ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
«ΝΙΚΑΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Κείμενο στήριξης στη «Δημοκρατική Ενότητα» και τον Στέλιο Μπενετάτο

Κείμενο υποστήριξης της «Δημοκρατικής Ενότητας» Νίκαιας και του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη, έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Νίκαια Πρωτοπορία».

Το κείμενο υπογράφουν και οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ανεξάρτητου συνδυασμού, καθώς και άλλα στελέχη και υποψήφιοι της παράταξης στις προηγούμενες εκλογές. Μετά την υπογραφή του κειμένου θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο δημοτικών παρατάξεων, για να ανακοινωθεί και ποια στελέχη της «Νίκαιας Πρωτοπορίας» θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Ενότητας».

Το κείμενο υποστήριξης αναφέρει:

«Εμείς οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 με το συνδυασμό "Νίκαια - Πρωτοπορία", έπειτα από την απόφαση του επικεφαλής του συνδυασμού μας να μην έχει ενεργό συμμετοχή στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη του 2006 στην πόλη της Νίκαιας, δηλώνουμε ότι:

  • τη Δημαρχιακή θητεία 2003 - 2006 που Διοίκηση στο Δήμο Νίκαιας ήταν η Δημοκρατική Ενότητα με Δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο, παρά τις αδυναμίες και τις καθυστερήσεις σε κάποιους τομείς δουλειάς, αυτή η Διοίκηση μόνο θετικά έχει να αφήσει στην πόλη
  • αναδείχτηκε η φυσιογνωμία και η ιστορία της πόλης, με την αξιοποίηση των κατοίκων και των μαζικών φορέων της πόλης
  • λειτούργησε φυσιολογικά ο Δήμος παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που κληροδότησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έγινε μια διαφανής οικονομική διαχείριση
  • έγιναν σημαντικά έργα στην πόλη σχεδόν σε όλους τους τομείς και κυρίως χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες, χωρίς δηλαδή να αυξηθούν καθόλου τα Δημοτικά Τέλη
  • το Δημοτικό Συμβούλιο λειτούργησε με ουσιαστικό και δημοκρατικό τρόπο ενισχύοντας τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης

Για το λόγο αυτό στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη του 2006, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη "Δημοκρατική Ενότητα", στηρίζοντας ή συμμετέχοντας και στο ψηφοδέλτιό της.

Καλούμε τους κατοίκους της Νίκαιας να στηρίξουν "Δημοκρατική Ενότητα" και τον υποψήφιο Δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο στις εκλογές του Οκτώβρη και δηλώνουμε ότι δεν αποσυρόμαστε από την ενεργό δράση, αλλά συμμετέχουμε ακόμα πιο ενεργά με τη "Δημοκρατική Ενότητα" στις προσπάθειες και τους αγώνες της για μια καλύτερη πόλη, για μια καλύτερη ζωή, διατηρώντας την πολιτική φυσιογνωμία μας και το αγωνιστικό μας στίγμα».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Πρωτόπαπας Γιάννης Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας - Ιατρός Παθολόγος. Μπενετάτος Μάκης Δημοτικός Σύμβουλος - Λιμενικός Ε.Α. Παγίδης Γιάννης Ιατρός Γαστρεντερολόγος. Κοτρότσος Πέτρος Εμπορος - πρ. Πρόεδρος ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ. Ζενέτος Αλέξανδρος Ιατρός Καρδιολόγος. Βουγιουκλάκη Χιώτη Χριστίνα Φαρμακοποιός. Εγγλέζος Γιώργος Διοικητικός Υπάλληλος ΕΘΕΛ. Κουρέτας Χρήστος Φαρμακοποιός - μέλος Δ.Σ. Φαρμακ. Συλλ. Πειραιά. Ρεζέκ Σάμι Ιατρός Ακτινολόγος. Μπαμπατσιά Αικατερίνη Βοηθός Μικροβιολόγου. Παλάσκα Ελένη Ιατρός Μικροβιολόγος. Χριστοφίδου Ελένη Πτυχιούχος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου. Ελματζόγλου Ευαγγελία Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας - πρ. Δημοτική Σύμβουλος, μέλος ΔΣ Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νίκαιας. Δημόπουλος Χριστόφορος Ιατρός Παθολόγος. Μπούμπουλη Ευγενία Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας. Μαρσέλος Γιώργος Συνταξιούχος - Επιτ. Πρόεδρος Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά. Καλογερόγιαννης Σωτήρης Εμπορος, πρ. Πρόεδρος Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά. Κοντός Δημήτρης Μηχανολόγος, Γραμ. Συλλ. Προσφυγικών Πολυκατοικιών Νίκαιας. Τσούρμα Καλαφάτη Ζωή Υπάλληλος Υπουργείου Παιδείας. Ιωαννίδης Κωνσταντίνος Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός. Τζανής Γιώργος Αυτοκινητιστής. Παπαδόπουλος Χαρίτων Αντιπρόσωπος Αυτοκινήτων. Σεληνίδου Αιμιλία Αναστασία Μουσικός, Δ/τρια Ωδείου «Φιλότεχνον».

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΥΡΙΟΥ
Προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Τις θέσεις της παράταξης για το περιβάλλον παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αργυριάδης σε συγκέντρωση στο λιμάνι

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό του Λαυρίου να αγωνιστούν για ένα καλύτερο περιβάλλον, συσπειρωμένοι γύρω από τη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ), απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Γιώργος Αργυριάδης σε χτεσινή συγκέντρωση στο λιμάνι του Λαυρίου για το περιβάλλον.

Στη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε από τη ΔΑΣ μία εβδομάδα μετά την πυρκαγιά στην επιχείρηση «ΧΥΜΑ ΑΕ», ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε το λαό της περιοχής να δώσει προοπτική και δύναμη στον αγώνα του. Να καταψηφίσει τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζονται και κεντρικά και τοπικά, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αργυριάδης παρουσίασε τις θέσεις της ΔΑΣ για το περιβάλλον και συγκεκριμένα:

  • Να ληφθούν μέτρα προστασίας και πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου, καθώς και ουσιαστικού ελέγχου με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής (ΕΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ, ΔΕΗ, «ΝΤΑΟΥ», «ΧΥΜΑ» κ.ά.).
  • Να σταματήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να παζαρεύει τη μόλυνση της περιοχής με τα αντισταθμιστικά οφέλη. Να σταματήσει άμεσα η ρυπογόνος καύση της ΔΕΗ και ενημέρωση για τη ρύπανση που προκαλεί το φυσικό αέριο και μέτρα προστασίας.
  • Να απομακρυνθούν άμεσα οι κεραίες που έχουν στηθεί στο τεχνολογικό πάρκο.
  • Ο Γιώργος Αργυριάδης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρίου
    Ο Γιώργος Αργυριάδης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρίου
    Να κλείσει η παράνομη χωματερή στο Λαύριο και να δημιουργηθούν Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων εκτός Αττικής και κανένα εργοστάσιο καύσης, που προωθούν ιδιωτικά συμφέροντα μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία του λαού.
  • Καμία αλλαγή συνόρων του πυρήνα του εθνικού δρυμού που ζητάει η δημοτική αρχή, με σκοπό την καταπάτηση και οικοπεδοποίησή του. Καμία εκμετάλλευση από ιδιώτες και πλήρη δασοποίησή του.
  • Επέκταση της αποχέτευσης σε όλα τα όρια του δήμου.
  • Εργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη Λαυρεωτική.
  • Παραλίες καθαρές, προσβάσιμες και δωρεάν για όλο το λαό.
  • Πλήρη υγειονομική κάλυψη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
  • Καμία εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης υγρών καυσίμων στο λιμάνι του Λαυρίου, στην περιοχή ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, αλλά και στην υπόλοιπη περιοχή.
  • Λήψη απαραίτητων μέτρων προστασίας από τη σκουριά.
Υποκρισία και ψηφοθηρία

Η υποκρισία και ψηφοθηρία είναι εδώ και χρόνια συνώνυμο των κομμάτων του δικομματισμού, με το ΠΑΣΟΚ φυσικά να καταγράφει ανέλπιστες επιδόσεις στους συγκεκριμένους τομείς. Χτες, για παράδειγμα, η «πράσινη» τριάδα (Φ. Γεννηματά, Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μίχας) που διοικεί την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά θυμήθηκε την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και παρουσίασε σε εκδήλωση στον ΟΛΠ τη δική της «Χάρτα Δικαιωμάτων Επιβατών Ακτοπλοΐας» με την απαίτηση μάλιστα να υπάρξει ανταπόκριση από την πολιτεία και να θεσπιστεί νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των επιβατών στις προαναφερόμενες συγκοινωνίες.

Για τις προτάσεις που περιέχει η εν λόγω «Χάρτα» δε θα σχολιάσουμε, δεδομένου ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον το γεγονός πως αυτό το κείμενο προτάσεων έρχεται πολύ καθυστερημένα από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Τα προβλήματα όμως στην ακτοπλοΐα υπάρχουν και διαρκώς επιδεινώνονται, εδώ και πολλά χρόνια, πριν από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκειά της και μετά από αυτήν. Οι επιβάτες όλο αυτό το διάστημα γνωρίζουν απίστευτες ταλαιπωρίες στο βωμό των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τα οποία και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εξυπηρέτησαν με κάθε τρόπο, ακόμη και σε βάρος της ζωής των επιβατών. Δεν πρέπει μάλιστα να μας διαφεύγει ότι επί ΠΑΣΟΚ είχαμε την τραγωδία του «ΣΑΜΙΝΑ».

Συνεπώς, οι εκλεκτοί του στην υπερνομαρχία είχαν κάθε λόγο και αιτία να μιλήσουν πριν από πολλά χρόνια για τα δικαιώματα των επιβατών και μάλιστα όχι με τους όρους που μιλάνε τώρα αλλά με όρους αντιπαράθεσης με τους εφοπλιστές, στα σαπιοκάραβα των οποίων η συνέχεια της ζωής του επιβατικού κοινού είναι αφημένη εντελώς στην τύχη και πιθανόν στο... Θεό για όσους είναι θρησκευόμενοι. Δεν το έκαναν. Αλλά πώς να το κάνουν όταν η ΝΔ ακολουθεί πιστά την πολιτική απελευθέρωσης της ασυδοσίας του κεφαλαίου στο χώρο της ακτοπλοΐας. Μια πολιτική που το ΠΑΣΟΚ υπερθεμάτιζε και προωθούσε παντοιοτρόπως όταν ήταν στην κυβέρνηση.


Γ. Π.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ