ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 15 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο αντιστασιακός κομμουνιστής ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από τη δεκαετία του '30. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή στη ζωή και τη δράση, στη μεγάλη προσφορά του στο λαϊκό κίνημα. Τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του αποτελούν παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, κα Ιωαννίδου, προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟ Νεάπολης Νίκαιας.

***

Αύριο, Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην Αγία Αναστασία Περισσού τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ. Στη μνήμη του ο γιος του Σταύρος προσφέρει 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 30 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν κιόλας 16 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα, του κομμουνιστή ΣΤΕΦΑΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ. Αξιο τέκνο της Νικαριάς και του ένδοξου ΚΚΕ, κράτησε ψηλά τη σημαία του αγώνα σε όλη την 57χρονη οργανωμένη δράση του: Με την ιστορική ΑΣΟ και το περήφανο κίνημα που δημιούργησε, στα βρετανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης της Μ. Ανατολής, ως αντάρτης του Δημοκρατικού Στρατού στην Ικαρία έως το 1955, στέλεχος της πολιτικής προσφυγιάς, στην παράνομη δράση για την ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων και την ανατροπή του στρατιωτικού φασιστικού καθεστώτος, ως πολιτικός κρατούμενος της χούντας και ως πρωτοστάτης της συγκρότησης της νόμιμης Κομματικής Οργάνωσης στην Κοκκινιά, δεν ταλαντεύτηκε ποτέ, δεν λογάριασε θυσίες. Στάθηκε υπερασπιστής των κομμουνιστικών αρχών σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της κομματικής δράσης. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αδελφής του ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, που ως το θάνατό της (19/10/2014) στάθηκε συνεπής υποστηρικτής του δίκιου των καταπιεσμένων, στο πλευρό του Κόμματος της Εργατιάς, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Γιαννούλα Παπαγεωργάκη

***

Πέρασαν επτά μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της αξέχαστης φίλης και συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΣΕΦΕΡΗ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγος Μάχη, τα παιδιά Βούλα - Βάσος

***

Στη μνήμη του ανιψιού μου ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΠΑ και της νύφης μου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΠΑΠΠΑ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

Ο θείος και κουνιάδος Παππάς Απόστολος

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΝΟΥΖΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΕΝΟΥΖΟΥ
Προσφορά στο ΣτΑ

Ο Επαμεινώνδας Χαϊδεμένος και η Χρυσάνθη Χαϊδεμένου πρόσφεραν στο «Σπίτι του Αγωνιστή» για κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του, από 100 ευρώ ο καθένας.

Ευχαριστούμε θερμά

Το «Σπίτι του Αγωνιστή»



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ