ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Να απαλλαγεί η λαϊκή οικογένεια από φορολογικά βάρη

Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για τον «ενιαίο φόρο ακινήτων»

Ενα ακόμα πλήγμα για τη μικρομεσαία αγροτιά αποτελεί η επέκταση του χαρατσιού και στα αγροτεμάχια
Ενα ακόμα πλήγμα για τη μικρομεσαία αγροτιά αποτελεί η επέκταση του χαρατσιού και στα αγροτεμάχια
Εξοντωτικά χτυπήματα στη λαϊκή στέγη και τη μικρή ακίνητη περιουσία επιφέρει ο νέος «ενιαίος φόρος ακινήτων», που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, μπαίνει σε εφαρμογή από το 2014. Πολύπλευρη είναι η συντελούμενη φοροληστεία απέναντι στη μικρομεσαία αγροτιά, που μαζί με τα προηγούμενα φορτώνονται από πάνω και τα νέα χαράτσια για αγροτεμάχια, καλλιέργειες και κάθε είδους αγροτικές εκτάσεις.

Για το επικείμενο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η φορολόγηση των ακινήτων και αγροτεμαχίων, ακόμη και εγκαταλελειμμένων, είναι ένα ακόμη άγριο μέτρο σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και κοροϊδεύει όταν υποστηρίζει ότι "κανένα νέο μέτρο δεν θα πάρει, γιατί δεν αντέχει ο λαός".

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζει ότι θα συγκεντρώνει κάθε χρόνο από το φόρο των ακινήτων, για να χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το χρέος, θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την άγρια φορολόγηση της μικροϊδιοκτησίας, αφού για τη μεγαλοϊδιοκτησία προβλέπει πολύ μειωμένους συντελεστές.

Οι φορολογικοί συντελεστές επιβαρύνουν ιδιαίτερα τις παραδοσιακές καλλιέργειες, που συνδέονται άμεσα με την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού. Γεγονός που θα συμβάλει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην αγροτική παραγωγή.

Για τη μικρομεσαία αγροτιά θα είναι ένα ακόμη πλήγμα, στο ήδη μειούμενο αγροτικό εισόδημα, αφού η αγροτική γη αποτελεί βασικό συντελεστή στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής. Η φορολόγησή της σημαίνει αύξηση του κόστους παραγωγής (όπως έγινε και με την ενέργεια) και το αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορεί να παράγει, αφού τα αντίστοιχα προϊόντα των μεγαλοϊδιοκτητών και τα εισαγόμενα θα είναι φτηνότερα. Χαμένος θα είναι ο μικροκληρούχος, που θα αναγκαστεί κάτω από το βάρος των νέων χαρατσιών να πουλήσει τη μικροϊδιοκτησία του και κερδισμένος ο καπιταλιστής που θα συγκεντρώνει γη ξεκληρισμένων αγροτών (σε τιμή ευκαιρίας), για να γίνει ακόμη μεγαλύτερος.

Στόχος και με το νέο εξοντωτικό φορολογικό εργαλείο είναι η επιτάχυνση συγκέντρωσης της μικροϊδιοκτησίας, ακόμη και αυτής που δεν δίνει κανένα εισόδημα, ωστόσο φορολογείται.

Ηδη οι διαμαρτυρίες για το νομοσχέδιο και ειδικά των αγροτών είναι πολλές και δίκαιες.

Το ΚΚΕ ζητά την ουσιαστική απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα φορολογικά βάρη, τα οποία πρέπει να σηκώσουν το μεγάλο κεφάλαιο, η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία. Η λύση είναι το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας, που θα βάλει φρένο σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική και πλώρη για την ανατροπή της, προκειμένου να οικοδομήσει μια άλλη, φιλολαϊκή πολιτική με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και οικονομία που θα εξασφαλίζει τη λαϊκή ευημερία στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας».

ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ
Εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες στη Μάχη της Ηλεκτρικής

Η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και το ΚΚΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες στη Μάχη της Ηλεκτρικής. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν τη Δευτέρα 7/10 και κορυφώνονται την Κυριακή 13/10, στις 10 π.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία στο μνημείο της Ηλεκτρικής, όπου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, θα κατατεθούν στεφάνια και θα γίνει προσκλητήριο νεκρών.

Τη Δευτέρα 7/10, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου «Σαμαράκης», συνδιοργανώνεται με τη «Στοργή του Παιδιού», εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, στην Κατοχή, στη Χούντα, Σήμερα». Θα προβληθεί ταινία της Αλίντας Δημητρίου.

Την Τετάρτη 9/10, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σαμαράκης» θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γ. Παπαοικονόμου «Το Δόκανο» και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Την Πέμπτη 10/10, το πρωί, επίσκεψη μαθητών στα γραφεία του Παραρτήματος και μετάβαση στο μνημείο των Ηρώων εντός και εκτός του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Την Παρασκευή 11/10, στις 5 μ.μ., στεφανώματα στις πλάκες των Κερατσινιωτών αγωνιστών που έπεσαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Σημείο συνάντησης Κωνσταντινουπόλεως και Αγίας Σοφίας.

Το Σάββατο 12/10, στις 10.30 π.μ. στο νεκροταφείο, δέηση στο κενοτάφιο των Αγωνιστών και στις 11.30 π.μ. κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στην πλατεία Νίκης των Λαών, Αμφιάλης.

Συγκέντρωση για την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ίδρυση του ΕΑΜ

Τη Δευτέρα 14/10, στα Προπύλαια. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνουν συγκέντρωση, τη Δευτέρα 14/10, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, για να τιμηθούν η Απελευθέρωση της Αθήνας (12/10/1944) και η 72η επέτειος της ίδρυσης του ΕΑΜ.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το Σάββατο 12/10, στις 10.30 το πρωί, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Συγκεντρώσεις με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση, για τη λαϊκή πάλη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή», διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Αύριο, Κυριακή

  • Στις 11.30 π.μ., στα Ανω Λιόσια (πλατεία Δημαρχείου), με τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ.

Τη Δευτέρα 7/10

  • Στις 7 μ.μ., στον Πειραιά (αίθουσα εκδηλώσεων ΠΕΜΕΝ, οδός Μπουμπουλίνας), με τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ.
  • Στις 7 μ.μ. στο Χαϊδάρι (Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου - πρώην ΝΕΛΕ), με τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Την Τρίτη 8/10

  • Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας (Βύρωνος και Πλάτωνος) στον Πειραιά με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.
Συνάντηση με την ΟΜΥΛΕ και την Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 7/10 και ώρα 13.00, με αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εκδηλώσεις για μαθητές ενάντια στο φασισμό

Η ΟΒ Σύρου της ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ. προβολή βίντεο και συζήτηση για το φασισμό στην αίθουσα «Εμμανουήλ Ροΐδη» του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ οργανώνει πλήθος δράσεων για μαθητές με θεματική «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

Συγκεκριμένα προγραμματίζει:

Σήμερα Σάββατο έκθεση φωτογραφίας στον πεζόδρομο της Κατερίνης, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη:

-- Στις 11 π.μ. στο πάρκο του Αγιου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, ιστορικό περίπατο σε παράνομο τυπογραφείο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

-- Στις 11 π.μ. ιστορικό περίπατο στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους, ιστορικό περίπατο σε παράνομο τυπογραφείο που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια της κατοχής.

-- Στις 12.30 το μεσημέρι, ιστορικό περίπατο στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στις Συκιές.

-- Στις 5 μ.μ. συζήτηση και συνέντευξη από αγωνιστή της δικτατορικής περιόδου 1967 - 1974.

-- Στις 6 μ.μ. ιστορικό περίπατο για το Μπλόκο της Καλαμαριάς.

-- Στις 6.30 μ.μ. προβολή της ταινίας «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» στο πάρκο Κρήτης.

  • Την Κυριακή 13/10, στις 11 π.μ., οργανώνει εκδήλωση στην Επισκοπή Νάουσας, μαζί με την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής υιοθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), έπειτα από πρόταση της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας», παράταξης όπου συσπειρώνονται οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στο χώρο των ταξί. Το ψήφισμα, που καλεί όλους τους αυτοκινητιστές να μην εφησυχάζουν και να απομονώσουν παντού τους χρυσαυγίτες, υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ, εκτός από τους τρεις συμβούλους του ΛΑΣΙΤΑ, της παράταξης που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής υιοθέτησε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης, μετά από παρέμβαση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Οδός Παύλου Φύσσα» ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο 34χρονος

Με ομόφωνη απόφασή του, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου αποφάσισε τη μετονομασία της οδού Π. Τσαλδάρη, σε οδό Παύλου Φύσσα. Πρόκειται για το δρόμο όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ