Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10216

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ KO ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ καλά οργανωμένο

Σπέρνουμε, είμαστε στη φάση όπου σπέρνεις το χωράφι. Και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη ότι αν πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις που δουλεύουν για το Κόμμα, μέσα κι έξω απ' το Κόμμα, θα εισπράξουμε οπωσδήποτε καλύτερους καρπούς το επόμενο διάστημα.


ΣΕΛ.  10  -  13

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ για να πληρώσει ο λαός την κρίση

Στην ίδια ρότα αντιλαϊκής επίθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρωτοστάτησε στα αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και τώρα, που αυτά τα τεράστια κέρδη οδηγούν στην κρίση, πρωτοστατεί με θράσος ώστε την κρίση να πληρώσουν οι λαοί. Με τη δημοσιοποίηση των φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ότι αναμένεται έκρηξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα καλεί να παρθούν μέτρα συγκράτησης στο πεδίο των μισθών των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να αξιοποιήσει την κρίση σαν ευκαιρία κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης και προώθησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Την ίδια ώρα, μια σειρά ...«εναλλακτικών» προτάσεων, που φορτώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στις λαϊκές πλάτες, με το κράτος εγγυητή και υπηρέτη των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, παρουσίασε χτες από τη Βιέννη ο Γ. Παπανδρέου.

Επιβεβαιώνεται πως οι εργαζόμενοι οφείλουν να εγκαταλείψουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και με ευκαιρία και την κρίση να συνειδητοποιήσουν ότι δική τους προοπτική είναι το συνολικό χτύπημα αυτής της πολιτικής και η λαϊκή αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  5,   7  -  9

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιθετικός αγώνας για τις συνέπειες της κρίσης

Πρωτοπόρα δράση ενάντια στις απολύσεις και συνολικά στην ένταση της εργοδοτικής επιθετικότητας, όπως αυτή εκφράζεται με αφορμή και την οικονομική κρίση, αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι να οργανωθεί η πάλη σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το μάρμαρο των αδιεξόδων της καπιταλιστικής παραγωγής (φωτ. από τη χτεσινή απεργία στην «ICOP»).


ΣΕΛ.  21


6ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΚΙΔΕ
Με νέα δύναμη μπροστά στις αυξημένες ευθύνες

ΣΕΛ.  20
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Στα κελιά ακόμα και τα βρέφη...

ΣΕΛ.  27
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών

ΣΕΛ.  23
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Την Πέμπτη στο δρόμο για δημόσια δωρεάν Παιδεία

ΣΕΛ.  25
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
Νέα επίθεση κατά των δικαιωμάτων του λαού στην Υγεία

ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ