ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Μάη 2019 - Κυριακή 5 Μάη 2019
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΚΕΟΡΓΚΙ ΠΟΜΑΣΚΙ
Με εφόδιο τα οφέλη από την άθληση διεκδικούμε το μέλλον που μας αξίζει

Περιοδεία σε αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος

Τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου των Σιταποθηκών στο Κερατσίνι επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Γκεόργκι Πομάσκι και Δέσποινα Μαστρολέων, μαζί με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και τον Γιώργο Καλαμαρά, υποψήφιο δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο γήπεδο, που ήταν κατάμεστο από αθλητές ερασιτεχνικών σωματείων οι οποίοι προπονούνταν σε ποδόσφαιρο και στίβο, αλλά και εργαζόμενους και νεολαία από την περιοχή οι οποίοι γυμνάζονταν, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συνομίλησαν με αθλητές, προπονητές και υπεύθυνους συλλόγων.

Οι συζητήσεις ανέδειξαν πόσο ζωτική λαϊκή ανάγκη είναι η άθληση, αλλά και πόσο μεγάλες είναι σήμερα οι ελλείψεις, που αυξάνουν τους κινδύνους και καθιστούν την ανάγκη αυτή πολυτέλεια, λειτουργώντας τελικά ως ανασταλτικός παράγοντας για να γίνει η άθληση καθολικό δικαίωμα για όλους. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες στο γήπεδο, με κόσμο να συνωστίζεται στα γεμάτα κουλουάρ του στίβου, κάτι που όπως είπαν οι προπονητές συχνά προκαλεί και τραυματισμούς. Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης διάφορα άλλα προβλήματα, όπως η απουσία οργανωμένων προγραμμάτων άθλησης με ευθύνη του κράτους. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στους κινδύνους που διατρέχουν οι αθλούμενοι λόγω της απουσίας γιατρού τις ώρες λειτουργίας του γηπέδου.


Στην κλειστή αίθουσα οργάνων, το ενδιαφέρον κέντρισε η συζήτηση των νέων αθλητών και των προπονητών με τον Γκεόργκι Πομάσκι, αφού είχαν απέναντί τους έναν έμπειρο προπονητή, με μακροχρόνια και επιτυχημένη πορεία στον στίβο και με ανάδειξη αρκετών αθλητών που διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο.

«Να εξαχθούν στη στάση ζωής τα οφέλη από τον αθλητισμό»

Μιλώντας στους νεαρούς αθλητές και στους προπονητές τους, ο Γκεόργκι Πομάσκι εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή τους και αμέσως μετά τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί μεγάλη δύναμη για κάποιον που ασχολείται με αυτόν και προσφέρει πολλά οφέλη, όπως η συνέπεια και η όρεξη για δουλειά. Προτρέποντάς τους να δουλέψουν ακόμα καλύτερα, τους κάλεσε, όπως προσπαθούν στον αθλητισμό, έτσι να προσπαθούν και στη ζωή, για τα σημαντικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Στάθηκε στις ελλείψεις που υπάρχουν, αφού όπως είπε οι «αρμόδιοι» έχουν άλλες προτεραιότητες από τη στήριξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Και τόνισε ότι «είναι σίγουρο πως χρειάζεται να παλέψουν όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, οι γονείς, ώστε να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για αθλητισμό. Καλύτερα γήπεδα, καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή». Εφερε ως παράδειγμα ότι παρά την ανακαίνιση που γίνεται υπήρχαν στην αίθουσα όργανα 20ετίας. «Εσείς που είστε παιδιά, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα παλέψετε για ένα καλύτερο μέλλον, και εφόδιο για να παλέψετε για αυτό αποτελούν τα όσα κερδίζετε από την ενασχόλησή σας με τον αθλητισμό, όπως η συνέπεια στην προπόνηση, η πειθαρχία και το να βάζετε στόχους... Και αυτά θα πρέπει να αποτελούν τις βάσεις ώστε να διεκδικείτε τις καλύτερες συνθήκες που αξίζετε».

Στα οφέλη του αθλητισμού στάθηκε και ο Γιώργος Καλαμαράς, εστιάζοντας στις μεγάλες ελλείψεις και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής Κερατσινίου (ΣΥΡΙΖΑ). Τα γήπεδα που υπάρχουν στην περιοχή, υπογράμμισε, είναι ελάχιστα με βάση τις ανάγκες. «Ετσι, θα πρέπει με την ίδια απαιτητικότητα και με τους στόχους τους οποίους βάζετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, να βγείτε και έξω στη ζωή. Και να διεκδικήσετε καλύτερες συνθήκες για άθληση, πρόσβαση στη γνώση και στη μόρφωση, γιατί τίποτα δεν θα σας χαριστεί», τόνισε. «Για παράδειγμα, εδώ στο Κερατσίνι έχουμε χώρους ανεκμετάλλευτους, το γήπεδο χρειάζεται αλλαγή ταρτάν, ανακαίνιση των αποδυτηρίων, η έλλειψη γιατρών είναι επικίνδυνη. Είναι ζητήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί και η δημοτική αρχή». Και ανέδειξε ότι σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν τέθηκαν αυτά, ο δήμαρχος επικαλέστηκε την έλλειψη προσωπικού, αφού το προσωπικό σημαίνει «κόστος». Μάλιστα, η δημοτική αρχή προσπάθησε να ρίξει στα σωματεία την ευθύνη π.χ. για την παρουσία γιατρών.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης ανέδειξε ότι είναι πολιτική επιλογή η διαχρονική αδιαφορία κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης για εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τέτοιες δραστηριότητες, αφού το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στην προσέλκυση επενδύσεων και όχι στην ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, όπως η φυσική αγωγή και η ελεύθερη πρόσβαση του λαού στην άθληση. Εφερε ως παράδειγμα τη μη αξιοποίηση σχολείων εκτός του ωραρίου τους, που διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε προσλήψεις προσωπικού: Φυλάκων, γιατρών, προπονητών. «Την ίδια στιγμή, όμως, υποκριτικά οι κυβερνήσεις κλαίγονται για τη φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό... Είναι κι αυτό χαρακτηριστικό παράδειγμα των προτεραιοτήτων τους. Η όποια χρηματοδότηση πάει στους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για την ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας, του λαού, των εργαζομένων».


Ωρα τελικού για την ομάδα μπάσκετ του «Ριζοσπάστη»!

Την ομάδα του «SDNA.gr» αντιμετωπίζει την Κυριακή 5/5 η ομάδα μπάσκετ του «Ριζοσπάστη», στον τελικό του Κυπέλλου Εργαζομένων στα ΜΜΕ, που θα γίνει στις 10 π.μ., στο κλειστό γήπεδο του Αγ. Θωμά στο Μαρούσι (Ανδρομέδας 4). Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ. Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μαρούσι θα πραγματοποιηθεί επίσης το Final Four του Πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 4/5, στις 10.30 π.μ., διαγωνισμός τριπόντων. Στις 12 μ. και στις 2 μ.μ., ημιτελικοί πρωταθλήματος («Alpha» - «Πρώτο Θέμα» και DPG - «ΑΝΤ1»). Κυριακή 5/5, στις 10 π.μ., τελικός Κυπέλλου («Ριζοσπάστης» - «SDNA»). Στις 12 μ., αγώνας ανάμεσα στη Μεικτή Εργαζομένων ΜΜΕ και σε βετεράνους καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με την Εθνική Ελλάδας, με στόχο τη στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού», για το οποίο θα συλλέγονται όλο το διήμερο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Στις 2 μ.μ., τελικός πρωταθλήματος.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ