ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Μάη 2014
Σελ. /40
Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Ηθοποιός

Να 'μαστε πάλι εδώ. Παρόντες... Προεκλογικά... Προ των εκλογών. Προ των επιλογών μας. Και προ των ευθυνών μας. Για άλλη μια φορά, θα χρειαστεί να μεταφράσουμε την πραγματικότητα... και να πάρουμε θέση!

Και παρ' όλο που μπορεί να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως αυτά που συμβαίνουν δεν μπορεί να είναι πραγματικά, ή μάλλον είναι τόσο πραγματικά όσο πραγματική είναι η πραγματικότητα... εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση!

Για την ώρα, δείχνουμε να είμαστε φοβισμένοι. Αλλά,... τι φοβόμαστε, άραγε; Μήπως το να αναλάβουμε την ευθύνη και το κόστος της όποιας αλλαγής;... Ποιος ξέρει; Πάντως, για την ώρα ο «εχθρός» φαίνεται πως έκανε πολύ καλά τη δουλειά του: έχει το πάνω χέρι! Ενώ ο λαός μας δείχνει να είναι μουδιασμένος, αναποφάσιστος, ανέτοιμος και πάνω απ' όλα φοβισμένος! Γιατί;... Η λύση, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στο αντίθετο τού κάθε συμπτώματος! Π.χ. ... Δεν ξέρει; Τότε, να μάθει! Δεν άκουσε; Να ακούσει! Δεν έμαθε; Να μάθει! Δεν κατάλαβε; Να καταλάβει! Δεν πληροφορήθηκε; Να πληροφορηθεί! Δεν τόλμησε; Να τολμήσει! Δεν αντέδρασε; Να αντιδράσει! Κ.λπ. κ.λπ... Φτάνουν πια οι δικαιολογίες! Ας πάρουμε... μια θέση!

Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Αλλιώς θα παραμείνουμε δέσμιοι μιας πλειοψηφίας που είναι, ίσως, σε σύγχυση αλλά, όπως και να το κάνουμε, ορίζει τη ζωή μας! Ας μη χάσουμε, και πάλι, άλλη μιαν ευκαιρία. Ας είμαστε παρόντες και ας πάρουμε θέση!

Και να θυμόμαστε πως: πριν την όποια μεγάλη επανάσταση θα χρειαστεί να προηγηθεί ίσως μια μεγαλύτερη ατομική, προσωπική και εσωτερική εξέγερση! Ο εξεγερμένος άνθρωπος ας είναι το ζητούμενο του καιρού μας...

Δηλώνω παρών! Ψηφίζω ΚΚΕ!

Ιφιγένεια Βαμβακίδου

Ιστορικός, Πρόεδρος Τμήματος Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Εκλογές 2014: ΚΚΕ και απλά μαθήματα ιστορίας στην οικονομική κρίση.

Από τα μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φιλοσοφίας αντλούμε υλικό και επιχειρήματα για την πολιτική υποστήριξη του ΚΚΕ στις εκλογές:

  • Ιστορικά «μιλώντας», στα Χειρόγραφα 1844, ο Karl Marx δηλώνει μια αλλαγή που σημαίνει ότι μετά το έργο του Feuerbach αρχίζει η θετική, ουμανιστική και φυσιοκρατική κριτική.
  • Στα Χειρόγραφα, το ερευνητικό και αναλυτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται από το πεδίο της καθαρής θεωρίας στο πεδίο της θετικής κριτικής της πολιτικής οικονομίας.
  • Μέσω της προβληματικής του ουμανιστικού φυσιοκρατισμού του Feuerbach, ο Karl Marx ολοκληρώνει την Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους και του Δικαίου (1843).
  • Σύγχρονα «μιλώντας» στο διαχρονικό θεατρικό μονόλογο του Χάουαρντ Ζιν, «Ο Μαρξ στο Σόχο» παρακολουθούμε τις οικονομικές θεωρίες του Μαρξ που έχουν σπάσει το φράγμα του χρόνου και είναι επίκαιρες. Ενα έργο με εντάσεις, με συγκινησιακή λειτουργία που ανατρέπεται από κωμικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα έργο που προσελκύει ανθρώπους όλων των τάξεων.
  • Ο Μαρξ επιστρέφει για να αποδείξει πως οι ιδέες του δεν έχουν πεθάνει. Οι άνθρωποι με τους οποίους έζησε, αγάπησε και διαφώνησε παρελαύνουν μέσα από την παράσταση σαν να είναι παρόντες. Γνώριζε ότι κάποιοι θα παρερμηνεύσουν τις ιδέες του, αλλά τεκμηρίωσε την παρακμή του καπιταλισμού, ώστε κάτι νέο να βγει από όλα αυτά.

Και αν αυτή του η πεποίθηση ακούγεται ριζοσπαστική, ας θυμηθούμε πως «ριζοσπαστικός» σημαίνει ότι ασχολείσαι με τη ρίζα ενός προβλήματος. To ΚΚΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με τους πολίτες - εμάς. Υπάρχει πιο επαναστατική πράξη από το να λες την αλήθεια στους ψηφοφόρους;

Γιώργος Νικολόπουλος

Γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια Λάρισας

Τις τελευταίες δεκαετίες, σχεδόν κάθε χρόνο, συμμετέχω στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που καταστρέφει τους μικρομεσαίους αγρότες. Μέσα στους αγώνες είδα καθαρά ποιος είναι με τους αγρότες και ποιος εναντίον τους, ποιοι πρωτοστατούν στην πάλη της αγροτιάς και ποιοι απέχουν απ' αυτήν και την υπονομεύουν. Προέρχομαι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και συνεργάζομαι με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, όπως έκανα και στις περιφερειακές εκλογές του 2010, γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορώ να προσφέρω στον αγώνα για τα συμφέροντα της αγροτιάς και όλου του λαού. Θεωρώ ότι η απάντηση στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης πρέπει να είναι ενιαία στην κάλπη και των τριών εκλογικών μαχών.

Γιάννης Γεωργίου Καπελούζος

Αντισμήναρχος ε.α.

Οπως το ΝΑΤΟ έτσι και η ΕΕ σε τίποτα δεν συνέβαλε για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο που δημιουργούν οι τουρκικές διεκδικήσεις, ενώ στο ζήτημα της Κύπρου στήριξε το «σχέδιο Ανάν» και ετοιμάζει το επόμενο. Μαζί ΝΑΤΟ - ΕΕ εξαπολύουν επεμβάσεις σ' όλη τη Γη, αιματοκυλώντας ξένους λαούς και εκθέτοντας τον δικό μας σε νέους κίνδυνους. Από την άλλη πλευρά, αυτό που έχουν υποστεί οι οικογένειές μας και όλος ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο της κρίσης δεν είναι παρά αποτέλεσμα αποφάσεων της ΕΕ που ήδη ανανεώνονται στο ίδιο μοτίβο: Σε βάρος των λαών και σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Στις ερχόμενες ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, κλείνουμε τα αυτιά μας στα κόμματα που επιμένουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να είναι με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γυρίζουμε την πλάτη στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση και ως γνήσιοι πατριώτες ψηφίζουμε ΚΚΕ για το συμφέρον του λαού και το συμφέρον της πατρίδας.

Τάσος Σωτηράκης

Συνθέτης - Ηθοποιός - Μουσικός

Είμαι 34 χρόνων. Αν και προέρχομαι από κομμουνιστική οικογένεια, ποτέ οι γονείς μου δε με πίεσαν ή προσπάθησαν να με βάλουν στη διαδικασία να ψηφίσω ΚΚΕ. Ακόμα καλύτερα, με άφησαν να ανακαλύψω μόνος μου την πολιτική μου ταυτότητα. Πάντα, όμως, ήταν εκεί για να απαντήσουν στην κάθε μου ερώτηση και πάντα χωρίς καμιά προσπάθεια να με στρέψουν υπέρ ή κατά κάποιου πολιτικού καθεστώτος.

Οπως όλοι που θέλουν να μάθουν Ιστορία, την έμαθα έξω από τα βιβλία του σχολείου. Στην αρχή και λόγω επαγγέλματος και ιδιοσυγκρασίας, πίστευα ότι ψηφίζω ΚΚΕ από ρομαντισμό σε μια θεωρία, η οποία δεν μπορεί να βρει εφαρμογή, αλλά μιλάει για την ουσιαστική πραγμάτωση της κοινωνίας. Μεγαλώνοντας και μπαίνοντας δυναμικά στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα της ζωής έμαθα πως αν υπάρχει κάτι που πραγματικά μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το ολοκληρωτικό καθεστώς που βιώνουμε είναι η θέση ενός κόμματος που δεν έχει αλλάξει ποτέ και υποστηρίζει πως δύναμη, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής βασίζονται στην οργάνωση, στην εργατική συσπείρωση, στην αξιοκρατία και τον ευγενή ανταγωνισμό.

Πιστεύω σε αυτό πραγματικά. Πέρα από ρομαντισμούς. Ποτέ δε συμφώνησα σε όλα με το ΚΚΕ. Αλλά αυτό το θεωρώ υγεία. Ευτυχώς που υπάρχει ένα κόμμα που δεν είναι αγέλη. Με τα όποια καλά και κακά του. Αν είναι να υπάρξει αλλαγή, είναι μόνο αυτή. Ολα τα άλλα είναι επανάληψη μιας ιστορίας χειρότερης από σαράκι. Αν είναι να υπάρξει αλλαγή ας είναι από ένα κόμμα που μέχρι στιγμής έχει βγει αληθινό. Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί δε θέλω να περάσει η ζωή από μπροστά μου με εμένα απλό θεατή...!

Ερωφίλη

Τραγουδίστρια

Πιστεύω πως είναι απαραίτητο να ακούγεται η καθαρή και σταθερή φωνή του ΚΚΕ, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο αύριο, είναι ο δρόμος της συνεχούς πάλης ενάντια στα δεινά του λαού που δημιουργούν τα συμφέροντα των λίγων και η ακόρεστη απληστία του καπιταλιστικού συστήματος. Γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ.

Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ
Χρυσόστομος Πάσχος

Αγρότης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Θεσσαλία

Αποφάσισα να συμπαραταχτώ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας γιατί:

Απαρτίζεται από ανθρώπους γνωστούς για τη στάση τους μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπέλυσαν ΕΕ και κυβερνήσεις. Είναι αγωνιστές των αγροτικών μπλόκων, των συλλαλητηρίων, των αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Από την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος είδα ποιοι είναι μαζί μου στον αγώνα για να παραμείνουμε οι αγρότες στα χωράφια μας και ποιοι είναι απέναντι.

Διαπίστωσα ότι το ΚΚΕ, που στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι η μοναδική δύναμη συνέπειας λόγων και έργων.

Θεωρώ ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη και τη δυναμική του ταξικού, αγωνιστικού κινήματος και θα ανοίξει δρόμο για βαθύτερες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Μιχάλης Σοφικίτης

Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.

Τώρα που οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας προσδεδεμένες στα ιμπεριαλιστικά νέα δόγματα περί «νέων απειλών» εκτρέπονται από την υπεράσπιση της άμυνάς μας και στρέφονται σε αποστολές που στοχοποιούν το λαϊκό κίνημα, αναγορεύοντάς το σε εχθρό. Τώρα λοιπόν κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που αγανακτεί ή δε συμφωνεί πρέπει να εμπιστευτεί το μόνο πατριωτικό κόμμα που επί έναν αιώνα αγωνίζεται με συνέπεια και θυσίες για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Στηρίζουμε το ΚΚΕ και ενισχύουμε τα αγωνιστικά του ψηφοδέλτια για να γίνει ο λαός πιο δυνατός παντού: Στην Ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στους δήμους.

Δραστηριότητα μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αύριο, Δευτέρα

-- Στις 7.30 μ.μ. στην Αργυρούπολη, στην πλατεία Βάρναλη, θα μιλήσουν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Κώστας Σιέττος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Θοδωρής Λιάππης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Την Τετάρτη 7/5

-- Στις 7.30 μ.μ. στην Καλλιθέα, πλατεία Δαβάλη, θα μιλήσουν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η Ειρήνη Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Δημόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας.

Την Πέμπτη 8/5

-- Στις 8 μ.μ. στο Ιλιον στην κεντρική πλατεία θα μιλήσουν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, και η Σταυρούλα Τσίτσου, υποψήφια δήμαρχος Ιλίου.

Την Παρασκευή 9/5

-- Στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι), στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση των ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη, θα μιλήσουν ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Στ. Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Περάματος, θα μιλήσουν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αθηνά Ζύμαρη, υποψήφια δήμαρχος Περάματος, και ο Ν. Αμπατιέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δικάζεται τη Δευτέρα ο Τ. Τασιούλας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια στις 9 π.μ. διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα, στα Δικαστήρια Ιωαννίνων, στις 9 το πρωί, καλούν οι Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ, μιας και τη μέρα αυτή δικάζεται ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάκης Τασιούλας, για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν στην Εφορία Ιωαννίνων το 2011. Ο κομμουνιστής υποψήφιος δήμαρχος, μέλος της διοίκησης της ΟΕΒΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, σέρνεται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών να παλέψουν ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, που έχουν οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες στην εξαθλίωση και την ανεργία.

ΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής για τον Ν. Σουκατζίδη

Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και των 199 συντρόφων του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, την 1η Μάη του 1944. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Αρκαλοχώρι, στην ομώνυμη πλατεία.

Θα μιλήσουν ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και ο Κώστας Προυκάκης, υποψήφιος δήμαρχος Μινώα - Πεδιάδος.

Εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων Κεντρ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Οχι στα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Ψηφίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού», οργανώνουν οι Κλαδικές Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις με τον Θ. Παφίλη
  • Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης θα μιλήσει αύριο Δευτέρα, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Θα χαιρετίσουν η Ειρήνη Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης.
  • Την Τετάρτη 7/5, ο Θ. Παφίλης θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ. στο Γαλάτσι, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Γαλατσίου και Βεΐκου). Θα χαιρετίσουν η Μαιρήνη Στεφανίδη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γρ. Χαραλαμπίδης, υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου.
Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

-- Σήμερα, Κυριακή: Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στην πλατεία Αγ. Σώστη στο Ν. Κόσμο. Θα χαιρετίσουν η Βίκυ Αράπη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.

-- Αύριο, Δευτέρα: Στη 1 μ.μ. συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Γουδή στα γραφεία του συνδυασμού (Παλαιολόγου 10). Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών. Θα χαιρετίσουν ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα και ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη, 6/5: Περιοδεία στα καταστήματα της Λ. Ηρακλείου και της οδού Αγ. Λαύρας, στα Ανω Πατήσια. Στις 7.30 μ.μ. ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Βαρβάρας, στα Ανω Πατήσια. Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν επίσης ο Γ. Πέρρος και ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος.

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.33.01.106, 210.33.02.411, 210.52.49.111.
Εκδήλωση στον Εύδηλο

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Ανάπτυξη για ποιον; Η περίπτωση της Ικαρίας», σήμερα Κυριακή, στις 7.30 το απόγευμα, στο «Κατσούλειο» στον Εύδηλο. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Περιοδείες της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ

Περιοδείες σε μέρη όπου μορφώνεται, εργάζεται ή συχνάζουν νέοι πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες:

Σήμερα Κυριακή:

-- Στις 16.00 στο αθλητικό κέντρο στο Στάδιο Κορωπίου με τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, υποψήφιο δήμαρχο Κορωπίου.

-- Στις 19.00 στο αθλητικό κέντρο στο Στάδιο Παλλήνης με τον Χρήστο Δάλλα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γέρακα - Παλλήνης.

Αύριο Δευτέρα:

-- Στις 19.00 στο ΙΕΚ Νέας Ιωνίας με την Βούλα Τσίγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

-- Στις 19.00 στο εσπερινό ΕΠΑΛ του Κορωπίου με τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, υποψήφιο δήμαρχο Κορωπίου.

Τρίτη 6 Μάη:

-- Στις 19.00 στο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης με τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας της Αττικής.

-- Στις 20.00 στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας με την Δανάη Γκούμα, υποψήφια δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ