ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Πλατιά συζήτηση με το λαό για την πρόταση διεξόδου του Κόμματος

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα για την προβολή της πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται:

Σήμερα, Κυριακή 5/6
  • Στις 12 το μεσημέρι η ΚΟΒ κέντρου Αιγάλεω διοργανώνει συγκέντρωση στο καφέ «city» (Κύπρου και Σαράντα Εκκλησιών). Θα μιλήσει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής του Κόμματος.
Αύριο, Δευτέρα 6/6
  • Στις 8.30 π.μ. περιοδεία στο 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Νάνο, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία και συγκέντρωση εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας (κτίριο Οδού Κολωνού). Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.
  • Στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη εργαζομένων στην τοπική διοίκηση από τους δήμους Αγίων Αναργύρων - Καματερού στο Β' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Πλαπούτα 2) θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ .
Την Τρίτη 7/6
  • Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας (εργοτάξιο της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Στις 7.30 μ.μ., η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στην περιοχή «μικρός Καραβάς», στο Ε΄ Διαμέρισμα Πειραιά.
Στη Θεσσαλονίκη
  • Σήμερα, Κυριακή 5 Ιούνη

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη με υγειονομικούς στα Γιαννιτσά.

-- Στις 7.30 μ.μ., συγκέντρωση στο Αιγίνιο Πιερίας (Πολυκέντρο) με ομιλητή τον Φίλιππο Γεωργουδάκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Τη Δευτέρα 6 Ιούνη

-- Στις 9.30 π.μ., περιοδεία στο νοσοκομείο ΙΚΑ Παναγίας.

-- Στη 1.30 μ.μ., περιοδεία στον Αγιο Παύλο.

  • Την Τρίτη 7 Ιούνη

-- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη οικοδόμων στις Σέρρες.

-- Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά με ομιλητή τον Ζήση Λυμπερίδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στον Πύργο

Ημερίδα με θέμα «Καπιταλιστική ανάπτυξη στην αγροτική οικονομία» διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, την Τρίτη 7 Ιούνη, στο Δημαρχείο του Πύργου στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και Χρ. Γιαννόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου.

Στην Κρήτη

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κρήτη διοργανώνουν τις παρακάτω συγκεντρώσεις:

  • Η ΚΟΒ Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, με θέμα «Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» αύριο Δευτέρα 6 Ιούνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ατσαλένιου. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΝΕ Ηρακλείου.
  • Η ΚΟΒ Κατασκευών Ν. Ηρακλείου με θέμα «Αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών και έργα κάλυψης των λαϊκών αναγκών» την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 7.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Ν. Αλικαρνασσού.
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η κινητοποίηση στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ

Σε κινητοποίηση στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών και μονάδων, στα χαράτσια που επιβάλλονται στους ασθενείς, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Υγεία, καλεί αύριο Δευτέρα στις 8 π.μ. το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής, με αφορμή και την ένταξη απ' την 1η Ιούνη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ και τα χαράτσια που καλούνται πλέον να πληρώνουν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ (5ευρω εισιτήριο, συμμετοχές για εργαστηριακές εξετάσεις κ.ά.).

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, ασφαλισμένους, συνταξιούχους, όλο το λαό σε κοινό αγώνα και συμμαχία για να μην περάσουν τα άγρια μέτρα στην Υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.ά.

Εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Από σήμερα Κυριακή έως την Τρίτη 7 Ιούνη πραγματοποιούνται εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές στηρίζοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ σε διακήρυξή της χαρακτηριστικά αναφέρει: «Κλιμακώνουμε τη μάχη απέναντι στην πολιτική του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας της ΓΣΕΕ. Αντιπαλεύουμε την αποπροσανατολιστική και αδιέξοδη πολιτική ήττας και υποταγής «σε ξένη σημαία» των οπορτουνιστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Με σύνθημα "Αντεπίθεση για τα δικαιώματά μας", ξεδιπλώνουμε τη γραμμή του ΠΑΜΕ με στόχο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων αναγκών των τεχνικών και συνολικά των εργαζομένων».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Αθήνα στα γραφεία του σωματείου, Πλατεία Καρύτση 10, τις ακόλουθες μέρες και ώρες: Σήμερα Κυριακή 5 Ιούνη 11 π.μ. - 9 μ.μ., Δευτέρα 6 Ιούνη 3 μ.μ. - 9 μ.μ., Τρίτη 7 Ιούνη, 3 μ.μ. - 9 μ.μ.

Στην περιφέρεια θα ανοίξει η κάλπη μόνο σήμερα 5 Ιούνη, στις ακόλουθες πόλεις: Πάτρα (Εργατικό Κέντρο, πλ. Ολγας, 10 π.μ. - 8 μ.μ.), Χανιά (Εργατικό Κέντρο, Μπόταση 68, 12 μ. - 6 μ.μ.) και Λάρισα (Εργατικό Κέντρο, Πρωτομαγιάς 6, 10 π.μ. - 6.30 μ.μ.).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 6977.806.266, 6946.799.833.

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η εκδήλωση της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής

Το Σάββατο 11 Ιούνη, στη Γεωπονική Σχολή Αθήνας

Στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», το Σάββατο 11 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στη Γεωπονική Σχολή Αθήνας (Ιερά οδός).

Το πρόγραμμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης έχει ως εξής:

-- 09.00 Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3.

-- 19.00 Συζήτηση με θέμα «Η Ιστορία του ΚΚΕ, όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος» και ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.

-- 20.30 Μουσικό αφιέρωμα στην επαναστατική ποίηση.

-- 21.30 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Nίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 23.00 Λαϊκό γλέντι.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο»

Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του. Σε αυτήν τη βαθύτερη σταθερή αξία κατακτήθηκε και εξελίχθηκε σε θεσμό η έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», που διεξάγεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για 5η συνεχή χρονιά και σήμερα κλείνει αυλαία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που πλημμύρισε το χώρο της Ζώνης.

Στο Πέραμα της ανεργίας, της εγκατάλειψης, της υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων και των κατοίκων, στο Πέραμα της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγαλοεφοπλιστών, των συγκρούσεων και των ταξικών αγώνων, 172 εικαστικοί δημιουργοί συνάντησαν το μόχθο και τον αγώνα της εργατικής τάξης, καθώς, ποτέ δεν έπαψαν να εμπνέουν την προοδευτική Τέχνη η σκληρή δουλειά, τα προβλήματα και ο αγώνας της εργατικής τάξης.

Η έκθεση πλαισιώθηκε από συναυλίες, παραστάσεις, συζητήσεις, αναδεικνύοντας τη διοργάνωση σε σημαντικό γεγονός για την περιοχή και όχι μόνο.

Σήμερα, η αυλαία της μεγάλης αυτής γιορτής κλείνει με τη συζήτηση «Εργατική τάξη και πολιτισμός», στις 7 μ.μ., ενώ ακολουθεί στις 9 μ.μ., συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Επίσης, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί το Εργαστήριο για παιδιά: ζωγραφική / γλυπτική.

Προσφορά

Ο Λύσσανδρος Ταμουρίδης, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρει οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω της ΚΟ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ