ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /24
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Οι αγώνες φέρνουν νίκες

Κινητοποίηση χτες στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Eurokinissi

Παρόντες στον αγώνα για την υπεράσπιση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, για την ικανοποίηση των αναγκών τους, δήλωσαν χτες εκατοντάδες μαθητές μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς τους. Συνεχίζοντας τις δράσεις που απλώθηκαν σε όλη τη χώρα με αφορμή τις αρνητικές για τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων ρυθμίσεις που συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, χτες πραγματοποίησαν μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Συντάγματος.

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προχτές το βράδυ ότι στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή δεν θα περιλαμβάνεται η διάταξη για τις αλλαγές στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Από την πλευρά τους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωναν χτες ότι η υπαναχώρηση του υπουργείου είναι αποτέλεσμα των αγώνων τους και ότι βρίσκονται σε επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε ρύθμιση που χτυπά τη φυσιογνωμία και λειτουργία των σχολείων αυτών, διεκδικώντας ταυτόχρονα την κάλυψη όλων των αναγκών και ελλείψεων, την κατοχύρωση των αποφοίτων τους.

Ετσι, πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη για χτες διαμαρτυρία τους και έδειξαν στην πράξη την αξία των σχολείων αυτών, τον ανεξάντλητο πλούτο της μαθητικής δημιουργίας, αλλά και την αποφασιστικότητα και την επιμονή τους για την υπεράσπιση των σχολείων τους, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Για περισσότερες από τρεις ώρες, στη σκηνή που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος εναλλάσσονταν μαθητικά σχήματα από Μουσικά Σχολεία, που ερμήνευσαν όλα τα είδη της μουσικής, ενώ συμμαθητές τους από Καλλιτεχνικά Σχολεία παρουσίασαν μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Eurokinissi

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος σχολεία της Αττικής και αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας. Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Μενέλαος Μενελάου, έκανε λόγο για νίκη των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν εφησυχάζουν και δεν επαναπαύονται. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Π. Πανάς, εκλεγμένος με την ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, που δήλωσε ότι οι καθηγητές βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών, και εκπρόσωπος των αποφοίτων Μουσικών Σχολείων.

  • Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο όχι μέχρι τα Χριστούγεννα, όπως είχε δηλώσει αρχικά ο υπουργός Παιδείας, αλλά από το επόμενο έτος, την ίδια περίοδο που θα φέρει και τη συμφωνία των Πρεσπών. Επιδιώκει έτσι να «σκεπαστούν» οι κινητοποιήσεις στα σχολεία από κινητοποιήσεις για άλλα θέματα, πιο βολικά...
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ημερίδα για σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια

Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια» διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Τετάρτη στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισήγηση από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και παρεμβάσεις από το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Πολιτικών Μηχανικών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ