ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αποκαλυπτική κατάθεση εν μέσω τραμπουκισμών

Eurokinissi

Αποκαλυπτική σχετικά με ουσιαστικά ζητήματα ήταν η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα Π. Καραγιαννίδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη χτεσινή συνεδρία της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή: «Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά το στόχο του... ήξερε πού να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο... αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν, φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση... πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας». «Η επίθεση ήταν οργανωμένη και εξελίχτηκε πολύ γρήγορα και συντεταγμένα, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς πήγε στο σημείο συνεννοημένος να σκοτώσει», εκτίμησε η μάρτυρας. «Στην ουσία, εκείνο το βράδυ την είχαν στημένη», είπε για τον Π. Φύσσα, ενώ πρόσθεσε πως: «Οταν τον συνέλαβε ο αστυνομικός (σ.σ. τον Ρουπακιά) μετά το μαχαίρωμα, ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και δυο-τρεις ακόμα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν». «Η επίθεση που έγινε μπροστά στα μάτια μου ήταν οργανωμένη, ήταν όλοι μαζί και έφυγαν όλοι μαζί, δεν ήταν σκόρπιοι... φάνηκε πως ήταν συνεννοημένοι και τα ρούχα τους ήταν ίδια» κατέθεσε χαρακτηριστικά η αυτόπτης μάρτυρας.

Και η φοιτήτρια Π. Καραγιαννίδου αναγνώρισε στον κατηγορούμενο χρυσαυγίτη Ι. Καζαντζόγλου, ως προς το σωματότυπο, το συνοδηγό του δολοφόνου του αντιφασίστα μουσικού.

Κλίμα τρομοκρατίας

Τραμπουκισμούς και τρομοκρατία από συνήγορο χρυσαυγίτη σε βάρος αλλοδαπού δημοσιογράφου και γυναίκας από το ακροατήριο που παρακολουθούσε τη διαδικασία, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Πολιτική Αγωγή και αποχώρησε. Σύμφωνα και με μαρτυρίες, ο συνήγορος του χρυσαυγίτη Πατέλη, Στ. Καρυδομάτης, ζήτησε από αλλοδαπό δημοσιογράφο να αποχωρήσει, καθώς τον θεώρησε «ξένο σώμα» στο χώρο (!) (σ.σ. διάδρομος που περνάνε όλοι για να πάνε στις τουαλέτες) και δε δίστασε να τον σπρώξει όταν εκείνος αρνήθηκε. Η μεσολάβηση της γυναίκας έκανε τον εν λόγω να τη χαστουκίσει.

Και αυτοί οι τραμπουκισμοί έρχονται να επισφραγίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ξεκινώντας με την τραμπούκικη επίθεση από χρυσαυγίτες που δέχτηκαν δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας στην έναρξη της δίκης, λίγο πριν περάσουν την πύλη των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, συνεχίζοντας με τις απειλητικές χειρονομίες και ύβρεις που εκτοξεύτηκαν από τους χρυσαυγίτες κατηγορούμενους προς μάρτυρες, συγγενείς θυμάτων και δημοσιογράφους, «θα τα πούμε», «θα σας λιώσουμε σαν σκουλήκια» και άλλα μαργαριτάρια, με συνηγόρους χρυσαυγιτών που στη διάρκεια συνεδρίασης προκαλούν γονείς, συγγενείς και φίλους του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, με συνηγόρους χρυσαυγιτών που απειλούν φωτορεπόρτερ που κάνουν τη δουλειά τους, καθώς και την πρόσφατη συνεδρίαση όπου απειλήθηκε η αυτόπτη μάρτυρας Δ. Ζώρζου κ.ά.

Να σημειωθεί ότι όταν η Πολιτική Αγωγή προσπάθησε να πει το όνομα του συνηγόρου, η πρόεδρος Μ. Λεπενιώτη αρνήθηκε να ακούσει. «Νίπτοντας τας χείρας της», είπε πως το επεισόδιο δεν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά έξω από το χώρο, ως εκ τούτου «δεν ενδιαφέρει» το δικαστήριο. Λες και ο διάδρομος είναι εκτός δικαστηρίου...

«Δεν ενδιαφέρει το δικαστήριο αν διεξάγεται σε συνθήκες τραμπουκισμού η δίκη;» ανταπάντησε η Πολιτική Αγωγή. «Αν πυροβοληθεί ένας από το ακροατήριο, δεν σας αφορά;», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την Πολιτική Αγωγή. «Πώς είναι ελεύθερη η πρόσβαση στο δικαστήριο;». Μάλιστα, η πρόεδρος συνέστησε στην Πολιτική Αγωγή να μην αποχωρήσει και επικαλέστηκε τη λήξη της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων, «μην καθυστερείτε, μη χρονοτριβείτε με τις αποχωρήσεις, ο Φεβρουάριος πλησιάζει»... «Δεν ευθυνόμαστε εμείς», φώναξε η Πολιτική Αγωγή.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει τα μαθήματα αλληλεγγύης

«ΣΥΡΙΖΑ: Αλλο η κυβέρνηση και άλλο το κόμμα»... Αυτό είναι άλλο ένα παραμύθι που διακινούν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ευτυχώς, υπάρχει η πραγματικότητα για να τους διαψεύδει. Η αλήθεια είναι πως το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης αναλαμβάνουν να το «ολοκληρώσουν» οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοτικές αρχές του και τα λοιπά στελέχη του στον κρατικό μηχανισμό. Ετσι έγινε και στου Ζωγράφου: Με ψέματα, συκοφαντίες και μπόλικο αντικομμουνισμό απάντησε η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) και η τοπική οργάνωσή του στο δίκαιο αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής να παραχωρηθεί σχολική αίθουσα για το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης. Κάτοικοι της περιοχής έκαναν κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας χώρο για να στεγάσει τα μαθήματα που διοργανώνονται εθελοντικά από αγωνιστές εκπαιδευτικούς για οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα της μόρφωσης των παιδιών τους. Γιατί αρνήθηκε η δημοτική αρχή; Επειδή όπως είπε «το Λαϊκό Φροντιστήριο είναι του ΚΚΕ» (!), φτάνοντας στο σημείο να συγκρίνει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ταξικού κινήματος με αυτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής... Λες και η προσφορά αλληλεγγύης σε παιδιά, που, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, δεν μπορούν να μορφωθούν, απαιτεί τη συμφωνία τους με το ΚΚΕ. Μάλιστα, η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντεί τον κομμουνιστή δήμαρχο Καισαριανής, λέγοντας ψέματα ότι ούτε εκείνος έχει παραχωρήσει αίθουσα στο Λαϊκό Φροντιστήριο, κάτι που δεν ισχύει, αφού ο τελευταίος πρωτοστατεί στην οργάνωση της αλληλεγγύης και δεν έμεινε μόνο στη διάθεση χώρου. Η αποστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις φάνηκε και με την ανακοίνωση της «Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ» Ζωγράφου, που για να υπερασπιστεί τη δημοτική αρχή βάφτισε «σταλινικές μεθόδους» τις προσπάθειες της Λαϊκής Επιτροπής να βρει αίθουσα για να οργανώσει απρόσκοπτα τα μαθήματά της. Δεν είναι καινούριο: Οι αντικομμουνιστικές αναφορές πάντα πήγαιναν χέρι - χέρι με την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Οσοι προσκυνούν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σφιχταγκαλιάζονται και με τον αντικομμουνισμό.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων ξεδιπλώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενταγμένες στο γιορτασμό των 97 χρόνων απ' την ίδρυση του Κόμματος, αλλά και αφιερωμένες στις πολιτικές εξελίξεις.

Μεταξύ αυτών και οι παρακάτω:

Σήμερα, Σάββατο

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Ναύπλιο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, εκδήλωση με θέμα «Οι παραγωγικές δυνατότητες για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού, η θέση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αντωνίου με θέμα «Τα εργοστάσια στην Αργολίδα», ενώ θα υπάρχει επίσης έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού με θέμα «Στιγμές από τη δουλειά και τους αγώνες στις φάμπρικες της Αργολίδας».

-- Στις 6 μ.μ., στο Χολαργό, στο Δημαρχείο, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Μάνος Θερμός, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 8 μ.μ., στο Σαρακινάδο Θέατρο στη Ζάκυνθο, εκδήλωση για τα 97χρονα του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Τάκη Στρούζα, Γραμματέα της ΤΕ Ζακύνθου. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

-- Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση στο Αργοστόλι για τα 97χρονα του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλήτρια την Αγγελική Τσώλου, Γραμματέα της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Αύριο, Κυριακή

-- Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Τομεακής Οργάνωσης Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ (Λ. Μαραθώνος 963, Γέρακας) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

-- Στις 11 π.μ., στην Παιανία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κεντρική πλατεία Παιανίας) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Δεκέμβρης του '44. Κρίσιμη ταξική σύγκρουση».

Τη Δευτέρα 7/12

-- Η ΚΟΒ Ναυπάκτου διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Ευρωκομμουνισμός, θεωρία και στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο «ΞΕΝΙΑ», στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Παυσίλυπο, εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ, με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 97 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, με θέμα «Αναφορά στην πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα τον 20ό αιώνα».

Εμπρηστική επίθεση

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια από αγνώστους σημειώθηκε, χτες στις 04.25 τα ξημερώματα, στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου μένει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, στο Λυκαβηττό. Από την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και στο σταθμευμένο ΙΧ του. Νωρίτερα, στη 01.15, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην είσοδο του κτιρίου.

Ποινική δίωξη για τον Αλ. Μητρόπουλο

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελ. Τουλουπάκη, σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλ. Μητρόπουλου. Η απαγγελία των κατηγοριών έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ και αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 χρόνων, όταν, όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή, με τη φοροδιαφυγή να αγγίζει τα 440.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει είναι περίπου το διπλάσιο.

Η υπόθεση κινήθηκε νομικά όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Αλ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο που διατάχθηκε φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία με κατάθεση στοιχείων στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στη ΔΟΥ, τα οποία με βάση την κατάληξη απορρίφθηκαν. Η αποκάλυψη μάλιστα της διαδικασίας τον είχε οδηγήσει ουσιαστικά και εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org