Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Μάη 2013 - Κυριακή 5 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11542

Το ΚΚΕ πιο έμπειρο να ανταποκριθεί στο ρόλο του στο εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία, στη νικηφόρα πορεία για την εργατική - λαϊκή εξουσία

ΣΕΛ.  8  -  9

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ να αυξηθούν οι συντάξεις

  • Στις 13 Μάη και ώρα 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις οργανώσεις των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά Ταμεία, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10)
  • Το ΠΑΜΕ, καλεί σε κοινή σύσκεψη στις 10 Μάη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του τις Γραμματείες της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και το προεδρείο της ΟΓΕ για την οργάνωση της πάλης μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Οι περικοπές των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις, στις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Υγεία, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους. Τώρα η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πλήγμα στο ασφαλιστικό σύστημα, με χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, συντάξεις πείνας των 350 ευρώ και την παράδοσή του στους ιδιώτες, ενώ ελλοχεύουν κίνδυνοι νέων μειώσεων στην Υγεία, στις κοινωνικές παροχές. Η ανάγκη οργάνωσης της πάλης είναι άμεση και επείγουσα. Πανστρατιά με απαίτηση για: Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Κανένας συνταξιούχος αβοήθητος.


ΣΕΛ.  2   -   3

Λαϊκή «Ανάσταση»

Η βάρβαρη επίθεση, κεφαλαίου, συγκυβέρνησης, ΕΕ, που σταυρώνει καθημερινά τους ανθρώπους του μόχθου δεν είναι μοιραία. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει «μεσσίες» για τη σωτηρία του. Ούτε απ' αυτούς που του υπόσχονται πως θα κάνουν τους εκμεταλλευτές του, ευεργέτες του. Η εργατική τάξη, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την πίστη στην ανεξάντλητη, ακαταμάχητη δύναμή τους, με τους δικούς τους ταξικούς, πολιτικούς αγώνες για την κατάργηση των αφεντάδων, θα στρώνουν το δρόμο στη δική τους «Ανάσταση».


ΠΑΜΕ: Κάλεσμα σε συλλαλητήρια στις 23 Μάη για τις Συλλογικές Συμβάσεις


Στον Προκρούστη οι μισθοί

ΣΕΛ.  6
Για τα περί συμμαχίας του Νότου κατά του Βορρά

ΣΕΛ.  14  -  15
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Με γνώμονα τα επιχειρηματικά κέρδη

ΣΕΛ.  10   -   11
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ»
Καλεί το λαό κάτω από ξένη σημαία

ΣΕΛ.  16
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Διεθνής Διάσκεψη σε Κωνσταντινούπολη - Αντιόχεια

ΣΕΛ.  19
ΙΣΠΑΝΙΑ
Οι εργαζόμενοι στην πρέσα

ΣΕΛ.  17
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Γιορτές μαθητικής δημιουργίας

Ενα πλατύ άνοιγμα στους μαθητές, ένα βήμα για χιλιάδες νέα παιδιά να εκφραστούν πολύμορφα και να γνωρίσουν την ΚΝΕ, μία μοναδική ευκαιρία, για να αναδειχτεί ο πλούτος της μαθητικής καλλιτεχνικής δημιουργίας αποτέλεσαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ