ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «έργα και οι ημέρες» της ΑΔΑΕ στην υπόθεση των καταγγελιών του ΚΚΕ για τις υποκλοπές

Ως Ανεξάρτητη Αρχή κατά το Σύνταγμα, στην ΑΔΑΕ αναγνωρίζονται κρίσιμος ρόλος και σοβαρές αρμοδιότητες, αφού υποτίθεται ελέγχει όχι μόνο επιχειρήσεις και οργανισμούς, αλλά και τα ίδια τα κρατικά όργανα στην άσκηση της εξουσίας τους, για να διασφαλίζει ότι συμμορφώνονται με το Σύνταγμα και τους νόμους για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών.

Θα νόμιζε λοιπόν κανείς ότι μία τέτοια ανεξάρτητη αρχή λειτουργεί με τρόπο που εξασφαλίζει την αμεροληψία, αντικειμενικότητα και διαφάνεια στην επιτέλεση του κομβικού της ρόλου. Αντί για αυτά, πώς λειτουργεί και αποφασίζει εδώ και πολλούς μήνες η ΑΔΑΕ; Με 4 μόνο από τα 7 μέλη της, καθώς οι θέσεις των υπόλοιπων 3 έχουν για διάφορους λόγους κενωθεί. Ετσι, συνεδριάζουν μόνο 4 και μπορούν και αποφασίζουν με μόνο δύο ψήφους στους 4, γιατί μετράει διπλή η ψήφος του προέδρου! Τόση «δημοκρατία»!!! Με 2 μόνο άτομα από τα συνολικά 7 νόμιμα μέλη της ...«Ολομέλειας», κλείνουν οι σοβαρές υποθέσεις για τις οποίες είναι αρμόδια η ΑΔΑΕ! Μάλλον κάπως έτσι ολοκληρώνονται και διάφοροι ...«ενδελεχείς» έλεγχοι της Αρχής, όπως για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ!

Πρόεδρος της ΑΔΑΕ: «Κακόβουλη φάρσα...»

Οχι για την ιστορία, αλλά για να αποκαλυφθούν εδώ και τώρα οι υπαίτιοι, πρέπει να θυμίσουμε την τοποθέτηση του ίδιου του προέδρου της ΑΔΑΕ (αυτού με την ισχυρότατη, διπλή ψήφο), ο οποίος τοποθετήθηκε στο πόστο αυτό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη συναίνεση και των ΝΔ - ΚΙΝΑΛ. Στις 5 Νοέμβρη 2019, όχι σε κάποιο «πηγαδάκι» αλλά από το βήμα της Βουλής σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμος, πήρε θέση για τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς τες «κακόβουλη φάρσα», για την οποία «η ΑΔΑΕ δεν έχει περαιτέρω αρμοδιότητα». Είναι αναπόφευκτος ο συνειρμός με την τοποθέτηση του ναζιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος από το βήμα της ίδιας επιτροπής είχε μιλήσει για «υποκλοπές - μαϊμού», «πλάκα που κάνει κι ένα παιδάκι της Ε' Δημοτικού» κ.λπ. Αφού λοιπόν αυτή είναι η τοποθέτηση της ΑΔΑΕ στην υπόθεση των υποκλοπών, ας βγει η Αρχή με απόφαση - πόρισμά της να το πει αυτό, επίσημα! Και αφού πρόκειται όχι για υποκλοπές, αλλά για μία απλή φάρσα, γιατί δεν βρίσκουν τον ...φαρσέρ;;;

Ποιος έστειλε το μήνυμα...;

Η ΑΔΑΕ θα μπορούσε έστω και τώρα, 4 χρόνια μετά, να ξεκινήσει από τον «άγνωστο» που επικοινώνησε μαζί της μέσω e-mail και τη διεύθυνση hliasden@sigaint.org και της παρουσιάστηκε ως ο φυσικός αυτουργός των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ! Μήπως βρήκε η ΑΔΑΕ ποιος ήταν αυτός που της έστειλε το μήνυμα;

Μήπως, τελικά, είναι τόσο δύσκολο στις κρατικές αρχές και υπηρεσίες να εντοπίζουν αυτούς που επικοινωνούν μαζί τους;! Γιατί αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει πλέον να παραδεχτούν δημόσια πως οι επικοινωνίες όλου του ελληνικού λαού είναι τελείως διάτρητες και το απόρρητο τελείως απροστάτευτο: Οτι είμαστε έκθετοι όχι μόνο έναντι των διάφορων αρχών και υπηρεσιών, που έχουν στα χέρια τους όλη τη σύγχρονη τεχνογνωσία, αλλά και έναντι του οποιουδήποτε, ακόμη και των φαρσέρ!


Κυκλοφορεί το τεύχος Ιούλη - Αυγούστου του «Οδηγητή»

Το Σάββατο 4 Ιούλη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή», που θα μείνει σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας «όπλο» στην πλούσια δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ για όλο αυτό το διάστημα.

Στο εξώφυλλο του «Οδηγητή» δεσπόζουν το λογότυπο και το σύνθημα της καμπάνιας της ΚΝΕ για νέους εργαζομένους και ανέργους, «Οι αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο «Οδηγητής» αναγγέλλει την έναρξη του «ταξιδιού» του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα, δίνοντας στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων που έχουν ήδη οριστικοποιηθεί, παραγωγές που ετοιμάζονται, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος!

Ξεχωρίζουν τα άρθρα για τις σοβαρές εξελίξεις της περιόδου, όπως η κατάθεση από την κυβέρνηση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Ο «Οδηγητής» δημοσιεύει συνέντευξη με την Γενική Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, Σενέμ Ντορούκ.

Ακόμα:

  • 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Μήνυμα αντεπίθεσης από το Στόμιο Λάρισας!
  • Για τα εργατικά «ατυχήματα»: Οχι άλλο «αίμα» για τα κέρδη των αφεντικών
  • Αρθρο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση
  • Αφιέρωμα: 40 χρόνια από τη δολοφονία της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου
  • «Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά», ματιές στην άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ
  • Workshop με θέμα: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα: Επίκαιρο όσο ποτέ!
  • Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ή όταν ο λαός πληρώνει τις επενδύσεις τους
  • Τα μαθητικά street events απλώνονται σε όλη την Ελλάδα: Είμαστε εμείς που μας κλέβουν το μέλλον... και ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο!
  • Πάμε Γυμνάσιο!
  • Πυρασφάλεια: Κανένας εφησυχασμός απέναντι στην «εμπρηστική» πολιτική τους
  • Οι διακοπές είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας και δεν χαρίζεται
  • Βιβλιοπαρουσίαση: «Κράτος και Επανάσταση»
  • Βιβλιοπροτάσεις: Καλοκαίρι μ' ένα βιβλίο στο χέρι...
  • Για τις επιχειρηματικές κόντρες στον αθλητισμό στις πλάτες των φιλάθλων
  • Πόσο «αθώα» είναι η άφυλη Barbie;
  • Μαθαίνω για τις φυσικές επιστήμες: Οι καταστάσεις της ύλης

Πατριδογνωμόνιο
«Καληνύχτα σας και καλή τύχη»

Δεν ήταν απλώς ευκαιρία ο κορονοϊός. Χωρίς καμιά συγγνώμη για το χονδροειδές της έκφρασης, ευκαιριάρα! Για την ανασκολόπιση ακόμα και των υπολειμμάτων αστικών θεσμών με ξεθυμασμένο άρωμα δημοκρατίας. Το αποδεικτικό υλικό μιας τέτοιας θεώρησης της πανδημικής εποχής που στήνεται διεθνώς, αλλά και «εθνικώς», βρίσκεται αυτούσιο στο άρθρο 19 του τυπικά εκλεπτυσμένου και με πατίνα ...δικαιωματίλας, νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ρυθμίζει δήθεν, δηλαδή απαγορεύει, φιμώνει και στήνει κατά το δοκούν, όχι απλώς διαδηλώσεις, αλλά κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης στα σχέδια της τρομοκρατημένης κυρίαρχης αστικής τάξης.

Η Διεύθυνση που συστήνεται σ' αυτό θα είναι πολύ σύντομα συνώνυμη τουλάχιστον της αντίστοιχης του FBI της εποχής Μακάρθι, περιβεβλημένη με τον μανδύα του σχεδιασμού και της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης της Βίας. Ομολογεί δε το δίχτυ της αράχνης που θα απλωθεί: Ο υπουργός. Η αστυνομία. Κρατικές αρχές. Μη κρατικές αρχές (?). Υπηρεσίες και φορείς (?). Ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα (!). Ιδιωτικός τομέας (?). Κοινωνικοί φορείς (λέγε με και ΜΚΟ). Το δίχτυ απλώνεται και εκτός συνόρων. Με συνεργασίες. Με διεθνή περιφερειακά και άλλα συνέδρια (?), άδεια εργασίας (?) και εκπαιδεύσεις (από ειδικούς στην παρακολούθηση, στην αστυνόμευση, στις προβοκάτσιες, στο στήσιμο ανατροπής ηγετών, στην εξόντωση επίφοβων αρχηγών), από ιδιωτικές λεγεώνες ξένων τύπου blackwater, academia κ.λπ...

Ολοι αυτοί θα μελετούν τη... βία που αρχίζει κατά τις ευρωπαϊκές αρχές από τη ριζοσπαστικοποίηση και τον βίαιο εξτρεμισμό και θα καταλήγει στην ενδοοικογενειακή, την έμφυλη, τη διαδικτυακή και την ενδοσχολική. Επιστημικοφανώς θα μελετάει τις αιτίες, όχι βέβαια τη φτώχεια, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, αλλά τις ιδεολογίες που απειλούν, σαν το Ισλαμικό Κράτος ένα πράγμα, την αγία αγορά από την οποία δεν μπορούν να εξαιρούνται ως ελεγχόμενο, εμπορεύσιμο, τιμολογημένο κι ανά πάσα στιγμή εξολοθρεύσιμο, το σώμα, το πνεύμα ως κι η ψυχή τ' Ανθρώπου.

Οπως παλιά στις φυτείες των νέγρων και στα υποστατικά των φεουδαρχών κουμάντο έκαναν οι επιστάτες για να μην κουράζεται ο άρχων, έτσι και τώρα, σε εποχές ανεργίας, θα κατασκευαστεί το καινούριο «επάγγελμα» του ελεγκτή διαδηλώσεων, προέδρου, συντονιστή, διαπραγματευτή. Φρέσκα πράγματα. Πάει και το παρατσούκλι συγκεντρωσιάρχης, του πάλαι ποτέ διακινητή μαζών σε προεκλογικές φιέστες μέγιστου Κίμωνα. Το μυστικό είναι στο επιδιωκόμενο. Οι όποιες κινητοποιήσεις να φαίνονται, προφανώς μόνο οι επιτρεπόμενες, αλλά να μην ακούγονται τα αιτήματά τους, να μη φοβίζουν οι απαιτήσεις του λαού, και να συνηθίσει να του λένε κι όχι αν αποφασίσει εκείνος, όχι απλώς τι δικαιώματα έχει, αλλά και τι μεγέθους, τι βάρους και τι κόστους για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Δε θα 'χει σημασία πού διαδηλώνει, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες θα ελέγχεται ή θα καθορίζεται ή εν τέλει θα καταστέλλεται ο σκοπός για τον οποίο βγαίνει στο δρόμο.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα οικονομικό και συμφέρον νομοσχέδιο. Δεν χρειάζεται παρά να σε πείσουν, κι αυτό προσπαθούν και θα αποτύχουν, ότι η μόνη ελευθερία που σου μένει ως δικαίωμα είναι η συγκοινωνιακή, άντε και περιπατητική, κατά μόνας, αν είναι δυνατόν, ή με φακελωμένες παρέες. Είναι φτηνό. Γιατί το διογκούμενο μεταπανδημικώς πλήθος των πραγματικά αγανακτισμένων ξέρουν ότι σε λίγο δεν θα μπορεί να πληρώσει ούτε εισιτήριο λεωφορείου, ούτε βενζίνη για παπάκι, οπότε θα ...αναβαθμίζεται συγκοινωνιακά. Εχουν έτοιμες πολλές απαντήσεις και στην ανάγκη θα φταίει η τροχαία, όταν το σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους, θα το βρουν μπροστά τους! Καληνύχτα σας και καλή τύχη κύριε υπουργέ ΠΡΟ.ΠΟ.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ