ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Ιούνη 2003
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι στα αυριανά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στους ανέργους
  • Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Στην Πάτρα στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Με την οργάνωση τριών κεντρικών συγκεντρώσεων, αύριο Πέμπτη 5 Ιούνη 2003, σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες παράλληλες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καλεί την εργατική τάξη να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε εκείνο το τμήμα της που βιώνει, ίσως, πιο σκληρά από όλους τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλισμού, στους άνεργους και τους απολυμένους. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου και στην Πάτρα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις για την ανεργία.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναδεικνύει τις συνθήκες βαρβαρότητας που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι άνεργοι, επισημαίνοντας ότι: «Οι απολύσεις, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η αναδουλειά και η μεγάλη ανεργία σκοτώνουν τη ζωή μας! Σκοτώνουν τα σχέδια για τη ζωή μας. Σκοτώνουν τα όνειρα για τα παιδιά μας».

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι συνεχείς απολύσεις, η διαρκής εξάπλωση των ευέλικτων μορφών εργασίας, το χτύπημα αγροτών και ΕΒΕ δεν είναι κάτι ξαφνικό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπό τη σκέπη της ΕΕ, που θέλουν ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, ομήρους των εργοδοτών και των κυβερνώντων. Στο πλάι τους η ηγεσία του ΣΥΝ και τα διάφορα κοινωνικά φόρα του ΣΥΝ που αποδέχτηκε το Μάαστριχτ, την πυξίδα της σημερινής πολιτικής και στηρίζει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.

Ολοι αυτοί, σημειώνει το ΠΑΜΕ, «κρύβουν από το λαό ότι καπιταλισμός και ανεργία είναι σταυραδέλφια και πως με τα γιατροσόφια, που κάθε φορά εξαγγέλλουν, στοχεύουν στο να εκτονώσουν την εργατική αγανάκτηση και να εγκλωβίσουν τους άνεργους, τους νέους και τις οικογένειές τους». Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν τις πλάτες. «Χρειάζεται ανατροπή όσων δεκαετίες κυβερνούν και μαυρίζουν τη ζωή μας. Ταυτόχρονα, θέλει ένταση και η πάλη για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας αυτός, χρειαζόμαστε ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ισχυρό, που δε θα προσκυνά κυβερνήσεις και εργοδότες, όπως κάνουν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η κατάσταση σήμερα απαιτεί ενίσχυση του ΠΑΜΕ, ώστε να αναδεικνύεται με τη συνέπεια και τον αγώνα του σε αυθεντικό εκφραστή των εργατικών συμφερόντων. Ενισχύστε, λοιπόν, το ΠΑΜΕ. Στηρίξτε τις αγωνιστικές του πρωτοβουλίες. Δε θα αφήσουμε τους ανέργους μόνους τους».

Καλούν στις κινητοποιήσεις

Να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους μια σειρά συνδικαλιστικοί φορείς. Η Ομοσπονδία Φαρμάκου καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη δικαιώματα και να εκφράσουν την ταξική αλληλεγγύη στους απολυμένους και άνεργους. Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος στους εργαζόμενους όλου του κλάδου. «Τέρμα! Δεν περιμένουμε άλλο», επισημαίνει χαρακτηριστικά το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Να διαδηλώσουν κατά της ανεργίας και υπέρ των ανέργων, καλεί τους μεταλλεργάτες το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής «Ο Προμηθέας». Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 5 του Ιούνη απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας και ειδικότερα για την Αθήνα το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών.

«ΑΓΝΟ»
Κατεβαίνουν αύριο στην Αθήνα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ έξω από την ΑΤΕ

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΑΓΝΟ έξω από την ΑΤΕ
Συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ που αγωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, καθώς έχει ανακοινωθεί η πώληση της επιχείρησης σε ιδιώτη, γεγονός που -εκτός των συνεπειών στο συνεταιριστικό κίνημα- συνιστά και άμεσο κίνδυνο για τα εργατικά δικαιώματα.

Η κινητοποίηση έγινε στη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το σωματείο, ενώ κορύφωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αυτή τη βδομάδα θα είναι η 24ωρη απεργία και η κάθοδος όλου του προσωπικού της ΑΓΝΟ, αύριο Πέμπτη στην Αθήνα για διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό κτίριο της ΑΤΕ και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Με τα συνθήματά τους έξω από την ΑΤΕ οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την κυβέρνηση και την τράπεζα για την αιφνιδιαστική και πέρα από κάθε προβλεπόμενη διαδικασία πώλησης (99,99%) της επιχείρησης στην ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ. «Κυβέρνηση και ΑΤΕ είναι συμμορία - δωρίζουν την ΑΓΝΟ στην ολιγαρχία», φώναζαν οι εργαζόμενοι την ώρα που απέκλειαν για μία ώρα περίπου την κεντρική είσοδο της Τράπεζας.

Εκπρόσωποι του σωματείου, του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις, ζήτησαν από τη διεύθυνση της Τράπεζας να φροντίσει για τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους των υπουργείων και την κεντρική διοίκηση της ΑΤΕ. Υπήρξε, όμως, απόλυτη άρνηση από πλευράς των αρμοδίων να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Οι απεργοί, που πληροφορήθηκαν τα σχετικά με τη συμπεριφορά των υπεύθυνων, κινήθηκαν προς την κεντρική πόρτα του κτιρίου και προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Φίλιππος Γεωργουδάκης, ζήτησε από τους συναδέλφους του να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τη δικαίωσή τους και προανήγγειλε ότι οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών θα έχουν να αντιμετωπίσουν την Πέμπτη, που θα κατέβουν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα, μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία.

Οπως δήλωναν τα μέλη του σωματείου, προχώρησαν σε μια συμβολική κατάληψη της ΑΤΕ για να καταλάβει και η ελληνική κοινωνία για το ποιος ευθύνεται για το ξεπούλημα της ΑΓΝΟ, καθώς, όπως έλεγαν, ΑΤΕ ίσον πολιτεία. Εξέφραζαν ακόμη την αγανάκτησή τους γιατί η κυβέρνηση απέδειξε ότι αδιαφορεί πλήρως για το τι θα γίνουν οι 430 οικογένειες που ζούνε από την ΑΓΝΟ. Παράλληλα, τόνιζαν ότι δε θα δεχτούν την επιβολή από τη νέα εργοδοσία συνθηκών εργασίας σκλαβοπάζαρου. «Ακούγαμε μέχρι τώρα ότι πουλούσαν οι ιδιώτες και έκλειναν οι επιχειρήσεις. Εδώ βλέπουμε η ίδια η κυβέρνηση, η ίδια η πολιτεία, έξω από την εργατική νομοθεσία να πουλάει χωρίς να ενδιαφέρεται για την τύχη των εργαζομένων. Ολα τα άλλα που λέγονται για ευαισθησίες από μέρους της κυβέρνησης είναι απλά παραμύθια», δήλωσε ο Μ. Τζελέπης, πρόεδρος των εργαζομένων στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Φ. Γεωργουδάκης τόνισε σε δήλωσή του: «Αρνήθηκαν ακόμη και να επικοινωνήσουν μαζί μας οι υπεύθυνοι της τράπεζας και της κυβέρνησης, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό δείχνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη αδιαφορία τους προς τους εργαζόμενους. Αποδείχτηκε ακόμη ότι ΑΤΕ και κυβέρνηση συνεννοούνται απόλυτα και ταυτίζονται στις θέσεις που παίρνουν για να επιλύσουν -σύμφωνα με τα συμφέροντά τους- οποιοδήποτε πρόβλημα. Πληροφορούμε όμως τους υπουργούς στην Αθήνα ότι την Πέμπτη θα μας βρούνε μπροστά στα υπουργεία τους».

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ έκαναν μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα.

  • Στα πλαίσια της συμπαράστασης φορέων στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΓΝΟ, η παράταξη «Πάμε όλοι μαζί» του Δήμου Μυγδονίας διοργανώνει αύριο Πέμπτη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην ανεργία, που θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το εργοστάσιο ΑΓΝΟ στο Καβαλάρι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μ' εντατικούς ρυθμούς για το συλλαλητήριο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κινητοποίηση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, αύριο Πέμπτη 5 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Το συλλαλητήριο, που θα εκφράσει την αντίθεση και αγανάκτηση των εργαζόμενων ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την εξαθλίωση. Η ανεργία, σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του για το συλλαλητήριο, «γεννήθηκε και ακολουθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης. Γεννά κέρδη για την εργοδοσία, φόβο για τον εργαζόμενο. Τον εκβιάζει να δεχτεί μικρότερο μεροκάματο, λιγότερα δικαιώματα, ανασφάλιστη εργασία. Κι από δίπλα εργοδοσία και "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη τρομοκρατούν όποιον σηκώνει κεφάλι».

Χθες κλιμάκια του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν περιοδείες στους χώρους του λιμανιού και μίλησαν σε συγκεντρώσεις εργαζομένων (φορτοεκφορτοτών και χειριστών). Μοίρασαν το υλικό του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο, απάντησαν σε ερωτήσεις εργαζομένων για την κατάσταση της οικονομίας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα κλπ, και τους κάλεσαν να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο και να ενισχύσουν τον αγώνα που διεξάγει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την απόκρουση της επίθεσης κεφαλαίου - κυβέρνησης και την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων.

Στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν επίσης περιοδεία στη ΒΑΛΚΑΝ, όπου οι εργαζόμενοι είχαν 4ωρη στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση για ν' αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους για την αντιμετώπιση των προσπαθειών της διεύθυνσης για το κλείσιμο της επιχείρησης.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα σταθεί στο πλευρό τους στον αγώνα που διεξάγουν για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Κάλεσαν όλους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους. Η συνέλευση των εργαζόμενων αποφάσισε, εκτός από άλλα, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και να προβάλλουν αγωνιστικά τα αιτήματά τους.

  • Αύριο Πέμπτη εξάλλου η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή το βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Γιώργο Χουρμουζιάδη με θέμα «απολύσεις - ανεργία». Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Κινητοποιήσεις σε όλους τους νομούς

Να συμμετάσχουν στην πικετοφορία ενάντια στην ανεργία και στις απολύσεις, που θα γίνει αύριο, Πέμπτη 5 του Ιούνη, στα Γιάννενα στο Δημαρχείο, ώρα 7.30 μ.μ., καλούν το ΠΑΜΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Ιωαννίνων το λαό και τη νεολαία της περιοχής με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες. Κάλεσαν, επίσης, την εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό των Ιωαννίνων να συμμετάσχουν στη Λαϊκή Αντισύνοδο στη Θεσσαλονίκη στις 20-22 του Ιούνη.

Ο Χ. Μεντής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, αφού αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τους εργαζόμενους στην περιοχή λόγω της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, υποταγμένη στις κατευθύνσεις της ΕΕ και της πολιτικής του κεφαλαίου, εφαρμόζει προγράμματα δήθεν για το χτύπημα της ανεργίας, τα οποία, ουσιαστικά, ενισχύουν τους εργοδότες. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα τρία νέα προγράμματα που θα εφαρμοστούν το 2003 και με τα οποία θα επιδοτηθούν οι βιομήχανοι με 39 δισ. δρχ.

Ο Σ. Ζώτος, από την Επιτροπή Νέων Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι μεγάλο μέρος της νεολαίας στην Ηπειρο βρίσκεται στην ανεργία, τονίζοντας πως οι νέοι θα πρέπει να αντιδράσουν στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που στηρίζεται και από τη ΝΔ, και να αγωνιστούν για να σταματήσουν αυτή την αντιλαϊκή πορεία. Ο Κ. Μανώλης, από τη μεριά των συνταξιούχων, προέτρεψε τους συνταξιούχους και τους γονείς να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να απαιτήσουν μαζί με τα παιδιά τους σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους νέους.

Πολύμορφα προετοιμάζουν και στους άλλους νομούς οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ την αντίδρασή τους. Αύριο, Πέμπτη 5 του Ιούνη, ετοιμάζονται πλατιές εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους κ.α. Στην Αρτα, το πρωί θα γίνουν περιοδείες στα εργοστάσια ΙΟΝ, ΗΠΕΙΡΟΣ και στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, ενώ το απόγευμα θα γίνει εξόρμηση στην αγορά. Στην Κέρκυρα, μαζική εξόρμηση θα γίνει το απόγευμα στην αγορά της πόλης. Τέλος, στο Αγρίνιο, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στις 7 μ.μ. θα ακολουθήσει συγκέντρωση στον ίδιο χώρο.

Περιοδείες

Συνεχίζουν τα στελέχη του ΠΑΜΕ τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, ενημερώνοντας και καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σήμερα Τετάρτη, στα τσαγκαράδικα Ταύρου, στα εργοτάξια με οικοδόμους του ΜΕΤΡΟ στη γραμμή Σεπόλια - Αγιος Αντώνης, στον κόμβο Πλακεντίας (Χαλάνδρι), στη Μαραθώνια διαδρομή (Ραφήνα), Κωπηλατοδρόμιο (Σχοινιά) και στους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας. Αύριο Πέμπτη, στα εργοτάξια με οικοδόμους της Αττικής Οδού, του Ολυμπιακού Χωριού και στο ΜΕΤΡΟ στη γραμμή Θησείο - Αιγάλεω.

Προσυγκεντρώσεις

Για το συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 5 Ιούνη η ώρα των προσυγκεντρώσεων ορίστηκε στις 6 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:

Ομόνοια: Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η νεολαία.

Προπύλαια: Εργαζόμενοι Ανατολικών, Δυτικών και Βόρειων Συνοικιών, καθώς και της Α' Αθήνας.

Στο Μοναστηράκι στις 6.30 μ.μ. έχει καλέσει σε προσυγκέντρωση τους εργαζόμενους του Πειραιά το Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά.

ΑΘΗΝΑ
Σήμερα η σύσκεψη για τη συγκρότηση Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Γίνεται σήμερα Τετάρτη η σύσκεψη του ΠΑΜΕ για τη συγκρότηση Τοπικής του Γραμματείας στην Αθήνα. Στη σύσκεψη που γίνεται στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας στις 6 μ.μ. καλούνται να πάρουν μέρος συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συνδικάτων και επιτροπών αγώνα που κατανοούν την ανάγκη ενίσχυσης των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Η Τοπική Γραμματεία της Αθήνας συγκροτείται στα πλαίσια της διεύρυνσής του και ανάπτυξης της δράσης του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες του μπροστά και στην όξυνση των εργατικών προβλημάτων. Ενας από τους βασικούς της στόχους η συγκέντρωση εργατικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων σε επίπεδο Αθήνας, ώστε οι εργαζόμενοι της πρωτεύουσας να αντιπαλέψουν συντονισμένα και πιο αποφασιστικά την επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ -σημειώνει ο Λευτέρης Νικολάου, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο «Χίλτον» και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού- απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων. Σήμερα συσπειρώνοντας γύρω του αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις μπορεί να διαδραματίσει πιο αποφασιστικό ρόλο για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι τις επιθέσεις εργοδοσίας και κυβέρνησης. Να συντονίσει νέους ενωτικούς και διεκδικητικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η Τοπική Γραμματεία της Αθήνας, μπορεί να γίνει ο μοχλός οργάνωσης της εργατικής τάξης, ώστε πιο συντονισμένα σε επίπεδο πρωτεύουσας να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, στην ανεργία, στους μισθούς πείνας και στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Το ΠΑΜΕ, φιλοδοξεί -και αυτό κάνει με την καθημερινή του δουλιά- να στηρίζει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, που αντιστέκονται και διεκδικούν.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους ανέργους και απολυμένους

Πολλές ακόμα εκδηλώσεις για την ανεργία πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της χώρας, ταυτόχρονα με τις τρεις κεντρικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τις εκδηλώσεις οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 5 Ιούνη οι εξής εκδηλώσεις:

Γιάννενα, 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο.

Αγρίνιο, στο Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.. Επίσης, στις 6 μ.μ. της ίδιας μέρας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο ΕΚ με θέμα την ανεργία και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγρινίου.

Καρδίτσα, Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ..

Μαγνησία, Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 7 μ.μ..

Τρίκαλα, Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ..

Λήμνος, γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων, 8 μ.μ.

Τέλος, σήμερα η Τοπική Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παλίρροια» στη Χαλκίδα με θέμα: «Το δικαίωμα στην εργασία και η οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων του νομού ενάντια στην ανεργία και την υποαπασχόληση».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ