ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούνη 2013
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διήμερο γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα

Βρίσκει ανταπόκριση η πρωτοβουλία της ΚΝΕ για το διήμερο που θα γίνει στις 15 - 16 Ιούνη

Με σύνθημα «Ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνει στις 15 και 16 Ιούνη, ένα διήμερο γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα. Οι εκδηλώσεις του διημέρου θα γίνουν στο Κλειστό γήπεδο «Νίκος Παξιμαδάς» στην Πετρούπολη (Κώστα Βάρναλη 1-13) και θα περιλαμβάνουν επιδείξεις ελληνορωμαϊκής πάλης, ελεύθερης πάλης, παγκράτιο, τάε κβο ντο, καράτε, τζούντο, ζίου ζίτσου, αϊκίντο, muay thai, kickboxing.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι συνέχεια των δεκάδων αθλητικών δραστηριοτήτων της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιούνται είτε αυτοτελώς, είτε στα πλαίσια των Φεστιβάλ και την έχουν αγκαλιάσει ήδη άνθρωποι του χώρου αυτών των αθλημάτων.

Για τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ να διοργανώσει το διήμερο Μαχητικών Τεχνών (ΜΤ), είναι πολύ σημαντική, γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα στους νέους, αλλά και στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τον ωραίο χώρο των ΜΤ, καθώς επίσης να γνωρίσουν και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τόσο οι ΜΤ όσο και ο αθλητισμός γενικότερα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους αθλητές του Παγκρατίου Αθλήματος είναι ότι αναγκάζονται να πληρώνουν τόσο τη συμμετοχή τους στους αγώνες (Πανελλήνια - Τοπικά Πρωταθλήματα), όσο και τα έξοδα μετακίνησής τους, διατροφής και διαμονής, γεγονός που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους. Σημειώνουμε ότι προ κρίσης δηλαδή έως και το 2009, όλα τα παραπάνω έξοδα ήταν καλυμμένα από την ΕΟΠΑ.

Η άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΑ είναι ότι ο αθλητισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Πολιτείας, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 9 του Συντάγματος, πρέπει να συνεχίσει να επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Επίσης, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να καταργηθεί η Κατηγοριοποίηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και να υπάρξει κεντρικός Αθλητικός Σχεδιασμός, επιχορήγηση Σωματείων από την ΓΓΑ, οι δε υπάλληλοι των Ομοσπονδιών, οι οποίοι είναι ένας από τους βασικούς φορείς της λειτουργίας του Αθλητισμού, να ενταχθούν στη ΓΓΑ και να γίνει ορθολογιστική αξιοποίησή τους, σύμφωνα με Οργανόγραμμα λειτουργίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών που θα πρέπει να εκπονηθεί από την Πολιτεία.

Κατά τη γνώμη μας, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους της χώρας μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με τις ΜΤ και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι στον αθλητικό στίβο καλλιεργούνται η ευγενής άμιλλα, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η πειθαρχία, προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά απαραίτητα και στον κοινωνικό στίβο.

Πρέπει, λοιπόν, όλοι, άνθρωποι του αθλητισμού και μη, να διαμορφώσουμε ένα κίνημα, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης».

Πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Εκδήλωση για την παρουσίαση της 2ης μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για τη σοσιαλιστική εξουσία, οργανώνουν οι ΟΒ ΣΤΕΦ - ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, σήμερα Τετάρτη, στις 4.30 μ.μ., στο μικρό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Επίσης, η Οργάνωση Εργοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνει στη σχολή σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη διήμερο αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν και τις δύο μέρες στις 2 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν: Σήμερα ερασιτεχνικό θεατρικό σκετσάκι, βιντεοπροβολή, παρουσίαση εργασιών σχετικών με το θέμα από σπουδαστές και συζήτηση. Αύριο Πέμπτη, συζήτηση με τον Παναγιώτη Κατηφέ, κοινωνιολόγο και γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Φοιτητικό Φεστιβάλ στην Πάτρα

Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ της Πάτρας διοργανώνουν φοιτητικό Φεστιβάλ με τίτλο «Αλλαξε τον κόσμο, το' χει ανάγκη», στις 7 και 8 Ιούνη, στο Παλαιό Αρσάκειο. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινούν και τις δυο μέρες στις 7 μ.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 7/6: Απονομή βραβείου στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε η ΤΟ ΤΕΙ της ΚΝΕ. Μουσικό - Ιστορικό Αφιέρωμα στον Ερνεστ Τέλμαν, πρόεδρο του ΚΚΓ (1924 - 1933). Συναυλία με πέντε φοιτητικά συγκροτήματα. Λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 8/6: Επίδειξη χορού breakdance, από τη χορευτική ομάδα faceless crew. Αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ με τίτλο «Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν». Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», με ομιλήτρια την Μαρίνα Λαβράνου, μέλος Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Συναυλία με τρία φοιτητικά συγκροτήματα. Μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στην Καβάλα

Την Πέμπτη, 6 Ιούνη, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του φοιτητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και στην Καβάλα, με διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 αφιερωμένο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Οι εκδηλώσεις Τρίτη 11/6, από τις 6 μ.μ., στο ανοιχτό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας με: Βιντεοπροβολές για τον αντικομμουνισμό στα ΑΕΙ. Ενημέρωση για το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Παρουσίαση της συλλογής κειμένων του Β. Ι. Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», από την Σούλα Βλησίδου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Κρητικό γλέντι με το Σύλλογο Κρητών ΤΕΙ Καβάλας. Ρεμπέτικο Γλέντι με τον Κώστα Λιούμπα.

Σε συγκέντρωση για την ανεργία στους Αγ. Αναργύρους

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με θέμα την ανεργία, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ., στην πλατεία των Αγ. Αναργύρων.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ
Ενάντια στα ναρκωτικά

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο του φετινού εργατικού τουρνουά ποδοσφαίρου, πραγματοποιεί εκδήλωση - ημερίδα με θέμα:«Ούτε σκληρά ούτε μαλακά, ούτε φτηνά ούτε ακριβά. Ασυμβίβαστοι με τη ναρκω-κουλτούρα» με τη συμμετοχή εκπροσώπων από θεραπευτικές κοινότητες, ΚΕΘΕΑ, το ΕΣΥΝ, σωματεία. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού.

Καλούμε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά ποδοσφαίρου, στα σωματεία, στους συλλόγους σπουδαστών στα ΙΕΚ, στους σπουδαστές των ΕΠΑΣ των ΟΑΕΔ, στους συλλόγους γονέων Αθήνας να πάρουν μέρος στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/6, στις 7 μ.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου Εθνάρχου Μακαρίου 1 (προέκταση της Λένορμαν).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Το Σαββατοκύριακο στο Γράμμο

Στις 8 - 9 Ιούνη η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ θα ανοίξει το μονοπάτι που οδηγεί στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Γράμμο, ώστε να κάνει πιο εύκολη και ασφαλή την πρόσβαση σε όσους θέλουν να επισκεφθούν στο μέλλον το νοσοκομείο και να δουν από κοντά αυτό το μεγάλο επίτευγμα του ΔΣΕ.

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει: Σάββατο 8 Ιούνη, άνοιγμα του μονοπατιού, διανυκτέρευση στην Γράμμουστα και γλέντι. Κυριακή 9 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., επανατοποθέτηση της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη, στη θέση Βέρτενικ του Γράμμου. Στις 12.30 το μεσημέρι επίσκεψη στο μνημείο των τιμημένων νεκρών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη του Γράμμου το 1947 στη Σπανούρα Κοτύλης.

Το Συμβούλιο Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί τους νέους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν τη δραστηριότητα, να γνωρίσουν την Ιστορία του ΔΣΕ.

Νέοι στρατευμένοι: Βγάζουμε τα προβλήματα στον... τάκο

130 Σ.Μ. Λήμνος

Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης τσακίζει καθημερινά κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης. Τα οικονομικά των λαϊκών οικογενειών πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και όλη αυτή η κατάσταση, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις πύλες των στρατοπέδων. Οι οικογένειες των στρατευμένων παιδιών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις της θητείας.

Οι φαντάροι και οι οικογένειες μας, καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς ο «μισθός» μας αγγίζει το υπέρογκο ποσό των 8,71 ευρώ τον μήνα!!! Ποσό που δεν μας επιτρέπει να βγαίνουμε εξοδούχοι αν δεν πληρώσουμε τα έξοδα για ταξί, καθώς υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέφουμε στην μονάδα δεν υπάρχει με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, την ώρα που αντιπροσωπεία του Ελληνικού στρατού έχει ήδη σταλεί στο Μάλι.

Αναδεικνύεται ξεκάθαρα ότι πρέπει να παλέψουμε πλάι στην εργατική τάξη, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Οι φαντάροι έχουμε την δύναμη, και πρέπει να διεκδικούμε συλλογικά λύσεις στα προβλήματά μας κόντρα στην ναρκωκουλτούρα και στον συμβιβασμό που καθημερινά προσπαθούν να μας επιβάλουν.

  • Αναδημοσίευση από τον «Οδηγητή» που κυκλοφορεί.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ