ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη

Με δύο συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ καλούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, σπουδαστές, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και αγρότες να ορθώσουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική. Να διαδηλώσουν την άρνησή της να πληρώσουν αυτοί την καπιταλιστική κρίση, την κερδοφορία των μονοπωλίων, την πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα διαδηλώσουν την απόφασή τους να μην πληρώσουν τα νέα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη φοροληστεία σε βάρος του λαού για να «βγούνε λάδι» οι δανειστές. Συντεταγμένα, μαχητικά, αποφασισμένοι θα δώσουν ακόμα μια μάχη για να σηκώσουν ασπίδα προστασίας στη φτωχή λαϊκή οικογένεια, στους άνεργους, στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους. Θα διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, θα αντιπαλέψουν την πολιτική που για λογαριασμό των μονοπωλίων κλείνει τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις των μικρομεσαίων, διώχνει τους ξωμάχους από τα χωράφια τους, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, καρατομεί τα εργασιακά δικαιώματα των δημόσιων υπαλλήλων.

Σε αυτό τον αγώνα έχουν απέναντί τους όχι μόνο την κυβέρνηση, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και την τρόικα, αλλά και τις γνωστές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που με τις θέσεις και την πρακτική τους στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, και παρά τα «παχιά λόγια» υπηρετούν στην πράξη την αντεργατική πολιτική, τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η ληστεία της «έκτακτης εισφοράς»

Στο επόμενο διάστημα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας με το νέο χαράτσι για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους

Τουλάχιστον για τα πέντε επόμενα χρόνια θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι το νέο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλα τα εισοδήματα πάνω από τα 12.000 ευρώ, το οποίο με τον πλέον προκλητικό τρόπο βάφτισε «ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα». Ολοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μία φορά το χρόνο, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος, θα καλούνται από τις εφορίες να πληρώνουν αυτή την «ειδική εισφορά» που καθιερώθηκε μόνο και μόνο για να διευρυνθούν τα έσοδα του κράτους, ώστε η κυβέρνηση να έχει στη διάθεσή της μεγαλύτερα ποσά για να πληρώνει τοκοχρεολυτικές δόσεις στους άρπαγες των τραπεζών, που θησαυρίζουν με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους. Ενα χρέος το οποίο δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου.

Το «μάρμαρο» αυτής της πολιτικής, όπως προβλέπεται και από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα το πληρώσουν μαζί με τους μισθωτούς και συνταξιούχους και οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, οι οποίοι εκτός από τη λεγόμενη «ειδική εισφορά» θα πληρώσουν επιπλέον και ...«τέλος επιτηδεύματος».

Υπόχρεοι να πληρώσουν την «ειδική εισφορά» είναι όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ενώ το «τέλος επιτηδεύματος» που για φέτος έχει οριστεί στα 300 ευρώ θα πληρώσουν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ανεξάρτητα από το οικονομικό αποτέλεσμα που είχε η επιχείρησή τους το 2010.

Για ...κερασάκι στην τούρτα, έχει οριστεί και η καταβολή «εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες», ποσά συμβολικά αφού απευθύνονται σε όσους διαθέτουν στις βίλες τους πισίνες, σε όσους έχουν αυτοκίνητα πολύ μεγάλου κυβισμού και στους κατόχους πλωτών μέσων.

Η ληστεία

Η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα» θα αφορά το συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα που έχει ο κάθε φορολογούμενος και θα υπολογίζεται με τους εξής συντελεστές:

 • Από 12.001,00 έως 20.000,99: συντελεστής 1%
 • Από 20.001,00 έως 50.000,99: συντελεστής 2%
 • Από 50.001,00 έως 100.000,99: συντελεστής 3%
 • Από 100.001,00 και άνω: συντελεστής 4%.

Από την καταβολή εισφοράς εξαιρούνται:

 • Οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όσους παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες (πάνω από 80%).
 • Η αποζημίωση λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης.
 • Οι εφάπαξ παροχές Ταμείων Πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημόσιων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.
 • οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν φέτος επίδομα ανεργίας, ακόμα και αν είχαν πέρσι κάποιο εισόδημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όσοι ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις «προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή της ειδικής εισφοράς, μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος, θα υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ αίτηση για νέα εκκαθάριση», προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα εκκαθαριστικά που θα στείλουν θα μπορούν να εξοφληθούν σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες (εκτός της τελευταίας) δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

Λεηλασία χωρίς τέλος

Η λεηλασία του ήδη χαμηλού εισοδήματος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών δεν περιορίζεται στα χαράτσια της «έκτακτης εισφοράς» αλλά συνεχίζεται με διάφορους τρόπους.

Πρόσφατα η κυβέρνηση ψήφισε ρυθμίσεις που επιβάλλουν στους εργαζόμενους στο δημόσιο δύο ακόμα «ειδικές εισφορές». Η μία αφορά τη δήθεν αντιμέτωπιση της ανεργίας και είναι 2% επί του συνόλου των αποδοχών και η άλλη υποτίθεται ότι έχει στόχο να ενισχύσει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και είναι 1%, επίσης επί του συνόλου των αποδοχών. Αθροιστικά οι δύο εισφορές μειώνουν άμεσα τους μισθούς των εργαζομένων κατά μερικές δεκάδες ευρώ. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος με μισθό 1.000 ευρώ θα παίρνει στο εξής 970 ευρώ.

Ειδικά για φέτος η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού η ειδική εισφορά ξεκίνησε να παρακρατείται κυρίως από αυτό το μήνα αλλά ισχύει αναδρομικά από 1η Γενάρη 2011 και έτσι μέχρι και το Δεκέμβρη οι κρατήσεις θα είναι υπερδιπλάσιες.

Οργανωμένη λαϊκή αντίσταση στα χαράτσια
 • Στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί το αγωνιστικό ραντεβού
 • Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης, τονίζουν οι αγωνιστικοί φορείς

Συλλαλητήριο και στην Αθήνα στις 10 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ καλώντας τους εργάτες, τους αυταπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους να απορρίψουν τη φοροληστεία, να βροντοφωνάξουν «Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας»! Να αντισταθούν με οργανωμένο αγώνα στα νέα χαράτσια.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν χαρακτηριστικά: «Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Αυτοαπασχολούμενε/η, επαγγελματία, χαμηλοσυνταξιούχε, άνεργε/η

Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα κλπ. φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα.

Η κυβέρνηση με νέα χαράτσια φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας.

Είναι ώρα να απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε την πραγματική μας δύναμη. Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη μοιρολατρία, το φόβο, την κούφια αγανάκτηση. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει.

Ομως, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και οργανωθούμε μπορούμε.

Κάνε το αποφασιστικό βήμα τώρα.

Το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί και στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα:

 • Την αντίθεσή μας στη νέα φοροληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.
 • Την απόφασή μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια. Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας.

Τη μέρα που ο πρωθυπουργός θα αναγγέλλει την κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας, εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με τη λαϊκή συμμαχία για να την αποκρούσουμε και να την ανατρέψουμε.

Στα νέα εξοντωτικά μέτρα πρέπει να απαντήσουμε με νέες μορφές οργάνωσης και αγώνα.

Ενώ χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά είναι σε απόγνωση, ενώ μικρομαγαζάτορες και επαγγελματίες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε φόρους, ούτε λογαριασμούς, μας στέλνουν:

 • Την έκτακτη εισφορά που τη λένε προκλητικά "αλληλεγγύης". Ο μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος με εισόδημα φτώχειας 1.000 ευρώ το μήνα καθαρά, απαιτούν να πληρώσει 140 ευρώ! Αν παίρνει 1.500 ευρώ το μήνα του ζητάνε 420 ευρώ!
 • Πρόσθετο φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 και με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011, που σημαίνει ότι και αυτός που έχει μισθό 857 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 400 ευρώ!
 • Τον κεφαλικό φόρο, ως «τέλος επιτηδεύματος» σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομαγαζάτορες και επιχειρηματίες, 300 ευρώ για το 2011 για όλους. Από το 2012, 500 ευρώ για όσους είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 400 για τους υπόλοιπους.

Ισχυρίζονται ότι είναι φόροι για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Λένε ψέματα. Μειώνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις. Τις φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών θέλουν να αυξήσουν.

Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους.

Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.

Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία είναι πράξη που σηματοδοτεί τη λαϊκή απόφαση: Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.

Αυτά που ζούμε δεν είναι προσωρινά. Τα ακόμα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το δίλημμα είναι: Θα δεχτούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στη διαρκή ανασφάλεια, στην ανεργία, για να μη θιγεί η κερδοφορία και να ισχυροποιηθεί η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών;

Η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

Μπορούμε! Με τη δική σου συμμετοχή στον αγώνα και στη δράση, με το δυνάμωμα της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν τώρα τα κόμματα που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν.

Μόνο ο κοινός εργατικός λαϊκός αγώνας που πατάει στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες και στοχεύει σε ριζικές αλλαγές για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, σε αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί να έχει αποτέλεσμα σήμερα».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με σημαία την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Το συλλαλητήριο των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στις δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗ.ΣΥ.) του μνημονίου, ενάντια σ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ΕΕ. Να αναδείξει ότι δυναμώνει το ρεύμα μέσα στο εργατικό κίνημα που δίνοντας την καθημερινή μάχη, πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότητά της, βάζει σε ευθεία αμφισβήτηση την εξουσία των μονοπωλίων, προβάλλοντας το μόνο αντίπαλο δέος που φοβούνται: την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της που θα απαλλοτριώσει και θα κάνει κοινωνική την κλεμμένη από τους αστούς ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.

Με αυτό το στόχο δουλεύουν καθημερινά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Με εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές της πόλης και της υπαίθρου, στη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, μεταφέρουν το κάλεσμα πανεργατικού, παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, ενημερώνουν τους εργαζόμενους ότι τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για να διακηρύξει την «αναγκαιότητα» των βάρβαρων μέτρων, που οδηγούν στην κατάργηση και των τελευταίων κατακτήσεων του εργαζόμενου λαού.

Αβίωτη η ζωή των εργαζομένων

Ηδη, η πλειοψηφία των εργαζομένων βιώνει τις συνέπειες της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου, που εκφράζεται με την κατάργηση των κλαδικών Συμβάσεων, τη μείωση των μισθών, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την απλήρωτη δουλειά, τις μαζικές απολύσεις, την ένταση της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ανεργία στη Θεσσαλονίκη πλησιάζει πλέον το 30%, στην Καστοριά, στον Εβρο, στην Κοζάνη και στις Σέρρες ξεπερνάει το 30%, στη Φλώρινα το 35% και στη Νάουσα το 50%, ενώ πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς η ανασφάλιστη και η εκ περιτροπής εργασία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων, στη Φλώρινα μειώθηκε κατά 60% η αγοραστική δύναμη της πλειοψηφία του λαού, γεγονός που οδηγεί σε μαζικά λουκέτα και των καταστημάτων. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, και αλλού, όπου σχεδόν κάθε μέρα κλείνει και ένα κατάστημα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την προστασία των οικογενειών τους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη λεηλασία των δικαιωμάτων και της ζωής τους, πρέπει να οδηγεί σε καταδίκη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των εκπροσώπων τους στη Βουλή, στις Περιφέρειες, στους δήμους, στα συνδικάτα, παντού. Να δένεται με τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Απέναντι στο «αναπτυξιακό» μοντέλο της κυβέρνησης και των άλλων δυνάμεων για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου που περνά πάνω από το πτώμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, να αντιπαραθέσουν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα σχεδιάζεται και θα υλοποιείται από την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της με γνώμονα τις ανάγκες του λαού και την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, με εργατικό έλεγχο.

Οι ταξικές διεκδικήσεις

Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, με τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ να διαδηλώσει την άρνηση του να πληρώσει το χρέος που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Να προβάλει τις διεκδικήσεις του για άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής των ανέργων, των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στις πόλεις και τα χωριά. Για προστασία του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για διασφάλιση των ΣΣΕ, κατάργηση της δουλειάς λάστιχο. Για διεύρυνση της λίστας των ΒΑΕ και όχι περιορισμό της.

Για υποχρεωτική σύνταξη για όλους (στα 60 άνδρες και στα 55 γυναίκες) με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Ενάντια στο κόψιμο των επικουρικών συντάξεων. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο των τομέων στρατηγικής σημασίας όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές, οι Τηλεπικοινωνίες. Για ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για παρεμπόδιση εφαρμογής του νόμου - πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Για πολιτική ανάπτυξης της λαϊκής στέγης με στεγαστικά προγράμματα που θα καλύπτουν τις βασικές λαϊκές ανάγκες. Για να μετατραπούν σε λαϊκή περιουσία δάση, βουνά, ακτές, ελεύθεροι χώροι.

Καθημερινή δραστηριότητα

Στο πλαίσιο της μάχης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες και εξορμήσεις. Χτες, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ έκαναν περιοδεία και μαζική εξόρμηση στα καταστήματα της Καλαμαριάς. Ανέδειξαν την ανάγκη κοινής πάλης των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και των εμποροϋπαλλήλων και της συσπείρωσης με το ταξικό κίνημα.

Παράλληλα, με τις καθημερινές εξορμήσεις προγραμματίζονται και μια σειρά άλλες δράσεις, όπως:

Σήμερα Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει πανεξόρμηση στα διόδια των Μαλγάρων.

Τρίτη 6/9, στις 6 μ.μ., πικετοφορίες σε Τούμπα Θεσσαλονίκης, Εύοσμο, Συκιές, Πολίχνη, Καλαμαριά.

Τετάρτη 7/9, στις 10 π.μ., οι επιτροπές αγώνα ανέργων, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου.

Τετάρτη 7/9 και Πέμπτη 8/9, πανεξόρμηση σε όλα τα καταστήματα του ΟΑΕΔ που λειτουργούν στους δήμους της Θεσσαλονίκης, με ειδικό έντυπο υλικό για τους άνεργους.

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη

Την Πέμπτη 8/9 στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), όπου θα παρουσιασθεί το πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης.

Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ταξικών συσπειρώσεων: Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org