ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΔΑΕ
Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις

Τις καταγγελίες του ΚΚΕ για περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες επιβεβαιώνει η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση. Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ προχώρησε στις καταγγελίες με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, την 1η Δεκέμβρη 2016.

Πιο συγκεκριμένα, από την έκθεση που εστάλη στην πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με ημερομηνία 2/2/2017, βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:

1. Αναγνωρίζεται ότι έγιναν οι κλήσεις κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες που καταγγέλλει το ΚΚΕ.

2. Αποκαλύπτεται το πλήθος και η προέλευση των κλήσεων, καθώς πρόκειται για 47 κλήσεις με τηλεφωνικά προθέματα από 13 διαφορετικές χώρες.

3. Γίνεται λόγος για παραποίηση της προέλευσης των τηλεφωνημάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι όντως υπήρξε παρέμβαση στις επικοινωνίες του ΚΚΕ.

4. Επιβεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται για ενέργεια ενός ερασιτεχνικού μηχανισμού, αλλά για παρέμβαση που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πόρισμα της ΑΔΑΕ - από το οποίο προκύπτουν τα παραπάνω συμπεράσματα - αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «Από την ανάλυση των εισερχόμενων κλήσεων με απόκρυψη προς τους τηλεφωνικούς αριθμούς των γραφείων του ΚΚΕ κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα, το σύνολο αυτών προέρχεται από αριθμούς με διαφορετικά διεθνή προθέματα, και πιο συγκεκριμένα: Μάλτα, Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Σουηδία, Πολωνία και Δανία. Το πλήθος των διαφορετικών διεθνών προθεμάτων ενισχύει την ένδειξη ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων».

Δηλαδή επιβεβαιώνεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ δεχόταν πολλές ταυτόχρονες κλήσεις, τα στοιχεία των οποίων είχαν παραποιηθεί, ώστε να φαίνονται ότι προέρχονται από διάφορες χώρες, για να γίνει πιο δύσκολος ο εντοπισμός του καλούντος. Για την υλοποίηση αυτής της τεχνικής παραποίησης, οι κλήσεις δρομολογήθηκαν μέσω διάφορων διεθνών και εθνικών παρόχων τηλεπικοινωνιών, χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία VoIP (Voice over IP), δηλαδή τηλεφωνία μέσω διαδικτύου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εκείνος ή εκείνοι που προχώρησαν στις συγκεκριμένες πράξεις, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν σύνθετες και περίπλοκες παρεμβάσεις στις επικοινωνίες πολιτικών κομμάτων ή και άλλων, με διάφορες στοχεύσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, που έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα. Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, μετά από αίτηση του ΚΚΕ, ο εισαγγελέας εξέδωσε βούλευμα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και σε ό,τι αφορά τους τηλεφωνικούς αριθμούς (σ.σ. όσους είχαν απόκρυψη κατά την κλήση) και σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών. Στο πόρισμα της ΑΔΑΕ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για να βρεθεί η πηγή, το άτομο ή ο φορέας που χρησιμοποίησε την τεχνική της παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι αυτή η έρευνα, αν και κατεπείγουσα, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.


ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσια πολιτική δράση με τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος

«Συζητάμε, προχωράμε, ισχυροποιούμε το ΚΚΕ!»: Με το σύνθημα αυτό, η ΚΟ Αττικής του KKE ξεδιπλώνει το επόμενο διάστημα την πολιτική της δραστηριότητα που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων, μέσα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, με στόχο να συζητηθούν οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. Για τις σύνθετες εξελίξεις διεθνώς, στην περιοχή και στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερα για τα νέα στοιχεία, τις δυσκολίες της πάλης αλλά και τις νέες δυνατότητες. Για τον καθοριστικό παράγοντα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να φέρουμε σε πέρας το καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας με στόχο την εργατική εξουσία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 8 Φλεβάρη

-- Στις 7 μ.μ., στη Νέα Σμύρνη, στον πολυχώρο «Γαλαξίας» (κεντρική πλατεία) θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» (Ρεθύμνης 36) θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην Αγία Τριάδα της Νίκαιας, στην αίθουσα του 4ου ΚΑΠΗ (Αγ. Νεκταρίου 5), θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ ΟΤΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ (Τροίας 36). Θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, 11 Φλεβάρη

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Μενίδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στον Πειραιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ, η ΚΟΒ 2ου Διαμερίσματος Πειραιά διοργανώνει συγκέντρωση με ομιλήτρια την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Α' Διαμέρισμα Πειραιά, στο Α2 ΚΑΠΗ (Αγ. Παρασκευής 63-65, Καλλίπολη) θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά.

-- Στις 6 μ.μ., στη Ν. Φιλαδέλφεια στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, θα μιλήσει η Ελίνα Χαιρικάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

Την Κυριακή, 12 Φλεβάρη

-- Στις 11 π.μ., στην Καλλιθέα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Βύρωνα, στα γραφεία της ΚΟ (Χειμάρας & Αϊδινίου) θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στα Ανω Λιόσια, στην αίθουσα Ωδείου Ανω Λιοσίων (Δημαρχείου 6), θα μιλήσει ο Γιώργος Παναγής, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στου Ρέντη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μάλαμας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Μπροστά στο 20ό Συνέδριο του Κόμματος και προς τιμήν των 99 χρόνων από την ίδρυσή του, συνεστιάσεις διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ. Συγκεκριμένα:

--Οι ΚΟΒ Δυτικής Υπαίθρου του ΚΚΕ, στο κέντρο «ΝΟΥΦΑΡΑ» στο Βαθύλακκο. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

--Οι ΚΟΒ Χορτιάτη του ΚΚΕ στο κέντρο «ΚΙΟΣΚΙΑ» στο Χορτιάτη. Θα μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

--Η ΚΟΒ Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μηχανιώνας. Θα μιλήσει ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ