ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Στην Ακρόπολη το αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού
  • Την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη
  • Θα ακολουθήσει πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Σύνταγμα

Κάλεσμα για συμμετοχή του λαού του Λεκανοπεδίου στην αγωνιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι απευθύνει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2006 και ώρα 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Σύνταγμα. Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης του Λεκανοπεδίου να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση.

Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ τονίζονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Στις 6 και 9 Αυγούστου 2006 συμπληρώνονται 61 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ήδη λήξει.

61 χρόνια μετά, ο ιμπεριαλισμός, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ισραήλ δείχνουν το ίδιο και χειρότερο δολοφονικό πρόσωπο. Κατοχή στο Ιράκ, Αφγανιστάν, σφαγή των Λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, τρομοκρατία και δολοφονίες σε βάρος κρατών - λαών και κινημάτων με πρόσχημα την "τρομοκρατία", προκειμένου να προωθήσουν τα γεωπολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα».

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ καλεί στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την ερχόμενη Τρίτη, 8 Αυγούστου 2006, στις 7.30μ.μ., στην Ακρόπολη και, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει τη συνεχιζόμενη σφαγή του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ, NATO και ΕΕ, η οποία και με την πρόσφατη απόφαση των 25 υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της για το Λίβανο έδειξε για πολλοστή φορά τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής.

Να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση. Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ. Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Καμιά συμμετοχή σε "ειρηνευτική" δύναμη, όποιος κι αν το αποφασίσει.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια σε οποιοδήποτε λαό. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε Αφγανιστάν, χώρες των Βαλκανίων και αλλού».
Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Με σύνθημα «Αντίσταση στον Ιμπεριαλισμό - Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό και στο Λιβανέζικο λαό», η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, την ερχόμενη Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στην Ακρόπολη και στην πορεία στο Σύνταγμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου

Την Τρίτη 8.00 μ.μ.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, όπου θα τιμηθούν και τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι θα είναι η συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης», το ΠΑΜΕ, οι σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και η ΕΔΥΕΘ.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μαζικά μέρος στην εκδήλωση για να «τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα και άνευ όρων ο σφαγιασμός των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη, να αφεθούν οι λαοί του Λιβάνου και της Παλαιστίνης μόνοι τους να καθορίζουν τις τύχες τους! Επίσης να μην αποσταλούν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Λίβανο και να μην αναμειχθεί η χώρα μας με κανένα τρόπο σε τέτοιου είδους αποστολές».

«Στις 6 και 9 Αυγούστου συμπληρώνονται 61 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Εξήντα ένα χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Εξήντα ένα χρόνια μετά, η ανθρωπότητα βρίσκεται σε συναγερμό από τις εξελίξεις στο Λίβανο, την Παλαιστίνη, όλη τη Μέση Ανατολή. Είναι καθημερινές και ασταμάτητες οι διαμαρτυρίες του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ.

ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Κανείς αδιάφορος στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα

Συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 8.00μ.μ.

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 8μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το χανιώτικο λαό, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 61 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές καθώς και το νέο έγκλημα που διαπράττουν από κοινού σήμερα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ισραήλ στο λαό του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Με ανακοίνωσή της, ζητά να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα του Ισραήλ κατά των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που συντελείται με τη στήριξη ΗΠΑ - ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος στη Μέση Ανατολή, να εγκαταλείψουν τη θέση των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο θύμα και το θύτη, κόμματα και μαζικοί φορείς που την εκφράζουν κ.ά.

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα στο λογαριασμό της ΕΕΔΥΕ στην Εθνική Τράπεζα.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης απευθύνει με ανακοίνωσή του και το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού που στην προσπάθειά του να επιβάλει τα συμφέροντά του δε διστάζει να αιματοκυλίζει και να δολοφονεί λαούς.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η μπότα των ιμπεριαλιστών συνθλίβει τους λαούς

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σημειώνει τα παρακάτω:

«61 χρόνια πριν οι λαοί όλου του κόσμου έμειναν άφωνοι από τη θηριωδία των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών με τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι με συνέπεια το πυρηνικό ολοκαύτωμα των δύο πόλεων.

61 χρόνια μετά η μπότα των ιμπεριαλιστών συνθλίβει τους λαούς της Μέσης Ανατολής προκειμένου να προωθήσει τα κάθε λογής συμφέροντά τους.

Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στον ιερό βράχο της Ακρόπολης την Τρίτη 8 Αυγούστου 2006 ώρα 7.30 μ.μ. για να τιμήσουμε τα θύματα αυτού του ολοκαυτώματος, να καταδικάσουμε τη συνεχιζόμενη και ανελέητη σφαγή του λιβανέζικου και παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, NATO και ΕΕ και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των δοκιμαζόμενων λαών».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ