ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Κάλεσμα της ΚΝΕ για στήριξη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές.
  • Ρεπορτάζ από Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες.
  • Διαγωνισμός της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών στα σχολεία για... χρηματοπιστωτικό εγγραμματισμό!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στήριξης της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές

«Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας! Χτίζουμε φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ριζοσπαστικό κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο!» τονίζει η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της ενόψει των φετινών εκλογών, που όπως κάθε χρόνο αναμένεται να γίνουν μέσα στην άνοιξη.

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να επιλέξουν στις εκλογές «μόρφωση» και «αγώνα», να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές δυναμώνουμε τη συλλογική διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας!

Χτίζουμε φοιτητικό κίνημα μαζικό, μαχητικό, ριζοσπαστικό κόντρα σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφάλαιο!

Εχουμε φωνή...

Εκφράζουμε τις αγωνίες, τα όνειρα, τις ανάγκες μας... για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές που θέλουν να μάθουν ολοκληρωμένα την επιστήμη τους και το αντικείμενό τους, που θέλουν να δουλέψουν στο επάγγελμά τους με δικαιώματα, να συμβάλουν με τις γνώσεις και τη δουλειά τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και της επιστήμης για να ζει ο λαός μας καλύτερα.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε στον αγώνα με τους Συλλόγους μας!


Αξίζει να παλέψουμε για να κερδίσουμε τη ζωή που έχουμε μπροστά μας.

Η προσπάθεια που κάνει ο καθένας μόνος του για να σπουδάσει, να μορφωθεί και να δουλέψει, θα έχει αποτέλεσμα εάν δούμε ότι είμαστε όλοι μαζί από την ίδια πλευρά. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την πραγματικότητα που όλοι μαζί ζούμε. Ολοι μαζί είμαστε στο άγχος, στην αγωνία, αντιμετωπίζουμε τα ίδια εμπόδια, όλοι μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε. Οι αγωνίες, τα όνειρα και οι ανάγκες μας είναι κοινές.

Ο συμβιβασμός δεν μας ταιριάζει, με ψηλά το κεφάλι διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας!

Ζούμε και σπουδάζουμε σε μια κοινωνία που στηρίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και όλες οι δυνάμεις που στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές μας, λένε πως πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτήν την πραγματικότητα.

Δεν τους χαριζόμαστε γιατί έχουν υποθηκεύσει τη ζωή μας με "ματωμένα" πλεονάσματα έως το 2060! Οι σημερινοί πρωτοετείς θα είναι 60 χρόνων και ακόμα θα ματώνουν αν δεν οργανωθούμε, αν δεν ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική!

Δεν τσιμπάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης πως δήθεν "στηρίζει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και βάζει τέλος στους ταξικούς διαχωρισμούς"! Παραμένει η υποχρηματοδότηση, γενικεύονται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, είναι στον αέρα η φοιτητική μέριμνα, εντείνονται οι δραστηριότητες των μεγαλοεργολάβων στις σχολές. Με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ενισχύονται οι κατηγοριοποιήσεις φοιτητών και αποφοίτων.

Δεν δεχόμαστε να δίνονται λεφτά στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, να οργανώνεται έρευνα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ για πολεμικούς σχεδιασμούς, να μπλέκουν τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Αποδεικνύεται και από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις πως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης και ασφάλειας για τους λαούς.

Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν...

Παίρνουνε τα μέτρα τους, παίρνουμε και εμείς τα δικά μας! Μαζί μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι!

Μαζί στον αγώνα, στη συλλογική συζήτηση και δράση, απέναντι σε όσους στερούν τα δικαιώματά μας, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη, πλάι με τους εργαζόμενους και το λαό, οργανώνοντας εστίες αντίστασης σε κάθε αμφιθέατρο και σχολή, μπορούμε να θέσουμε τους δικούς μας όρους, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση - δουλειά - ζωή.

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Συμμετέχουμε και παίρνουμε θέση για όσα συμβαίνουν στις σπουδές, τη ζωή και το μέλλον μας.

Μπορούμε να συμβάλουμε όλοι, να βρούμε κοινό βηματισμό, διέξοδο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να οργανωθούμε ενάντια στα σημερινά προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.

Κάνουμε βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών στους Συλλόγους μας, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε είναι:

Φοιτητικοί Σύλλογοι που αντιστέκονται, δεν προσκυνάνε, ούτε χειροκροτάνε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι είναι οι οργανώσεις όλων των φοιτητών μιας σχολής ή ενός τμήματος, που πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση των συμφερόντων των φοιτητών, στη συλλογική συζήτηση και δράση, απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στο χτύπημα των όρων σπουδών μας, των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων μας.

Οι Σύλλογοί μας πρέπει να είναι μαζικοί, ανοιχτοί, να συγκεντρώνουν στις γραμμές τους όλους τους φοιτητές, να προωθούν την κοινή δράση κόντρα στην αδράνεια, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα, κόντρα στον ατομισμό. Να οργανώνουν και να κινητοποιούν τους φοιτητές.

Τέτοιους Συλλόγους θέλουμε! Αυτό είναι το όπλο μας για να την "παλέψουμε" όλοι μαζί!

Για να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά, να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας με συνελεύσεις τμημάτων, ετών, εκλέγοντας επιτροπές και αντιπροσώπους του έτους, οργανώνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Για να δίνουμε "χρώμα" και "ζωή" στις σχολές μας, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Για να βάλουμε εμπόδια στην επιχειρηματική λειτουργία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που μας έχει μετατρέψει σε πελάτες.

Για να απαιτήσουμε να σταματήσει κάθε συνεργασία και ερευνητική δραστηριότητα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Για να ξέρουμε "τι παίζει" μέσα και έξω από τις σχολές και αύριο στους χώρους δουλειάς.

Χτίζουμε ριζοσπαστικό, μαζικό, μαχητικό φοιτητικό κίνημα που δεν το βάζουν στο χέρι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, εντείνει την καταστολή, βάζει τα ΜΑΤ απέναντι μέχρι και σε εστιακούς φοιτητές που διαμαρτύρονται για την άθλια κατάσταση στις εστίες. Αλλωστε, είναι αυτή η κυβέρνηση που έκανε πράξη την πάγια απαίτηση του κεφαλαίου στη χώρα μας, το "ξήλωμα" του δικαιώματος της απεργίας.

Η συκοφαντία που σπέρνουν διάφορα ΜΜΕ και ο στόχος που έχουν βάλει η ΝΔ και η ΔΑΠ, να χτυπήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο, δεν θα περάσει! Βάζουν εκ του πονηρού στο ίδιο καζάνι φαινόμενα εγκληματικότητας ή ενέργειες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, με τη δράση των Συλλόγων, για να χτυπήσουν τελικά το δικαίωμα των φοιτητών στην οργάνωση και διεκδίκηση.

Ολα αυτά δείχνουν τον πραγματικό τους φόβο: Να σηκώσουν ο λαός και η νεολαία το ανάστημά τους και να παλέψουν για τη ζωή και τα δικαιώματά τους.

Δεν θα μείνουμε αφοπλισμένοι, να δεχόμαστε ό,τι μας σερβίρουν κάθε φορά οι εκμεταλλευτές, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Κάνουμε το φόβο τους πραγματικότητα!

Δεν θα κάτσουμε στα αυγά μας. Με τον αγώνα μας κατακτάμε τα δικαιώματά μας

Θέλουμε κίνημα:

Μαζικό, οργανωμένο με βάση τη σχολή, το έτος, το εργαστήριο.

Που θα "κάνει πέρα" όσους θέλουν τους φοιτητές ανοργάνωτους, να προσκυνούν παλιές και νέες κυβερνήσεις, παλιά και νέα μνημόνια και μέτρα, να δέχεται το ρεαλισμό της υποταγής.

Που πηγαίνει πλάι - πλάι με τους εργαζόμενους, γιατί εκεί είναι η θέση του, εκεί είναι το μέλλον του.

Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συμμαχίες. Κίνημα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, που δίνει το χέρι στους λαούς όλου του κόσμου και τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) δίνει καθημερινά όλες τις δυνάμεις του για να δυναμώσουν οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι Σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ ξεχωρίζουν για τις προσπάθειές τους να δράσουν και να λειτουργήσουν κόντρα στην απραξία και τη διάλυση.

Στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Αποδυναμώνουμε στις σχολές μας τις δυνάμεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ. Το σημερινό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ έχει τη δική τους σφραγίδα. Εχουν τεράστια ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, ήταν στήριγμα όλων των κυβερνήσεων που μας έφεραν ως εδώ, το έργο των οποίων συνεχίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξηλώνουμε από τα διοικητικά συμβούλια "παράγοντες", εκπροσώπους που διαπραγματεύονται τι θα χάσουμε και είναι πρώτοι στη διαπλοκή και τη ρεμούλα.

Κανείς φοιτητής να μη δώσει στήριξη στην παράταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το "Bloco" στις σχολές.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που θέλουν να παλέψουν δεν μπορούν να εμπιστευτούν τις δυνάμεις ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ. Αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούν να τα βάλουν με την αντιλαϊκή πολιτική γιατί έχουν γραμμή ήττας που οδηγεί σε αυταπάτες, αδιέξοδα και απογοήτευση.

Ρεαλισμός είναι να διεκδικούμε αυτά που είναι πραγματικά σύγχρονα και αναγκαία σήμερα:

Να μαθαίνουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα, άρτια, με βάση την ανάπτυξη της θεωρίας και την εξέλιξη της τεχνολογίας που υπάρχει. Το πτυχίο μας να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Να καταργηθούν οι κατηγοριοποιήσεις πτυχίων - ιδρυμάτων - αποφοίτων.

Να μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι δωρεάν, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις, με φοιτητική μέριμνα.

Να δουλεύουμε στο αντικείμενό μας με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα κατοχυρώνει ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα παίρνει μισθό κατώτερο των 751 ευρώ.

Να έχουμε ζωή ολόκληρη, με πρόσβαση στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στην ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος "πώς θα τα βγάλουμε".

Να συμβάλουμε με την επιστήμη, την έρευνα στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του λαού μας, για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, να μειωθεί ο μόχθος των εργαζομένων.

Με ισχυρή «Πανσπουδαστική ΚΣ» στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης και αγώνα

Διεκδικούμε το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Τα όνειρά μας δεν μπαίνουν σε πλειστηριασμό! Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας σε μνημόνια, διαπραγματεύσεις και "αξιολογήσεις"!

Πετάμε έξω το δηλητήριο του φασισμού και του εθνικισμού από τις σχολές μας. Τα δικά μας ιδανικά είναι η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ο αγώνας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών όλου του κόσμου για να ζήσουν καλύτερα.

Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Με τη συμμετοχή σου στην προσπάθεια να μορφωθούμε, να σπουδάσουμε και να ζήσουμε με δικαιώματα, που περνά μέσα από την ενίσχυση του αγώνα!

Με τη συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής ΚΣ". Να είσαι και εσύ υποψήφιος με τις αγωνιστικές δυνάμεις στη σχολή σου. Να στηρίξεις ανοιχτά την προσπάθεια για ζωντανούς, μαχητικούς Συλλόγους, που παλεύουν για τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα στις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το σύστημά τους, για να αλλάξουμε τη σημερινή άθλια κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα.

Με την εκλογή περισσότερων αγωνιστών στα διοικητικά συμβούλια των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων.

Στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές:

Επιλέγουμε μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Επιλέγουμε αγώνα, συλλογική δράση, διεκδίκηση και αλληλεγγύη.

Επιλέγουμε να "τα βάλουμε" με όλους αυτούς που μας στερούν τα δικαιώματά μας.

Επιλέγουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση για τη ζωή που έχουμε ανάγκη.

Επιλέγουμε "Πανσπουδαστική ΚΣ"».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org