Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11616

H δικτατορία της 4ης Αυγούστου

Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου ήταν η πολιτική έκφραση των συμφερόντων της αστικής τάξης στο επίπεδο της διακυβέρνησης, τη δοσμένη χρονική στιγμή. Ηταν αναγκαία για τη στήριξη, τη θωράκιση και την ενίσχυση του ελληνικού καπιταλισμού, σε συνθήκες προετοιμασίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.


ΣΕΛ.  9   -   11

Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ χαράζοντας τη δική του ρότα

Τη βδομάδα που πέρασε, η Κομισιόν και το ΔΝΤ παρουσίασαν τις εκθέσεις τους αντιλαϊκής επίθεσης. Η Βουλή ψήφισε επιπλέον αντιδραστικά νομοσχέδια και τροπολογίες. Συμπληρώθηκε η λίστα με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που μπαίνουν στον προθάλαμο των απολύσεων. Δόθηκε παράταση μέχρι και το 2016 στην είσπραξη του λεγόμενου φόρου «αλληλεγγύης». Ολα αυτά τα μέτρα προστίθενται στα προηγούμενα, που τσάκισαν μισθούς, εισοδήματα και εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Αποτελούν προπομπό για τα επόμενα, που έχουν ήδη αναγγελθεί, στο πλαίσιο μιας επίθεσης που ξεδιπλώνεται ενιαία σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να χαράξουν τη δική τους ρότα με οργάνωση και λαϊκή συμμαχία ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στην πορεία οριστικής απαλλαγής από την εξουσία των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  2  -  3

39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
«Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη»

Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ ήδη έχει ανοίξει πανιά σε όλη τη χώρα, μέσα από πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις. Στο επίκεντρο η πολιτική πρόταση του Κόμματος που δένει άρρηκτα με πολλές μορφές Τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, αθλητικές δραστηριότητες, συζητήσεις.


ΣΕΛ.  12   -   13


68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Εκδηλώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη την Τρίτη

ΣΕΛ.  20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαθεσιμότητα, κινητικότητα και απολύσεις

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
«Φάμπρικα» με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

ΣΕΛ.  5
ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Στερούνται υπηρεσιών Υγείας

ΣΕΛ.  14
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Χωρίς ασφάλιση και υπό καθεστώς εκβιασμού

ΣΕΛ.  6
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ενας ακόμη γύρος συνομιλιών

ΣΕΛ.  19
Η Αίγυπτος και το ντόμινο επικίνδυνων εξελίξεων

Το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο συνοδεύεται από μια διαφαινόμενη, προσωρινή τουλάχιστον, επικράτηση του στρατού με τη στήριξη ενός πλατιού φάσματος αστικών πολιτικών δυνάμεων. Η πρωτοβουλία των κινήσεων του στρατού προβάλλεται ως «λύση σταθερότητας» σε μια χώρα - κλειδί για την ευρύτερη περιοχή. Πόσο όμως σταθερή είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή;


ΣΕΛ.  17


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org