λεπτομέρειες που εξετάζονται στο Βερολίνο για τον έλεγχο της ρωσοουκρανικής μεθορίου».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Σταϊνμάγερ, σημείωσε χτες ότι «η συνάντηση της Ομάδας Επαφής (σ.σ. όπου συμμετέχουν οι δύο πλευρές και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ) είναι το σημείο - κλειδί για τη διασφάλιση της περαιτέρω διαδικασίας. Οι συνομιλίες θα αποτύχουν χωρίς την ετοιμότητα των πλευρών γι' αυτές. Το Κίεβο θα έπρεπε να εκφράσει την ετοιμότητά του και η Μόσχα θα έπρεπε να ασκήσει την επιρροή της».

Θυμίζουμε ότι με βάση συμφωνία μεταξύ των ΥΠΕΞ Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ουκρανίας που καταλήχθηκε στις αρχές της βδομάδας επρόκειτο να γίνει συνάντηση της Ομάδας Επαφής πριν την Κυριακή (σ.σ. αύριο, δηλαδή) «με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης εκεχειρίας χωρίς όρους και με αμοιβαία συμφωνία», που θα επιτηρεί ο ΟΑΣΕ.

Καταγγελίες για εναέριες παραβιάσεις

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε χτες ότι υπέβαλε επίσημα διαμαρτυρία στη Ρωσία για τις «μαζικές, συστηματικές παραβιάσεις» του ουκρανικού εναέριου χώρου και απαίτησε να σταματήσουν αμέσως.

Σύμφωνα με το ουκρανικό ΥΠΕΞ, τρία ελικόπτερα με τα διακριτικά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παραβίασαν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στις 3 Ιούλη.

Ο Αντρέι Παρούμπι, γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας δήλωσε χτες ότι «η Ουκρανία προειδοποίησε ότι θα τα καταρρίψουμε αν παραβιάσουν τα σύνορα ξανά». Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως το Κίεβο πραγματοποιεί πτήσεις κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, αλλά και τη Λευκορωσία, με στόχο να διαπιστωθεί πόσες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν σταθμεύσει στην περιοχή, αλλά και πόσο επικίνδυνος θα μπορούσε να είναι ο έλεγχος της ουκρανο-λευκορωσικής μεθορίου.

Στο μεταξύ, χτες, έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» Βαλέρι Μπολότοφ προχώρησε σε ανασχηματισμό της τοπικής «κυβέρνησης», ορίζοντας νέο πρωθυπουργό τον Μαράτ Μπασίροφ. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί.

Επιπλέον, η αναζωπύρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία δίνει νέες αφορμές για εξελίξεις σε όλη την περιοχή.

Προχτές, το Κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε αύξηση των πολεμικών δαπανών της χώρας σε ποσοστό 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. «Δεδομένης της περίπλοκης γεωπολιτικής κατάστασης, η ασφάλεια έχει καταστεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία υποχρεώνουν όλα τα κράτη της Ευρώπης σε αναθεώρηση της αμυντικής τους στάσης», είπε στο Κοινοβούλιο της Ρίγας η πρωθυπουργός της Λετονίας, Λαϊμντότα Στραούμα. Η Λετονία φέρεται να θεωρεί ότι οι εξελίξεις ιδιαίτερα στην Κριμαία δημιουργούν τετελεσμένα που δεν αποκλείεται να επιδράσουν και στην ίδια, με δεδομένο ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός φθάνει το 35% του συνόλου των κατοίκων της χώρας.

  • Χτες, σημειώθηκε έκρηξη σε γραφείο κατάταξης στρατευμένων στην Οδησσό, με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Οργανώνει σύνοδο για τις «μεταρρυθμίσεις» στην Ουκρανία

Σπεύδει να στηρίξει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων

Την ίδια ώρα που συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χτες ότι την Τρίτη οργανώνει στις Βρυξέλλες μια «σύνοδο συντονισμού (σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ) της βοήθειας προς την Ουκρανία», η οποία θα προετοιμάσει μια διεθνή διάσκεψη δωρητών που προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη του έτους.

Στη σύνοδο θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της ΕΕ, των κρατών - μελών και «εξωτερικοί δωρητές» και θα προεδρεύσει ο Ευρωπαίος επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φίλε, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεχάντρο Ουλθουρούν ντε Ασάνθα.

Η ΕΕ πρωτοστατεί για να εφαρμοστούν γρήγορα στην Ουκρανία εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο ακόμα πιο διάπλατα για τις μπίζνες των μονοπωλίων που εκπροσωπεί.

Η σύνοδος αυτή αποσκοπεί «στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για την Ουκρανία βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και στο συντονισμό» της οικονομικής υποστήριξης προς το Κίεβο, πριν από τη διεθνή διάσκεψη που η Επιτροπή έχει δηλώσει ότι θέλει να διοργανώσει για να βοηθήσει τη χώρα αυτή να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Η Ουκρανία οφείλει να επωφεληθεί των μεταρρυθμίσεων» που της υποδείχθηκαν, σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια την οποία έχουν ήδη δεσμευτεί να της χορηγήσουν το ΔΝΤ και η ΕΕ, «αλλά είναι σημαντικό να λάβει υποστήριξη και αλληλεγγύη», σημείωσε ο ίδιος.

Ενδοαστικές αντιπαραθέσεις

Το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χτες ότι προχωρά στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για να αναλυθούν όσα «ρεαλιστικά σχέδια» υπάρχουν για εισαγωγές φυσικού αερίου, δουλεύοντας σε «πιθανές παραλλαγές για την αντικατάσταση του αερίου με άλλα είδη καυσίμων και Ενέργειας».

Θυμίζουμε ότι πριν μερικές μέρες δεν εγκρίθηκε νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Κιέβου για τη μεταρρύθμιση του δικτύου μεταφοράς του φυσικού αερίου. Χρειάζονταν συνολικά 226 ψήφοι, αλλά συγκεντρώθηκαν 170, αντανακλώντας ενδοαστικές αντιθέσεις ακόμα και μέσα στο εσωτερικό της μερίδας του ουκρανικού κεφαλαίου που «κυριάρχησε» μετά την ανατροπή του Προέδρου Γιανουκόβιτς.

Ο «πρωθυπουργός» του Κιέβου Αρσένι Γιατσενιούκ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος, λέγοντας πως «θα μείνουμε χωρίς αέριο το χειμώνα αν δε στηρίξετε τα κυβερνητικά νομοσχέδια». Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ν/σ είχε στόχο να «επιτρέψει σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους μας να επιχειρήσουν και να εκσυγχρονίσουν το ουκρανικό σύστημα φυσικού αερίου», επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά ότι το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού είναι αποτέλεσμα σχεδιασμών και ανταγωνισμών που συνδέονται με την εξυπηρέτηση μονοπωλιακών συμφερόντων. Τα «μαχαίρια» που έχουν βγάλει οι μεγαλοκαρχαρίες από τους κλάδους της Ενέργειας (και όχι μόνο) για να μοιράσουν τον πλούτο του ουκρανικού λαού είναι πολύ κοφτερά...

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση στην Κ. Αστον για τις ισραηλινές επιδρομές

Τις νέες εγκληματικές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και τη συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, προς την Υπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Κάθριν Αστον. Επισημαίνει ότι η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ στηρίζεται και ενθαρρύνεται από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών τους για τη «Νέα Μέση Ανατολή».

Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ισραηλινό κράτος εντείνει την εγκληματική πολιτική του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν στις 3-7-2014 πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 αμάχων, σε συνέχεια των επιθέσεων Ισραηλινών πολεμικών πλοίων, την 1-7-2014, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Προηγήθηκαν δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν, που ζήτησε να οργανωθεί από τον ισραηλινό στρατό ευρεία εναέρια και χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Στο μεταξύ, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος απήχθη και δολοφονήθηκε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί μεθοριακοί φρουροί κατέστειλαν με αγριότητα διαδήλωση Παλαιστινίων, για τη δολοφονία του Παλαιστινίου εφήβου, στη συνοικία Σουάφατ, τραυματίζοντας περισσότερους από 30 διαδηλωτές, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ισραηλινών εποίκων εναντίον Παλαιστινίων.

Η κλιμάκωση της εγκληματικής δράσης του ισραηλινού κράτους ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης ενθαρρύνεται από την πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξισώνει τους θύτες με τα θύματα, και αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις ΕΕ - Ισραήλ.

Ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ: Πώς τοποθετείται για τη νέα κλιμάκωση των εγκληματικών επιθέσεων του ισραηλινού κράτους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό; Πώς τοποθετείται στις δίκαιες διεκδικήσεις του Παλαιστινιακού λαού για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ όπως και για την άρση του πολύμορφου αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών;»

Απαγορεύονται οι απόπειρες αυτοκτονίας εν ώρα εργασίας...

Η ιστορία θα μπορούσε να θυμίζει σουρεαλιστικό διήγημα. Είναι όμως αληθινή, πέρα για πέρα, καθώς καταγράφηκε στα κροατικά δικαστικά χρονικά, μετά την απόφαση δικαστηρίου στην κωμόπολη Σάμομπορ να καταγγείλει τον περασμένο μήνα τη σύμβαση εργασίας μιας 28χρονης καθαρίστριας, επειδή είχε την «αναίδεια» να επιχειρήσει απόπειρα κατά της ζωής της εν ώρα εργασίας!

Η πρωταγωνίστρια αυτής της ανήκουστης ιστορίας, η 28χρονη Ιβάνα Μούχαρ, βρίσκεται σήμερα σε ψυχιατρική κλινική του Ζάγκρεμπ και πιθανώς να μην έχει ενημερωθεί για την απόφαση των δικαστικών αρχών να την απολύσουν, επειδή «δεν εκπλήρωνε τα καθήκοντά της κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας»... «διαπράττοντας μία σοβαρή παραβίαση των εργασιακών της υποχρεώσεων».

Ισως, τελικά, η Μούχαρ, να μη χρειάζεται την ψυχιατρική περίθαλψη τόσο όσο οι εργοδότες - δικαστές που αποφάσισαν την απόλυσή της, αφού, όπως δείχνει αυτό το ακραίο περιστατικό, η αστική Δικαιοσύνη δεν είναι μόνον «τυφλή»...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ