ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Επιτακτική ανάγκη η κλιμάκωση της πάλης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν μαζικά και να περιφρουρήσουν την απεργία, απευθύνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Από παλαιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλαιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία του κλάδου, τη Δευτέρα 6 του Φλεβάρη, με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, απηύθυναν στους τραπεζοϋπαλλήλους στελέχη των ταξικών δυνάμεων που περιόδευσαν χτες σε καταστήματα τραπεζών. Για τη μέρα της απεργίας το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά τη μάχη της περιφρούρησης στα καταστήματα. Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή και Εθνικής Αμυνας) στις 7.30 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών τα στελέχη του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι η επίθεση των τραπεζιτών, που στοχεύει στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αλλά αποτέλεσμα της συνολικότερης αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Την πολιτική αυτή στηρίζει με τη στάση της η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, η οποία με συνέπεια ακολουθεί την τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού. Στήριξε πολιτικά τις ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές. Υπηρέτησε με ευλάβεια το ιδεολόγημα της ανταγωνιστικότητας προσαρμόζοντας ανάλογα το πλαίσιο των διεκδικήσεών της.

Επίθεση - πιλότος

Οι τραπεζίτες, τόνισαν οι συνδικαλιστές, επιταχύνουν την επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων (ωράριο, εργασιακές σχέσεις, Ασφαλιστικό). Η επίθεση αυτή, ταυτόχρονα, λειτουργεί σαν πιλότος για την καθολική κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, με στόχο την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αυξάνοντας, έτσι, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα. Σε στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις, συγκρότηση απεργιακών επιτροπών και πραγματοποίηση μαζικών δημόσιων παρεμβάσεων, συντονισμένων με άλλους κλάδους που δέχονται την επίθεση. Στην κατεύθυνση αυτή η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ στον κλάδο οργανώνει συγκέντρωση-συζήτηση την επόμενη Πέμπτη 9 του Φλεβάρη στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας (Σίνα 16), στις 4.30 το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι τη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου και Σοφοκλέους) στις 9 το πρωί. Τέλος, χτες, συνδικαλιστές του κλάδου έκαναν παρέμβαση σε εκδήλωση στελεχών της Εμπορικής Τράπεζας.

Ανταγωνιστικότητας το ανάγνωσμα

Την πρόθεσή τους να καταργηθούν οι Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας επιβεβαίωσαν χτες και οι διοικητές της Γιούρομπανκ και της Πειραιώς σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλο. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Πειραιώς, Μ. Σάλλας, αναφερόμενος στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων τις χαρακτήρισε «εμπόδια», σημειώνοντας: «Θα πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξής μας και δε θα πρέπει να υπάρξουν διάφορα εμπόδια ή προβλήματα που θα εμποδίσουν αυτή την παραπέρα ανάπτυξη». Από τη μεριά του ο υπουργός έδειξε καθαρά ότι για την κυβέρνηση η ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, έχει τον πρώτο λόγο, λέγοντας: «Το θέμα της ανταγωνιστικότητας είναι ευρύτερο, μας αφορά όλους».

Εξάλλου, σε χτεσινή συνάντηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΟΤΟΕ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε δημαγωγικές κορόνες, προσπαθώντας να συγκαλύψει ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Μηνύματα συμπαράστασης και αγώνα

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων στη μεθόδευση των τραπεζιτών αλλά και ενάντια στη συνολικότερη προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Με ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε πλατύ συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στις τράπεζες. Επίσης, προτείνει σε συντονισμό με τα συνδικαλιστικά όργανα των τραπεζοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ στη Μυτιλήνη, να οργανωθεί μια ευρεία σύσκεψη, ώστε «να αντιδράσουμε δυναμικά με πίεση από τα κάτω». Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Η 24ωρη να είναι μόνο η αρχή!!! Να έχει κλιμάκωση η δική μας αντεπίθεση, με στάσεις εργασίας, Γενικές Συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, μαζικές παρεμβάσεις».

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Στον τοίχο οι εργολάβοι

Κλιμακώνουν τον πολυήμερο αγώνα τους οι εργάτες για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης

Το αδιαχώρητο και χτες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όπου οι εργάτες της Ζώνης πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση
Το αδιαχώρητο και χτες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όπου οι εργάτες της Ζώνης πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση
Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι μεταλλεργάτες τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις (τέταρτη εβδομάδα) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΣΣΕ) για το 2006. Την αποφασιστικότητά τους επιβεβαίωσαν στη νέα, μαζικότατη Συνέλευση που πραγματοποίησαν χτες το βράδυ, μετά και τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στη Ζώνη, που φέρνουν ακόμα πιο κοντά την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε στην ομιλία του ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, η Ενωση των εργοδοτών ουσιαστικά οδηγείται σε κατάρρευση κάτω από τον πολυήμερο εργατικό αγώνα, αλλά και την αναστολή της έκδοσης αδειών εκτέλεσης εργασιών ναυπήγησης, μετατροπής επισκευής και συντήρησης πλοίων, όσων δεν εντάσσονται στο προβλεπόμενο από τις διατάξεις νόμου Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων. Ετσι, σε χτεσινή της ανακοίνωση, η εργοδοτική ένωση ανέφερε «δεν είναι δυνατόν να υπογράψει τοπική ΣΣΕ για 30 μόνο επιχειρήσεις που σήμερα πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο Μητρώο».

«Αυτή η δήλωση από την πλευρά της Ενωσης των εργοδοτών - σημείωσε το συνδικαλιστικό στέλεχος - ανοίγει ακόμη περισσότερο το δρόμο για την υπογραφή διμερών συμβάσεων με όσους εργοδότες (ή τυχόν τη νέα Ενωση που θα δημιουργηθεί), για τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας στη Ζώνη. Ηδη μια σειρά από εργοδότες, οι οποίοι αγγίζουν τους εξήντα, έχουν υπογράψει μαζί μας διμερή σύμβαση και παράλληλα την πρόθεσή τους για υπογραφή της σύμβασής μας έχουν ανακοινώσει για αύριο (σ.σ. σήμερα) αρκετοί εξ αυτών. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Τετάρτη, όπου μέχρι τότε τα πράγματα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει».

Καταλήγοντας, ο Σ. Πουλικόγιαννης τόνισε: «Τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και οι εργαζόμενοι του κλάδου μας χρόνια τώρα δίνουν μάχες για την παραγωγική ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική και της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιδιώκει την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της Ν/Ζώνης, πρέπει να συνεχιστεί πιο αποφασιστικά».

Αβάντα από την κυβέρνηση

Στο μεταξύ, σε μια πρωτοφανή παρέμβαση υπέρ των εργοδοτών στη Ν/Ζώνη προχώρησε η κυβέρνηση, η οποία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, καλεί με προχθεσινό της έγγραφο τη Νομαρχία Πειραιά να "κλείσει τα μάτια της" στην εφαρμογή του νόμου για το Μητρώο των Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων (ισχύει από το 1998) και να κάνει πιο... ελαστικά τα κριτήρια ένταξής τους σε αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στα παραπάνω πλαίσια σας καλούμε να διευκολύνετε τη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων, όπως μέχρι τώρα, περιορίζοντας το ενδιαφέρον σας στην εφαρμογή ενός ανενεργού και ανεπαρκούς νόμου, για το οποίο υπάρχει η συγκεκριμένη βούληση της υπεύθυνης πολιτείας για την τροποποίησή του».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αρον άρον ξεπούλημα της Σύμβασης

Παρέπεμψε το θέμα στον ΟΜΕΔ αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση με τους μεγαλοξενοδόχους

Σε μια περίοδο που εξαπολύεται σφοδρή επίθεση από κυβέρνηση και κεφάλαιο στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό παρέπεμψε για ακόμα μια φορά την κλαδική Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Μάλιστα, η παραπομπή της ΣΣΕ στον ΟΜΕΔ έγινε μετά την πρώτη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τους ξενοδόχους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει: «Η προσφυγή στον ΟΜΕΔ, όργανο διορισμένο από την κυβέρνηση και θεματοφύλακας της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας, αφ' ενός, καταδικάζει σε μισθούς πείνας, αγνοώντας τους εργαζόμενους και τις διαθέσεις τους να αγωνιστούν για καλύτερη ζωή που δικαιούνται, αφ' εταίρου, υπονομεύουν το θεσμό, τον κάνουν ανυπόληπτο ώστε η κατάργησή του να γίνει πιο ανώδυνα».

Οπως τονίζει, «το κεφάλαιο έβαλε στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ. Θέλουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων, μειώνοντας τους μισθούς και τα μεροκάματα. Θέλουν να κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας καθώς επίσης και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που προβλέφτηκαν με τον Ν. 2639/98 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι οι τακτικές που εφάρμοσαν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας για τις ΣΣΕ συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υπονόμευσή τους, στην προοπτική της κατάργησης.

«Το Συντονιστικό Σωματείων Επισιτισμού και Ξενοδοχείων Αττικής με επικεφαλής τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, καταγγέλλει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και οργανώνει τον αγώνα για Τοπική Σύμβαση τέτοια που θα απαντά στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν με τις ταξικές δυνάμεις για πραγματικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οδηγός για ψίχουλα και στον ιδιωτικό τομέα

Ανακοινώσεις - καταγγελίες από την ΠΟΛ και τη ΔΑΣ ΟΤΑ

Τη νέα στήριξη που η κυβέρνηση προσφέρει στην εργοδοσία με την εισοδηματική πολιτική που εξήγγειλε, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). Οπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, «η κυβέρνηση με την ανάλγητη πολιτική της δίνει το στίγμα της γενικότερης εισοδηματικής πολιτικής και για τον ιδιωτικό τομέα. Ανοίγει έτσι τα φτερά της εργοδοσίας, για παραπέρα σκλήρυνση της αδιάλλακτης στάσης τους στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις».

Σημειώνει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης διαψεύδουν ακόμα και την ίδια, που διαβεβαιώνει ότι τα εισοδήματα των εργαζομένων στο δημόσιο θα διατηρήσουν την αγοραστική τους δύναμη. «Ακόμα χειρότερη θα είναι η οικονομική κατάσταση στη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που ξεπερνά πλέον τα όρια της επιβίωσης», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Στη γενικευμένη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, μία είναι η απάντηση. Ενιαίος, ενωτικός, αποφασιστικός αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης».

Η πολιτική λιτότητας και δραστικής περικοπής του εισοδήματος των εργαζομένων συνεχίζεται ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η ΔΑΣ ΟΤΑ, με αφορμή την εξαγγελθείσα εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι πολιτικές αυτές, τονίζει η ΔΑΣ, διαμορφώνονται με βάση τις απαιτήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου, με στόχο την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους και συρρίκνωση των δικαιωμάτων. Πλέον οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη ότι αυτές οι ταξικές πολιτικές θα σταματήσουν. Σε αυτές βρίσκεται η αιτία χειροτέρευσης της θέσης των εργαζομένων, αλλά και του πολλαπλασιασμού των κερδών του κεφαλαίου από την άλλη.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να αντιταχθούν σε αυτές τις πολιτικές, να δυναμώσουν το μέτωπο αγώνα με τη μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία του κλάδου, στις 9 Μάρτη, και να διεκδικήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες.

«ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
«Εκκαθαρίσεις» αγωνιστών εργαζομένων

Με το επιχείρημα της «μειωμένης απόδοσης» απέλυσε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στη Ν. Σμύρνη την εργαζόμενη Μαρία Μιχαλακέλη, μετά από 10 χρόνια δουλιάς. Σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ.

Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, είναι το γεγονός ότι η εργαζόμενη συμμετείχε πάντα στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Χτες μάλιστα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στο κατάστημα ζητώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στο κατάστημα, πελάτες, εργαζόμενοι και αυτοί, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί δήλωσαν στους συνδικαλιστές, δίνοντας μάλιστα και τα τηλέφωνά τους, ότι θα συμπαρασταθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην απολυμένη.

Αβέβαιο είναι το εργασιακό μέλλον και για τους 21 εργαζόμενους της επιχείρησης «κέτερινγκ» «ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΑΥΡΑ ΑΕ» που εδρεύει στο Μαρκόπουλο, καθώς ο εργοδότης έχει εξαφανιστεί από την επιχείρηση, ο διευθυντής παραιτήθηκε και τα πηγαδάκια κάνουν λόγο για «φούντο» της επιχείρησης. Οπως είπε εργαζόμενος της επιχείρησης, από τα μέσα του Γενάρη άρχισε μια φημολογία ότι η επιχείρηση «δεν πάει καλά», ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται οι υπερωρίες του Νοέμβρη, του Δεκέμβρη και σε κάποιους του Γενάρη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλατιά σύσκεψη την Τρίτη

Σύσκεψη με σωματεία και συνδικαλιστές για την καλύτερη οργάνωση της μάχης για τις συλλογικές συμβάσεις και την αντιμετώπιση της αντεργατικής επίθεσης κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 7 του Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την απροκάλυπτη επίθεση του ΣΕΒ και της κυβέρνησης με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ, την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, κλπ., εντείνουν παραπέρα την ολομέτωπη επίθεση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Απέναντι σ' αυτή την επίθεση το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ είναι στέρεη βάση, πάνω στην οποία μπορεί να ξεδιπλωθεί η εργατική αντεπίθεση παρά και ενάντια στον υπονομευτικό ρόλο των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Σ' αυτή την κατεύθυνση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη.

ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τις ανατροπές στους δήμους

Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του δήμου απέναντι στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και στις αρνητικές εξελίξεις, γενικότερα, στα εργατικά δικαιώματα» διοργανώνει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, μεθαύριο Δευτέρα 6 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Μεταξουργείου» (Αναπαύσεως - Καραμπατζάκη).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη για την απεργία του κλάδου

Σύσκεψη για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας του κλάδου στις 9 Μάρτη και την καλύτερη οργάνωση της αντίστασης στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικό μοχλό εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλώντας συνδικάτα και συνδικαλιστές του κλάδου να συμμετέχουν σ' αυτή. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2006 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνεται ότι η αντεργατική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται από τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, ενώ τεράστιες ευθύνες φέρουν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ που μέσα από τους «κοινωνικούς διαλόγους» υπηρετούν την υπερκερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org