ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιούνη 2007
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Μαχόμενη η ψήφος των δημοσιογράφων!

Ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την Πέμπτη, παράλληλα με τις αρχαιρεσίες στον ΕΔΟΕΑΠ

Η αφίσα της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
Η αφίσα της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε. Να ανατρέψουμε, τώρα, τους συσχετισμούς στο ΔΣ υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων, ενισχύοντας αποφασιστικά το συνδυασμό "ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"... Η ψήφος σου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού είναι ψήφος για τα συλλογικά μας συμφέροντα».

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα παραπάνω, η «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» (την οποία στηρίζουν οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΜΜΕ) καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να αξιοποιήσουν τις εκλογές που ξεκινούν αύριο 6 και ολοκληρώνονται μεθαύριο 7 του Ιούνη, για να στείλουν μήνυμα αντίστασης σε όσες δυνάμεις σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που υπονομεύει τα συμφέροντά τους.

Συνολικά, οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης φτάνουν τους 70. Για τα υπόλοιπα όργανα της ΕΣΗΕΑ, το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ στηρίζει:

  • Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τους Αποστολόπουλο Ιωάννη και Καρρέρ Αρη - Διονύσιο.
  • Για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο τους Πριτσαπίδουλα - Γιαννακόπουλο Χρήστο - Ανδρέα και Τράιου Ελένη.
Μήνυμα του Νίκου Καραντηνού

Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, συνδικαλιστής της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος σήμερα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, με αγωνιστικό του μήνυμα προς τη «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ», εύχεται καλή επιτυχία στο συνδυασμό και σημειώνει:

«Οι αρχαιρεσίες που έχουμε μεθαύριο Τετάρτη και Πέμπτη, 6 και 7 Ιουνίου 2007, είναι από τις πιο κρίσιμες. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα έφοδο σε βάρος των εργαζομένων και φυσικά και των δημοσιογράφων. Η ΕΣΗΕΑ τον τελευταίο καιρό, έτσι νομίζω, έχει ρυμουλκηθεί σε μια κατάσταση "συναίνεσης" και η κατάσταση του κλάδου έχει χειροτερέψει, το καθεστώς της "γαλέρας" το ζουν σε πολλούς τόπους δουλιάς, οι συλλογικές συμβάσεις έχουν ουσιαστικά αχρηστευτεί και οι εκβιαστικές και τρομοκρατικές απολύσεις είναι καθημερινή απειλή.

Οι μεγαλοεκδότες κι από δίπλα οι λεγόμενοι "συνάδελφοι" διευθυντές, υποδιευθυντές, σύμβουλοι, δημιουργούν για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους πλαίσιο προκάτ στη δουλιά μας. Ο κόσμος που τα παρακολουθεί μας φορτώνει όλα αυτά τα άνομα, τα δυσώδη, που βγαίνουν από τα δημοσιογραφικά προϊόντα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας", πάμε με το ψηφοδέλτιό σας στην κάλπη. Καλή επιτυχία για μια νέα περίοδο, αγωνιστική - δημοσιογραφική».

«Να αναστήσουμε την ελπίδα»

Την ανάγκη ενίσχυσης της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» επισημαίνει και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης, τονίζοντας: «Οι εκλογές της 6ης και 7ης Ιουνίου είναι κρίσιμες. Τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό, αν θα συνεχιστεί η απαξίωση της ΕΣΗΕΑ, η περαιτέρω γραφειοκρατικοποίησή της.

Η κυριαρχία των δυνάμεων του κυβερνητικού, φιλοεργοδοτικού συνδικαλισμού τη διετία που πέρασε έσπρωξε την Ενωση ακόμα πιο πίσω. Υπονόμευσε τη λειτουργία της Διασωματειακής Επιτροπής και την ενότητα και δράση των Ενώσεων του χώρου. Ανέκοψε τις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί για ουσιαστική και αγωνιστική διεκδίκηση ΣΣΕ. Κατέστειλε κάθε προσπάθεια ενάντια στα φαινόμενα διαπλοκής που δημιουργούν πρόβλημα στον κλάδο. Επίσης επιδείνωσε τα εργασιακά, μισθολογικά κλπ. προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι.

Σήμερα, είναι ανάγκη να βάλουμε φραγμό στην κατρακύλα και να αναστήσουμε την ελπίδα. Πρέπει, γι' αυτό, μαζικά να ψηφίσουμε και ενισχύσουμε το ψηφοδέλτιο της "Μαχόμενης Δημοσιογραφίας", που αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια, για τον αγωνιστικό προσανατολισμό στην ΕΣΗΕΑ».

Εκλογές και στον ΕΔΟΕΑΠ

Τις ίδιες ημερομηνίες διεξάγονται και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ. Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ καλεί σε μαζική υπερψήφιση των υποψηφίων Ζαχαρόπουλου Γιάννη, Μουσγά Γιώργου και Τράιου Ελένης και για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ του Καρρέρ Αρη - Διονύσιου.

Επίσης, για την ανάδειξη εκπροσώπων στον ΕΔΟΕΑΠ της Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ), η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΠΗΕΑ στηρίζει για το ΔΣ τους Διαμαντόπουλο Παναγιώτη και Σαντζαρίδη Παναγιώτη και για την Εξελεγκτική Επιτροπή τον Μπάρλα Κωνσταντίνο.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ»
Κάλεσμα αντίστασης και στην κάλπη

Σε πόλο αγωνιστικής συσπείρωσης και συντονισμένης δράσης καλούνται να αναδείξουν οι πλοίαρχοι τις δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (ΔΑΕΠ) στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ). Η παράταξη, με μία ανακοίνωση - καταπέλτη, αποκαλύπτει ότι ο ρόλος του προεδρείου και της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΕΠΕΝ, είναι να κρατά τους πλοιάρχους δεμένους χειροπόδαρα.

Οπως καταγγέλλεται, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που έγινε πρόσφατα, στα όσα παρουσίασε ο Κούζιλος ως απολογισμό και προγραμματισμό, «όχι μόνο δε βρίσκεις κάποια καταγγελία ή έστω κριτική ενάντια στην εφοπλιστική επιθετικότητα, αλλά, χωρίς ίχνος ντροπής, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ισχυρίζονται ότι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για προβλήματα που βιώνουμε είναι οι εφοπλιστές και οι κυβερνήσεις τους».

Παρουσιάζοντας τον πραγματικό απολογισμό της ΠΕΠΕΝ, η ΔΑΕΠ τονίζει: «Η Ενωση Πλοιάρχων πουλώντας εκδούλευση στους εφοπλιστές συναίνεσε να περάσουν μέτρα», όπως τα τελευταία που αφορούν τον παραπέρα διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα από τα ποντοπόρα πλοία, την απαλλαγή των εφοπλιστών από τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς το ΝΑΤ, να χρησιμοποιηθούν οι πλοίαρχοι είτε ζωντανοί, είτε πνιγμένοι, ως εξιλαστήρια θύματα για τα ναυτικά εγκλήματα των εφοπλιστών, ξεπούλησε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έβαλε πλάτη να περάσει η υποβάθμιση - απαξίωση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης και πολλά ακόμα.

Η παράταξη καλεί τον κλάδο να συμμετέχει μαζικά και στη σημερινή σύσκεψη που διοργανώνει η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Μηχανικών.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΕΗ: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικήσεων και αντιπροσώπων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα Εργατικά Κέντρα πραγματοποιούν στις 5 και 6 Ιούνη η Ενωση Τεχνικών (ΕΤΕ ΔΕΗ) και στις 6 και 7 Ιούνη η Ενωση Διοικητικο-οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ ΔΕΗ). Οι ταξικές δυνάμεις, η Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΤΕ ΔΕΗ και η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι στην ΕΔΟΠ ΔΕΗ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ολομέτωπη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης γυρίζοντας την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην κατεύθυνση έντασης του αγώνα κατά της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«ΓΑΛΗΝΟΣ»: Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των καθαριστριών στη γενική κλινική «Γαληνός» στη Θεσσαλονίκη, μέλος του ιδιωτικού ομίλου της «Βιοϊατρικής» και την παρεμπόδιση μελλοντικών απολύσεων, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης με Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης. Ζητούν ακόμα τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ιδιωτικές και δημόσιες δομές Υγείας καθώς και την απομάκρυνση των εργολάβων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ: Με νέα μέλη συγκροτήθηκε το σωματείο των αποκλειστικών νοσοκόμων στο Ηράκλειο με την επωνυμία «Συνδικάτο Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας» «ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», παράρτημα Ηρακλείου. Μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Μάρτη 2007, στη διοίκηση εκλέχτηκαν η Μαρίνα Δασκαλάκη στη θέση του Προέδρου, Μαρία Παπαδάκη, αντιπρόεδρος, Ελένη Πελεκάνου, γραμματέας, Γιώργος Κωνσταντακάκης, ταμίας και μέλος η Γενοβέφα Τυμπανίδου.

Το ψηφοδέλτιο της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
  • Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

Αδαμίδου Σοφία

Αλυμάρα Μαριαλένα

Ασημακοπούλου Γεωργία

Αντωνόπουλος Αντώνης

Βογιατζάκη Δώρα

Βρανάς Σταύρος

Γκολέμα Ντέπυ

Γρηγοράκης Μανώλης

Δαράκης Γιώργος

Δεληπέτρος Βαγγέλης

Δέτσικας Κώστας

Δρακωνάκη Βάλια

Ευσταθίου Γιάννης

Ζαγγανάς Γιάννης

Ζαχαριάδου Ρίτα

Ζήκου Ζέζα

Ζηλάκος Κυριάκος

Ηλιάδη Γιάννα

Θωμαΐδης Ιορδάνης

Κάγιος Παύλος

Καλαμούκης Θύμιος

Καλλιδώνης Λεωνίδας

Καραχάλιος Κώστας

Καρτάλης Κώστας

Κατούφα Ευγενία

Κογκαλίδης Γιώργος

Κολώνας Χρήστος

Κορκόβελος Γιώργος

Κορωναίος Πασχάλης

Κορωνάκη Κική

Κυρίτση Αγλαΐα

Κωνσταντινίδης Δημήτρης

Λαζαρόπουλος Χάρης

Μαθέας Δημήτρης

Μάστορας Νίκος

Μερτζάνης Νίκος

Μηλιώνης Γιώργος

Μιχάλη Αρτεμις

Μορφόπουλος Ανδρέας

Μουζάκης Μάρκος

Μουσγάς Γιώργος

Μπογιόπουλος Γιάννης

Μπογιόπουλος Νίκος

Νέτας Βίκτωρας

Νιάκας Μπάμπης

Νταλούκας Αποστόλης

Νταουντάκη Νάνα

Ντελιδάκη Εύα

Παπαδοπούλου Αννα

Παπανίδης Μιχάλης

Πασαλίδης Αλκης

Πενταράκης Γιώργος

Πέρπερας Νίκος

Προβόπουλος Ηλίας

Ράμμος Παναγιώτης

Ρουμελιώτη Χρύσα

Ρουσάκης Γιώργος

Ρουσσάκη Μαργαρίτα

Σχινάς Ορέστης

Σπανάκος Μανώλης

Σωτηροπούλου Δέσποινα

Τζανάτος Ντένης

Τόλια Ιουλία

Τσιαμτσίκας Νίκος

Τσιβόλα Παρασκευή

Φλωράτος Γιώργος

Ψαρομηλίγκος Αρτέμης

Ψωμιάδης Κώστας

Χάρος Μιχάλης

Χοϊδά Στέλλα

  • Για την Εξελεγκτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ:

Πηγαδάς Νίκος

Τσαπόγας Γιώργος.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org