ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάη 2009
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ναρκω-κουλτούρα δε θα περάσει!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Mε αφορμή το ναρκω-φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας να καταδικάσουν τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι στα εργατόπαιδα δεν λείπουν τα ναρκωτικά, αλλά τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, που πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία της Δυτικής Αθήνας να καταδικάσουν τη διοργάνωση του 5ου "Κανναβικού Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ", από διάφορους ψευτο-"Οικολόγους" των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και "ΜΚΟ" στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης". Στόχο έχουν πρώτα απ' όλα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι πρόκληση η προβολή της ναρκω-κουλτούρας στην καρδιά της Δυτικής Αθήνας.

Οι νέοι δεν έχουν ανάγκη από ουσίες για να ζήσουν, έχουν ανάγκη να απολαύσουν την ουσία της ζωής. Στη νεολαία, ιδιαίτερα στα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που ζουν στη Δυτική Αθήνα, δεν λείπουν τα ναρκωτικά. Λείπουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Υγεία, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, λείπουν οι χώροι άθλησης και πολιτισμού, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος. Ολα αυτά, τους τα στερεί χρόνια τώρα η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στελέχη τους διαφημίζουν την ελεύθερη χρήση, διαχωρίζουν τα ναρκωτικά σε "σκληρά" και "μαλακά", διαχωρίζοντας τις αιτίες τους σε "σκληρές" και "μαλακές".

Η ΚΝΕ παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ, μαζί με τη νεολαία, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Είναι ψέμα ο ισχυρισμός τους ότι "η απαγόρευση κάνει επικίνδυνα τα ναρκωτικά". Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη ζωή μας, γιατί ακριβώς είναι επικίνδυνα.

Καταγγέλλουμε τους δημάρχους Ιλίου (Ζενέτο), Καματερού (Καμαρινόπουλο) και Αγ. Αναργύρων (Σαράντη), όλοι τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνοι για τη διαχείριση του πάρκου, που φιλοξενούν το φεστιβάλ της ναρκω-κουλτούρας, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που το προπαγανδίζει. Είναι οι ίδιοι, που εδώ και χρόνια απορρίπτουν το αίτημα του ΚΚΕ και απαίτηση της νεολαίας της περιοχής, για τη διοργάνωση Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο συγκεκριμένο χώρο. Γι' αυτούς και την πολιτική τους επικίνδυνο είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και όχι τα ναρκωτικά. Η νεολαία δεν διαλέγει το δρόμο της φυγής από τη ζωή, αλλά το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής. Να πάρουν απάντηση! Η ναρκω-κουλτούρα δεν θα περάσει»!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Καταγγέλλουν την κατάπτυστη σύμβαση μηδενικών αυξήσεων

Ταξικά σωματεία καταγγέλλουν τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΙΕΛΕ που υπέγραψε την κατάπτυστη σύμβαση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, από ταξικά σωματεία και συλλόγους εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης, απέναντι στην κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ηγεσία της Ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για τους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, η οποία προβλέπει μηδενικές αυξήσεις, χωρίς να ικανοποιεί κανένα θεσμικό αίτημα και μάλιστα έχει διάρκεια ...αορίστου χρόνου.

Να θυμίσουμε ότι ο «Ρ» και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ήταν αυτοί που αποκάλυψαν την κατάπτυστη σύμβαση και τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ, η οποία - υποταγμένη πλήρως στις απαιτήσεις των εργοδοτών - τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Υπό το βάρος της αποκάλυψης και προσπαθώντας να κατευνάσει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ ισχυρίστηκε ότι κατήγγειλε τη σύμβαση την επόμενη μέρα της υπογραφής της. Ωστόσο, κι αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται ότι στόχο έχει την παραπλάνηση των εργαζομένων, αφού η σύμβαση έχει κατατεθεί ήδη στο υπουργείο Απασχόλησης (πράξη κατάθεσης 4/3/2009) και έχει λάβει ισχύ νόμου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Βύρων», αφού καταγγέλλει τις «εν κρυπτώ» διαδικασίες με τις οποίες η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ υπέγραψε την κατάπτυστη σύμβαση, τονίζει: «Η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ταξικού πόλου αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά. Καλούμε όλους εσάς, όλους τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση να συσπειρωθείτε στον ταξικό πόλο, το ΠΑΜΕ, να απαξιώσετε την ηγεσία της ΟΙΕΛΕ και να στηρίξετε το ταξικό σωματείο του "Βύρωνα"». Το σωματείο ζητά επαναδιαπραγμάτευση νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και υπογραμμίζει ότι «μόνο μέσα από τον αγώνα και την επαγρύπνηση τέτοιες ενέργειες όχι μόνο θα αποκαλύπτονται αλλά και θα αποκρούονται».

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, σε σχετική απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης, σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι εργάζονται με ωρομίσθια και μισθούς πείνας, η ανασφάλιστη εργασία εξελίσσεται σε συχνό φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο 4 μήνες ανεργίας όπου υποχρεώνονται να ζήσουν με τα πενιχρά χρήματα που τους παρέχει το επίδομα ανεργίας εάν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα. Την περίοδο της ανεργίας μένουν ανασφάλιστοι και χωρίς ένσημα, με αποτέλεσμα η συνταξιοδότησή τους να γίνεται ένα άπιαστο όνειρο. Είναι λοιπόν ωμή πρόκληση η ενέργεια της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ να υπογράψει ΣΣΕ για τα ξενόγλωσσα χωρίς καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους σε αυτά».

Γι' αυτό καλεί τους εκπαιδευτικούς να βγάζουν συμπεράσματα για την τακτική της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ και να οργανώσουν αποφασιστικά τη δράση τους από τα κάτω, στη γραμμή της αντεπίθεσης, της ταξικής διεκδίκησης και πάλης, για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία και γενικότερα στο κίνημα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ

Μια σειρά συναυλίες πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο των πλούσιων δραστηριοτήτων της Πανσπουδαστικής ΚΣ, με ορίζοντα τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 13 Μάη. Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

  • Αύριο, Τετάρτη, στα Γιάννενα, στη 1 το μεσημέρι, στη Λέσχη θα δώσει συναυλία ο Μάνος Πυροβολάκης.
  • Αύριο, Τετάρτη, στη Νομική Αθήνας, στη 1 το μεσημέρι, ο Χρήστος Θηβαίος.
  • Μεθαύριο Πέμπτη, στην Κομοτηνή, στις 8.30 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο της παλιάς Νομικής, συναυλία με τον Μάνο Πυροβολάκη και τους «ΡΤΙ-4».
  • Μεθαύριο, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη, στη 1 το μεσημέρι, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής, η ΠΚΣ και η Προοδευτική ΚΚΦ διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία. Θα τραγουδήσει ο Χρήστος Θηβαίος.
  • Τη Δευτέρα 11 Μάη, στις 10 το βράδυ, στην Αρχιτεκτονική, ο Μάνος Ξυδούς.
Εργοδοτικός συνδικαλισμός

Παρακάλια προς το υπουργείο Ανάπτυξης να... «ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με πληθυσμό άνω των 50 μαθητών να καταθέσουν τον κατάλογο των διδάκτρων τους κατά την κατηγορία υπηρεσιών των δύο τελευταίων ετών προκειμένου να είναι δυνατή η διακρίβωση του ύψους των αυξήσεων»... κάνει η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ! Θέλουν να εμφανίσουν ότι τάχα αντιπαλεύουν τις αυξήσεις των διδάκτρων, γι' αυτό παρακαλούν το υπουργείο, να παρακαλέσει τους ιδιοκτήτες... να τους ενημερώσουν!

Κόπτονται για τις αυξήσεις και το λαϊκό εισόδημα, ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι, που για τους καθηγητές σ' αυτά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, υπέγραψαν σύμβαση μηδενικών αυξήσεων αορίστου χρόνου. Είναι σα να λέμε ότι ένα σωματείο σε ένα εργοστάσιο, αντί να παλεύει για τις αποδοχές των εργαζομένων που εκπροσωπεί, πάει στο σούπερ μάρκετ να δει πόσο πουλιούνται τα προϊόντα του εργοστασίου!

Να το πούμε θράσος, υποκρισία, κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό; Ισως δε χρειάζονται καν χαρακτηρισμοί. Η στάση τους μιλάει από μόνη της.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ