Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10840

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η αντεπίθεση των κομμουνιστών σε συνθήκες ήττας κρίνει τη σοσιαλιστική προοπτική

Η υπόθεση του σοσιαλισμού κρίνεται από την αντοχή των κομμουνιστικών κομμάτων σήμερα σε δύσκολες συνθήκες να σταθούν στα πόδια τους, να αντεπιτεθούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών μαζών, πάντα με κορμό και καρδιά την εργατική τάξη.


ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ κυβέρνηση - εργοδότες - ΓΣΕΕ

Να πάρουν αποφασιστική απάντηση με την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ

Το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που είναι ήδη έτοιμο, καταργεί τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οδηγεί στη δραστική μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών μισθών για όλους τους εργαζόμενους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, άρα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συντάξεις. Η παράταση του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών και η κατάργηση του πενθήμερου και της κυριακάτικης αργίας αυξάνουν την απλήρωτη δουλειά, άρα τα κέρδη, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων. Μαζί με τις άλλες αντεργατικές απαιτήσεις του ΣΕΒ, που ετοιμάζεται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση, ωθούν μαζικά τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Συνεργός στο αντεργατικό έγκλημα είναι η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Τώρα απαιτείται ταξική πανεργατική παλλαϊκή αντεπίθεση, οργανωμένη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις συνοικίες, για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια.


ΣΕΛ.  2  -  5

12η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Σήμερα στον «Ρ» η παρέμβαση του ΚΚΕ

Θέμα της φετινής Συνάντησης, που φιλοξενήθηκε από το Νοτιοαφρικανικό ΚΚ, ήταν: «Το βάθεμα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Καθήκοντα των κομμουνιστών, ενισχύοντας την κοινωνική συμμαχία, δυναμώνοντας το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο στην πάλη για την υπεράσπιση της κυριαρχίας, την ειρήνη, την πρόοδο, για το σοσιαλισμό». Σήμερα δημοσιεύουμε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία στη Συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  10  -  11

Προσφορά

Η Λέσχη Φίλων και Οπαδών του ΚΚΕ στην Τσεχία προσφέρει στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, 1.250 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.



ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Σημαντική παρακαταθήκη στην ταξική πάλη

ΣΕΛ.  19
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Γκρίζα ζώνη» το μισό Αιγαίο

ΣΕΛ.  8
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αρχισαν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις

Με την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων άρχισαν να μετατρέπονται σε επιχειρήσεις με κριτήριο την αύξηση των εσόδων από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς που θεωρούνται πελάτες. Ετσι οι λαϊκοί άνθρωποι δε θα μπορούν να έχουν υπηρεσίες Υγείας, αφού δε θα μπορούν να πληρώνουν. Από τα έσοδα, τα νοσοκομεία, θα πρέπει να εξασφαλίζουν μέρος των λειτουργικών εξόδων τους, την αγορά νέου εξοπλισμού, την πληρωμή μέρους των εφημεριών, τις αμοιβές των επικουρικών ιατρών, τις υπερωρίες κ.ά. μετά και τις δραστικές περικοπές των κονδυλίων από το κράτος.


ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τρίτη 7 Δεκέμβρη και ώρα 5 μ.μ.

Κατά της επίσκεψης Στρος Καν και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας.τ


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ