ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ
Στο 65,91% φτάνει η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Περισσότερο από 9% άνοδο κατέγραψε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου του ΚΚΕ για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη, που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Με το πρόσφατο 6ο «κλείσιμο» των ΚΟ, η κάλυψη φτάνει στο 65,91%, από 56,57% την προηγούμενη βδομάδα.

Το «κλείσιμο» έφερε και ανακατατάξεις στη σειρά των Οργανώσεων με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου τους. Στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Εξωτερικού, που έφτασε στο 84,31%, στη δεύτερη θέση όμως πέρασε η ΚΟ Αιγαίου με 77,38%, αφήνοντας την ΚΟ Κρήτης στην τρίτη θέση με 75,48%. Η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 70,78% έφτασε ξανά στην τέταρτη θέση, από την οποία την είχε εκτοπίσει την περασμένη βδομάδα η ΚΟ Πελοποννήσου, η οποία τώρα είναι στην πέμπτη θέση με 67,36%. Η ΚΟ Θεσσαλίας είναι στην έκτη θέση με 67,27% και ακολουθεί η ΚΟ Αττικής με 66,82%, περνώντας μπροστά από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, που έφτασε στο 64,34% και με την οποία είναι σε άμιλλα. Η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας είναι στην 9η θέση με 55,57%, ενώ στην 11η θέση είναι η ΚΟ Ηπείρου με 53,16% και στη 12η θέση η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 52,29%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 60,91% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 67%.

Θυμίζουμε ότι η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ανακοινώσει τα κριτήρια και τα βραβεία της άμιλλας για την Οικονομική Εξόρμηση, αφού με τη λήξη της μεγάλης αυτής μάχης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ.

Τα βραβεία είναι τα εξής:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.

Για τη 2η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα, τεχνικός εξοπλισμός και πίνακας ζωγραφικής από το Αρχείο του Κόμματος.

Για την 3η Οργάνωση: Τιμητική πλακέτα και τεχνικός εξοπλισμός.

Τα κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της ΚΟ («κόκκινα μεροκάματα») και η συγκέντρωση των κομματικών συνδρομών για Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεκινά η Γιορτή Βιβλίου στα γραφεία της

Γιορτή Βιβλίου με εκθέσεις στα γραφεία της Οργάνωσης, πακέτα προσφορών για εκδόσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες πρωτοβουλίες διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, από τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα των εκθέσεων έχει ως εξής:

  • Στην Αχαρνών 241: Από Δευτέρα 10 Δεκέμβρη έως Παρασκευή 21 Δεκέμβρη και από Πέμπτη 27 Δεκέμβρη έως Σάββατο 29 Δεκέμβρη.
  • Στην Κολωνού 3: Από Παρασκευή 14 Δεκέμβρη έως Παρασκευή 21 Δεκέμβρη και Πέμπτη 27 Δεκέμβρη έως Σάββατο 29 Δεκέμβρη.

Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα επιπλέον 10 π.μ. - 1 μ.μ.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Θέλει ο δήμαρχος να κρυφτεί και του ... Μακρυγιάννη δεν τον αφήνει

Την παρουσία του δημάρχου Καλλιθέας Δ. Κάρναβου στο φασιστομνημόσυνο στου Μακρυγιάννη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή, καταγγέλλει στο λαό της πόλης η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει αναλυτικά:

«Στις 2/12/18 ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος εθεάθη, μαζί με χρυσαυγίτες και άλλα ναζιστικά απολιθώματα, στο ετήσιο εμετικό "μνημόσυνο" των απογόνων των χιτών και ταγματασφαλιτών ...στου Μακρυγιάννη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αντιπροσωπεία παραβρέθηκε από το φασιστικό - ναζιστικό - εγκληματικό συνονθύλευμα της Χρυσής Αυγής.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως ο κύριος Κάρναβος εμπνέεται από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και έτσι εξηγείται γιατί κάθε φορά τα ψηφοδέλτιά του επιλέγει να τα "κοσμούν" διάφορα φασιστοειδή.

Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη τις μεγαλοστομίες και τα προεκλογικά τερτίπια, επικαλούμενος έντεχνα την Καλλιθέα της Αντίστασης, για να ψαρέψει σε θολά νερά.

Κ. δήμαρχε, όσο κι αν προσπαθείτε να το παίξετε δήθεν προοδευτικός και να κρατάτε ίσες αποστάσεις, στο όνομα της εθνικής ενότητας, η πραγματικότητα σας διαψεύδει για άλλη μια φορά.

Οποιος παραβρίσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις, δεν μπορεί να μιλάει για το Σπίτι της οδού Μπιζανίου, το τυπογραφείο του ΕΑΜ, τα μπλόκα της οδού Δοϊράνης, του Ψυχιατρείου. Οποιος παραβρίσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις, δεν μπορεί να μιλάει στο όνομα της Καλλιθέας της Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του Δεκέμβρη του '44.

Γιατί όπως και τότε έτσι και τώρα η διαχωριστική γραμμή είναι μία:

`Η με το λαό και τις ανάγκες του ή υπηρέτης του συστήματος που γεννάει τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους και το φασισμό. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει!».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη, στις 7.30 μ.μ., η ΤΕ Ζακύνθου καλεί σε πολιτική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Palatino», με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - Η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Ημαθίας διοργανώνει εκδήλωση - σύσκεψη στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυνατό εργατικό κίνημα. Κοινωνική Συμμαχία. Ανάπτυξη για το λαό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης:

Σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., η ΚΟ Καρύστου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα «Ο Ζούρας» στην Κάρυστο.

Την Παρασκευή 7 Δεκέμβρη:

-- Η ΤΕ Δράμας διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στο κέντρο «Αγροτικό» στην Καλλίφυτο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Η ΤΕ Μεσσηνίας διοργανώνει συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στο εξοχικό κέντρο «Κουκούτσης». Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει γλέντι με φαγητό, κρασί και ζωντανή μουσική.

-- Στις 9.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ποντοκώμης, μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Θα μιλήσει ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Οι ΚΟ Αλιβερίου - Αυλωναρίου - Κύμης διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στις 8.30 μ.μ., στο «Κτήμα Κέκη» στο Νεοχώρι.

Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη:

-- Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συνεστίαση στη φοιτητική λέσχη του ΤΕΙ, στις 9 μ.μ., με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

-- Η ΤΕ Καρδίτσας καλεί σε συνεστίαση στις 9 μ.μ., στο κέντρο «SALE». Θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Οι ΚΟ Ν. Ιωνίας Αττικής καλούν σε λαϊκό γλέντι, στις 8.30 μ.μ., στο 5ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας (Ανατόλια, Εμμ. Παππά 6).

Την Κυριακή 9 Δεκέμβρη:

-- Η ΤΕ Αχαΐας διοργανώνει λαϊκό γλέντι, στη 1 μ.μ., στο κέντρο «Αστέρια» (Ακτή Δυμαίων & Τριών Ναυάρχων). Θα χαιρετίσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής διοργανώνει γλέντι, στις 12.30 μ.μ., στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού).

-- Η ΚΟ Αλεξανδρούπολης καλεί σε εκδήλωση - συνεστίαση στο κέντρο «Απέναντι», στη 1 μ.μ., με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη.

-- Η ΚΟ Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει συνεστίαση, στη 1.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου».

-- Οι ΚΟ Μπραχαμίου Αττικής καλούν σε λαϊκό γλέντι, στις 12 μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, (Αργοστολίου 68).

-- Οι ΚΟ Ιστιαίας - Αιδηψού διοργανώνουν λαϊκό γλέντι, στη 1 μ.μ., στο χωριό Αγιος, στην ταβέρνα «Ο Αγιος».

Για τα 100χρονα του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιοζέφ Ελιγιά, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Θα μιλήσει ο Τάσος Τόκας, μέλος της ΕΟΕ της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

-- Μουσικοθεατρική εκδήλωση - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι, με τίτλο «Η εργατιά σπάει του κόσμου τα δεσμά», διοργανώνει η ΚΟΒ Κέντρου Αγ. Τριάδας Περιστερίου του ΚΚΕ, το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο δημαρχείου Περιστερίου.

-- Η ΚΟΒ Κατασκευών της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 9 Δεκέμβρη επίσκεψη στη Ραχούλα Καρδίτσας, στο Μουσείο Χαρίλαου Φλωράκη και στο μνήμα του συντρόφου Χαρίλαου στο Παλιοζογλώπι. Πούλμαν θα αναχωρήσουν από την πλ. Καραϊσκάκη στις 6.30 π.μ. Συμμετοχές στα τηλ.: 210.3809.327, 6988.033.520.

-- Η ΚΟ Αμαρίου Ρεθύμνης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συνεστίαση για τα 100χρονα του ΚΚΕ, το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα του Γιάννη Σημαντήρα, στον Φουρφουρά. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι.

Εκδήλωση για τον Δεκέμβρη του 1944

Το Σάββατο 8 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., οι ΚΟ Γαλατσίου Αττικής του ΚΚΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους), με τίτλο: «Δεκέμβρης 1944. Κρίσιμη ταξική αναμέτρηση. Διδάγματα για το σήμερα». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ