ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Γενάρη 2011
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με φανατισμό οι φιλομονοπωλιακές ανατροπές

Επιδιώκει με κάθε μέσο να προχωρήσει η εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν και να ολοκληρωθούν τα επόμενα αντιδραστικά νομοσχέδια

Στην πλήρη εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα και στην προώθηση νέου γύρου διαρθρωτικών ανατροπών μέσα στο επόμενο τρίμηνο ρίχνει το βάρος στους σχεδιασμούς της η κυβέρνηση.

Την επόμενη βδομάδα και αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Τουρκία, έχουν προγραμματιστεί κυβερνητικές συσκέψεις τόσο για το νομοσχέδιο των κλειστών επαγγελμάτων, όσο και για το σχέδιο της «εξυγίανσης» δήθεν των αστικών συγκοινωνιών.

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν αποπροσανατολιστικά να προπαγανδίζουν το θέμα της έκδοσης του «ευρωομολόγου». Στόχος της κυβέρνησης είναι να καλλιεργήσει αυταπάτες στους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τα νέα σκληρά μέτρα, αφού, όπως σημείωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι προωθούμενες ανατροπές αποτελούν βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι «πρωτοβουλίες» για την έκδοση ευρωομολόγου.

«Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πρώτους μήνες (σ.σ. του 2011) είναι αυτές που θα μας φέρουν πραγματικά σε μία Ελλάδα με μια διαφορετική προοπτική», ανέφερε χτες σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών. Ο ίδιος, φανερώνοντας το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης, τόνισε ότι οι υπουργοί της δε δουλεύουν γραφειοκρατικά, «αλλά ερχόμενοι σε σύγκρουση ακόμη και με μεγάλες κοινωνικές ομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να καλύψει πλήρως και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, που χαρακτήρισε προκλητικά τους δημόσιους υπαλλήλους «κοπρίτες», σημειώνοντας ότι «ο κ. Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να λέει κάποια θέματα».

Εξάλλου, με άρθρο του στην ιστοσελίδα «aixmi.gr» με τίτλο «Το Σύνταγμα υπό συνθήκες κρίσης», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επιχειρεί με προκλητικό τρόπο να δικαιολογήσει τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης επικαλούμενος το Σύνταγμα, δείχνοντας ότι η ερμηνεία του γίνεται «λάστιχο» για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Ο Ε. Βενιζέλος υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Η συζήτηση για το μνημόνιο και τη συνταγματικότητά του στην πραγματικότητα είναι συζήτηση για το πώς η έννοια του γενικού συμφέροντος, δηλαδή η έννοια του συμφέροντος της εθνικής οικονομίας, διαχέεται μέσα στο Σύνταγμα και επηρεάζει όλες τις σχετικές διατάξεις: Τη συλλογική αυτονομία, τη νομοθετική διαδικασία, τις διατάξεις για την άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, την έννοια του κοινωνικού κεκτημένου».

Στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο Παρίσι (αναχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας) και αναμένεται να έχει συναντήσεις με Γάλλους αξιωματούχους, χωρίς ακόμα το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ανακοινώσει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Ν. Σαρκοζί. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κάνουν λόγο για επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός βρίσκεται για τρίτη φορά μέσα σ' ένα 11 μήνες στη γαλλική πρωτεύουσα και πληροφορίες συνδέουν την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου με το ανοιχτό θέμα των έξι γαλλικών φρεγατών τύπου «Φρεμ» που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε παραγγείλει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί να αγοράσει.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι γαλλικές πολυεθνικές ενδιαφέρονται για την είσοδό τους στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ειδικά μετά το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την πλήρη απελευθέρωση του τομέα της Ενέργειας.

Ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Φιγιόν, στο περιθώριο της διημερίδας με θέμα «Νέος Κόσμος, Νέος Καπιταλισμός», που γίνεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Παρίσι.

Κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ν. Σαρκοζί, την οποία συνέδεαν με το θέμα της αλλαγής της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, αλλά και την έκδοση του «ευρωομολόγου», το οποίο προς το παρόν απορρίπτει η γαλλική κυβέρνηση. Η Γαλλία αναλαμβάνει το 2011 την προεδρία του G8 και του G20.


Στο 90% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Πρώτη η Οργάνωση της Αττικής με 115%. Ακολουθούν η ΚΟ Αιγαίου, με 101,22% και Εξωτερικού με 100,5%

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχή ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις εντείνουν τη δράση τους, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Μετά το προχτεσινό κλείσιμο, η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου έφτασε στο 90%. Πρώτη Κομματική Οργάνωση παραμένει η Οργάνωση της Αττικής, η οποία έχει υπερκαλύψει το πλάνο της σε ποσοστό 115,00%. Δεύτερη Οργάνωση είναι η ΚΟ Αιγαίου με 101,22% και τρίτη η ΚΟ Εξωτερικού με 100,50%.

Ακολουθούν η ΚΟ Πειραιά με 98,06%, Θεσσαλονίκης με 95,03%, Αθήνας με 93,82%, Κρήτης με 93,19%, Δυτικής Μακεδονίας με 87,58%, Πελοποννήσου με 84,10%, Στερεάς - Εύβοιας με 78,95%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 76,50%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 72,80%, Κεντρικής Μακεδονίας με 72,00% και Θεσσαλίας με 66,71%.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το πλάνο της σε ποσοστό 99,59%, ενώ οι ΚΟ «Ριζοσπάστη» και «902» σε ποσοστό 84,39% και 101,00% αντίστοιχα.

Ανακοινώνοντας την άμιλλα για τη φετινή εξόρμηση, η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ καθόρισε τα εξής βραβεία:

  • Στην 1η Κομματική Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος, πλακέτα της ΚΕ και διήμερη επίσκεψη στο μνημείο του ΔΣΕ στη Λυκόρραχη και ξενάγηση στον ορεινό όγκο του Γράμμου 50 συντρόφων και συντροφισσών της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής.

  • Στην 2η Κομματική Οργάνωση: Πίνακας από την ΚΕ, διήμερη επίσκεψη στις Πρέσπες (νοσοκομείο ΔΣΕ, σπηλιά Ζαχαριάδη κ.λπ.) 50 συντρόφων και συντροφισσών της Κομματικής Οργάνωσης Περιοχής.
  • Στην 3η Κομματική Οργάνωση: Πίνακας από την ΚΕ, διήμερη επίσκεψη στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, Γεντί Κουλέ, Λιτόχωρο 50 συντρόφων και συντροφισσών από την Κομματική Οργάνωση Περιοχής.
  • Στις 5 πρώτες ΚΟΒ: Τιμητική πλακέτα της ΚΕ.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
ΗΠΑ και ΕΕ συνεργούν στην ηρωοποίηση των ναζί

Την προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας καταγγέλλει με παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γ. Τούσσας

Με παρέμβασή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας καταγγέλλει τη χυδαία προσπάθεια των ΗΠΑ και των κρατών - μελών της ΕΕ να διαστρεβλώσουν και να παραχαράξουν την Ιστορία, καθώς και να αποκαταστήσουν τους συνεργάτες των ναζί και τους εγκληματίες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Στη σχετική παρέμβαση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Στις 21/12/2010 - για δεύτερο συνεχόμενο έτος - η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει την ηρωοποίηση όσων συμμετείχαν στις φασιστικές λεγεώνες των "Βάφεν SS", τις δημόσιες εκδηλώσεις δικαίωσης του ναζιστικού παρελθόντος και του ναζισμού, την ανέγερση μνημείων προς τιμήν των ναζί και των συνεργατών τους, τη βεβήλωση ή καταστροφή μνημείων προς τιμήν των αγωνιστών κατά του φασισμού και του ναζισμού, την παράνομη εκταφή ή μεταφορά των σορών των θυμάτων της φασιστικής θηριωδίας. Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών (129) του ΟΗΕ, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη φορά το καταψήφισαν οι ΗΠΑ, με τη στήριξη όλων των κρατών - μελών της ΕΕ που απείχαν.

Συνιστά η αποχή των χωρών της ΕΕ ανοχή ή σιωπηλή στήριξη της ηρωοποίησης και αποκατάστασης των συνεργατών των ναζί εγκληματιών πολέμου, που ανοιχτά πραγματοποιείται σε σειρά από κράτη - μέλη της ΕΕ, την ίδια στιγμή που εντείνονται οι διώξεις ενάντια σε βετεράνους αγωνιστές της αντιφασιστικής πάλης, σε κομμουνιστές και Κομμουνιστικά Κόμματα; Η άρνηση καταδίκης από την ΕΕ των εκδηλώσεων χυδαίας διαστρέβλωσης και παραχάραξης της Ιστορίας συνδέεται με την ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό;».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ