ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ψηφίζουμε - ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Ανακοίνωση - κάλεσμα ενόψει των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη 2015

Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καλεί τα Παραρτήματά της σ' όλη την Ελλάδα, όλους τους Αντιστασιακούς Αγωνιστές, τους απογόνους και τις οικογένειές τους, όλους τους φίλους της Αντίστασης, μπροστά στις κρίσιμες εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, να ψηφίσουμε και να ενισχύσουμε, αποφασιστικά και αποκλειστικά, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, γιατί, όπως τονίζεται, δεν ξεχνάμε πως:

-- Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της πραγματικής Αντίστασης - ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΔΣΕ. Υπήρξε η ψυχή και ραχοκοκαλιά, ο οργανωτής και καθοδηγητής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, δίνοντας τα καλύτερα παιδιά του στον Αγώνα του ελληνικού λαού για το διώξιμο του ιμπεριαλιστή κατακτητή, για λευτεριά και κοινωνικά δικαιώματα.

-- Μόνο το ΚΚΕ - και σήμερα - τιμά πραγματικά την Εθνική μας Αντίσταση, συνεχίζοντας τον αγώνα και οργανώνοντας την πάλη των εργαζόμενων για την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου για την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση, τα οποία επιβάλλονται με τα μνημόνια που υπέγραψαν, στήριξαν και εφαρμόζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κ.λπ. κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους πως, τάχα, αυτό είναι για το καλό τους!

Απεναντίας, μόνο το ΚΚΕ έχει και προτείνει πολιτική στρατηγική για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση: Με αποδέσμευση από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία - Λαϊκή Συμμαχία. Με κοινωνικοποίηση των μεγάλων συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αντί για το κέρδος των καπιταλιστών.

Ολα τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης - μαζί και η «πρώτη φορά αριστερά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη - αποκαλύφθηκε ότι εξαπατούν το λαό, λέγοντας ότι τάχα υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση στο πλαίσιο της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών που επιλέγουν.

Ως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, φίλοι της Αντίστασης και απόγονοι καταγγέλλουμε ακόμα μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα πως με την πολιτική που εφάρμοσε αποδείχτηκε ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών όπως και τα άλλα αστικά κόμματα και κοροϊδεύει το λαό. Γι' αυτό και η κατάθεση στεφανιού στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής από τον Αλ. Τσίπρα αποτελεί προσβολή και πρόκληση, καθώς είχε στόχο να κοροϊδέψει τους Αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και τους απογόνους και πραγματικούς φίλους της Αντίστασης.

Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι οικογένειές τους και οι φίλοι της Αντίστασης ψηφίζουμε - ενισχύουμε, αποφασιστικά και αποκλειστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη της 20ής Σεπτέμβρη.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ «ΝΤΙΜΠΕΪΤ»
Σήμερα αναμένεται να καθοριστούν οι ημερομηνίες

Ατυπη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές, έγινε χτες το απόγευμα στο εντευκτήριο της Βουλής, προκειμένου να καθοριστούν οι ημερομηνίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις, για τα λεγόμενα «ντιμπέιτ» των πολιτικών αρχηγών. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα ο καθορισμός των ημερομηνιών.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του ενάντια στην προσπάθεια αναβίωσης ενός σκηνικού κάλπικης πόλωσης με την πραγματοποίηση «ντιμπέιτ» μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αντ' αυτού, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει ένα και μόνο «ντιμπέιτ», με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων εκτός της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής και ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να είναι ουσιαστική, να προσφέρει στην ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων και όχι να είναι οι γνωστοί παράλληλοι μονόλογοι, που στο παρελθόν έχουν επικριθεί από όλους, τόσο από το κοινό, όσο και τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιατί ΚΚΕ, αφού η ψήφος είναι για να αναδειχτεί κυβέρνηση;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί να ψηφίσουμε ΚΚΕ, αφού η ψήφος δίνεται για να αναδειχτεί η κυβέρνηση;

Το θέμα για το λαό την επομένη των εκλογών, την 21η Σεπτέμβρη, δεν είναι μόνο το ποιος θα είναι κυβέρνηση, αλλά το ποιος θα παλεύει ενάντια στην όποια αστική κυβέρνηση που θα αναδειχτεί ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους. Ο λαός μας εδώ και χρόνια ψηφίζει με κριτήριο το ποιος θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, ποιες δυνάμεις θα την συγκροτήσουν, σε ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα στηρίζεται. Είδαμε, όμως, τι έγινε μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Εχει πείρα από την εξαπάτηση που βίωσε, όταν του έλεγαν πως με την ψήφο του όλα θα αλλάξουν και τελικά ήρθαν νέα αντιλαϊκά μνημόνια. Ηρθε καιρός, λοιπόν, να πάει στην κάλπη με άλλα κριτήρια.

Οι εκλογές είναι γεγονός ότι αναδεικνύουν κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση αστικής διαχείρισης που θα προκύψει, ανεξάρτητα από το ποιοι θα τη συγκροτούν, θα έχει πολύ συγκεκριμένο αντιλαϊκό - αντεργατικό προσανατολισμό. Αυτό κρίνεται στις εκλογές για το αστικό κοινοβούλιο. Οπως αποδείχτηκε και με το δημοψήφισμα, άλλο μπορεί να νομίζει ότι ψηφίζει ο λαός και άλλο πάντα του βγαίνει. Η απογοήτευση από τις τελευταίες εξελίξεις οδηγεί ορισμένους στη λογική του συμβιβασμού, στην παραίτηση από κάθε προσδοκία, από την υιοθέτηση μιας νέας εκδοχής του μικρότερου κακού.

Η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα είναι ακριβώς αυτή. Από το 2012 μέχρι το 2015 συνέβαλε στο να κοπούν τα φτερά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με την προσδοκία της κυβερνητικής εναλλαγής που δήθεν θα ανέτρεπε τα μνημόνια και τη λιτότητα. Από το Γενάρη του 2015, με την ειδική συμβολή όσων σήμερα βρίσκονται στη Λαϊκή Ενότητα, ξεδίπλωσε επιχείρηση καθήλωσης του κινήματος σε στάση αναμονής και υποστήριξης των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων της νέας κυβέρνησης, εγκλώβισε τμήματα εργαζομένων στην αυταπάτη ότι με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα τελειώσει τη λιτότητα. Πέρασε 15Αυγουστιάτικα, κατακαλόκαιρο, ένα νέο 3ο μνημόνιο. Η προεκλογική ελπίδα έγινε συμβιβασμός, παραίτηση, απογοήτευση, με τη συμβολή όλων του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που συσπειρώνονται στον Τσίπρα και αυτούς που πήγαν στον Λαφαζάνη.

Χρειάζεται, λοιπόν, στην κάλπη ο λαός να πάει με κριτήριο το πώς μπορεί να στείλει το δικό του μήνυμα, τη δική του απάντηση, κόντρα σε αυτό που προσπαθούν να του παρουσιάσουν ως μονόδρομο. Δηλαδή, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που γεννούν ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, μνημόνια, χρέος που ενώ δεν το δημιούργησε, τον καλούν να το πληρώσει και τόσα άλλα που συνιστούν την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Πώς μπορεί με την ψήφο του να συμβάλει στο δυνάμωμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να την καταθέσει στην ανασύνταξη, αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, που θα παλεύει σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή, τη ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους, για την πολιτική διέξοδο υπέρ του λαού.

Αυτή η ψήφος έχει νόημα, αυτή η ψήφος μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για καθένα που δικαίως αγανακτεί με τη συνεχή υφαρπαγή της ψήφου του, που διαπιστώνει ότι ψηφίζει κάθε τρεις και λίγο για να γίνονται χειρότερα τα πράγματα. Αντί να επιλέξει την αποχή από την κάλπη, μπορεί η ψήφος του να έχει θετικό μήνυμα, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Εχει ή δεν έχει νόημα, λοιπόν, η ψήφος στο ΚΚΕ; Οχι μόνο έχει, αλλά για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι ζωτικής σημασίας ένα δυνατό ΚΚΕ, που δεν εξαπατά το λαό, δεν κάνει κανέναν αντιλαϊκό συμβιβασμό, λέει ΟΧΙ στα μνημόνια, παλεύει στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους όπως έκανε τον Δεκαπενταύγουστο, όταν όλοι οι υπόλοιποι σχεδίαζαν τη σφαγή του, που παλεύει για τη μοναδική εξουσία - πολιτική και οικονομική - που έχει ως γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που ανοίγει το δρόμο για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για το ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας. Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τα εισιτήριά τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Για κάθε πληροφορία και βοήθεια, μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11, Ομόνοια).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.33.01.106, 210.33.02.411.

Ωρες επικοινωνίας: 9.00 - 21.00.

Με λεωφορεία και άλλα μεταφορικά μέσα μετακινούνται προς τον τόπο που ψηφίζουν ετεροδημότες από μια σειρά περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων προς:

-- Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

-- Αγρίνιο - Αρτα - Γιάννενα

-- Τρίκαλα - Καρδίτσα

-- Βόνιτσα - Πρέβεζα - Λευκάδα.

Για ετεροδημότες που έχουν γραφτεί στους ειδικούς καταλόγους

Οσοι ετεροδημότες έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 30 Ιούνη 2015 για να γραφτούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους ή είναι ήδη γραμμένοι σε αυτούς από παλιότερες εκλογές και δεν έχουν ζητήσει να διαγραφούν, δεν χρειάζεται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Επειδή όμως τα λάθη στους εκλογικούς καταλόγους είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά οι ετεροδημότες, χρειάζεται από τώρα, να βεβαιωθούν ότι έχουν συμπεριληφθεί στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών, διαφορετικά να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους στους τόπους καταγωγής τους.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να «επισκεφθούν» την ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ», ώστε να σιγουρευτούν για τον τόπο και το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ