ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο στις 11 Ιούλη στο Σύνταγμα στις 8 μ.μ.

Συλλαλητήριο ενάντια στις αντεργατικές - αντιλαϊκές αποφάσεις που σκοπεύει να φέρει με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα η κυβέρνηση, διοργανώνει για την Πέμπτη 11 Ιούλη η Γραμματεία Αττικής του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 8 το απόγευμα. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του λεκανοπεδίου να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να μην περάσει η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η παραπέρα υπονόμευση του ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο δημόσιο και το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες περικοπές που σχεδιάζονται στις συντάξεις. Το συλλαλητήριο πρέπει να αποτελέσει μία γερή ταξική απάντηση σε κυβέρνηση-τρόικα-κεφαλαιοκράτες και εφαλτήριο για την κλιμάκωση των αγώνων ανατροπής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να απαντήσουμε στην επίθεση με ένα ισχυρό αγωνιστικό λαϊκό τείχος

Κάλεσμα για να «υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς» απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται οτι: «Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο δημόσιο, νέες περικοπές σε φάρμακα και στην Υγεία. Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαϊκή οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα.

Ετοιμάζουν μισθούς των 350 ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεργία των νέων απελευθερώνουν τις απολύσεις, φέρνουν νέο τσάκισμα στις αποζημιώσεις των απολύσεων. Oι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ που προετοιμάζουν εδώ και μήνες αποτελούν τον οδηγό για νέες μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης - τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς αλλά και κατά τη διάρκεια των μέτρων, πως αν δεν υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, η επίθεση δε θα έχει σταματημό. Ολοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.

Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του».

22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Αναχώρηση απόψε με προορισμό τα Χανιά

Από σήμερα το βράδυ ξεκινούν με προορισμό την Κρήτη χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα που συναντιούνται στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Θα κατασκηνώσουν στην όμορφη παραλία των Αγίων Αποστόλων, θα διαδηλώσουν στις αμερικανονατοϊκές βάσεις της Σούδας, θα γνωρίσουν ηρωικές στιγμές του λαϊκού κινήματος, θα συμμετάσχουν σε πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις του Διημέρου θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το Σάββατο 6 Ιούλη, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης (Αγιοι Απόστολοι). Επίσης, θα συμμετάσχει στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 8 το πρωί έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο του διημέρου έχει ως εξής:

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17:00 - 18:30: Ιστορικός Περίπατος στο Ιτζεδίν και ξενάγηση με την παρουσία εξόριστων κομμουνιστών της περιόδου.

19:00 Επιστροφή στο χώρο.

20:00 - 21:30 Εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στην περιοχή. Θα μιλήσουν οι Ercan Bolukbasi, στέλεχος της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας TKP και Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

21:30 - 23:30 Κρητικό γλέντι με τους Σκευάκη - Μυλωνάκη.

23:30 - 01:00 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «εντέχνως λαϊκοί».

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΗ

Κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.

20:00 Ομιλία από το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο του διημέρου

21:30 - 22:30: Παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών χορών από τοπικούς χορευτικούς συλλόγους.

22:30 - 01:00 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη σήμερα για την οργάνωση της πάλης

Πλατιά σύσκεψη των ΔΣ των Σωματείων, των Σωματειακών Επιτροπών, συνδικαλιστών και εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής, πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 4 Ιούλη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να χαράξουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στην πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με σχετική ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο τονίζει:

«Η κυβέρνηση προχωράει τους σχεδιασμούς της ετοιμάζοντας χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι απολύσεις θα έρθουν:

  • Από τους συναδέλφους συμβασιούχους που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα και δικαστικές αποφάσεις.
  • Από τους εργαζόμενους που δουλεύουν με προσωρινούς πίνακες.
  • Από εργαζόμενους που η κρατική επιχορήγηση δεν επαρκεί για τη μισθοδοσία τους και άρα θεωρούνται πλεονάζοντες.

Από τις ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις οργανισμών που θα δημιουργήσουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους, από τους οποίους θα βγουν με βάση τις εξαγγελίες τους οι 25.000 σε διαθεσιμότητα σε πρώτη φάση για να απολυθούν στη συνέχεια.

  • Οι απολύσεις είναι ένα μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης που την προορίζουν να υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις γενικότερες στοχεύσεις της πλουτοκρατίας για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Από αυτό το κράτος τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο εργαζόμενος στους Δήμους, αλλά και συνολικά στο Δημόσιο.

Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, στα βάρβαρα μέτρα, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί».


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συναυλία αλληλεγγύης για άνεργους και απλήρωτους

Συναυλία αλληλεγγύης σε ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους διοργανώνουν μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή Επιτροπών Ανέργων και Λαϊκών Επιτροπών την Κυριακή στις 8 το βράδυ στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τις πέτρινες δεξαμενές «Βασιλειάδη» (είσοδος από την πύλη Ε2).

Διοργανωτές είναι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», Οικοδόμων Πειραιά, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Ιδιωτικής Υγείας, το παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού και η αγωνιστική παράταξη Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ). Συμμετέχουν οι Γυναικείοι Σύλλογοι Πειραιά της ΟΓΕ, οι Επιτροπές Ανέργων Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Ναυτεργατών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους με είσοδο ελεύθερη και περιλαμβάνει φαγητό, κρασί και λαϊκό γλέντι.

Οι φορείς με τη συναυλία προβάλλουν την ανάγκη της οργάνωσης κάθε εργαζόμενου και ανέργου στα ταξικά σωματεία, τις Επιτροπές για τη δυνάμωση του οργανωμένου εργατικού, λαϊκού κινήματος «που θα γιγαντώνεται για την υπεράσπιση και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Διεκδικούν: Οχι στην πώληση του λιμανιού, άμεση λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ευθύνη του κράτους και καταβολή τώρα όλων των δεδουλευμένων. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των απλήρωτων εργαζόμενων, με επίδομα ανεργίας, πλήρη ιατροφαρμακευτική - ασφαλιστική κάλυψη, δωρεάν μεταφορά με τα συγκοινωνιακά μέσα, καμία διακοπή σε φως, νερό, τηλέφωνο. Κατάργηση της «μαύρης εργασίας» και της συνθήκης Μπολκεστάιν, καμία απόλυση, υπογραφή ΣΣΕ χωρίς μειώσεις, άμεση καταβολή 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους και τους απλήρωτους, ακύρωση της συμφωνίας με την Κίνα για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών προκειμένου να κατασκευάζουν τα πλοία τους στα κινέζικα ναυπηγεία, σύνδεση των πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία με τη Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας.

Συνάντηση με τη ΓΣΕΒΕΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ, σήμερα Πέμπτη, στη 1 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org