ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
Σελ. /32
«Ο κομμουνισμός είναι σατανικός ως ιδέα»

Τις βαθύτερες σκέψεις του εμπνευστή του αντικομμουνιστικού μνημονίου αποκαλύπτει η εφημερίδα Αμαρουσίου και βορείων προαστίων «Αμαρυσία», σε εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με το κατάπτυστο αυτό ψήφισμα

«Ο κομμουνισμός είναι σατανικός ως ιδέα», «ο μόνος λόγος για τον οποίο οι Ελληνες κομμουνιστές δε συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι γιατί ποτέ δεν ανήλθαν στην εξουσία», «όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα κυβέρνησαν με έκνομο τρόπο», «η Γαλλική Επανάσταση υπήρξε απεχθής»...

Τα παραπάνω λόγια είναι δείγμα μόνο των απόψεων του Γκόραν Λίντμπλαντ, εμπνευστή του αντικομμουνιστικού μνημονίου, όπως καταγράφονται σε επιστολή του προς την ημερήσια πολιτική εφημερίδα Αμαρουσίου και βορείων προαστίων «Αμαρυσία». Η επιστολή του Γκ. Λίντμπλαντ αποτελεί απάντηση σε επιστολή που του είχε στείλει η εφημερίδα, και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, 30 του Δεκέμβρη, της «Αμαρυσίας», καθώς και στο φύλλο της Τρίτης, 3 του Γενάρη, της εβδομαδιαίας έκδοσης της ίδιας εφημερίδας.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, που επιμελήθηκε ο συντάκτης διεθνών ειδήσεων της «Αμαρυσίας» Χρήστος Φωτιάδης, «στόχος μας (σ.σ. με την επιστολή προς τον Γκ. Λίντμπλαντ) ήταν να τον ειρωνευτούμε και να τον προκαλέσουμε. Σε καμία όμως περίπτωση δε φανταζόμαστε ότι θα ψαρεύαμε τέτοιο λαβράκι!».

Και δεν είναι υπερβολή, καθώς η απαντητική επιστολή του Γκ. Λίντμπλαντ είναι άκρως αποκαλυπτική των προθέσεων του εμπνευστή του μνημονίου. Επιπλέον, αποτελεί σοβαρό δείγμα των επιδιώξεων και των πραγματικών στόχων όσων υπερψήφισαν το μνημόνιο στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, στην επιστολή του ο Γκ. Λίντμπλαντ επιμένει στην ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό, ενώ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ «δεν προέβησαν σε εγκλήματα τα οποία έστω και να πλησιάζουν αυτά του κομμουνισμού ή του εθνικού σοσιαλισμού (ναζισμού). Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ευνομούμενη Δημοκρατία»! Και, βέβαια, από την επιστολή δε θα μπορούσε να λείπει η «προτροπή» προς τους Ελληνες, να πείσουν τους Κύπριους ότι «η ένωση είναι η μόνη λύση». Ενώ κλείνει την επιστολή του με την πρόταση-φάρσα, ότι «οι κομμουνιστές έχουν μια τάση να ξαναγράφουν την Ιστορία»...

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ της καθημερινής «Αμαρυσίας» αλλά και της εβδομαδιαίας έκδοσης περιλαμβάνει εκτενή κριτική παρουσίαση του περιεχομένου του αντικομμουνιστικού μνημονίου. Σημειώνοντας ότι «σε αυτή τη φάση, τον αγώνα κατά του επιχειρούμενου εγκλήματος οδηγεί το ΚΚΕ», καλεί τους αναγνώστες της να αντιδράσουν, να αποστείλουν καταδικαστικές επιστολές (η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι: goran.lindblad@riksdagen.se) και σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 19 του Γενάρη στα Προπύλαια.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η «Αμαρυσία» δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό του ΚΚΕ, όχι μόνο επειδή "δυνητικά" βρίσκεται και το ίδιο στο στόχαστρο των νεοφασιστών του Στρασβούργου, αλλά επειδή ο βήχας του φασισμού πρέπει να κοπεί τώρα, μέχρι να έρθει η ώρα να τον θάψουμε μια και καλή!». Και προσθέτει ότι «το αυγό του φιδιού, που δυστυχώς έμεινε ζωντανό στην Ευρώπη μετά τον Σεπτέμβρη του 1945, θα καταστραφεί οριστικά με την επόμενη στροφή του (πιστού στα ραντεβού του...) εκκρεμούς!».

Ο «Ρ» αναδημοσιεύει αυτούσιες τις επιστολές, τόσο της «Αμαρυσίας» όσο και του Γκ. Λίντμπλαντ, προκειμένου οι αναγνώστες να βγάλουν και μόνοι τους τα συμπεράσματά τους για τους στόχους του επαίσχυντου μνημονίου.

ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης

«Στο σκέλος που προσπαθεί να παραλληλίσει και να εξομοιώσει τις φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις μαζί με τους αγωνιστές οι οποίοι παλέψανε και δώσανε και τη ζωή τους για να αντισταθούνε στην επέλαση του φασισμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο - μιλώ βέβαια για τις δυνάμεις της Σοβιετικής Ενωσης και όλους τους συμμάχους οι οποίοι αντισταθήκανε σε αυτή την επέλαση του φασισμού και του ναζισμού - σε αυτό το σκέλος νομίζω ότι το μνημόνιο είναι απαράδεκτο. Υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, που μπορούμε να υποψιαζόμαστε τι κατευθύνσεις έχουνε: Να συκοφαντηθεί και να απαξιωθεί όλος εκείνος ο κόσμος του αγώνα ενάντια στην επέλαση του φασισμού και να εξιλεωθεί ή να απαλειφθεί η κατακραυγή εναντίον των δυνάμεων του άξονα, της Ιταλίας, της Γερμανίας και των συμμάχων τους.

Γι' αυτό το λόγο νομίζω ότι είναι κατακριτέες και απορριπτέες αυτού του είδους οι επιδιώξεις».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Πειραιά, με το ΠΑΣΟΚ

«Διάβασα το μνημόνιο και ένιωσα έκπληξη πολλαπλή. Πρώτον γιατί προέρχεται από ένα όργανο το οποίο εκ της φύσεώς του υπάρχει για την προστασία των πολιτικών, κοινωνικών και πάσης φύσεως δικαιωμάτων των λαών και των ατόμων, από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεύτερον, διότι στρέφεται εναντίον ιδεολογιών. Και τρίτον, διότι έρχεται σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα από την παγκοσμιοποίηση, από τη νέα τάξη πραγμάτων. Και είναι ακόμα ένα πετραδάκι στην όλη προσπάθεια της νέας τάξης πραγμάτων να καταπολεμήσει κινήματα, κοινωνικά και πολιτικά, τα οποία φοβάται ο καπιταλισμός.

Εγώ καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο αυτή την απόπειρα. Και καλώ τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως απλός πολίτης αυτής της χώρας - στην οποία λειτούργησε πάντοτε η δημοκρατία από την αρχαιότητα - προς όλες τις κατευθύνσεις, να καταψηφίσει αυτήν την απόφαση. Είναι κατάπτυστη. Δεν είναι επιτρεπτό, τον 21ο αιώνα να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις από διεθνή όργανα, τα οποία είναι ταγμένα για την προστασία των δικαιωμάτων.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ναζισμός ξεκίνησε πρώτα εναντίον του κομμουνισμού. Αλλά ισοπέδωσε την ανθρωπότητα, ισοπέδωσε την Ευρώπη. Το ίδιο, αν δεν αντιδράσουμε ως λαοί και ως άτομα, θα έχουμε και στο μέλλον. Γι' αυτό πρέπει να αποκρούσουμε αυτήν την απόφαση».

Η επιστολή που έστειλε στον Γκόραν Λίντμπλαντ η εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

«Μαρούσι, 27/12/2005

Κύριε Lindbland,

έχετε κάνει ένα τρομερό λάθος. Δε θα έπρεπε να σταματήσετε μόνο στη δυσφήμιση του κομμουνισμού, αλλά να προχωρήσετε και στη Γαλλική Επανάσταση, τον Λούθηρο και τον Ιησού!

Ας είμαστε σοβαροί. Θα πρέπει να σας ευχαριστήσουμε, γιατί μέσω των δικών σας "ενεργειών", ο κομμουνισμός πρόκειται να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σύντομα θα πρέπει να υπερασπιστείτε τις ιδέες σας ενώπιον μαζικών κινητοποιήσεων. Θα πρέπει να εξηγήσετε τη σιωπή σας, όσον αφορά στις μαζικές δολοφονίες των ΗΠΑ. Θα πρέπει να βρείτε μια δικαιολογία για τα νέα μέλη της ΕΕ (σ.σ. βαλτικές χώρες), τη μη αναγνώριση του καθεστώτος του πολίτη στις ρωσικές μειονότητες. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τη "συμπάθεια" που έχετε για το τουρκικό καθεστώς.

Ευχαριστούμε, γιατί ξυπνήσατε τις συνειδήσεις μας. Η Ελλάδα, η γενέτειρα της Δημοκρατίας, θα είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στις δικές σας "προσπάθειες". Ο φασισμός δεν πρόκειται να έχει ξανά καμία ελπίδα στην Ευρώπη!».

Η απαντητική επιστολή του Γκ. Λίντμπλαντ

«Στοκχόλμη, 28/12/2005

Γεια σας

Η Γαλλική Επανάσταση υπήρξε απεχθής, η δε Παρισινή Κομμούνα υπήρξε ο προπομπός του κομμουνισμού. Ο Λούθηρος δεν εξόντωσε ανθρώπους, ούτε τους φυλάκισε, ούτε τους οδήγησε σε θάνατο από πείνα. Είστε λίγο συγχυσμένοι, αφού ο Λούθηρος αποχώρησε από την Καθολική Εκκλησία την εποχή που δρούσε η Ιερά Εξέταση και ό,τι αυτή συνεπαγόταν. Ο Ιησούς δίδαξε τη συγνώμη και την αγάπη. Σε κάθε περίπτωση, ο κομμουνισμός είναι σατανικός ως ιδέα. Υπήρξε διαβολικός και καταστροφικός όπου εφαρμόστηκε. Ο μόνος λόγος για τον οποίον οι Ελληνες κομμουνιστές δε συμμετείχαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι γιατί ποτέ δεν ανήλθαν στην εξουσία.

Στην αντιπολίτευση οι κομμουνιστές είναι πολύ πιο ακίνδυνοι.

Οσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν προέβησαν σε εγκλήματα, τα οποία έστω και να πλησιάζουν αυτά του κομμουνισμού ή του εθνικού σοσιαλισμού (ναζισμού). Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια ευνομούμενη Δημοκρατία. Ολα τα κομμουνιστικά καθεστώτα κυβέρνησαν με έκνομο τρόπο. Οι ρωσικές μειονότητες είναι πολύ καλύτερα προστατευμένες, σε σχέση με οποιαδήποτε μειονότητα υπό κομμουνιστική διοίκηση, όπου ολόκληρα έθνη εξοντώθηκαν ή πληθυσμοί μετακινήθηκαν κάπου αλλού.

Οσο για τους Τούρκους, τώρα αναθεωρούν με ταχείς ρυθμούς τη νομοθεσία τους και σύντομα θα επιτύχουν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Το ίδιο και ο τουρκικός πληθυσμός στην Κύπρο. Η Ελλάδα, ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, πρέπει να πείσει γρήγορα τα αδέρφια της στην Κύπρο ότι η ένωση είναι η μόνη λύση.

Να είστε προσεκτικοί ως προς το ποια Ιστορία υπερασπίζεστε, καθώς οι κομμουνιστές έχουν μια τάση στο να ξαναγράφουν την ιστορία.

Γκόραν Λίντμπλαντ».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org