ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν το δίκαιο αγώνα τους στα μπλόκα και με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Μαζικό το χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, με το σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά» να υπογραμμίζει την ανάγκη συμμαχίας και κοινής πάλης

Από την επίσκεψη των συνταξιούχων στο μπλόκο της Νίκαιας
Από την επίσκεψη των συνταξιούχων στο μπλόκο της Νίκαιας
Με συγκεντρώσεις στους χώρους των μπλόκων αλλά και μέσα στις πόλεις, με αποκλεισμούς εφοριών, συμβολικά κλεισίματα δρόμων και μαζικές εξορμήσεις με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους σε όλη τη χώρα.

Στο πλευρό τους βρίσκονται εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος, όπως τα συνταξιουχικά σωματεία τα οποία με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων βρέθηκαν χτες σε μια σειρά μπλόκα.

Μήνυμα αποφασιστικότητας από το αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Στο πλαίσιο αυτής της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και της έμπρακτης εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη Θεσσαλία και μαζί τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πήραν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα, το οποίο πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής.

Από το χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Eurokinissi

Από το χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα
Οι αγρότες έφτασαν στην πλατεία κρατώντας πανό των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών και του μπλόκου της Νίκαιας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Το σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» φώναζαν οι εργαζόμενοι που κρατούσαν τα πανό του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπως και οι εργαζόμενοι πολλών εργατικών σωματείων από τη Λάρισα και το Βόλο.

Με δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, που μπήκαν κορνάροντας στην πόλη κι ανέβηκαν στην πλατεία.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Κώστα Τζέλλα, γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς να συνεχίσει ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά στον αγώνα. Χαιρέτισαν επίσης ο Γ. Γαλλιός, γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου, η Χριστίνα Κουτσογιάννη, πρόεδρος Εστιακών Φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας. Ξεκινώντας την ομιλία του, κάλεσε όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής, αύριο Κυριακή, στη 1 μ.μ. να βρίσκονται στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας, για να πάνε στα Τέμπη, όπου θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ, μαζί με όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών - καπιταλιστών, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ο αγώνας στα μπλόκα - είπε - που συντονίζεται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία συγκροτήθηκε μέσα στο καμίνι του αγώνα κι εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, έχει τη στήριξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης.

Και συνέχισε: Οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν ζητούν «ειδική μεταχείριση» σε σχέση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που δέχονται την ίδια, σφοδρή επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, για να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Παλεύουν για την επιβίωση, για να κρατήσουν τα χωράφια και τα ζώα τους, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι οικογένειές τους. Για να έχει δύναμη και προοπτική αυτή η πάλη, χρειάζεται να στηρίζεται στη συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τονίζοντας την ανάγκη να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο τα μπλόκα για να είναι πιο ισχυρή η αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς, επεσήμανε: Αν πέρσι δεν υπήρχε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να συντονίζει την πάλη, αν δεν υπήρχε το μπλόκο της Νίκαιας να δίνει το σήμα του ανυποχώρητου αγώνα, αν δεν υπήρχε η ενεργή στήριξη στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ταξικό εργατικό κίνημα, η κυβέρνηση δεν θα είχε αναγκαστεί ν' αποδεχτεί το αφορολόγητο όριο - έστω και κουτσουρεμένο - να ψηφίσει στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «αγροτοδικεία», ούτε θα ήταν σταδιακή η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Δεν θα είχε δοθεί αναβολή 5 ετών στο τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες, ούτε θα ήταν αφορολόγητο μέρος των επιδοτήσεων.

Βεβαίως, συμπλήρωσε, αυτό δεν σημαίνει ότι πέρσι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας και γι' αυτό σταματήσαμε τα μπλόκα, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η κυβέρνηση κι αναπαράγουν οι διάφοροι «καλοθελητές», με στόχο να συκοφαντήσουν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και να υπονομεύσουν τη δυναμική, το περιεχόμενο και την προοπτική του αγώνα.

Αλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία του πλαισίου των αιτημάτων που προβάλλουμε, είναι τα ίδια με τα περσινά, ενώ προστέθηκαν κι άλλα, λόγω των νέων προβλημάτων που μας δημιούργησαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, υπογράμμισε, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν παραπέρα τη μάχη και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας για σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων την ερχόμενη βδομάδα, όπου θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την πορεία της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης.

Οι συνταξιούχοι στο μπλόκο της Νίκαιας

Την αγωνιστική συμπαράστασή τους στη μικρομεσαία αγροτιά εξέφρασαν συνταξιούχοι από την Αθήνα, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, επισκέφτηκαν χτες το μεσημέρι το μπλόκο της Νίκαιας.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου, τους συνταξιούχους καλωσόρισε ο Γιάννης Τσιούτρας, οργανωτικός γραμματέας της ΕΟΑΣ ν. Καρδίτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο κοινός αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς που παλεύει στα μπλόκα μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, είναι αυτός που μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στην πάλη.

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο Δήμος Κουμπούρης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αγωνιστική συμπαράσταση στους αγώνες που η μικρομεσαία αγροτιά δίνει επί πολλά χρόνια και συνεχίζει. Η πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που εφαρμόζεται, χτυπάει σκληρά και τους εργάτες και τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ο κοινός αγώνας είναι αναγκαίος και χρειάζεται να δυναμώσει. Ο μόνος ανοιχτός δρόμος πρέπει να είναι ο δρόμος του αγώνα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δ. Σβορώνος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Στη συνέχεια, οι συνταξιούχοι, μαζί με αγρότες του μπλόκου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν μέσα στο μπλόκο ανάμεσα στα τρακτέρ, ενώ φτάνοντας στο κατάλυμα που έχουν στήσει οι Τρικαλινοί αγρότες, δέχτηκαν κέρασμα τσίπουρου και κρασιού.

Η αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Ανθήλης.

Στην επιστροφή προς Αθήνα, στο ύψος του Καπανδριτίου, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τα λεωφορεία των συνταξιούχων και απαίτησαν να τους πάνε συνοδεία στο υπόλοιπο της διαδρομής. Κάτω από τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, η αστυνομία αποχώρησε. Προηγήθηκε παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη στον γγ Δημόσιας Τάξης.

Συλλαλητήριο εργαζομένων και αγροτών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα και της έμπρακτης εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης, σήμερα Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, ταξικά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες. Στη συνέχεια θα διαδηλώσουν στο πλευρό των αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων, οι οποίοι με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από τα μπλόκα της Κουλούρας και της Νάουσας, στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Χτες το απόγευμα, στη διάρκεια του δίωρου αποκλεισμού που πραγματοποίησαν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες συνδικαλιστών από τα ταξικά σωματεία, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους. Οι αγρότες υποδέχτηκαν θερμά τους εργαζόμενους και δήλωσαν ότι παίρνουν κουράγιο. Μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκε ότι η ίδια πολιτική που τσακίζει τους αγρότες και τους διώχνει από τη γη τους, χτυπά και τους εργαζόμενους για λογαριασμό του κεφαλαίου, και τονίστηκε η ανάγκη για κοινό αγώνα με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., το μπλόκο των αγροτών στα Μάλγαρα της Θεσσαλονίκης θα επισκεφτούν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου και των Συλλόγων και Ομάδων της Θεσσαλονίκης. Το κομβόι της ΟΓΕ θα αναχωρήσει στις 10.30 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Εβρο, οι αγρότες του μπλόκου του Θουρίου πραγματοποίησαν χτες συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Ορεστιάδας. Κάλεσαν τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο, και όλο το λαό της περιοχής να ενισχύσει τις επόμενες δράσεις τους.

Στη Ροδόπη, οι αγρότες από το μπλόκο της Καλλίστης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου Κομοτηνής - Ξάνθης. Την ώρα της κατάληψης έφτασαν στο μπλόκο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης.

Στο μεταξύ, με καινούργια τρακτέρ ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο της Επιτροπής Αγώνα καπνοπαραγωγών από τον οικισμό Πάσσο, που βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Φιλύρα με τον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής - Σαππών.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Αργους Ορεστικού πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό της εφορίας Καστοριάς, και σε μια συμβολική κίνηση για το πού οδηγούνται με την φοροεπιδρομή που δέχονται, παρέδωσαν τα κλειδιά από τα τρακτέρ τους.

Επίσης, μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πρέσπα, οι αγρότες της περιοχής των Πρεσπών, μαζί με τους αγρότες από το μπλόκο στο Αργος Ορεστικό, αποφάσισαν τις επόμενες μέρες να προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο μεταξύ παραμένουν τα μπλόκα στο Αντίγονο της Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου και στα Γρεβενά στην αντιπεριφέρεια.

Σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο Νεάπολης Κοζάνης, προγραμματίζεται σύσκεψη αγροτών από τη Νεάπολη και το Τσοτύλι.

Στην Κεντρική Μακεδονία, καθημερινά δυναμώνουν τα μπλόκα της Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας, όπου οι αγρότες πραγματοποιούν καθημερινούς συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. Ενισχύεται και το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Πέλλα. Στην Κατερίνη, οι αγρότες κρατούν το μπλόκο στην αερογέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Στις Σέρρες, οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στην πλατεία του Ροδολίβους. Επίσης παραμένει το μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα.

Στη Θεσσαλονίκη, το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια συνεχίζει τον αποκλεισμό του δρόμου στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Επίσης παραμένει το μπλόκο στο Δερβένι.

Στο Κιλκίς, συνεχίστηκε και χτες ο αποκλεισμός του Τελωνείου των Ευζώνων.

Αγωνιστική δράση από τον Εβρο έως την Κρήτη

Στην Πελοπόννησο, επί της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στο Λατίφι Αμαλιάδας βρίσκονται οι αγρότες της Ηλείας, προχωρώντας χτες σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου. Για αύριο, Κυριακή, έχουν προγραμματίσει τη διενέργεια μεγάλου συλλαλητηρίου στο χώρο του μπλόκου στη 1 μ.μ. με τη συμμετοχή Συνδικάτων, Εμπορικών Συλλόγων, Συνταξιουχικών Ενώσεων κ.ά. Επίσης, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Πύργου στις 11 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις που προβλέπει η νέα αναθεωρημένη ΚΑΠ.

Στον κόμβο Ινάχου παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αργολίδας, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 μ.μ. Παμπελοποννησιακή αγροτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Οι αγρότες του Αιγίου έχουν στήσει το μπλόκο τους στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των βενζινάδικων. Χτες ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Αιγίου στις 12 το μεσημέρι, καταγγέλλοντας την κυβερνητική προσπάθεια να μετατραπούν οι δασικοί χάρτες σε εργαλείο επιβολής νέων χαρατσιών για τη μικρομεσαία αγροτιά. Παράλληλα, προχώρησαν σε τρίωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αιγίου - Πατρών από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 μ.μ.

Χτες οι αγρότες του μπλόκου της Μεσσήνης προχώρησαν σε τρίωρο αποκλεισμό της γέφυρας Παμισού, δράση που θα επαναλαμβάνουν καθημερινά μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και σχεδιάζουν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μέχρι το Δασαρχείο Καλαμάτας στις 10 π.μ.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη τη Δευτέρα 6/2 στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, έπειτα από πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας.

Σταθεροί στις θέσεις τους και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πρέβεζας που έχουν στήσει μπλόκο στο Λούρο, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα στο Κεφαλόβρυσο και στον «κόμβο Βρυσούλας» στη Βόνιτσα, όπου οι αγρότες προχώρησαν ξανά χτες σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου Ακτίου - Βόνιτσας από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Στον κόμβο Ανθήλης, έχουν παραταχθεί τα τρακτέρ των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής και χτες προχώρησαν σε αποκλεισμό της ΕΟ από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. Επίσης, δέχτηκαν επίσκεψη συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Στη θέση «Παλιούρια» στο Μαντούδι παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Στην Κρήτη και σε άλλα νησιά

Στην Κρήτη, παραμένει το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπως και αυτό των αγροτών του Ηρακλείου που έχουν στήσει μπλόκο στα Πραιτώρια. Χτες αντιπροσωπεία των δύο μπλόκων έκανε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ζητώντας τη στήριξη του αγώνα και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική ελληνικών κυβερνήσεων και ΕΕ. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποκαλύφθηκε η στάση της πλειοψηφίας απέναντι στον αγώνα μας και του ρόλου που παίζει η Περιφέρεια, καθώς μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" στάθηκε ουσιαστικά στο πλάι μας».

Επίσης, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ενωση Συνταξιούχων Ηρακλείου καλούν όλα τα σωματεία να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες, την Πέμπτη 9/2, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών.

Από χτες, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Πλατάνου Δ. Αμαρίου Ρεθύμνης αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση «Μάντρες», κοντά στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου.

Στη Λέσβο, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Γερα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ